Wednesday, December 9, 2009

Blaga , Videanu si Berceanu in dizgratiile Udrei

In timp ce Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, discuta la carciuma de fite "Acvarium" cu ex-premierul Calin Popescu Tariceanu, Marian Petrache liderul PNL Ilfov, Relu Fenechiu baronul liberalilor de la Iasi si Sebastian Vladescu, fostul nas al lui Cristian Boureanu, in vederea reluarii manevrelor PDL-PNL, la sediul MAI, trei dintre greii democrat liberalilor luau si ei masa, dar mai ieftin. Astfel, la popota internelor se desfasura gustarea "tovarasasca" dintre baronii PDL-isti - Vasile Blaga, Adriean Videanu si Radu Berceanu, cunoscuti in tabara democrat-liberala drept "Bursa BVB" (Berceanu-Videanu-Blaga, ca parafraza la Bursa de Valori Bucuresti, si aceasta din urma inregistrand caderi substantiale, peste 5% la toti indicii, dupa publicarea rezultatelor alegerilor prezidentiale).

"Mogulii" PDL trecuti pe linie moarta

Masa tratativelor democrat-liberalilor numai tihnita n-a fost. A avut scopul de a discuta "departe de urechile indiscrete" secrete ale PDL, cat si cele personale. Intalnirea a avut ca scop modalitatea prin care sa se stearga casetele de la circumscriptiile electorale si de a-i determina pe prefecti, toti oamenii portocaliilor, sa ascunda "urmele" votarii, precum si de a-si pazi propria piele - culmea - in conditiile in care va fi validat ca presedinte Traian Basescu. Cei trei, care au contribuit masiv cu bani si influenta in campania prezidentiala, risca, acum, cand Basescu s-a vazut oarecum cu "sacii in caruta", sa renunte la serviciile copromitatoare ale acestora. Blaga, Videanu si Berceanu sunt personaje compromise, chiar "moguli", care pateaza imaginea presedintelui si partidului. In cadrul "gustarii" liderii PDL au plans, unul pe umarul celuilalt, ca desi sunt artizanii victoriei a presedintelui, iar acesta ar trebui sa le fie recunoscator risca, acum in fata unui nou mandat de cinci ani, ca Basescu sa renunte la nominalizarea lor in cadrul viitorului guvern.

Udrea cere scoaterea de pe liste a tridentului BVB

Speriati de canibalismul politic al lui Basescu, capabil sa sacrifice orice in schimbul unui nou mandat, cei trei conspiratori au discutat - conform unor surse din PDL - despre posibilitatea si probele detinute pentru de a-l determina pe presedinte sa-i includa in eventualul guvern cu PNL in aceleasi pozitii ministeriale. Este de notorietate faptul ca, atunci cand s-a creat guvernul Boc, acestia au procedat in acelasi mod, pentru a prinde un fotoliu ministerial. Exemplul elocvent referitor la supararea "BVB" este faciesul celor trei, destul de tristi la anuntarea rezultatului BEC. Acum, dupa contestatia de fraudare a alegerilor depusa de catre PSD, tridentul baronilor democrat-liberali spera sa aiba, un nou cuvant de spus, in ecuatia unui nou guvern, din care ei nu concep sa lipseasca. Surse din cadrul PDL ne-au declarat ca Elena Udrea, mult mai apropiata de presedinte decat cei trei, a avut un cuvant hotarator in privinta excluderii lui Blaga, Videanu si Berceanu, din viitorul executiv.

Cocos canta pentru aliante

Dorin Cocos, mandatat de PDL i-a propus lui Tariceanu, unul dintre cei care joaca impotriva liderilor liberali Crin Antonescu si Ludovic Orban, sa preia presedintia Camerei Deputatilor, sacrificand-o astfel pe "miss PDL" Roberta Anastase. Discutiile au inaintat pana acolo incat democat liberalii ar fi de acord sa faca guvern cu liberalii, chiar si cu un premier liberal. Tot sotul Elenei Udrea a dat asigurari "spargatorilor" PNL ca "bursa BVB" va fi trecuta pe linie moarta, urmand ca liberalii care se vor alatura lui Basescu sa capete cateva fotolii la masa "mogulilor".

Agentiaorg-Mihnea Talau

2 comments :

Anonymous said...

TENSIUNE INTRE USA SI ROMANIA
SUA, RUSIA, GERMANIA SUNT PENTRU GEOANA.
Alegerile din Romania divizeaza administratia Obama. In timp ce Vicepresedintele Biden este de partea lui Geoana, Secretarul de Stat Clinton cere precautie in aceasta directie. Presedintele Obama a fost anuntat cu o zi inainte de anuntul final, ca Basescu incearca o lovitura de stat. Ambasadorul USA la Bucuresti a cerut o audienta la Basescu dar a fost refuzat. Surse sigure anunta ca i decursul acestei dimineti, Obama la intalnirea Leon Panetta directorul CIA a ordonat masuri speciale. ” NU VOM ACCEPTA UN NOU MILOSEVICI” a spus Presedintele American referandu-se la Traian Basescu. Cu alte cuvinte sunt de aseptat noi mari surprize. Timp de patru zile, de marți pînă sîmbătă, Cozmin Gușă, principalul consilier al lui Mircea Geoană, s-a aflat la Washington, unde a avut întrevederi cu repezentați ai Casei Albe, ai Departamentului de stat, ai Congresului SUA, ai Institutelor Democrat și Republican.
Ca urmare a acetor discutii Ambasadorul SUA la Bucuresti a incercat a doua oara sa explice pozitia americana in legatura cu fraudarea alegerilor ,dar presedintele Romaniei a respins orice interferenta americana. Presedintele Basescu a exprimat aceiasi ideie in discutia telefonica avut-o cu Vice Presedintele USA , .Biden. Acesta a avut o convorbire telefonica cu Presedintele RusIei in legatura cu criza politica de la Bucuresti. Desi victorios in alegeri presedintele Traian Basescu pare complect izolat pe plan international. WALL STREET JOURNAL comenteaza: Geana este preferat atat la Moscova cat si la Wasington " Germania a imbratisat proiectul
Yohannis cu entuziasm. Probabil Basescu gaseste sprijin doar in capitalele ............Cubei si a Coreiei de Nord.
Robert Horvath for Nipon Press Europe. 9 Decembrie 2009

Brad said...

...refuz sa cred ca influenta nutzy-cai poate fi atat de mare !
...s-a sclerozat oare matrozul ?
Este o realitate ca dom' cocos a negociat pentru base;
oare merge pe principiul boierilor lui Stefan cel Mare, care mai in gluma, mai in serios, spuneau "ca-i mare lucru sa taie Voda surcele , unde ai taiat tu buturugi ?"