Saturday, December 12, 2009

Extradarea lui Necolaiciuc ar fi prejudiciat grav imaginea lui Basescu

Faptul ca fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, va fi extradat din SUA in cateva zile, conform unui comunicat al Justitiei a inceput sa dea fiori la Cotroceni. Aducerea in tara a celui care a jefuit Caile Ferate Romane, numit la conducere de catre Traian Basescu, poate aduce o alta viziune asupra Caracatitei PDL. Fostul director general, arestat in America pentru incalcarea legii emigratiei, este acuzat oficial in Romania de un prejudiciu total adus CFR, de 111 milioane dolari în 16 dosare penale.
Necolaiciuc, un verisor de-al sotiei lui Traian Basescu, Maria, a fost adus la conducerea CFR Iasi de actualul presedinte, pe vremea cand acesta conducea Transporturile. Mai apoi, tot la sugestia lui Basescu, ministrul de atunci, al MT, Anca Boagiu - PDL, l-a uns pe acelasi Necolaiciuc, in fotoliul de director general al CFR. Atunci cand Justitia a descoperit infractiunile si abuzurile comise de Necolaiciuc, printre care "imbogatirea" unui alt apropiat al presedintelui - Dimitru Bucsaru, patronul Unirii Urziceni, abonat la contractele cu CFR, directorul s-a facut nevazut, fugind peste granita. In ultimii ani, acesta traia in huzur, detinand doua apartamente de 400.000 de dolari din City Place Tower -Florida. Dupa arestarea sa in SUA, chestorul Dan Valentin Fatuloiu, pe atunci atasat la Ambasada Romaniei din Washington, a facut demersurile necesare ca Nicolaiciuc sa nu tulbere apele pe Dambovita inaintea campaniei electorale. Este de dedus faptul ca daca si-ar fi "dat drumul la gura", Basescu ar fi avut de suferit din punctul de vedere al imaginii. Pentru "meritele" sale, Fatuloiu a fost adus de ministrul de Interne de Vasile Blaga si cocotat in fotoliul de secretar de stat.Prejudiciul cauzat de Necolaicuc statului roman se cifreaza la 500 de milioane de euro.
Agentia.org

19 comments :

Sandu said...

Ce dreaq va tot legati de Bucsaru, Paszcany, Cocos, Udrea, Casuneanu, Popoviciu, Besciu in duet cu Vulpescu (Euroconstruct & Gloden Blitz) sau solo (Fly Taxi) , Doicescu (Bog’Art), Radulescu & Pepenica (Luxten), Bandack (Top Services SRL & Casa del Habanos), dosarul Flota, casa din Mihaileanu, hectarele din Agigea si Techirghiol, penthouse-ul cumparat cu bani din vanzari anterioare si alte fleacuri de-astea, in loc sa va preocupe adevarata problema, termopanele lui Nastase?

Maria said...

Hai sa fim seriosi. N-or sa-l extradeze in veci americanii, ca n-o sa vrem noi sa-l luam. E un al doilea Munaf.

Elena said...

Aproape uitasem când, la începutul lui 2007, a apărut o posibilă explicaţie a subitei tăceri, cât şi bănuiala că ancheta n-a murit de moarte naturală. cerere-bucsaru-basescu-necolaiciuc Este vorba despre rezoluţia preşedintelui Traian Băsescu pe o cerere a lui Dumitru Bucşaru. Bucşaru, unul dintre principalii “parteneri” ai lui Necolaiciuc, mai avea încă de “recuperat” 110 miliarde de lei de la Ministerul Transporturilor, bani care nu fuseseră viraţi la timp. În martie 2005, Bucşaru i-a scris preşedintelui. În aprilie, acesta a recomandat ministrului Gheorghe Dobre: “dle ministru, rog analizaţi şi rezolvare legală“. Fotocopia documentului:

Interesant că documentul a ajuns pe masa preşedintelui când Elena Udrea era şefa Cancelariei Prezidenţiale. Elena Udrea se recomanda uneori ca avocată a dlui Bucşaru – sau cel puţin aşa i s-a recomandat lui Mircea Badea într-o convorbire telefonică pe care acesta a relatat-o ulterior public. Dna Udrea a negat însă, când a apărut bileţelul Bucşaru-Băsescu, că ar fi fost vreodată avocatul omului de afaceri. Ce n-a negat este că fiul soţului ei, Dorin Cocoş, era angajat al lui Dumitru Bucşaru, ca “fotbalist” la Unirea Urziceni.

Cât despre rezoluţia preşedintelui pe cererea lui Dumitru Bucşaru, legal, ea nu impune nimic şi nu incriminează pe nimeni, evident. Totuşi, o fostă şefă de cabinet a unui ministru cu vechime prin guvernele României mi-a explicat că sunt două tipuri de rezoluţii legal inofensive dar cu semnificaţie clară în jargonul politrucilor dâmboviţeni.

Prima este “Rog analizaţi”, care se traduce prin “scăpaţi de el“.

A doua este “Rog analizaţi şi rezolvare legală”, care se traduce prin “găsiţi o cale prin care să-i daţi ce cere“.

Dumitru Bucşaru şi-a luat cele 110 miliarde de lei. Ştiţi când? La trei luni de la recomandarea făcută de preşedintele României.

sandman said...

N-o sa se intimple nimic. Sau poate Necoilaciuc face infarct si gata, s-a incheiat.

Anonymous said...

Cum sa-l aduca in tara cand Berceanu se pregateste sa dea afara 6500 CFR-isti Fara plati compensatorii.Unii au luat bani nemunciti,altii raman fara leafa muncita.

Marius Mina said...

Sau un NUP pregatit din timp de procuratura lui Basescu. Ai lor sunt imuni, ceilalti sunt penali.

Marius Mina said...

Anonymus , CRF istii se vor contopi in masele largi infometate care vor spulbera urmatorul guvern, oricare ar fi el.

Roxana said...

N-o să-l extrădeze nici pe Necolaiciuc, nici pe Popa, nici pe Omar. Corupţia e posibilă din cauză că şi serviciile participă. Din păcate.

Marius Mina said...

Fara participarea unei bune parti a serviciilor Basescu nu ar fi depasit 30% in turul doi.

Iosif said...

Am senzatia ca serviciile noastre au calcat pe bataturi multe alte servicii de prin alte tari, asa ca exista o mica sansa.

Marius Mina said...

Iosif, oricum suntem considerati niste boschetari,incepand cu Basescu in jos , inclusiv mare parte din "servicii"

Anonymous said...

am gasit pe un blog o altfel de instigare antibasescu. Mi s-a parut interesant ... poate si voua :
http://carspi.blogspot.com/2009/12/romania-celorlalti-5-mil.html

Anonymous said...

Interesant cum lupta pentru Democraţie se dă exclusiv pe bloguri, pe de o parte, şi în spatele uşilor capitonate ale serviciilor pe de alta.
Fără piaţa Universităţii, fără societatea civilă, fără lideri în stradă, culminând, paradoxal, cu speranţa că salvarea poate veni de la o nouă mineriadă de primăvară. E adevărat, pegra societăţii a fost în stare să-l scoată pe Becali din celulă, dar chestia asta ar trebui să ne dea fiori de groază, nu speranţe...
În fine, vom vedea ce forţe reale se vor mişca pentru a readuce ţara pe linia de plutire, dar este evident că de Pârţescu & banda lui nu o să ne eliberăm singuri. Cineva, cândva, cât de curând, va trebui s-o facă. În numele nostru, în aplauzele noastre poate, în absenţa noastră sigur!
Save Our Souls, who ever is listening!
A! Doar atât: eu aş zice mai degrabă "Same shit, same smell!" It is the same fucking shit, and it does have the same fucking smell. A shit is a shit, no matter what! Don't you think, man?

dramoleta said...

Daca mai scriem nasol despre Basea, o sa ne ridice astia direct de pe blog :)))

Am auzit ca Necolaiciuc ar putea fi prezentat in fata unui judecator, in Florida, abia in februarie. Mai avem de asteptat. Mult si bine...

Marius Mina said...

Tony, whatever it takes, shit smelling different or the same .

Marius Mina said...

Dramo- sa vina sa ne-o ridice si de pe blog.
Abia astept luna martie- aprilie sa vad de unde o apuca ei , de cap sau de coada.Tot in santz ajung cu ea.

Roxana Iordache said...

@Marius. Muşcă-ţi limba, că în primăvară trebuie să avem nivelul foarte ridicat, din cauză că vine scadenţa să ne plătim datoriili. If U know what I mean. :D

Marius Mina said...

@Roxana, eu le dau doar dobanzilii

Ciucuda said...

BASESCU TRAIAN recunoaste in inregistrarea de pe www.blog.imperiaonline.me urmatoarele:

1. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI CRISANA (1983), A SECHESTRAT LA BORDUL NAVEI SI A RAPIT DE PE TERITORIUL SIRIEI CINCI CETATENI SIRIENI PE CARE I-A ADUS IN ROMANIA, LA CONSTANTA (NU SE CUNOASTE PRETUL RASCUMPARARII);

2. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI ARGES, IN 1981, A INCENDIAT 38 DE NAVE SI RADA PORTULUI ROUEN – FRANTA. ADEVARUL A FOST AFLAT IN 1998;

3. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI PETROLIERE CRISANA, A EXECUTAT ACTIVITATI DE CONTRABANDA (1983-84) CU PRODUSE PETROLIERE, PENTRU UNUL DINTRE STATELE COMBATANTE, IN ZONA DE CONFLICT – RAZBOI (LIBAN), ZONA SUPUSA EMBARGOULUI ONU PROBA FAPTELOR TERORISTE.