Tuesday, December 8, 2009

STS implicat in " re-alegerea" lui Basescu?


A fost descoperita inca o metoda de fraudare cu suportul STS , se pare ca PDL ul a beneficiat de o retea paralela a transmiterii datelor BEC teritoriale la care se putea umbla lejer. Aici e bomba. Antena 3 a difuzat in urma cu cateva minute un material filmat in sediul PDL din Aleea Modrogan in care Blaga , Videanu si Boc faceau calcule inaintea exit polurilor pe un tabel electronic pus la dispozitie de Servicul de Telecomunicatii Speciale, suspiciunile de frauda se amplifica cu ocazia devoalarii acestei secvente care lanseaza noi ipoteze de implicare a serviciilor secrete in fraudarea alegerilor. Daca au avut acces la transmiterea datelor cine ma poate convinge ca nu au alterat in vreun fel cifrele in asa fel incat sa poata inversa exit polurile, fenomen cu multe semne de intrebare. Coincindenta sau nu , in seara alegerilor am vazut-o pe Udrea plecand de mana cu un personaj care semana foarte bine cu deontologul Bogdan Chireac, omul care colaboreaza contractual via Vasile Blaga cu...STS.
Zeci de milioane de euro pe an...

Stirea face valuri , Ioska Buble vine si el cu informatii suplimentare in care demonstreaza implicarea STS alaturi de PDL in procesul electoral ."Eu am aflat azi de la câţiva ofiţeri ai STS că în noaptea de 2 spre 3 decembrie câteva cadre al serviciului au lucrat cot la cot cu oamenii PD-L. Ei primeau la intervale regulate de câte 10 minute rapoarte cu situaţia votului din centrală de la operatoarele care centralizau ce primeau de la cei dotaţi în secţii cu telefoane cu SIM de la STS (pentru cine nu ştie, STS deţine o reţea separată GSM - aşa se face că în timp ce Orange, Vodafone şi Cosmote au căzut în dese rânduri, iar cel al STS funcţiona la capacitate normală)."
Asa se poate explica rapiditatea cu care cei de la PDL au comunicat rezultate "finale" la cateva ore dupa inchiderea urnelor de vot. Cifrele comunicate de PDL au coincis exact cu ...surpriza: rezultatele finale date de BEC mult mai tarziu.

Comunicatul STS il contrazice pe Blaga sau il infunda?

Infrastructura de comunicatii si informatica construita de S.T.S. pentru procesele electorale a fost pusa numai la dispozitia autoritatilor abilitate de lege in organizarea si desfasurarea proceselor electorale din 2007, inclusiv pentru cel din 6 decembrie 2009.(n.r Vasile Blaga a declarat presei ca acest sistem este folosit de PDL de 13 ani)

La acest sistem nu au avut acces partidele politice.

Din infrastructura administrata de S.T.S. nu s-au initiat niciun fel de mesaje cu continutul invocat in emisiune.

Terminalele pe care le-au utilizat presedintii sectiilor de votare sunt terminale din retelele comerciale ale operatorilor mobili. Lista acestor terminale a fost accesibila tuturor persoanelor care au facut parte din Birourile electorale, inclusiv persoanelor din partidele politice care au facut parte din comisiile electorale.

Fiind terminale comerciale, asemenea mesaje puteau fi primite si de la alte surse (terminale mobile sau servere de SMS), inclusiv in scop provocator sau in cel al constituirii unor asazise probe care, ulterior, sa fie invocate in diverse actiuni de reclamare a alegerilor.

De altfel, din verificarile noastre, astfel de mesaje au fost trimise de pe telefoane cu cartele preplatite.

Respingem orice acuzatie venita de la orice persoana fizica sau organizatie la adresa Serviciului de Telecomunicatii Speciale si a comportamentului angajatilor sai.

Facem apel catre presa, persoane fizice sau juridice si catre toate partidele si formatiunile politice sa se abtina de la lansarea de astfel de acuzatii la adresa institutiei, in caz contrar rezervandu-ne dreptul de a actiona in justitie".
Cum ramane cu accesul partidelor la astfel de sisteme reciproc avantajoase?

14 comments :

sandman said...

Si asta e doar una. Mai urmeaza si altele. Am intrebat azi 100 de oameni cu cine au votat. Doar 10 n-au votat cu Geoana, dar... a iesit Basexu. Au furat de-au rupt, penalii portocalii.

Marius Mina said...

Sandman, fraudele variaza intre 1 milion si 1 milion 600 de mii de voturi.

Bogdan said...

Dar se pune intrebarea, tinand cont de o asemenea implicare a serviciilor secrete si un asemenea nivel al complicitatii institutiilor pe ansamblu, si daca alegerile nu vor fi validate, CE-I VA OPRI A DOUA OARA ?

carspi said...

ai foarte mare dreptate bogdan, mai ales ca daca alegerile vor fi anulate aceasta decizie a curtii contitutionale va fi speculata de PDL pt a blama si mai mult PSD-ul. intrebare pe care as puneo eu este urmatoare: daca STS este la mana PDL-ului, oare nu este si curtea constitutionala?

Iosif said...

Basescu nu va fi niciodata presedintele meu, indiferent de hotararea Curtii Constitutionale.

Bogdan said...

O, desigur, dar noi consideram ca by default curtea constitutionala e in mana PDL-ului. Intrebarea cu privire la ei e daca isi vor pune reputatia la bataie pentru Baselini si daca ar risca ample miscari de protest - la urma urmei, jumatate din romani sunt convinsi ca s-a fraudat. Doar tampiti sa fim sa acceptam rezultatul doar pentru simplul fapt ca au trecut cateva zile si tara ar avea mare nevoie sa fie , brusc, guvernata. Cand se instaureaza o dictatura, guvernarea e ca pieptanatul babei cand tara arde... Pana nu se rezolva problema asta, nici sa nu pronuntam cuvantul "guvernare"!

Anonymous said...

foarte tare ! a fost un furt organizat ?

Bogdan said...

Doar nu crezi ca niste oameni care detin bani la metri cubi din fonduri publice, serviciile secrete , ministerul de interne, firme de transport si oameni de amenintat cu somajul ar fura ca niste amatori?

Marius Mina said...

@Iosif, nici al meu.

Marius Mina said...

Anonymus, in niciun caz , a fost doar o frauda premeditata.

DXN said...

Domnu Mina, cu tot respectu', m-ati umezit rau. chiar nu mai aveti nimic de facut? credeam ca gasesc ceva simpatic aici si cand colo numai suvoaie de ura. Aveti cumva vreo casa de castigat in instantaa sau vreo mostenire? ar fi bine sa 'da'. Altfel nu-mi explic devotamentul pentru cauza. Dvs ati fi facut cinste nazismului.

Marius Mina said...

DXN , Intr-adevar, am o casa de castigat in instanta , ea se numeste ROMANIA.

Bogdan said...

Sa terminam odata cu prostiile: de oricine ar fi sustinut Geoana, e vorba de niste grupuri de interese - e normal, tinand cont si de legaturile lui cu Banca Mondiala. Dar aceste grupurile corporatiste si bancare exista si in celelalte tari. Pe de alta parte, Basescu e, dupa cuvintele lui, puternic. El sustine propria lui camarila in functii, care la randul ei il ajuta sa castige alegerile. E un singur om care vrea sa controleze totul. Unde se intampla asta? In regimurile totalitare. De aceea, nici nu putem discuta de o divizare a scenei politice intre stanga si dreapta, care e praf in ochi pentru fraieri. Avem o divizare a scenei politice intre centrism, reprezentat de PSD si PNL, si extremism, reprezentat de PDL, care vrea o dictatura a omului providential. Esti un om umblat prin lume, DXN. Oare sa nu fii capabil sa vezi semnele instaurarii totalitarismului ? As spune chiar un totalitarism de catifea, cu o fata "europeana". Spun vreodata cancelarul german, presedintele Frantei, sau al Statelor Unite, ca el guverneaza cu poporul sau ca-si "ciuruieste" adversarii? Ai vazut oameni amenintati sa voteze cu Bush la al doilea mandat ?
Oare nu putem avea un presedinte civilizat, ci doar un betiv mafiot ? E Geoana slab? Sigur ca e. Dar e slab pentru ca e om, nu e fiara. Acum stau si ma gandesc daca implicarea STS in fraudarea alegerilor nu ar fi motiv de suspendare a fiarei, din moment ce este un serviciu in subordinea ei directa.

Anonymous said...

o ciudatenie ..

Nr. total de votanti din afara tarii : 147.000 ( sursa : site-ul MAE )

Nr. de votanti din afara tarii la ora 20,00 ( ora Romaniei ) : 75.000 ( conf. ziarului Adevarul )

cu cine au votat ceilati 70.000 dupa ora 20,00? Da' CNP-ul lor ? :D