Sunday, December 13, 2009

Uninunea Europeana intre solutie si disolutie


Aminteam cu doi ani in urma ca proiectul largit al Uniunii Europene este un esec garantat , ca atat Romania cat si alte state din fostul bloc comunist nu sunt pregatite pentru o Europa Unita, din multe motive bine argumentate. Luand la bucata exemplul recent al fraudarii alegerilor prezidentiale din Romania, constatam ca sistemul demagocratic impus de fostele servicii secrete reesapate si capitalizate de la bugetul de stat, inventeaza formule politice care sa le poata apara interesele si existenta. Este de notorietate faptul ca in surogatul PDL, progenitura unei diversiuni ordinare, prin care culoarul dreptei traditionale, PNT si PNL sa fie ocupat de aripa lupilor tineri desprinsi din revolutionarii securitatii comuniste si ai activului de partid , sau CC UTC(Vezi cazuri multiple precum directorul SIE , Emil Boc si restul armatei de politruci irecuperabili). Esalonul doi si trei , stransi uniti in jurul agentului de la Anvers care a reusit in timp relativ util, sa-si distruga dosarul de cadre din arhiva Departamentului Securitatii Statului. Visul de aur al revolutiei din PCR ,prevedea ca mostenitorii aparatului bolsevic sa ocupe amble flancuri in puterea politica si economica, unii pe stanga, ceilalti in blasfemia PDL autodenuntata de dreapta, pastrandu-si simbolul si crezul socialist , trandafirul portocaliu. Deocamdata au reusit monopolizarea celulelor macro si micro economice , astfel in Romania iesi din business daca nu apartii aparatului opresiv mafiot.
Forfetarul si agresivitatea fiscala sunt doua componente vitale ale terorismului economic practicat de puterea discretionara de la Bucuresti, tolerat complice de forurile organismelor europene si a institutiilor financiare internationale.
Un semn de recunostiinta si fidelitate fata de noua Europa preambalata in crezul lui Marx. Birocratia si coruptia este la ea acasa inclusiv in cuibul caracatitei bruxeleze, caruia un regim haotic la Bucuresti ii permite controlul total asupra pietei romanesti in cadere libera. Socul maxim al crizei va fi simtit incepand cu luna martie cand Romania va intra practic intr-o predictibila incapacitate de plata. Abia atunci romanii isi vor constientiza pericolul luand cu asalt raspunderea politica asumata de talharii banului public in frunte cu Traian Basescu . Tot atunci , atat cei 51 % care nu l-au mai vrut cat si cei 49% care s-au lasat escrocati si furati din nou de masina de propaganda portocalie, vor cere raspicat, iesirea din caracatita UE si cel mai probabil , un helicopter pentru Famiglia Basescu.
Frauda din 6 decembrie a demonstrat pentru inca odata ca statul Roman se afla la ani lumina distanta de lumea democratica. Ca serviciile secrete , in marea lor majoritate manipuleaza si sprijina cercul mafiot coordonat si concentrat in curtea lui Traian Basescu , capul operatiunilor pe bani publici si al diversiunilor in care romanii traiesc de cinci ani. Este destul de clar ca Romania a intrat , odata cu inscaunarea lui Traian Basescu , in zodia delicventei si a prostitutiei politice sub stindardul unui nou tip de leadership: neonazismul balcanic , statul autoritar care nu poate rezista decat prin teroare si santaj . Personal sunt convins ca aceasta versiune a democratiei chaveziene nu va constitui formula supravietuirii acestei carcatite . Curand , strazile Romaniei se vor umple de oameni nervosi si infometati care satui de propaganda imprastiata in mass media aservita sau nu, vor pune la grea incercare regimul infractional-securistic al lui Traian Basescu. Mai ales cand vor afla traseul celor peste optezeci de miliarde de euro din imprumuturi private , disparute fara urma in anul de campanie 2009. Europa scartaie din toate incheieturile, solutia iesirii din criza nu a fost inca gasita, singura tara capabila sa inregistreze o crestere sensibila fiind motoarele economiei fostei piete comune este Germania . Sfarsitul lui 2010 poate aduce surprize de proportii pentru varza de Bruxelles.
Financiarul citeaza Bloomberg care analizeaza la rece situatia din doua tari europene ,care dupa euforia de integrarii europene , devin peste noapte eurosceptice. Iar daca curentul anti a devenit atat de puternic in doua dintre tarile cu puternice valori capitaliste , este usor de imaginat ce se va intampla in blocul estic al noilor noilor democratii .Polonia maraie in barba, Cehia , prin vocea presedintelui Vaclav Klaus ,antiunionist convins, Ungaria razvratita de criza si FMI , tarile baltice deja intrate in colaps. Romania urmeaza ....
Grecia si Irlanda se numara printre statele europene cu o situatie economica "intolerabila" care ar putea sa duca la iesirea lor din zona euro pana la sfarsitul anului viitor", potrivit unui raport al Standard Bank, cea mai mare banca din Africa de Sud, citat de "State ca Irlanda si Grecia risca sa nu mai poata iesi din criza actuala, in conditiile acestea, o iesire din zona euro fiind posibila pana la sfarsitul anului viitor", a declarat Steve Borrow, economist la biroul din Londra al bancii.
Este doar inceputul unui Tsunami care ameninta frontierele si economia conglomeratului artificial al Uniunii Europene, o varianta cosmetizata a fostului URSS. O armata de birocrati corupti , multi dintre ei discipoli ai capitalului marxist, pentru care Eba lui Basescu reprezinta o figura emblematica a comptenentei, ne invata, pe banii nostrii, regulile capitalismului si ale pietei libere ingenucheate de aparatul monopolist in care cei puternici dicteaza . Uniunea Europeana trebuia sa inghete undeva la statutul de Piata Comuna si free trade, nimic mai mult.
Nota: Traian Basescu indeplinea la data de 16 decembrie 1989, functia de director general in Inspectoratul de Stat al navigatiei Civile , cu rang de Ministru Secretar de Stat.Imediat dupa revolutie a fost preluat de puterea fesenista .Ministru al Transporturilor sub Iliescu , in guvernele Stolojan, Ciorbea , Vasile si Isarescu.Deputat in legislaturile post revolutinare. In 2000 castiga destul de dubios primaria capitalei, il decapiteaza pe cel care l-a propulsat in Politica, Petre Roman, dupa "noaptea cutitelor lungi". In 2007 suspendat pentru incalcari grave ale Constitutiei Romanie. In 2009 se afla in punctul final al carierei sale , printr-o frauda bine instrumentata de serviciile speciale, poate ocupa in continuare scaunul cu imunitate , timp in care dosarele sale penale , aflate in grija slugoilor DNA si Procuratura, se pot prescrie. Aceasta este miza pentru care se joaca inca , ultima carte. Indiferent de decizia CCR, Basescu va avea o grava problema , Legitimitatea. Criza care adanceste haosul economic si politic il poate spulbera de la putere impreuna cu guvernul care va fi instalat.Indiferent care va fi acesta. De remarcat faptul ca in anturajul actualului presedinte s-au cuibarit si cadre de nadeje ale regimului comunist, unii dintre ei acuzati de implicatii grave in masacrul de la Timisioara.

2 comments :

Christian Gallus said...

Simatul meu Domn Marius Mina.
Ce dumnata ne descri este adevarat.
Ne poti ajuta sa avem o mai buna intelegere a situatiei daca te vei ocupa mai mult de cauzele cari ne -au adus aici si ne vei lasa educati daca vezi solutii pe cari poti sa le inpartasesti cu noi.
Asteptam.
Christian Gallus

Marius Mina said...

Stimate D-le Gallus
Solutii la metastaza in care mafia basesciana a adus Romania sunt aproape inexistente. Probabil o noua revolutie , una reala.