Thursday, January 7, 2010

Honorius Prigoana si-a falsificat studiile si CV-ul

Diaspora din SUA demonteaza minciunile lui Prigoana jr.

Candidatul PDL pentru Colegiul 1 sustine ca a absolvit Universitatea DePaul din Chicago * Informatiile obtinute de la institutia americana arata ca micul Prigoana minte cu nerusinare: nu a primit niciodata diploma * Dorobantierul a mai facut un pocinog: a incercat sa infiinteze, in dispretul legilor din SUA si Romania, filiale ale PDL in Chicago si Detroit


Minciunile pe care le vinde prin Romania candidatul la Parlament Honorius Prigoana au fost date in vileag de diaspora de peste ocean. Pe doua site-uri din SUA sunt prezentate acte care dovedesc falsurile pe care Pitiponcul - cum ii zic apropiatii de prin cafenelele din Dorobanti - le vantura, in plina campanie, electoratului din Sectorul 1. El si-a confectionat un CV in care pretinde ca a absolvit o universitate americana catolica - DePaul, din Chicago, iar ca activitate politica sustine ca a fost un aprig exponent al PDL in SUA. Cu toate ca legea americana permite doar cetatenilor SUA sa faca politica. La fel, legea romaneasca interzice filiale ale partidelor in strainatate.

Scoala pe "repede inainte", dar fara diploma

Pe site-ul de campanie, candidatul din Colegiul 1 pentru Parlament, Honorius Prigoana, la rubrica de Educatie si formare mentioneaza faptul ca este detinatorul unei Diplome de absolvire in administrarea afacerilor, obtinuta la DePaul University din Chicago. Mai ales ca atat el, cat si tatal sau sustin ca a fost bursier al statului american. Perioada de frecventare a universitatii pe care o mentioneaza pe site este intre 15 septembrie 2007 si 15 iunie 2009. Din informatiile obtinute de la universitate rezulta ca acesta ar mai fi avut un semestru si intre 15 iunie 2009 si 21 august 2009. Reprezentantii universitatii au declarat ca, pentru a demonstra absolvirea, in document (pe care-l prezentam in facsimil) trebuia sa fie mentionat daca a primit sau nu diploma. Ei bine, in document nu apare acest lucru. Interesant este si faptul ca in conferinta de presa in care premierul si liderul PDL Emil Boc il prezenta pe Honorius, acesta mentioneaza doar faptul ca a absolvit Harold Washington College, fara a mentiona Universitatea DePaul. La fel de interesanta este si experienta acumulata "muncind" pentru firmele din Romania in timp ce el era de fapt student in Chicago.

"Bursa americana" pe banii contribuabilului roman


Asa zisa bursa americana despre care zice Silviu Prigoana a fost, de fapt, finantata de statul roman, dupa cum dezvaluie sursele din Diaspora. Istoria este una simpla. La 16 ani, dupa ce venise in Romania, de la mama sa care este rezidenta in SUA, micul Prigoana a intrat in dizgratia tatalui sau, care l-ar fi surprins consumand droguri usoare impreuna cu cativa prieteni, obicei frecvent intalnit in SUA la cei de varsta lui. In urma scandalului a fost dat afara din casa si trimis "pachet" in America la maica-sa, in ciuda interventiei Adrianei Bahmutan, care a replicat: "Ei si, e si el copil, in America toti fac asta". "Pai atunci sa zboare in America, la mine nu-i America, eu am crescut la Gherla si ma jucam doar cu chibriturile...", a sosit replica patronului Rosal. Honorius, care era insotit de un prieten din State, pocait si el, a plecat inapoi la mama sa, peste ocean. Ulterior, cand apele s-au mai linistit, Honorius si mama acestuia l-au rugat pe Silviu Prigoana sa-l ajute sa faca rost de o bursa de studii in SUA de la statul roman. Printr-o interventie catolica se pare ca acest lucru a reusit, in 2007.

Dosar penal escamotat de tata

In vara anului 2008, Honorius a fost depistat la volanul bolidului sau, Lamborghini Gallardo, conducand fara permis, si depasind viteza legala. De fapt, permisul romanesc ii fusese suspendat, el avand asupra sa un alt carnet de conducere, eliberat de autoritatile din America. Agentii i-au explicat ca permisul din SUA nu are nici o valoare, insa junele Prigoana a raspuns ca mai mult decat o amenda nu poate primi. In cele din urma s-a ales cu un dosar penal, escamotat insa de relatiile si banii tatalui sau, deja deputat, PDL-istul Silviu Prigoana.

Un PDL non-profit

In timpul celor cinci ani de "studii" in Statele Unite, Prigoana Jr. afirma ca a capatat si o "vasta" experienta politica. Un grup de simpatizanti romani ai PDL din zona Chicago au avansat ideea, in primavara anului 2009, cu ocazia prezentei in Ilinois a unei delegaţii de politicieni din tara. Atunci, Honorius a cerut sa fie el seful filialelei democrat-liberale si chiar a reusit sa ii duca de nas pe oamenii de acolo ai partidului. Oricum ideea de infintare a filialei nu a fost nici pe departe o gaselnita a beizadelei, care acum se lauda pe posturile de televiziune ca este "primul care a infiintat filiala unui partid din Romania, peste hotare".

Pe data de 18 august 2009 se valida, de catre liderii PDL Diaspora, filiala din Chicago. Mai inainte, Honorius Prigoana a fost avertizat, scris si verbal, de faptul ca o lege a Departamentului de Justitie American, Departamentul de Contraspionaj din cadrul Diviziei de Securitate Natională a Statelor Unite, prevedea inregistrarea la departamentul de Justitie, ca agenti straini, a persoanelor care formau sau se inscriau intr-o grupare politică straina. Honorius a ignorat insa avertismentele primite.

Avocatul pe care Prigoana jr. a declarat ca il consulta era de fapt un prieten de-al sau, student la drept in Chicago. Pe 26 august 2009, Honorius inregistra dupa multe presiuni, la State of Illinois, corporatia non-profit cu numele de PDL Chicago. Fara sa se consulte cu ceilalti colegi, decide sa puna numele a doi din membrii de conducere pe listele nou-infiintatei corporatii. Mai multi membri si-au prezentat atunci demisiile. Pe 23 septembrie filiala PDL Chicago inceta sa mai existe, cele doua persoane numite impotriva vointei lor dizolvand corporatia PDL Chicago. Aceasta a disparut din punct de vedere legal la mai putin de o luna de la infiintare.

Fiasco si la Detroit

O alta tentativa de "experienta" politica de-a lui Honorius Prigoana a fost infiintarea unei filiale similare la Detroit, acolo unde comunitatea romaneasca nu il cunostea. Cu un asemenea lider, evident ca PDL Detroit nu a existat oficial niciodată.

Interesant este de mentionat faptul ca inainte de revenirea în Romania, Honorius Prigoana promitea fotoliul de presedinte PDL Chicago in stanga si-n dreapta la tot felul de persoane. Dupa plecarea sa, foarte multa lume a ramas surprinsa de cati sefi de filiala (care oricum nu mai exista) “primiseră” promisiuni din partea lui Honorius ca le va oferi locul.

Cum e turcul si pistolul

Printre prietenii apropiati ai tanarului Prigoana se numara si Bogdan Niculescu, fost consilier al deputatului din Colegiul 3 Diaspora Mircea Lubanovici. Niculescu a fost dat afara din functia pe care o detinea, în urma unui scandal. Scandalul a mocnit in interiorul PDL Chicago din momentul în care, prin vara, Honorius Prigoana visa sa ocupe un loc de parlamentar. Acesta lansa zvonuri, in cercurile din Chicago, dar nu numai, cum ca deputatul Lubanovici ar urma sa isi dea demisia. Din umbra, zvonurile lansate de Prigoana erau intarite de Bogdan Niculescu. In cele din urma, acesta a fost exclus din postul de consilier.


Agentia de Investigatii Media

16 comments :

Chicago said...

eu zic sa sapati mai adanc, prigoana nu l-a dat afara ca l-a prins cu droguri usoare. prietenul cu pricina era mai mult decat atat.i-a prins sarutandu-se... vedeti ca in comunitatea gay se stie de prigoana jr. fetele cu care se afiseaza el sunt de fatada.daca le luati la rand si le intrebati o sa vedeti ca n-a facut nimic cu ele,ci doar le.a platit. omul nici nu e dotat daca ma intelegeti,e exact asa cum le place la gay.el doar se lauda

Leon said...

Un escroc ca si taica sau, astia au ajuns sa conduca Romania? Mi-e sila de pasaportul meu romanesc.

Dramoleta said...

De liceu si bac, nu sufla o vorba. Sau si alea le-a trecut tot la De P*** :))))

Marius Mina said...

Dramoleta, BACul nu se mai da intr-o societate moderna ca a noastra , de fapt se da dar pe bani, publici(pubele)

Anonymous said...

Atentie romani ! Vorbeste Bula-norius !


" Honorius Prigoana preia initiativa Elenei Basescu: Ar vota pentru legalizarea drogurilor "

http://www.ziua.ro/news.php?data=2010-01-08&id=48705


SANDI

Marian Petruta said...

Domnule Mina,
Ati copiat foarte frumos materialu de investigatie de la mine, ati schimbat
schimbat si distorsionat materialul dupa bunul plac si il varati pe gat
oamenilor ca fiind investigatie proprie?!
Inainte sa aratati cu degetul pe altii de furt si minciuna, ar fi fost frumos si
normal, sa va faceti propria investigatie, si apoi sa trageti concluziile
aferente, daca nu, sa citati macar sursa de unde ati preluat materialul si nu
doar sa spuneti "doua situri". Daca nu stiati cineva a trebuit sa munceasca, sa
dea telefoane, sa plateasca bani,sa consume timp, etc...pentru a putea scrie
acel material.
Copierea fara mentionarea sursei si atribuirea informatiilor se numeste
plagiarism sau furt !
Multumesc frumos,

Marius Mina said...

Marian Petruta,ti-am taiat linkurile din mesaj pina cand inveti sa te comporti civilizat, traiti in US si efectul intarzie sa apara.Dupa ce iti cweri scuze pentru calmoniile aruncate la misteaux iti public si linkurile. Insa , pina sa acuzi pe cineva de plagiat sau furt,ar fi fost de preferat sa deschizi ochii mai bine , sursa e mentionata la finalul textului AIM, eu am luat de la ei, ei probabil de la tine facsimilul.Care e problema?

Bag seama ca nevroza a cuprins membrii PDL Chicago. Get a life man !

Marian Petruta said...
This comment has been removed by the author.
Marius Mina said...

Mai Mariane, nu am intentia sa intru in polemici ieftine dar ma vad silit sa-ti atrag atentia inca odata, daca ai chef de glume ieftine ai spatiul blogului tau la dispozitie. Am spus si repet, sursa este mentionata de la sfarsitul materialului, ai nevoie de ochelari mai performanti sau chiar vrei sa incepem sa ne tragem picioare in gura unul altuia?
Am crezut ca este un proiect comun indreptat impotriva imposturii PDL iste.
Daca continui cu aberatiile voi fi obligat sa-ti raspund pe masura .

Alin said...

La ce va asteptati din partea unor astfel de oameni, decat sa promoveze niste oligofreni. Pai daca Elena Basescu a ajuns parlamentar european, de ce nu un pustiulica arogant de 23 de ani nu ar ajunge deputat. Asa ca, sa nu va mirati cand vom avea "onoare" de al avea pe Honorius in Parlamentul Pamaniei, ca doar genul de persoane imbecile care au votat-o pe EBA, acesti idioti il vor vota si pe Homorius. Proasta natie avem, stiti vorba aceea: populatia Romaniei este in crestere, insa IQ-ul acesteia ramane constant

Alegatorul Roman said...

De ce nu vreti voi sa lasati sansa de reabilitare unui cretin dependent de droguri care la insistentele familiei, asa de gura lor mai mult, si-ar lua si el job de parlamentar sa aiba un program sa nu o mai arda pe la curve pana dimineata, sa se faca baiat serios, sa-i poata conduce afacerile lu` tata?! Vreunu din voi a vazut realitatea romaneasca din interiorul unui lamborghini? Nu trebuie sa fiti asa rai, luati-va si voi un gallardo sa vedeti ce frumoasa e viata:) Eu nu pot intelege cam cum crede fi`su asta al lu` PliciMen ca impaca el viata de noapte cu munca de zi. Pe bune acum, ganditi-va cam ce initiative legislative o sa aiba asta ziua daca el s-a drogat si a baut cu zdrentele si alti asemenea lui pana sa ajunga la parlament sa ne reprezinte dimineata:)) Cam cata cocaina tre sa bage ca sa-l tina balamalele sa stea treaz macar acolo la parlament:)) Nu e frumos sa nu-i dati o sansa baiatului doar ca e drogangiu, ca are taksu lovele si ca e cam figurant, invidiosilor:) Ar avea ceva de comentat vreunul dintre voi daca ar ajunge in parlament vecinu vostru de bloc sau vreun fost coleg de clasa? Nu cred! Care parte n-ati inteles-o? E nevoie de cash baieti, rosalu produce, totul e de vanzare pe aici prin tara asta incepand de la voturile tzaranoilor pe care i-au cumparat cu o galeata goala si terminand cu locuri in parlament si guvern. Poate ca si eu m-as fi suparat pe tata daca avea banii lu prigoana si nu-mi lua gallardo nu ma trimitea la droguri mai bune in america sau nu imi lua si mie post de parlamentar, voi nu?

George said...

Pentru domnul Marius Mina "busy as hell" si cu experienta de trait in US.

1. Domnia voastra poate sa-mi scoata si mie comentariul daca nu-i este pe plac - este dreptul si competenta "domniei tale" din moment ce e blogul propriu si personal.

2. Dar nu cred ca asa dai un exemplu bun nepublicand comentariile celui/celei cu care ai argumente.
Nu e nici macar un sfat, e doar o parere..care o poti lua ca pe un sfat..altfel nu vei parea decat unul ca multi altii. Cenzureaza ca sa nu para inferior.

3. Cei care va acuza/injura si gresesc sau va jugnesc - spuneti-le ce gresesc si lasati-i pe ei sa intre in ridicol..daca va insulta aiurea.

4. Atitudia de cenzura nu cred ca e tocmai buna, inseamna ca nu puteti argumenta sau controla discutia/explicatia.

5. Bafta la argumente si
Toate bune.

George said...

Leon
1. Nu trebuie sa cataloghezi societatea romaneasca dupa niste uscaturi.
Atitudinea asta nu ajuta. Cum auzim de unul c-a facut rau:Gata, mi-e rusine ca sunt roman, mi-e rusine de Romania..mi-e rusine..Daca vrei sa-ti fie rusine, n-ai decat(si n-o lua personal),dar SINCER..asta e exact atitudinea care nu ajuta..lasa uscaturile sa devina nedorite si baga pe toti in aceeasi oala.
Marius Mina
2. Domnule Mina: Sunt curios sa vad daca-mi postati comentariul/observatia anterioara.

O seara mirobolanta la toata lumea!

Anonymous said...

ba...voi va certati ca prostii, iar nenea Jr. va ajunge oricum unde i s-a destinat deja... asa k nu va mai pierdeti vremea aiurea... e romania... ce dreaq, inca nu stiti asta?

Julian/ Germania said...

Daca cele scrise de Dvs. pe blog, despre Honorius sunt adevarate, ma intreb cum poate fi un tanar, la varsta de 23 ani, atat de pervers, atat de escroc.
Acest GUVIDE ( uitati-va la gura lui cand vorbeste; seamana cu botul unui guvide cand il scoti din apa si incearca sa capete oxigen )scarbos si arogant are un tupeu nemarginit. Nu ii mai ajung banii.
Stiti ca are avioane, elicoptere, pe langa acel Lamborgini.
Nu ii ajung cele 29 de firme ?
Ma intreb dece poporul rabda cu indiferenta asemenea creaturi. Dece oameni disperati care se sinucid nu dau in cap unei asemenea creaturi, dece nu ii sparg gemurile la masina sau nu ii dau foc inainte de a se sinucide.
Dece nu aruca cu benzina pe el, pe una ca EBA, pe una ca Udrea si sa le dea foc ?
Dece nu ia poporul furci si topoare, ciomege sau lopeti si sa-i atace la rand pe ficare dintre imbuibatii regimului ( Videanu plateste 100 euro pe luna pentru peste 5000 de mp. de teren la Svagov ).
Ma intreb cum de suporta minerii viata pe care o duc. I-ati vazut cum arata cand ies din mina ? Va plce cum arata acesti muncitori ?
Dece nu ii organizeaza numeni pentru a veni in Bucuresti ca pe vremea lui Iliescu ?
Poate imi raspundeti Dvs., Domnule
Mina.

Anonymous said...

Cred ca incep sa vreau un iubit neimplicat politic. Incepe sa mi se facă gretzică. Sau imi iau lumea incap in insulele seychelles.