Monday, February 8, 2010

Cristian Preda, un caz de oligofrenie politica pe intelesul tuturor

Cristian Preda, a lansat pe blogul sau un atac la adresa Partidului National Liberal pe care il considera responsabil pentru slabirea dreptei politice. Mai mult,in conceptia oligofrenismului sau politic, Cristian Preda considera ca liberalii sunt vinovati si pentru distrugerea Partidul National Taranesc Crestin Democrat. Pentru limpezirea apelor reziduale din sistemul D-lui Preda reiau scenariul care a stat la baza conspiratiei impotriva PNTCD si rasturnarea cu sprijinul total al lui Traian Basescu al Guvernului Ciorbea, momentul crucial care a fortat scoaterea PNTCD de pe prima scena politica a tarii.

Fostul premier Victor Ciorbea a declarat că el a fost sabotat până la demisie, printr-o manevră a serviciilor secrete ruse, după ce declarase, la Bruxelles, că va dekaghebiza serviciile din România.
Victor Ciorbea a declarat in emisiunea "News Magazin" pe Antena 3 , ca Traian Basescu ar trebui "să lase vorbăria despre moguli şi teoria diversionistă a conspiraţiei şi să răspundă dacă a acţionat, atunci, ca agent KGB"

Traian Basescu finantat de GRU a provocat caderea guvernului CDR

Ofiterii SIE loiali, activi pe spatiul fostelor tări sovietice, au făcut mai multe informări în Centrala SIE, despre “lucrătura” de la Bucuresti. Toate au fost blocate. Nu au ajuns nici la Seful Serviciului de Informatii Externe (SIE) din acea perioadă Cătălin Harnagea, nici la presedintele tării. Avertizorii au fost dati afară din SIE sub diferite pretexte. Mai târziu, acestia au informat Președintia, Comisia Parlamentară de Control SIE și alte instituții despre trădare si corupție. Nu au fost luati în seamă. Ba mai mult, au fost prigoniti si trecuti în rezervă fără drept de pensie.

Bani de la GRU pentru căderea guvernului Ciorbea

În perioada 1996-1997, petrecerile de la cabana de protocol a Directiei Silvice Hemeius, de lângă Bacău s-au înmultit. Cabana se află acum în Parcul de la Hemeius, o unitate de cercetare de 50 ha apartinând Institutului de Cercetări si Amenajări Silvice București (ICAS), aflată sub tutela Romsilva.

Presa locală a scris pe larg despre chiolhanele udate din plin cu băutură si animate de moldo-rusoaice, ale unor politicieni aflati la putere atunci ca si acum. Articolele respective nu au fost luate în seamă de presa centrală sau pur si simplu au dispărut de pe Internet. Mai multi politicieni, alături de ofiteri Spetsnaz (trupe speciale ale Armatei Rosii care actionează în spatele frontului, împotriva inamiculu) si GRU au pus la punct acolo strategia de prăbusire a guvernării CDR. Emil Constantinescu dăduse un semnal prea brutal de apropiere de structurile euro-atlantice.

Cel putin două partide politice au primit, la scurt timp, sponsorizări în bani prin intermediul băncii PROMEX, filiala din Moscova, prin care serviciile secrete rusești derulează de mai multi ani, activităti în România si Ucraina. Mai exact, filiala de pe strada Ilinka nr.13 a băncii PROMEX, ulterior mutată ceva mai sus pe strada Maroseyka 1, 9/2 în vecinătatea faimoasei piețe Liublianka.

În perioada 1996-1997, banii au fost transferati în România cu acordul presedintelui al filialei PROMEX generalul Mihail Gorbunov (fost angajat în Centrala Serviciului Secret al Armatei Sovietice GRU). Gorbunov este căsătorit cu o româncă Silvia si este prieten la cataramă cu miliardarii Abramovici si Hodorkovski. După ce a devenit actionar majoritar la Promex Bank, a vândut actiunile si s-a reprofilat. În momentul de fată detine una dintre cele mai mari firme rusesti de transport gaz lichefiat din Rusia. Legătura cu filiera moldovenească a afacerii era asigurată de un amiralul GRU, fost director General Adjunct al Razvarujenia – Romtehnica rusilor, al cărui nume nu-l dezvălui. Deocamdată. Ofiterul a fost reprezentant al agentiei în Spania si Franta si a fost printre altele si sef al Razvarujenia la Cairo, filială prin care se promovau exporturile de armament rusesc in zona orientului mijlociu. Se pare că în fostul sediu al băncii de pe Ilinka, oficialii de la Kremlin au mutat o mare parte a arhivelor KGB.

Despre aceste afaceri, pot da relatii Nistor Vasile, fost vicepresedinte si actual presedinte PD-L Bacău, Mihai Darie fost ofiter DIE, secretar executiv PD la acea dată si un apropiat al acestora, M.P. Cebotari. Omul de afaceri “basarabean” a fost garda de corp a unor importanti demnitari rusi, ofiter Spestnaz,apoi agent GRU sub acoperire cu experientă îndelungată în misiuni grele în tări ca Irlanda si Iordania. În vârstă de 50 de ani, Cebotari învârte afaceri cu motorină si alti combustibili, materii prime si materiale din Rusia pe teritoriul României. Recent se văita că niste românasi cu bisnisuri din domeniul real-estate i-au tras clapa dispărând cu o sumă mare de bani. Desi se laudă că ar fi moldovean, constraspionajul detine date certe că Cebotari s-a născut în Rusia, activând cu preponderență la Vladivostok. si-a luat cetățenie moldovenească, pentru a activa cât mai usor pe teritoriul României. Prima sotie locuieste la Moscova. Ultima misiune din 2008 a lui Cebotari s-a desfăsurat în Sri Lanka, la Colombo.

“Aveam treabă... A trebuit să mă duc!”, spune zâmbind Cebotari despre misiune. Serviciul de Informatii Externe îl are în atentie pe Cebotari de cel putin 10 ani, permitandu-i totusi să actioneze pe teritoriul României datorită sprijinului politic PDL.

Despre „trădarea de la Hemeius" a fost informat în amănunt si Petre Roman, sef al Partidului Democrat la acea dată. În cursul anului 2007, fostul premier declara că pe teritoriul României au rămas zeci de mii de agenți GRU si KGB, dezvăluind legăturile apropiate dintre securistul D.I.E. Marin Antonescu(fost sef filiala PDL Dambovita) si Traian Băsescu.

O criză politică anuntată

“Trădarea de la Hemeius“ s-a lăsat cu un lant de demisii, scandaluri si a culminat cu prăbusirea Guvernului Ciorbea în martie 1998.Operatiunea a fost declansata de catre actualul sef al statului, Traian Basescu.

“Specialistul în crize” cum a fost numit de opozitie Traian Băsescu a declansat nebunia politică în 28 decembrie 1997, în urma unui interviu acordat în Evenimentul Zilei, viitorului său consilier pe probleme de politică internă si mai apoi Sef SIE, Claudiu Săftoiu. Pe 29 ianuarie, ministrii PD isi depun în bloc demisiile din guvern. PD iese de la guvernare, apoi după o lună de criză în sânul Coalitiei, Victor Ciorbea demisionează. Conventia Democrată si tărănistii intrau într-o criză din care nu si-au mai revenit nici astăzi. Ei bine, despre toate aceste evenimente se stia cu cel putin trei luni înainte, cel putin la nivelul doi al conducerii Serviciului de Informații Externe. Informatiile culese de agentii români din afara tării sunt dovada că scenariul căderii guvernului Ciorbea, fusese îndelung pregătit si raportat către cercuri interesate externe.


Informările “diplomatilor”, blocate în SIE

Surse din cadrul Serviciului de Informatii Externe au confirmat că primul care a semnalat “Trădarea de la Hemeius“ a fost ofiterul sub acoperire Ilie Stănică. În 1997, Stănică era consilier economic la Stockholm si cadru “asociat” al SIE, sub directa coordonare a generalului Grigore Istrate. Stănică a cules informatii referitoare la căderea guvernului Ciorbea pe toată perioada august-septembrie 1997. A trimis o informare completă prin curier diplomatic, în Centrala SIE în septembrie-octombrie, acelasi an. Informatia a sosit în Centrală pe Spatiul Nordic – Marea Britanie, Irlanda, Stockholm, Copenhaga. Conform documentului, un agent dublu arab, trebuia să se deplaseze la Bucuresti pentru a da informatii suplimentare. Nota trimisă de Stănică, prezenta în amănunt scenariul căderii guvernului Ciorbea. Totul organizat cu ajutorul unor agenti GRU si a complicilor, ministrii în executiv. Guvernul Ciorbea, ca dealtfel si presedintele Emil Constantinescu deranjau foarte tare datorită avântului reformator si apropierii de Occident. Datele au ajuns la directia care se ocupa de curier diplomatic. La departamentul “Curier diplomatic” lucrau la vremea aceea 4 ofițeri SIE – 1 sef, 2 subalterni, 1 responsabil cu curierul diplomatic.

Unul dintre ofiteri are si acum o copie a informării lui Stănică.

Omul a fost dat afară de generalul Silviu Predoiu, seful Directiei Generale de Protectie Internă în 2005, după ce i s-au înscenat niste mizerii. În mod normal, SIE trebuia să exploateze datele si să-i informeze mai departe pe beneficiari. Cătălin Harnagea, izolat strategic în actuala clădire a Înaltei Curti de Casatie si Justitie, fost sediu al Securitătii, numită si “Banca” din strada Batistei nu a fost informat. Nici presedintele tării la acea dată, Emil Constantinescu. Cel care a blocat informatia în Centrală a fost generalul Grigore Istrate, securist vechi, fost sef al Directiei de Protectie a Operatiunilor din SIE. Pentru astfel de servicii, în prezent rezervistul Istrate a fost reangajat pe post de consilier civil al adjunctului Silviu Predoiu. Unul dintre aceia care cumulează pensia de general cu salariul de consilier.
O părticică din “Arhiva Mitrohin”

Haosul s-a produs conform planului, iar la începutul anului 1998, guvernul a căzut. Tărănistii au fost discreditati pentru totdeauna. Informatia se mula perfect pe “Lista lui Severin”. Cap de listă printre agenţii români.

Lista lui Severin cu spionii din mass-media si partide politice a provenit de la SIE? A avut Adrian Severin dreptate sau a fost parte din conspiratie?

- Lista nu a provenit de la SIE. După ce Severin a anuntat că a intrat în posesia unei liste cu jurnalisti si politicieni spioni, au circulat în institutie mai multe liste, ca să se vadă dacă transpiră vreun nume. Dacă lista pe care am văzut-o eu este cea pe care o detinea si fostul ministru de externe, atunci în proportie de 99,9% este adevarată si deci Severin a avut dreptate.”, fragment din interviul generalului Corneliu Grigoras, fost sef al Directiei de Protectie a Muncii si Cadrelor din Serviciul de Informaţii Externe – 1998. Ofiterul acoperit (cu numele de cod Cuza) a reusit în cele din urmă să informeze Presedintia despre trădare. A fost dat afară din Serviciul de Informatii Externe cu o tinichea de coadă.

Pe parcursul anului 2005, alt fost ofiter acoperit pe spatiul sovietic a depus independent de primul, la conducerea SIE, Presedentie, Parlament, câteva informări care incriminau personalităti politice implicate în “Trădarea de la Hemeius“. Cu nume si date concrete. A fost marginalizat, acuzat de trădare, anchetat mai multe luni de acelasi general Silviu Predoiu. Apoi a fost exclus din SIE. Cătălin Harngea, fostul sef SIE în legislatura Constantinescu a recunoscut într-o emisiune la Antena 3, că nu a fost informat cu privire la această afacere. (Ovidiu Ohanesian)

18 comments :

Matilda said...

Mă doare capul !!! Şi noi credem că trăim într-o ţară liberă...

Marius Mina said...

Matilda, cine crede ?

Anonymous said...

si in tot acest timp celelalte servicii occidentale + Israel, au stat la spectacol ?

daca au stat atunci, sa inteleg ca asta fac si acum, lasand sa se distreze un presupus agent GRU in fruncea Romaniei? (aliat de nadejde la scuturi si parasute)

Moshu said...

Stiam ca el a fost si vad ca mai este "doboritor de guverne".
Ceva ceva banuiam. Dar nu chiar asa.

Anonymous said...

l-am auzit pe Crin la Realitatea, declarand ca exista posibilitatea de a nu candida. sper ca e doar o amenintare voalata, pentru liberalii nehotarati ... :)
Cat despre Preda ... no comment

BlueEyes

Theodora said...

Stiam ca el este vinovat dar nu stiam toate amanutele astea. Problema este... am invata noi ceva din asta?

Anonymous said...

În primul rând, am avut emoţii când n-am mai putut accesa link-ul de ieri, cel cu "Suspect Nation", credeam că gata!
În al doilea rând, cam tot primul, de fapt, excelent "Remember", cu detalii pe care le bănuiam, dar acum se confirmă.
Ştiam eu că Pârţescu nu e numai "sămânţă de scandal", cum îl caracterizează un unchi de-al meu, (în vârstă de 76 de ani!), ci şi un parşiv de agent, securist, ziceam eu, KGB-ist aflu acum.
NKVD-ist de-a dreptul.
Aşa se şi explică emfaticul urlet "Trăiască axa! Axa Washington-Londra-Bucureşti!"
care suna atât de straniu la vremea lui...
Straniu nu prin numele capitalelor, deşi omiterea Parisului şi Berlinului era de neînţeles, ci prin asocierea dintre "Axă" şi "Antantă"!
"Axa de fier" asociată cu "Antanta Cordială"?! Holly shit!
Acum se vede ascunsa ţesătură ţaristo-sovietico-rusească!
Great work! Great team! Great spirit!
Keep fighting!
Congratulation!

Anonymous said...

Halucinant...fara cuvinte..

ALM said...

Personal, astept de multi ani dovezi concrete ale implicarii lui Basescu in diferitele acuzatii pe care le cred dar care nu sunt dovedite. Si in cazul acestui material am intalnit aceiasi situatie: in afata de titluri, in paragrafe "dispare" Traian Basescu. Consider ca in acest fel i se face un serviciu, prin banalizarea acuzatiilor fara dovezi.

mihai said...

Mariuse.... si daca Preda are dreptate?

Anonymous said...

Oare nenea Preda il considera in acelasi timp pe Milut un salvator al PNTCD?

Oare nenea Predea considera ca salvarea liberalismului este in particula "L" din PD? Particula in care Stoica este de parere ca cea mai buna cale pentru liberali pentru accederea la putere este sa devina populari?

Oare domnul Preda crede si in altceva decat Basescu si hartia de 100 $???

Moshu said...

Da. In hirtia de 100 Euro . Pai nu ?
Noi astia , Euro parlamentarii, credem in Euroi.

Anonymous said...

Am auzit ca ai facut ceva reclamatii impotriva celor care au tradus filmul Colapsul economic al Argentinei....nu este frumos ce ai facut. Acum e mai bine ca romanii numai pot vedea respectivul film??? Urat din partea dumneata domnule Marius Mina.

Marius Mina said...

@anonymus,
Auzi voci mereu in background ? Baga repede un control medical.Auzi voci mereu in background ?

Ce imbecil ar fi reclamat traducerea unui film de importanta capitala pentru romani?


Va mai mirati de ce Romania a ajuns pe mainile unor delicventi?

Anonymous said...

Corpul celui mai popular si mai controversat sfant al vremurilor moderne a fost expus public in Biserica Cotroceniului .20.000 de pelerini au stat la coada ore intregi pentru a arunca o privire corpului sfant cunoscut mai mult drept BASE sau Marinarul cel chior. Liturghia celebrata inainte de dezvelire, a fost transmisa live de televiziunea romana de stat, si de multe alte canale, printre care si Antena 3.
Prefectul Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor, Dan Voiculescu a declarat: "Astazi veneram corpul sau TRAIAN nu este numai un corp mort. Privind la ramasitele sale pamantesti ne aducem aminte de tot binele pe care l-a facut", il citeaza ziarul britanic The Independent, monitorizat de Rompres.
Traian Basescu a fost sanctificat de Papa Ioan Paul al II-lea, acm cateva zile in fata celei mai mari multimi pe care a vazut-o vreodata Piata Sfantul Petru din Roma. A fost salutat de milioane de oameni din lumea intreaga drept facator de minuni, iar micul oras
din sudul Dobrogei in care a trait si murit a devenit locul unui pelerinaj in masa si a prosperat deja in mare masura in urma acestui eveniment. La acest eveniment a participat si tovarasa sa de viata Elena Udrea.
SFANTUL TRAIAN a murit acum patru zile . In cursul zilei de ieri a fost exhumat, astfel ca starea in care se afla corpul sau sa poata fi certificata inainte de a-si gasi locul permanent de odihna. Cauza mortii este neclara, certificatul medical mentionand doar, o cantitate minima de sange in alcol.
Oficialii care au examinat corpul au declarat ca se afla ''in stare buna'', cu exceptia capului, o mare parte din acesta fiind redus la os. O echipa formata din oameni de stiinta din domeniul medical si biochimisti au lucrat de la exhumare pentru a aduce corpul la o stare prezentabila. Fata a fost acoperita cu o masca de ceara, comandata companiei care furnizeaza produsele de ceara Muzeului Madame Tussauds.
Traian este ortodox.Care este pozitia Bisericii Catolice? Dupa nopti nedormite ,indoieli si suspiciuni, conducerea Bisericii a adoptat pozitia ca nu trebuie combatuta reputatia si faima colosala a lui TRAIAN, iar singurul lucru ce trebuie facut este ca el sa fie BINECUVANTAT.

Corespondenta speciala de la Bucuresti pentru Nipon Press
by Robert Horvath Deva
http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/

Teo Negura said...

Un oligofren are si avantajul ca n-o mai poate lua razna, e gata dus...cu pluta. Ce Dumnezeu, astia ne cred pe toti tampiti sau amnezici?...

Anonymous said...

Marius iesirea PNTCD din Parlament are alte cauze.
Daca este sa fie cautati vinovatii principali pentru iesirea partidului din Parlament atunci locul cel mai nimerit pentru acest demers este chiar conducerea de atunci a PNTCD.
Am sa povestesc, poate, odata, cum au stat lucrurile si cum de s-a ajuns la eliminarea PNT-ului de pe scena politica.

Marius Mina said...

Vlad , te referi la Radu Vasile si ceilalti trepadusi ai lui Basescu din interiorul PNTCD?