Sunday, March 14, 2010

Monitoring Media si Administratia Prezidentiala s-au indragostit pe banul public

Ca sa nu mai existe dubii cu privire la insolventa politica si dependenta independentului Sorin Oprescu , firma directorului de comunicare al primarului general, Anca Alexandrescu , a mai primit un contract de la Administratia Prezidentiala. Este cea de-a patra intelegere dintre Presedintie si Monitoring Media, incheiata din 2007 si pana in prezent. Adversitatile Ancai Alexandrescu fata de contracandidatii lui Basescu in alegerile prezidential fraudate de anul trecut , aveau desigur radacini adanci in relatia de colaborare dintre cele doua entitati.

La inceputul acestui an, Monitoring Media si Administratia Prezidentiala au parafat un contract in valoare de 58.905 lei, inclusiv TVA, adica peste o jumatate de miliard de lei vechi. Intelegerea, care se intinde pe o perioada de 11 luni, prevede "achizitia serviciului de furnizare a stirilor Agentiei Monitoring Media".

Si de aceasta data, la fel ca si in cazul celorlalte contracte incheiate intre Administratia Prezidentiala si firma directoarei lui Sorin Oprescu, nu a fost organizata nici o licitatie, fiind aleasa metoda negocierii fara publicarea prealabila a unui anunt de participare. Asta intrucat "serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate".

800 de milioane in doi ani

Acesta nu este singurul contract dintre Administratia Prezidentiala si Monitoring Media. Agentia de Investigatii Media a dezvaluit, in urma cu cateva luni, ca firma Ancai Alexandrescu are o colaborare foarte buna cu Presedintia. Incepand cu 2007, intre Administratia lui Basescu si SC Monitoring Media SRL mai fusesera incheiate alte trei contracte, a caror valoare a fost de peste 800 de milioane de lei vechi. Primul dintre acestea a fost parafat in 2007, fiind vorba despre un contract de „prestari servicii de monitorizare”. Suma obtinuta de firma Ancai Alexandrescu a fost de 26.180 lei, inclusiv TVA.

A urmat un nou contract in 2008, cand Administratia Prezidentiala a achizitionat „serviciul de difuzare a stirilor Agentiei Monitoring Media”. De aceasta data suma a fost putin mai mare: 30.107 lei, cu tot cu TVA. In 2009, Administratia Prezidentiala si Monitoring Media au incheiat un nou contract. Pentru „monitorizare stiri, presa scrisa, radio si tv monitorizare emisiuni radio si tv”, agentia directoarei lui Sorin Oprescu a primit 33.000 de Ron, de aceasta fara TVA.(Agentia de Investigatii Media)

31 comments :

Itzicbaseanu said...

Nene Haluci-nation,

Hai bre termina cu "fantomismele"-astea , ce naiba!
Pai ce "recompensa" poate sa fie asta?...Uite colea:

„Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, intr-o emisiune televizata, ca desemnarea lui Silvian Ionescu pentru functia de prefect al Capitalei a fost pentru el "o mare dezamagire" si "o surpriza neplacuta" din partea fostilor sai colegi din PD. Seful statului a precizat ca are tot respectul pentru munca lui Silvian Ionescu, pentru cat s-a zbatut in campanie, dar ca "nu era cazul sa fie desemnat prefect in cea mai mare prefectura din tara", deoarece acesta a avut probleme prin meseria pe care a avut-o inainte, precum si in CGMB. Liderul democrat Emil Boc si vicepresedintele partidului Adriean Videanu au pledat, miercuri, pentru analizarea prefectului de Bucuresti, Silvian Ionescu, prin prisma activitatii pe care acesta o va avea, nu din perspectiva imaginii pe care el a avut-o in presa. Silvian Ionescu isi da demisia, pentru a doua oara, dintr-o functie publica, ca urmare a reactiei lui Traian Basescu . Prima data, acesta si-a dat demisia din functia de consilier general, in mandatul trecut, dupa ce numele sau a fost legat de un scandal referitor la preluarea de contracte de servicii publice de catre unii consilieri municipali. Surse oficiale au declarat ca in functa de prefect va fi numit consilierul general Mioara Mantale (PD). Pana la numirea noului prefect, interimatul va fi asigurat de unul dintre cei doi subprefecti actuali.”

Hai bre, nu mai mintiti poporu'!

Inteleg ca Halucineaza multi in tara asta, dar si matale bre?Te stiam om serios!...Incearca cu rugaciuni poate, cine stie,devii si mata obiectiv!Inteleg sa ma minti, dar minte si mata macar credibil!

Anonymous said...

@aureliane,frate!
aci nu e vorba de silvian ionescu,ci de anca alexandrescu.incurci persoanele matale :))
asa stau lucrurile cu fatuca asta.
vezi bre,nea aureliane ca citisi alt post si raspunsesi aiurea.
las-o balta,bre!
mai "documentese-te",bre! :))))

Anonymous said...

Nu era rau de precizat ca fata aceasta este fiica lui Horia Alexandrescu, un jurnalist la care dl. Talpes(omul lui Basescu) face carare la OTV. Omul i-a asigurat fetei un job si un venit sigur, pe praful asta...Sunt toti imbarligati intr-o Mafie care suge bani publici, nefiind in stare de altceva.

Anonymous said...

Obrazul subţire cu cheltuială se ţine.
Subţire, vorba vine, la cei 10 cm. de şorici nepârlit!
A! Şi nu e vorba de "entităţi", Marius, ci de rude prin alianţă.
Cam incestuase, având în vedere că fac parte, totuşi, din aceeaşi famiglie! Cosanguine, cum s-ar zice...
Cât despre Horia Alexandrescu, la solda lui putea s-o ţină pe fi-sa prin bătătură.
Lăcomia, lăcomia...
(Ştii, bancul cu pescarul şi minerii.)

Marius Mina said...

@Aureliane, ce medie ai avut la inteligenta?>

Marius Mina said...

Tony, Anonymus, ii face concurenta fostului sot saraca fata .
Tu daca ai fi Oprescu ce-ai face cu ea?

Anonymous said...

Fifty-fifty, normal, că ce altceva să-i faci.
A! Nu, asta nici măcar nu intră în discuţie. Poate doar pentru încă 20%... Ştiu şi eu?! Mai negociem, mai bem ceva, stingem lumina, pornim camera ascunsă...

Itzicbaseanu said...

Stimate neica Marius,

Sincer iti spun ca pa vremea aia nu se studia materia 'inteligenta".Veneai cu ea de-acasa.Deci n-am avut medie, eu am mare!Am tins catre absolut!..Dar e greu neica, e greu absolutu' asta!

Adica ce, ti-e greu matale s-o citesti unde se potriveste: "Se non è vero, è ben trovato".Si-o coroborai(auliu ce m-a durut cuvintu' asta!..Te descurci mata!)cu aialalta.Era usor, dar trebuia s-o gandesti un pic, nu mult!

Sa fie-ntr-un ceas bun Neica!

Anonymous said...

Cât priveşte abureala cu Silvian, ăştia desconspiraţii sunt pe post de râmă. Numai buni de puşi în cîrlig şi dat cu ei la ciortan.
Uite că mai sunt unii care pun botu' la momeală!
N-aş fi zis. Sau nu-l pun de bună voie... Ordinul nu se discută, se execută, asta aşa-i!
Oricum, băiatul ăsta, Ionescu, e tocmai bun de demascat şi de înfierat. O dată, la primărie. Şi încă o dată, la şcoala de fete.
Şi iară, la catrindală, la Sf. Niculae. Cum îl prinde, cum îl fute. Iar îi dă drumu' prin curte, iar îl prinde, iar...
Să vezi câţi securişti demascaţi s-or strânge le sfârşit, când o trage linia!
La bilanţul anual pe unitate, ăla cu măririle în grad.
Lasă-ne, nene inteligentule, zău aşa. Ai încercat, OK, ai dovada, du-te şi ia-ţi prima de obiectiv, c-o meriţi!
Poate după ce l-or scoate pe Caragiale din şcoli să ai mai multe succesuri.
Sau după ce ne-om sclezoza şi noi, ăştia mai proşti!

Itzicbaseanu said...

Draga Anonymous,(ce-o mai fi si asta? Seamana cu branza Feta; Pai nene, branza e brinza ...)

Dar sa revin draga Anonymus,asa este, ai dreptate! Si-o cunosc pe Anca Alexandrescu de la B1 ca la alte antene abia dac-a aparut.Ta-su umbla numai cu presedinti si-nainte(dupa cite mi-aduc aminte in ultimii ani de mandat era singurul ziarist pe baricada lui Milica, pina s-a retras "dupa el pototpu").Pai banii aia din contracte pe trei ani, cca 800 mil lei vechi, ii ia cumnatu lu' ginerele lu' Margareta eroaia "revolutiei" din '89, la o chenzina!Si tot de pe la buget.Adica nici macar cit sporu' de "putrfactie" (citeste si dumneata vechime) incasat de doamna aia de-a fost sefa mare la CSM pe 2008.
Iar despre "adversitatea" Ancai fata de "contracandidatii" lui Base, ce sa mai spun?Pai nici pe departe n-a egalat, adversitatea lui Mitrea sau Iliescu fata de Geoana, spre exemplu!Fata e buna in meseria ei, adica atit cit ma pricep si-mi vine din "sticla".In rest nici adversitate, nici contracte oneroase, nimic din ce se incearca a insinua!... Ce-ati fi vrut, Presedentia sa faca contracte cu Vantu sau Voiculescu?...Sa fim seriosi!...Vezi pentru ce-am "ignorat" unde postez, pur si simplu n-avea importanta!

Anonymous said...

@nea,aureliane,bre!
ai uitat ca fata a mai prestat si pe la usa lu'nastase?
ce-a prestat la B1 nu stiu,iar daca p-acolo toti is ca mata,inseamna ca s-a dus p...ii de suflet toata presa.bre!
daca-i asa de buna fatuca asta,ia-0 de nevasta,bre!la voi,la romani,inca nu se pedepseste bigamia,bre! :))))
ca e profesionista,se vede de la o posta
ii frumoasa si "dasteapta"de-ti moare la...intrare in ...casa...orice speranta...bre!
fii-sa e ca ta-su si invers,nea aureliane!
si pt mine,subiectul anca alexandrescu e inchis,deoarece si pentru ca-mi displace personajul :))
esti primul care o lauda!
sa traiesti,nea aureliane si sa jucam la nunta voastra :)))))))

Marius Mina said...

Aurica taicule, cand tinzi catre absolut ai toate sansele sa nimeresti exact in "absolut".Cum ai facut-o deja.
Si apropos de coroborare, non importa la caroseria, soltanto il motore. Iar voi , portocalele mecanice, tocmai de asta duceti lipsa.

Anonymous said...

@marius,
care din fostii soti ? :)))))

Marius Mina said...

Anonymus, mai conteaza? Cel care pescuieste mereu in crescatorie cu momeli artificiale.

Anonymous said...

@nea aurele,
ce-ti vine bre,din sticla? ca uitai sa te intreb.sa nu-ti sara vreun ciob bre,ca te pierdem.si mata pierzi bunaciune de fata si cine mizda pasii o mai lauda pe alexandreasca,bre ?

Anonymous said...

@marius,
ai dreptate!
dupa cum gandeste si arata "pretinul"nostru,e clar.scuzabil... :)))))

SimP said...

Au inceput sa aiba tupeul de pe urma portocalii.
Toate japitele astea sugatoare de la buget vor trebui sa de socoteala pentru fiecare leut. Nu este de ajuns argumentul ca daca ai primit un contract "prea gras" platit e vina celui care ti-i la dat. E si vina ta ca l-ai luat.
Limita intre "contracte grasane" si "mita" este foarte neclara...
Tot ce mai trebuie aflat este exact ce serviciu ii plateste puterea duduiei asteia.
La fel precum jobul de la Luxten al lui Eba, cand va veni vremea "Targovistei", jobul asta se va demonstra ca a fost de fapt mita pentru contractul primit de luxen de la primarie.
Targoviste va veni si nu vom ierta nici unul. Incepand cu betivu national si continuand cu homo-stase patru case.
Studentii incep sa iasa in strada.Bravo lor, ca sindicatele din invatamant nu prea sunt in stare sa scoata greva din vacanta scolara.... auzi dom'le, greve in iunie....
Oricum, pana atunci mai e ziua de maine, draga zi de 15 martie, in care sper ca securistii de la putere nu vor creea conflicte interetnice..(am emotii pentru Cluj, e in stare piticania tugulana sa insceneze ceva la Cluj). Vom vedea.

SimP said...

Domnilor, nu va suparati pe baiatul de aur cu cuvinte dureroase. "Se vede ca a fost la scoala, nu stie citi. "

Dan said...

Draga Marius,
De data asta cred ca nu ai dreptate si exagerezi.Media monitoring face o treaba profesionista, e relativ unica pe piata, nu vad problema pentru care Administratia Prezidentiala nu ar fi semnat cu ei, de vreme ce au contracte si cu PNL (si ne-au ajutat mult in campanie) si cu PSD si cu Parlamentul European si cu Comisia Europeana. Cred ca cineva ti-a dat o tema gresita...

Marius Mina said...

@Dan, nu a fost nicidecum un tzignal la treaba pe care o face Monitoring Media .

Anonymous said...

@Dan,
Ce coincidenta dracu'! Taman o beizadea de presa are contracte cu toti astia. Daca nu o chema Alexandrescu ar fi crapat de foame la coltul strazii, ar fi fost vreo profesoara cu 10 milioane de lei pe luna sau s-ar fi prapadit de epuizare la vreo firma, precum fata aia...Monitoring Media si alte asemenea "firme" sint inventate pentru asemenea persoane privilegiate, cu "relatii". A bagat-o tasu pe teava, sa-i asigure un venit bun si mai zicem de EBA...

Itzicbaseanu said...

Fratele meu alb Mariusica,

Ia uite bre cum sa scrie ce vreau io sa-ti spun in italiana(am folosit translatoru’- Tieknika!!!)

Sei in errore signore, io non sono d'arancia, e io a motore!

Aolio mancav-as! Rai mai sunteti!...Dracu’(Doamne iarta-ma!) m-apus!...Nici doctoru’ Mengele nu dadea diagnostice asa categorice!

Nu vreti bre sa invatati „domniile voastre” pa toti ipochimenii din
tara asta si cum sa sa scarpine-n cur si cum sa tie scula cind sa pise?...Ca despre Basescu am inteles, e „chior”, e „neinstruit”, e „betiv” si „curvar” , e „pirat” e „oneros” , e „viciat” , are casa in Mihaileanu (sau nu mai are da’nici asta nu e bine!) are...este... vai de mama noastra! Bine, am inteles, asa trebuie sa gandim toti! O sa le explic si io la altii ce si cum trebe sa devina chestiunea!......Ca da douazacuti de ani numai „solutii” infailibile si diagnostice „inteligente” emana de la chibiteli pe net! Si ce masura este mai buna decit rezultatul?
Parc-ati fi Ilie Serbanescu comentator politic! Cand a ajuns Ministru s-a darimat ministeru’ pa dumnealui cu tot cu oculta aciuiata dupa draperii.El saracu’ a zburat, oculta inca mai roade virtos si hulpav!
Da,o iubesc bre Anonimus, e frumoasa si dasteapta!...Si chiar consimt, cu bigamia ma dascurc eu,nu-ti fa probleme, cred ca ai si-asa destule!

Va pup (acolo ati vrea voi,da nu sa poate) ,

Itzicbaseanu said...

Stimate Anonymous,

I-auzi taica ce-mi vine din sticla:

Din sticla-mi vine un damf de poienita ,
De pruna coapta dulce, cazuta-n fin cosit,
Aroma de femeie ori frageda domnita,
Si-o bucurie taica ,de-ti spun ramii tampit!


Asa ca mai bine nu-ti spun dragule!

Anonymous said...

@aureliane,tata!
m-ai rupt!esti dastept,bre!
incearca bre si tu cu rugaciuni,vorba unui om de stiinta inca in viata :)))
n-ai priceput nimic din ce-a postat marius.tie ti s-a pus pata pe alexandreasca si (v)omiti de toate cele, aberand.
"sa traiesti bine"!

Anonymous said...

si nu mai spune nimic dragule,las-o cum a cazut

SimP said...

Ha ha ha! Pe blogul betivanului national , cu ceva timp in urma cand era posibil sa postezi fara logare, era unu ce se dadea drept artist plastic din Australia.
Era de o spurcaciune la gura nemaintalnita. Dupa ce s-a compromis copios in fata celorlalti cititori a inceput sa explice cine este el de fapt si ce expozitii fantastice a avut el la Ambasada Romaniei din Australia.
(expozitii probabil facute pe banul amarasteanului platitor de taxe in Romania). Interesant este ca expresiile "artistului plastic mondial" se regasesc in felul de a vorbi a acestui aurica care se baga acuma in seama.
Probabil ca artistul s-a plictist de retetele culinare schimbate intre singurii 2 postaci ramasi fideli blogului prezidential si a venit aici s-o mai puna de o mica spurcaciune...
sper ca nu isi da drumul, pentru ca stie sa fie chiar fetid la gura.

Anonymous said...

Omul a scris cu deştu' lui personal că "dracu' l-a pus". Greşeala recunoscută e pe jumătate iertată.
Jumătatea cealaltă să i-o ierte
tov. colonel Dracu', când i-o raporta că misiunea a fost îndeplinită, dar acoperirea deconspirată!
A propos, "vaffanculo" cum se traduce în italiana de baltă?!

SimP said...

"""" "Am spus-o foarte clar. Si ei sunt cetateni romani, au dreptul la o opinie, cei care s-au intalnit la Sfantu Gheorghe nu reprezinta niciun for institutional al statului roman .

S-au exprimat, asta nu inseamna ca trebuie sa ii bagam in seama", a comentat Blaga.""""

Asta da democratie originala! De ce sa-i bagi in seama cand poti sa ii ignori. Sub pres cu ei.
Tara e in greva, tribul lui attila vrea sa ne mongolizeze si berceanu a surzit.

Dramoleta said...

Plin de nemernici a fost PSD-ul ...

Marius Mina said...

Dramo, si numai este?

SIMP, Igroram , ignoam, pina ne trezim cu ei in dormitor.C-asa vrea freza lui Basexu'

Gabi said...

Monitoring Media incheie contract de jumatate de miliard, dar cand vine vorba sa plateasca salarii nu mai au bani :)) Salariile la Monitoring Media se dau odata la sase saptamani... saracii :))