Monday, April 12, 2010

Razboiul Mafiei impotriva Magistratilor

Update: Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au hotarat punerea in libertate a judecatorului Florin Costiniu si a oamenilor de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic. Decizia Curtii este definitiva si executorie.

Motto :" Suntem o categorie distincta si ne aflam sub conducerea Ministrului Justitiei care afirma ca nu apartine sistemului. L-am intrebat: cui, serviciilor, sau presedintiei?"(Viorica Costiniu)

"Aveţi şansa, pentru prima dată, să fiţi evacuată din sală", a amenintat-o Băsescu pe Judecatoarea Viorica Costiniu, in timpul şedinţei de bilanţ a Consiliului Superior al Magistraturii. Imediat dupa amenintarea lui Basescu , DNA si serviciile au inceput supravegherea familiei Costiniu.

Pe Elena Udrea au despartit-o doar 0.35% de perechea de catuse care ii era rezervata in situatia in care STS-ul nu-l sprijinea electoral pe Basescu pentru un al doilea mandat. Blonda prezidentiala declara in urma cu cateva zile , ca urma sa fie arestata daca operatiunea "Taurul" pe fibra optica nu le-ar fi reusit.

Romania a intrat in zona de influenta malefica a unei organizatii mafiote, transpartinice in care un simplu stranut al Elenei Udrea a declansat o pandemie virulenta care a cuprins toate institutiile statului. Imaginiati-va ce s-ar putea intampla daca Udrea se deranjeaza la stomac, toata Romania s-ar afla intr-o dizinterie baciliara colectiva.

Despre ce a stiut sau ce stie D-na sau D-l Costiniu , ce dosare le-au trecut prin maini sau la cate informatii au avut acces ca sa motiveze tratamentul aplicat ?

Imi este imposibil sa concep cum un inalt Magistrat , in persoana D-lui Costiniu este condamnat la exterminare de catre regimul securist-criminal al lui Traian Basescu. Probele administrate de DNA si Procuratura, sunt deocamdata penibile. Judecatorul Costiniu este, pina la proba contrarie, un simplu invinuit intr-un dosar cusut cu sfoara portocalie. Un dosar instrumentat de aparatul de represiune politica aflat sub comanda complicilor D-lui Basescu. Comparabil cu prigoana nazista sau bolsevica impotriva celor care se opuneau sistemului, "statul de drept" din Romania condamna cetateni liberi calcandu-se in picioare cele mai elementare drepturi ale omului. Nu au parte insa de acelasi tratament membrii clanului de la putere. Udrea a beneficiat de un NUP mai mult decat suspect , inainte ca dosarul sa faca obiectul unei cercetari amanuntite al Procuraturii, un caz si mai concret este cel al "diplomatului" sub acoperire , Silviu Ionescu , cercetat in Singapore pentru omucidere, demonstrata cu martori oculari si probe video, caruia autoritatile romane ii asigura inca protectia riscand un scandal dipolmatic de proportii. Un caz sensibil care in viziunea basesciana , nu reprezinta un pericol public. Monica Ridzi se judeca "la liber" din motive de ajutor electoral pentru EBa.

Judecatorul Costiniu a fost in schimb aruncat intr-o celula cu infractori recidivisti de drept comun, o procedura de o maxima gravitate, incalcata de haita militiei democrat liberale, infometata de sange si telejustitie. Deocamdata diferenta intre Judecatorul Costiniu si seful statului roman este bine definita juridic. Basescu are calitatea de inculpat in dosarul "Flota" ascuns de scula propagandistica Daniel Morar, Dl. Costiniu pe cea de invinuit , intr-un dosar cu prejudiciu zero.

Coinculpatii lui Traian Basescu au iesit de mult de sub incindenta legii, pe caz de boala, prosperand intens in afaceri de sute de milioane de euro construind gazoducte in tara vecina si prietena Rusia. "Sogunul", Calin Marinescu, exemplul dat de insusi presedintele in exercitiu, intr-una din dezbaterile electorale de anul trecut, ca pe o investitie romaneasca de succes din vanzari anterioare. A uitat insa candidatul sa desecretizeze comisionul domniei sale din aceasta combinatie dar a tinut mortis sa afle ce a cautat Mircea Geoana la Moscova.

Sunt tulburat de starea de lasitate sora cu complicitatea , a organizatiilor juristilor si magistratilor din Romania, ONG urile care in afara de afaceri se mai ocupa si cu drepturile omului , a oamenilor de bun simt , ramasi inca nestriviti de masinaria de razboi mafiotic.care nu reactioneaza de niciun fel in urma tratamentelor de exterminare la care este supus Magistratul Costiniu. In nicio tara civilizata , un magistrat sau politist nu sunt incarcerati la un loc cu detinutii de drept comun.

Asistand complicitari la o situatie de o gravitate extrema fara a reactiona semnam un cec in alb unui regim politic infractional, cu acte in regula . Azi sunt ei, maine urmeaza altii . Oricine poate fi ridicat de pe strada pentru delicte de opinie sau pur si simplu , existente numai in imaginatia bolnava a celor care controleaza acum butoanele puterii.

Dupa metoda Popoviciu, cei doi fosti parteneri de afaceri ai D-lui Basescu vor fi probabil eliberati dupa ce vor face dovada de buni contributori la oficiul de incasari ai clanului Udrea-Basescu. Antecedentele D-lui Casuneanu in relatia discreta cu fostul primar Traian Basescu dar si cu famiglia acestuia , il vor scuti de un rol principal in telenovela "Voicu". Daca Popoviciu a scapat ieftin cu doar cateva zeci de milioane de euro , de ce n-ar beneficia si Casuneanu de acelasi regim dietetic? Locic la fel.

Motivele "executarii" D-lui Costiniu sunt foarte complexe, pe de o parte implementeaza teroarea sistemului in institutiile statului care ar putea obstructiona delictele puterii, pe de alta, se urmareste exterminarea fizica a profesorului magistrat dupa modelul "Ursu" sau "Goma", practica veche, utilizata cu succes de securitatea comunista impotriva "dusmanilor poporului". Sugerez aparatului represiv basescian, sa ceara de urgenta autoritatilor daneze extradarea criminalului Clita pentru a-l plasa in aceeasi celula cu Dl. Costiniu si pina la momentul extradarii sa-l mute in aceeeasi celula cu criminalul Bahaian , de care , dupa cum ma asteptam, nu se mai aude nimic. Buzoienii de origine stiu de ce.

"Cazul Voicu a fost un efect colateral al operatiunilor declansate de la Mos Craciun-ul care oferea informatii secrete unor politicieni, a declarat in aceasta seara Traian Basescu, la-B1 TV."El nu a fost o tinta pentru institutiile statului, efectul Voicu a fost un efect colateral al unei alte actiuni a statului", a motivat Basescu, spunand ca este vorba despre o actiune legata de siguranta statului, care a avut ca obiectiv "scoaterea infectiei de la Ministerul de Interne". Mos Craciun , ai grija , Basescu te supra- vegheaza.

Tacerea majoritatii poate crea precedente deosbit de periculoase lasand frau liber unor scelerati incontrolabili. Nu cred ca majoritatea celor indreptatiti sa protesteze si sa se opuna unor asemenea executii politice pot fi considerati , corupti sau facand obiectul unor santaje din partea puterii. Maine poate fi deja tarziu, mult prea tarziu.


PS: Casa din Mihaileanu si Penthouse-ul Ioanei Basescu, cadou de la Popoviciu , sunt niste bordeie suparate in comparatie cu vila de la bloc a Judecatorului Costiniu. Acum inteleg "oful " lui Basescu si nelinistile hormonale ale Udrei.

13 comments :

nicole said...

Ai dreptate. Si eu sunt uluita de lipsa de reactie. Romanii parca sunt paralizati. Nu-si dau seama ca ne vor toca pe rand?!
La protestul anti-basea au fost in Bucuresti cam 100 de cetateni. Am constatat ca erau mult mai multi jandarmi si politisti (unii ascunsi pe strazile laterale). Sa amintesc si faptul ca au legitimat oameni doar pentru ca erau imbracati in violet?
Este evident ca regimul basescianist incearca sa o intimideze si pe sotia d-lui Costiniu.

Marius Mina said...

Nicole , toti suntem uluiti.

GS said...

Hai sa traiesti! :)

Marius Mina said...

GS, si tu ! :)

Anonymous said...

Poate fi privit şi aşa fenomenul. Dar eu zic că nu este decât consecinţa logică a simulacrului de Democraţie în care trăim.
Democraţia se bazează pe cele trei puteri INDEPENDENTE din Stat: Executivă, Legislativă şi Judecătorească. TREI!
Ce independenţă a Justiţiei avem noi, oare?!
Ce Justiţie?!
O justiţie fără judecător de instrucţie şi fără curte cu juri, ca să mă limitez doar la ele, care are în schimb mai multe corpuri concurenţiale de procurori, fiecare răspunzând la alt buton apăsat de la Cotroceni, nu e decât o anexă a puterii. A puterii de la palat. De la palate, câteodată.
Totul depinde de cât de mare e disperarea celor care stau cu deştu' pe butoane.
În 20 de ani, s-au complăcut cu toţii în această imensă mocirlă, crezând că regulile cârdăşiei vor fi veşnice.
Nici politicienii, nici magistraţii n-au mişcat un deget în direcţia unei Justiţii independente.
A treia putere în stat nu este decât alt copoi în canisa puterii, alături de serviciile secrete şi de serviciile aparente. Nu are absolut nici o independenţă! Are doar interese. Salarii, pensii, sporuri.
Toate cerşite de la un membru al puterii executive sau câştigate în tribunalele lor. Ridicol!
Singura lor independenţă s-a manifestat când a fost vorba să le ia din bani. Mai mult o rebeliune, decât o independenţă, dar nu prea contează. Ba chiar aş zice că a fost mai mult o complicitate între "Mafie" (că noi nici o Mafie adevărată nu avem) şi Justiţie.
Tot ceea ce şi-au dorit judecătorii a fost imovabilitatea. Au obţinut-o. Ce fac cu ea?! Îşi aşteaptă pensia în linişte. Sau, cel puţin, aşa credeau, până la cazul Costiniu. Acum nu mai sunt chiar aşa de siguri de ea. De imovabilitate.
Tot ce şi-a dorit Puterea a fost o Justiţie obedientă, ascultătoare, care să dea verdicte conform ordinelor primite. Asta a şi avut.
Pentru asta a şi plătit.
Se părea că armonia n-o poate tulbura nimeni.
Nimeni n-a prevăzut ascensiune unui obsedat de putere, nimeni n-a luat în seamă lăcomia incomensurabilă a individului, aviditatea lui, ura şi ranchiuna pe care le-a strâns în suflet toţi anii aştia, deşi semnele erau evidente.
Bineînţeles că modul în care nemernicul, ajuns preşedinte, şi-a subjugat un întreg aparat de lachei pentru a mutila legislaţia, instituţiile, însăşi Constituţia, este odios. Dar previzibil.
Dacă noi, din public, am văzut asta, ei, de pe scenă, ce scuză pot avea?!
Nici una, ca să nu zic mai multe.
Nu ne-au protejat pe noi, pe cetăţeni, crezându-se ei la adăpost, uite că nu-i de loc aşa.
Poate acum, cu pumnalul deja între omoplaţi, să se trezească!
Democraţia nu se instaurează prin decret, şi Ceauşescu a decretat-o doar, nici măcar o Constituţie nu este suficientă! Democraţia se construieşte şi se apără.
Nu prin forme, sau şi prin forme, dar, mai ales, prin elite educate şi conştiente.
Fiecare privilegiat al societăţii trebuie să renunţe de bunăvoie la măcar unele dintre privilegii, pentru ca toţi să poată beneficia de ea. De Democraţie!
Lupta pentru menţinerea ei nu încetează niciodată.
Asta ar trebui să priceapă odată toţi cei care se cred acum deasupra pericolelor, din cauza acelei plase de interese care-i ţine legaţi. Îi ţine plasa intereselor legaţi, dar undeva, deasupra pământului, suspendaţi în aer! Este suficient să cedeze un fir, şi gata, se destramă! Şi cad. Unul după altul.
Ceea ce vom vedea, zilele ce vin.
Dacă nici acum nu se trezesc, nu prea mai văd când...
Lupta nu este între Mafie şi Justiţie, lupta asta se duce în orice societate occidentală, pentru asta şi există Justiţia, ci între Tiranie şi Democraţie!
Sau, mai exact, pentru Democraţie!

Anonymous said...

Marius, recursul a fost acceptat. Sunt liberi.

Marius Mina said...

Exact ce am intuit, nu puteau sa le dea drumul celor doi si sa-l opreasca pe doar pe Costiniu, era prea bombastic.

Anonymous said...

Nu inteleg cum isi permit unii oameni sa afirme anumite lucruri despre persoanele publice pe care nu le cunos. Cum poti sa spui despre o femeie, ministru, care isi face treaba ca mai avea putin si infunda puscaria?

Marius Mina said...

Toni, iti dau un sfat, fa-ti blog. Altfel toate punctele tale de vedere , unele foarte incitante , raman postate pe blogurile altora .Daca vrei te si ajut sa-l promovezi.

Marius Mina said...

Anonymus , te referi la penala udrea>?

Anonymous said...

DOMNULE MARIUS MINA
POLONEJII FAC URIASE EFORTURI SA- SI RECUPEREZE ISTORIA. ROMANII AR TREBUI SA URMEZE EXEMPLUL POLONEZ. AM TRIMIS O SCRISOARE REGELUI MIHAI CERAND CU TOATA POLITETEA SA SPUNA ADEVARUL SI SA NE AJUTA SA NE RECAPATAM DEMNITATEA. POATE O CONTRASEMNATI. AR PUTEA FI UN GEST PATRIOTIC SI AR INCURAJA PE ALTII. PANA IN ACEST MOMENT NIMENI NU SA ARATAT INTERESAT SA CONTRASEMNEZE ACEASTA SCRISORE. PUTETI FI PRIMUL, CARE SA VA ACORDATI DUMNEAVOASTRA SI ROMANIEI UN MOMENT DE DEMNITATE !







PUNCTUL MEU DE
VEDERE ESTE EXPRIMAT IN URMATOAREA INTERVENTIE.

http://video.google.com/videoplay?docid=-3001110215792007342#
DESI MATERIALUL A FOST EDITAT TENDENTIOS NU APARE NICI UNDE O FRAZA IN CARE CINEASTUL NEAGA HOLOCAUSTUL,
EL CERE SA SE RECUNOASCA FAPTUL CA DE PE TERITORIUL ACTUAL AL ROMANIEI ( EXCEPTAND ARDEALUL DE NORD CARE ERA SUB CONTROL MAGHIAR ) NU A FOST TRIMIS NICI UN EVREU SPRE LAGARELE DE CONCENTRARE NAZISTE
. EL CERE CA ACEST ‘MIRACOL AL ISTORIEI ” SA FIE CONSEMNAT IN CARTILE DE ISTORIE. CEACE A REALIZAT SOCIETATEA ROMANEASCA ALTII NU AU REALIZAT NICI CU PUTEREA GANDULUI . ROBERT HORVATH PROPUNE RIDICARII UNUI MONUMENT NUMIT ” OMENIA ” CARE SA CINSTEASCA ACEST
FAPT FARA PRECEDENT IN ISTORIA CELUI DE AL DOILEA RAZBOI MONDOAL
SI POATE IN INTREAGA ISTORIE A UMANITATII”
DESCHDETI
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/
AM TRIMIS IN CURSUL ZILEI DE AZI O SCRISOARE REGELUI MIHAI SEFUL STATULUI ROMAN DIN ACEASTA PERIOADA. EL ARE DATORIA MORALA SI LEGALA DE A SPUNE ADEVARUL. MENTIONEZ CA ATITUDINEA MONARHIEI A FOST UN FACTOR IMPORTANT IN SALVAREA EVREILOR ROMANI. SPER CA SCRISOAREA MEA SA FIE CONTRASEMNATA DE MULTI ALTII . ACEASTA SCRISOARE POATE FI INCEPUTUL RECUPERARII DEMNITATII PIERDUTE.

justitiarul said...

MAFIA ROMÂNĂ DE ARMAMENT (II)
BERCEANU și BECALI – TRAFICANȚI, PENTRU DEALERII UCRAINIENI, de ARMAMENT ȘI MUNIȚIE direct din uzinele militare de la GĂEȘTI, CUGIR ȘI SADU (uzina de armament Sadu este patronată de Gigi Becali, conexat la mafia ucrainiană prin CIM Krivoi Rog)!
12 April 2010,Simona FICA
http://www.exploziv-news.ro
Mai mulți ofițeri ce reprezintă NUCLEUL de aur al Serviciilor Secrete românești, îi indică pe Radu Berceanu și Gigi Becali (secondați de Alin Burcea, Traian Novolan, Mihai Oprea și Mihai Constanda) ca fiind artizanii unei afaceri ilegale cu arme autohtone, furnizate mafiei din Ucraina. Toți cei enumerați mai sus sunt „prinși” in DOSARUL GĂEŞTI. Povestea a inceput la SC ARCTIC SA Găeşti, din perioada supremaţiei lui Radu Berceanu la Ministerul Industriilor si continua si azi. Iată ce susţin notele informative ale Serviciilor: „Firma cu capital majoritar turcesc, ,,ARCELIC”, proprietara SC ARCTIC SA Găeşti, este specializată în trafic cu armamentul produs la Cugir şi Sadu, inclusiv la Găeşti. Traficarea armamentului şi muniţiei aferente s-a făcut si se face pe ruta România-Ucraina (unde ARCELIC este proprietara unei firme similare, dar unde are conexiuni, prin Arcom, la Combinatul din Krivoi Rog, si Gigi Becali), după care armele se distribuie ,,acolo unde este nevoie”. Adică mafia ucrainiană le vinde în lumea întreagă. Sursele noastre ne-au informat, asadar, că de această ,,afacere” se ocupă, de mai multă vreme, Traian Novolan, fost director la SC ARCTIC SA Găeşti, Alin Burcea, Radu Berceanu, Mihai Costanda, Gigi Becali (patron al Arcom dar si al Uzinei de Armament Sadu) si directorul CIM KRIVOI ROG din Ucraina, interpusul lui Becali in combinatul ucrainian si sef al PNG Olt, afaceristul (fost colonel de Securitate) Mihai Oprea. „Noi am finalizat deja dosarul şi l-am si trimis la Parchetul General, pentru că este vorba de încălcarea Siguranţei Naţionale!”, spun ofiterii de elita ai contraspionajului militar romanesc.

justitiarul said...

Dosarul de spionaj al lui Berceanu, redeschis la Bruxelles
RADU BERCEANU ȘI DOI GENERALI (MApN și SIE), ÎN ANCHETĂ LA BRUXELLES. MOTIVUL: SPIONAJ MILITAR ÎN FAVOAREA ISRAELULUI, VIA TONIA HALPERIN (MOSSAD)!
Simona FICA,13 April 2010,
http://www.exploziv-news.ro
Nu cu mult timp în urmă, Exploziv-NEWS a prezentat opiniei publice, în premieră în România, dovezi certe despre acţiuni de spionaj militar, în favoarea Israelului, savarsite de catre Radu Berceanu (actual ministru al Transporturilor) la Uzina de Avioane Craiova. Recent, cazul a intrat în atenţia Comisiei Europene de la Bruxelles, dar şi a oficialităţilor franceze, care cer anchetarea lui Berceanu de către ţările UE, din cauza neîncrederii Guvernului Franţei în Justiţia din România. Radu BERCEANU a fost acuzat de catre SRI si DGIA că a vândut firmei israeliene IAI-LAHAV documentaţia avionului militar multiroll, parte a unui proiect secret romano-rus, IAR 99. Aceste acuze au ieşit la iveală în timpul unui control al Curţii de Conturi, care cerceta modul în care nu s-a respectat contractul dintre SC Avioane SA şi firma franceză guvernamentala Capel Aviation, în urma căruia atât statul român cât şi cel francez au fost grav prejudiciate. Serviciul Român de Informaţii a arătat şi el că Berceanu a scos din birou documente secrete, caietele de sarcini ale avionului IAR 99 şi cataloagele de trasaj contur, pe care le-a vandut agentei MOSSAD Tonia Halperin. Mai mult, impreuna cu fostul secretar al CSAT, generalul Vasile Ionel, si cu generalul SIE Ionel Geanta, Berceanu a scos din UA Craiova insusi aparatul si l-a dus, timp de doua saptamani, pe baza militara a aeroportului israelian El Gurion, iar expertii rusi au observat ulterior că structura avionului IAR 99 se regăseşte în cea a avionului israelian GALAXI. Ulterior, Galaxi a fost vandut Chinei, care l-a revandut Armatei israeliene. Transformat in celebrul „FI6”, prototipul a intrat apoi – fiind din nou revandut de catre evrei - in hangarele bazelor militare americane si a fost folosit in razboiul din Golf. Acum, exact ca intr-o gluma sinistra, el va fi cumparat de noi – pe bani grei – de la americani, via Bae Systems. Abia după ce Exploziv-News a publicat dovezi ce atesta ca Berceanu se face vinovat de spionaj industrial şi militar, povestea a ajuns dincolo de graniţele României. Cum a reacţionat Comisia Europeană de la Bruxelles, puteţi vedea în răspunsul remis redacţiei noastre de către coordonatorul politic al Comisiei (vezi facsimil). Mai mult decât atât, nu doar UE va ancheta cazul, dar şi Franţa îi vrea capul, fiind grav prejudiciată de nerespectarea contractului de producere şi furnizare a avionului în cauză. Spaga primita de Berceanu pentru aceasta „fapta” a fost – asa cum am demonstrat cu documente in ancheta referitoare la acest subiect – de 6 milioane de dolari, din care doua milioane s-au dus in contul Confident de la CreditBank al generalului SIE Ionel Geanta! Revenind la raspunsul remis de la Bruxelles, trebuie menţionată poziţia (salutară, de altfel), a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (vezi facsimil). Care, prin vocea secretarului de stat Ion Oprişor, ne dă dreptate: numitul Berceanu Mircea Radu se face vinovat de spionaj militar şi industrial la Uzina de Avioane Craiova, CSAT informând Administraţia Prezidenţială în acest caz, dar trimiţând şi întreaga documentaţie (pe care i-am pus-o la dispozitie) care îl incriminează pe Berceanu, la instituţiile abilitate pentru anchetarea şi pedepsirea trădătorului naţional cu nume de cod „Bercea”!