Saturday, April 10, 2010

Lech Kaczynski - Conspiratie sau accident?

“It is a damned place.It sends shivers down my spine. First the flower of the Second Polish Republic is murdered in the forests around Smolensk, now the intellectual elite of the Third Polish Republic die in this tragic plane crash when approaching Smolensk airport.”- former polish president Aleksander Kwasniewski .

Eurosceptici, fratii Kaczynski au amanat pe termen nelimitat perspectiva aderarii la zona euro. In cadrul UE, ei au dat nastere la nenumarate frictiuni. Au blocat negocierile dintre UE si Rusia pentru un vast acord economic, iar la summitul din iunie si-au exasperat toti partenerii opunandu-se noului tratat al Uniunii, considerat de catre multi critici , o aberatie. Presedintele Kaczynski ,a fost inainte de toate un anticomunist incurabil , un om politic cu o verticalitate indestructibila.
La locul accidentului sunt admise doar 2 posturi TV care sunt din Federaţia Rusă, iar investigaţiile sunt conduse în exclusivitate de partea rusă. Potrivit unor mai multe agentii de presa , la locul accidentului avionului prezidenţial polonez sunt admise să filmeze doar 2 posturi TV, ambele fiind ruseşti. Consider ca actiunea de cercetare si stabilire a cauzelor accidentului aviatic trebuie sa se desfasoare sub supravegerea unei echipe mixte, formata din specialisti rusi si polonezi. Stirile pina in acest moment confirma ca la locul accidentului s-ar fi deplasat o echipa condusa de Vladimir Putin.
Update: Polonia va efectua o anchetă proprie a catastrofei avionului prezidenţial TU-154 din regiunea Smolensk, a anunţat astăzi procurorul general al Poloniei Andjey Şeremet.

Dumnezeu sa le odihneasca sufletele celor disparuti!

12 comments :

Matilda said...

Interesantă ipoteză ! Ancheta poate va aduce lumină în acest caz, fără secretisme sau omisiuni...
Dumnezeu să-i odihnească !

Anonymous said...

Cât de greu e de spus. Să fi fost ăştia aşa cretini? Dar prea se pupă multe, ultima fiind aia cu gazele.
O lume urâtă...

Brad said...

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace !
*****
Trebuie facuta observatia ca drama Poloniei, in afara de compasiune m-a pus pe ganduri ... ce diferenta intre elita politicii poloneze si cea romaneasca !
Nu tu fabrica de inghetata, nu tu amanta ministru, nu tu scandaluri si demagogie ieftina ...
Doamne, parca sunt din alta lume ...
Parafrazand un celebru capitol din Inc ... (E.B.)... Me duelle Romania ...

lucia said...

Odihneasca-se in pace!
Nu vreau sa jignesc pe nimeni,dar eu nu as merge pe teoria conspiratiei.Polonezii au dovedit in toate timpurile o psihologie aparte;multa temeritate,pana chiar la o usoara nesabuinta.Si in acest caz,pilotii nu au respectat atentionarea turnului de control.Suntem puternici,ne impunem vointa, pana intr-o zi.Fatala.

nicole said...

Mi-e greu sa cred ca a fost accident mai ales dupa ce am auzit ca s-au descoperit resurse energetice enorme.
Exista "riscul" sa fie oprit santajul economic al unora...

Marius Mina said...

Lucia, Nicole, Brad, ramane de vazut , cauzele accidentului vor fi probabil comunicate dupa mult timp.Oricum probele au fost contaminate excesiv pina la sosirea echipei poloneze. Am senzatia ca de aici va porni un mare freamat care va afecta atat unitatea UE , poate chiar mai mult de atat.

Marius Mina said...

Amalgamax , multe se pupa. Asteptam noutati...

Anonymous said...

Daca ne uitam la diferite documentare cu accidente aviatice, din cele mai putin faimoase - cu pasageri simpli, o sa observam ca de fiecare data este un lant de intamplari.

Niciuna suficient de periculoasa. Dar luate toate in seri duc la astfel de consecinte.

Eu as merge totusi pe mana sansei. Chiar daca evenimentul are o ironie extrem de macabra prin moment si loc...

Anonymous said...

Eu sunt polonez. De două zile.
Şi nu am nici un dubiu.
Nu există coincidenţe.
Nu există ghinioane.
Nu există întâmplări fatale.
Nu în cazul ăsta.
Niciodată nu vom afla nimic. Tot ce ştim, ştim din surse ruseşti. De stat. NKVD-iste, KGB-iste, sau, mă rog, FSB-iste.
Nici măcar o singură sursă nu este independentă.
Putin nu a recunoscut oficial masacrul de la Katyn. Nu avea de gând s-o facă sâmbătă şi nici nu o va face vreodată.
Nici Medvedev, dar ăsta e Boc-ul lor, aşa că nu se pune.
Kaczinsky l-a umilit pe Putin în faţa întregii omeniri, sfidând ameniţarea Moscovei şi vizitând Tibilisi în timpul agresiunii ruseşti asupra Georgiei.
Avionul a fost anul trecut în revizie la Ruşi. Incredibil, dar polonezii şi-au pus siguranţa aeronavei preşedinţiale în mâna celui mai mare duşman posibil.
Avionul s-a prăbuşit brusc, plonjând în pădure, fără nici un motiv cunoscut, după ce trecuse prin acelaşi loc de cel puţin patru ori fără probleme. Imediat după contactul cu frunzişul, avionul a explodat în aer, de asemenea fără nici o explicaţie plauzibilă.
Ciudat, dar aşa spun singurele mărturii ale unor martori oculari, câţiva minori intervievaţi pentru televiziunea oficială.
Cutiile negre au fost recuperate de ruşi.
Chiar şi din asemenea informaţii trunchiate se poate trage o concluzie.
Ruşii vor să ne convingă că mortul e de vină. Ştim, nu e ceva nou.
Acum pozează în mari prieteni ai polonezilor, plătindu-le cheltuielile pentru identificarea şi recuperarea victimelor.
Putin l-a îmbrăţişat pe Donald Tusk, provocând frisoane pe mapamond. Mai bine se lăsa îmbrăţişat de-un piton, cred că i-ar fi fost mai uşor.
Deci, Marius, tu n-ai decât să fii circumspect şi să te întrebi ce-o fi fost acolo, conspiraţie sau accident, eu nu am nici un dubiu: CRIMĂ!
Dar niciodată nu vom afla adevărul.
Doar dacă, precum la Katyn, n-or să intre trupele NATO, sau chinezii, sau altcineva în Rusia, să pună mâna pe arhive.
Adică tot cam atunci.
Niciodată!

Anonymous said...

Ai dreptate. Toată Polonia e în lacrimi. Şi eu.

Anonymous said...

DRAMA POLONEZA SI DRAMA ROMANEASCA
Drama poloneza poate avea o semnificatie deosebita pentru romani. El poate fi inceputul recuperarii istoriei.
In legatura cu evenimentele din cel de al doilea razboi mondial nu trebue acceptat nici minimalizarile nici exagerarile. Daca dupa 'lista lui Schindler" cel care a salvat erau 1000 de oameni nevinovati sa facut un film celebru, pe lista romanilor romanilor erau aproape un milion de oameni nevinovati. Faptul ca in democratia romaneasca este interzis o discutie libera pe un subiect contraversat este revoltator. In interventia mea de la ICR New York nu am negat crimele si tragedia din Transnistria, am deplans suferintele evreilor dar m-am ridicat impotriva acuzatiei de genocid aruncata la adresa romanilor. Ideia de vina colectiva care a fost inrebuintata de ideologiile comunista si fascista nu are ce cauta intr-o democratie. Nu demult am postat pe blog comentariul de mai jos.


" – “ROMANII CRIMINALI SAU EROI ?”-

Polonia incearca sa-si recupereze istoria.
“victimele acestui accident urmau să participe la marcarea unei alte mari tragedii pentru poporul polonez – 70 de ani de la masacrul din pădurea Katyn, unde 22 de mii de ofiteri polonezi au fost ucişi la ordinele scelerate ale lui Stalin, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.”
ROMANIA TREBUE SA FACA ACELASI LUCRU SI SA IASA DIN MICIUNA.

DECE ESTE ASCUNS ADEVARUL ?

TREBUE OOPRITA CREIARA UNEI ISTORII ASERVITA INTERESELOR
POLITICE SI ECONOMICE.

ARTISTUL ROBERT HORVATH CERE RESTABILIREA ADEVARULUI ISTORIC. EL NU NEAGA TRAGEDIA DIN TRANSNISTRIA DEPLANGE UMILINTELE LA CARE AU FOST SUPUSI EVREII ,DAR CERE CA LA SCOALA COPII SA INVETE DESPRE FAPTUL UNIC IN ISTORIE CAND UN POPOR SALVEAZA PE ALTUL.
PENTRU VINA DE A SPUNE CA ROMANII AU SALVAT DE LA O MOARTE SIGURA APROAPE UN MILION DE EVREI- OAMENI NEVINOVATI- CINEASTUL ROBERT ESTE DAT AFARA DE LA O INTALNIRE
PUBLICA TINUTA LA ICR NEW YORK.
DESCHIDETI

◦ http://video.google.com/videoplay?docid=-3001110215792007342#

DESI MATERIALUL A FOST EDITAT TENDENTIOS NU APARE NICI UNDE O FRAZA IN CARE CINEASTUL NEAGA HOLOCAUSTUL,
EL CERE SA SE RECUNOASCA FAPTUL CA DE PE TERITORIUL ACTUAL AL ROMANIEI ( EXCEPTAND ARDEALUL DE NORD CARE ERA SUB CONTROL MAGHIAR ) NU A FOST TRIMIS NICI UN EVREU SPRE LAGARELE DE CONCENTRARE NAZISTE
. EL CERE CA ACEST ‘MIRACOL AL ISTORIEI ” SA FIE CONSEMNAT IN CARTILE DE ISTORIE. CEACE A REALIZAT SOCIETATEA ROMANEASCA ALTII NU AU REALIZAT NICI CU PUTEREA GANDULUI . ROBERT HORVATH PROPUNE RIDICARII UNUI MONUMENT NUMIT ” OMENIA ” CARE SA CINSTEASCA ACEST
FAPT FARA PRECEDENT IN ISTORIA CELUI DE AL DOILEA RAZBOI MONDOAL
SI POATE IN INTREAGA ISTORIE A UMANITATII"
DESCHDETI
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/


AM TRIMIS IN CURSUL ZILEI DE AZI O SCRISOARE REGELUI MIHAI SEFUL STATULUI ROMAN DIN ACEASTA PERIOADA. EL ARE DATORIA MORALA SI LEGALA DE A SPUNE ADEVARUL. MENTIONEZ CA ATITUDINEA MONARHIE A FOST UN FACTOR IMPORTANT IN SALVAREA EVREILOR ROMANI. SPER CA SCRISOAREA MEA SA FIE CONTRASEMNATA DE MULTI ALTII . ACEASTA SCRISOARE POATE FI INCEPUTUL RECUPERARII DEMNITATII PIERDUTE.

Anonymous said...

Dupa Katyn episodul I, timp de 5o de ani s-a spus ca nazistii au fost vinovati.

Dupa Katyn episodul II se va spune pentru mult timp ca mortii sunt devina.