Friday, May 28, 2010

De la Rouen la Dragonul Rosu

N-am sa insist mult asupra controversatei tragedii din ograda lui Niro. S-au facut speculatii , ipoteze plauzibile , conspiratii cu sau fara reglari de conturi intre clanuri. Nimic insa nu justifica pierderea de veiti omenesti , pompierul care si-a pus viata la bataie pentru a-si salva camaradul era un simplu bugetar cu infinit mai multa responsabilitate decat Udrea si Basescu la un loc. Isi risca viata pentru 1500 de lei pe luna din care seful tribului de canibali le-a mai luat, din solidaritate , 25%. Cand eroul pompier ardea de viu in pravalia lui Niro, comandantii se inghesuiau sa dea interviuri , salvarea si personalul calificat intarzia sa apara in cadru. De mentionat ca pompierii nu beneficiaza de asigurari obligatorii de viata ca in orice tara civilizata . Costumele de protectie nu corespund standardelor pentru ca sunt facute pe picior la firme clientelare care asigura spaga de partid si de stat.
"Pentru noi, e un erou şi ne e tuturor foarte greu să vorbim despre asta acum. E cu atât mai mult un erou cu cât a murit salvându-şi un coleg”. Acestea au fost singurele cuvinte pe care unul dintre colegii tânărului a avut puterea să le rostească ieri, la scurt timp după ce şi-au încheiat misiunea. „"acest complex a fost afectat frecvent de incendii puternice, iar concluziile anchetelor nu au fost întotdeauna foarte clare”.
In urma cu cca o luna , fiul lui Niro a fost batut in clubul Bamboo de doi nepoti ai lui Nicu Gheara, fostul partener de combinatii cu Niro si colonelul Salitra, mort accidental din neglijenta. Dupa aproximativ doua saptamani de la bataia administrata juniorului Niro , Garda Financiara a tabarat la ordinele Udrei pe complexul Europa , al carui proprietar este Nicu Gheara. Colac peste pupaza , la scurt timp, se aprinde instantaneu Dragonul Rosu.
Ciudateniile au inceput sa apara dupa stingerea incendiului. Apa fusese oprita atat la Dragonul Rosu cat si la Europa, curentul electric , dupa declaratiile unor responsabili, este oprit pina la orele 5 AM. Incendiul a izbucnit in jurul orelor 3 AM.
O scanteie bine plasata pe timp de criza te poate scapa de la faliment sau achita anumite polite.
Basescu ne-ar putea explica en detail procedura , a reusit sa prosteasca justitia franceza dupa incendierea celor 32 de nave in portul Rouen. Nu am niciun dubiu ca grupul Niro nu-si va incasa integral asigurarea calcand nesimtit pe cadavre. Doamna Udrea vegheaza pentru el.

14 comments :

Teo Negura said...

Marius, cat priveste pompierul, ma doare sufletul ca trebuie sa moara sau sa se sacrifice un om pentru niste afaceri murdare ale unor dubiosi, asiatici sau mioritici, nici nu conteaza ce-or fi ei. Sa stii ca m-a batut gandul ca a fost vorba de-o manareala, dar asta n-o vei auzi, cu siguranta, niciodata.

Marius Mina said...

Teo, toate la timpul lor, chiar daca la timpul trecut undeva in viitorul apropiat....

Starea NATIUNII said...

Uite asa ne parasesc valorile acestei natiuni.
Ramanem o tara pustiita de valori :(

Dramoleta said...

Mi s-a parut grav faptul ca moartea pompierului a fost trecuta la rubrica "fapt divers" pe posturile de stiri.
In schimb, azi am auzit de cel putin 30 de ori ca un politist a fost usor ranit de nu stiu ce contrabandisti de tigari in masina carora nu s-a gasit nici macar un pachet de Carpati.

Anonymous said...

Absolut!
Dumnezeu să-i dea lui odihna veşnică şi lumina cea fără de sfârşit să-i strălucească lui.
Odihnească-se în pace!
Cât priveşte recunoştinţa, doar din partea colegilor se poate aştepta la ceva.
În memoria lor va trăi veşnic.
Şi a familiei, desigur.
Marius, crezi că vom afla vreodată ceva?
Turnul incendiat la Armenească este şi acum părăsit.
Primele de asigurare probabil că le permit unor şmecheri s-o ducă bine.
Nu ştiu ce s-a ales de salariaţii din imobil.
Nici de ancheta trâmbiţată de Oprescu şi de Onţanu, chiar în noaptea pârjolului.
Tu ştii ceva?!

Anonymous said...

Dorin Cocos si Elena Udrea s-au asociat cu Niro din perioada cand Basescu era primar.. "Fosta consiliera a presedintelui Romaniei, varful de lance al luptei lui Traian Basescu impotriva «grupurilor de interese nelegitime», s-a asociat cu Nicolae Dumitru. De ce are nevoie Niro de o asociere cu Elena Udrea pentru dezvoltarea proiectelor sale imobiliare este greu de spus. Cert este ca Udrea si Cocos au intrat in grupul de interese al fratilor Camataru. Asociatul lor, Nicolae Dumitru, zis Niro - fost partener al lui Nicu Gheara -, este cel pentru care Nutu Camataru «s-a bagat» si cel «pe care l-a botezat» familia Camatarilor", a afirmat Ciuvica. Acuzatii pe care Niro le-a respins, negand orice asociere de afaceri sau de rudenie cu lumea interlopa si precizand ca firma cu Udrea&Cocos nu a functionat.
"Nu am dosar penal si nici o amenda. Ce fel de interlop sunt?", s-a justificat Dumitru.
Udrea este veriga de legatura dintre afacerile holdingului Niro, unde lucreaza peste 20 de fosti securisti si militieni, si un grup de interese de la Palatul Cotroceni. Intr-un interviu acordat anterior dezvaluirilor lui Ciuvica, Nicolae Dumitru a recunoscut pentru "Romania libera" ca are fosti securisti de renume printre directorii executivi, tocmai pentru a proteja legalitatea afacerilor.

Anonymous said...

• Generalul (r) Dan Gheorghe este din 2005 directorul general al SC NIRO ’95 Impex SA. Pana in decembrie 1989, Dan Gheorghe a fost ofiter de Securitate. In martie 1990 a fost numit sef al unei brigazi antitero a SRI, in 1992 a trecut la Serviciul de Informatii Externe, fiind inaltat la gradul de general. Dupa un an, Gheorghe a ajuns seful UM 0215, serviciul secret al MI, acuzat de implicare in mari scandaluri de coruptie. In 1997, Gheorghe a fost trecut in rezerva, pentru ca in 2001 sa fie reactivat in SRI. Dupa un stagiu in functia de sef al departamentului de securitate al aeroportului Otopeni, a trecut in fruntea SIPA - Serviciul Secret al Ministerului Justitiei, de unde a fost inlaturat in
martie 2005. Numele generalului Gheorghe a fost vehiculat in numeroase scandaluri financiare, precum "Afacerea Jimbolia" si "Devalizarea Bancorex".
• Rezervistul Octavian Cornateanu este directorul administrativ al SC NIRO ’93 Impex SA. Pana in decembrie 1989, a condus diverse servicii ale Militiei. Dupa 1990, a lucrat in cadrul UM 0215 al MI ca sef al sectorului "Crima Organizata". Cornateanu a intrat in grupul "NIRO", in anul 2001, ca director al SC OVERLAND GUARD SRL, firma de protectie si paza din cadrul holdingului "NIRO".
• Colonelul (r) Mugur Preda a infiintat SC NIRO Distribution Group SA impreuna cu Nicolae Dumitru. Inainte de 1989, Mugur Preda a fost ofiter de Securitate. Dupa 1990, a activat in cadrul UM 0215.
• Colonelul (r) Ion Badea este purtatorul de cuvant al grupului "NIRO" si director de imagine. A fost ofiter de Militie si apoi de Politie si a trecut in rezerva in 2005, pe cand era purtator de cuvant al DNA.
• Ilie Suba este directorul general al SC DRAGONUL ROSU SA, firma din cadrul grupului "NIRO", iar in prezent se ocupa de constructia cartierului chinezesc de la marginea Capitalei. Pana in decembrie 1989, Suba a fost ofiter de Securitate, iar apoi ofiter SRI, cu pauze in care s-a ocupat de cercetarea evenimentelor din decembrie 1989, ca expert parlamentar. De asemenea, a fost expert guvernamental pe probleme de siguranta nationala (Guvernul Vacaroiu), iar in perioada 2001-2002 a fost director de departament la World Trade Center Bucuresti.
• Mihai Neacsu este director de investitii in cadrul NIRO ’95 Impex SA. Potrivit lui Ciuvica, Neacsu a lucrat 34 de ani in Securitate si a fost trecut in rezerva de catre SRI in 1996.

Hayssam said...

Asta e manutza lui Gheara dom'le, vrea sa-l faca si pe Niro cum l-au facut pe Salitra?

Oprea Dumitru said...

Gabriel Oprea, latifundiarul de la MIRA

Evaziune fiscala, mita, coruptie , calcare in picioare a tuturor valorilor morale, protejarea intereselor lumii interlope, tradarea celor care l-au promovat, aceasta este, in cateva cuvinte, povestea vietii de politician a lui Gabriel Oprea.
Tartor al mafiei terenurilor in zona Pipera, Gabriel Oprea este unul din pionii principali ai ruperii si destructurarii PSD. Importanta sa a fost intuita de insusi seful statului,. Acesta, intr-un acces de sinceritate preciza in campania sa electorala din 2004 ca „din mafia personală a lui Adrian Năstase fac parte Eugen Bejinariu, Ionel Blănculescu şi Gabriel Oprea, oameni care sînt conduşi din umbră de cuplul Petrache-Bittner“. Presa a speculat corect schimbarea de macaz a lui Oprea si apropierea acestuia de seful statului.
7 ianuarie 2009, preluare din Academia Catavencu : « Acum, adică patru ani şi jumătate mai tîrziu, „mafiotul perso nal“ al lui Năstase, Gabriel Oprea, a ajuns ministru de Interne, adică şeful Poliţiei care ar trebui să lupte cu orice mafie. Cu girul aceluiaşi Traian Băsescu. Deloc în tîmplător, „mafiotul“ Oprea este foarte apropiat de Elena Udrea, muza prezidenţială. Care Elena Udrea este soţia lui Dorin Cocoş, partenerul „cuplului Petrache-Bittner“, cel care, conform lui Băsescu, conducea, „din umbră“, „mafia personală a lui Adrian Năstase».
Gabriel Oprea a fost implicat in afaceri cu terenuri inca din perioada in care a ocupat functia de Prefect al Capitalei. Reprezentat al cuplului Petrache-Bittner, Oprea a semnat acte de proprietate pentru terenuri cumparate de la adevaratii proprietari sub forma de « drepturi litigioase ». O multime de acte false ar iesi la iveala daca un control amanuntit ar verifica toate retrocedarile facute la Prefectura Capitalei.

Victor said...

Dumnezeu sa-l odihneasca.

Victor said...

Imi amintesc o vorba de la jumatatea anilor '90:
Razboiul rece a devenit fierbinte.

Bogdan Marinescu said...

Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!...
Pentru că: salariile cresc scăzând, pensiile se măresc prin reducere, medicamentele sunt gratuite dar le cumpărăm, apa caldă curge rece iar apa potabilă nu e bună de băut, trăim în frig plătind tot mai multă căldură, RIDICĂ-TE, GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE! Pentru că: asistenţa medicală e gratuită, dar o plătim, salariile bugetarilor au crescut cu 5% prin reducerea cu 25%, au fost create 200.000 locuri de muncă şi ca urmare numărul şomerilor a crescut cu 300.000, e garantată libertatea de exprimare datorită efortului serviciilor speciale de a ne asculta telefonul, RIDICĂ-TE, GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE! Pentru că: libertatea presei este sfântă, de aceea ajung în stare de faliment tot mai multe ziare antiguvernamentale, s-a redus cu 20% numărul taxelor şi impozitelor, dar plătim cu 60% mai multe taxe şi impozite, s-au desfiinţat peste 100 agenţii guvernamentale prin creşterea numărului angajaţilor acestora cu 80% iar cabinetul premierului a fost micşorat prin angajarea în plus a câtorva zeci de consilieri personali, RIDICĂ-TE, GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE! Pentru că: este respectată Constituţia de către guvernanţi prin încălcarea fiecărui paragraf al ei, sub îndrumarea atentă a primului-ministru care este doctor în drept constituţional, avem un DNA care se luptă cu corupţii dar nu cu cei de la PDL, deci n-avem corupţi dar am devenit ţara cu cel mai mare grad de corupţie din Europa, RIDICĂ-TE, GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE! Pentru că: speranţa de viaţă este tot mai mare prin creşterea fără precedent a mortalităţii, şcoala este gratuită pentru toţi copiii, plătindu-se taxe şcolare tot mai mari, s-au infiinţat mii de grădiniţe datorită reducerii drastice a numărului celor existente, turismul a cunoscut o creştere nemaiîntâlnită ca urmare a scăderii numărului turiştilor cu peste 50 % faţă de anul precedent, s-au luat măsuri hotărâte de întărire a economiei prin desfiinţarea a câte 20.000 de intreprinderi lunar, avem o armată puternică cu o dotare zero, RIDICĂ-TE, GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE! Pentru că: agricultura noastră hrăneşte 80 de milioane de oameni, ca urmare peste 80% din pâinea zilnică a românului este adusă din alte ţări, petrolul produs de noi este cel mai ieftin din lume, de aceea plătim cele mai mari facturi din Europa, RIDICĂ-TE, GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE! Şi PENTRU CĂ BĂSESCU ERA BEAT CÂND NE PROMITEA LAPTE ŞI MIERE CA SĂ ÎL VOTĂM, ÎNSEAMNĂ CĂ ŞI ION, ŞI GHEORGHE, ŞI EU, ŞI TU, NOI TOŢI ERAM LA FEL DE BEŢI CA EL CÂND L-AM VOTAT. În consecinţă, ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane, şi, acum că v-aţi trezit, goniţi beţivul! (Ups! Coldea, Boc, arestaţi-mă, tocmai am încălcat siguranţa naţională, pardon, securitatea personală a preşedintelui, prin instigare! DA, tovarăşi, sunt un element subversiv şi instigator. Tocmai de aceea: RIDICĂ-TE GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE!!!)...

http://www.youtube.com/watch?v=5OkeOPEuNkM&feature=player_embedded

Anonymous said...

"O multime de acte false ar iesi la iveala daca un control amanuntit ar verifica toate retrocedarile facute la Prefectura Capitalei.

May 28, 2010 5:24 PM"

Sa vezi la Cluj ce retrocedari fabuloase si-au tras clanul boc-basescu cu documente false, unele din ele (certificate de nastere si deces) scrise chiar de manuta imparatului. Se vede ca i-a prins bine functia de primar gheneral! E inarmat pana in dinti cu certificate in alb...
A lichidat el flota, a furat casa din Mihaileanu, a facut trafic de arme... dar cea mai mare bomba va fii cand se va afla cate case si hectare de teren si-a revendicat betivanul (prin terti). De aia tuna si fulgera ca un nebun , vezi Doamne de mila revendicatorilor, cand a aparut legea Voiculescu. Da, el cel mai mare revendicator al natiei.

Bogdan Marinescu said...

A CRIMINAL CONECTION: T. BĂSESCU + V. BOUT + R. REYES
ŢIGARETA II, URANIU PENTRU TERORIŞTII FARC, TRAIAN BĂSESCU, ROMARM, ROMTEHNICA ŞI S.R.I., ÎN ANCHETĂ INTERNAŢIONALĂ – dosar stufos la O BAZĂ MILITARĂ SECRETĂ A SUA
Ceausescu a vandut armament teroristilor lumii, timp indelungat, printr-o operatiune cunoscuta sub numele de „Stele”, in urma careia Romania ajunsese lider pe piata internationala a diamantelor, primite la schimb pe tehnica de lupta si vandute apoi la preturi exorbitante catre bogatii lumii. Operatiunea in sine era ilegala si tot contrabanda de stat cu arme se numea, doar ca banii rezultati din sprijinirea terorismului mondial si vanzarea diamantelor erau bagati de „dictator” in vistieria tarii, in construirea de spitale, scoli, locuinte, drumuri pentru romani. Operatiunea a fost accentuata intre anii 1983 – 1989, si era canalizata pe doua cai de transport a armelor fabricate in Romania, catre tarile arabe dar si tari din Europa Occidentala: 1. Pe calea aerului, cu avioane militare de transport, 2. Pe vapoare de tipul celui condus de Traian Basescu. Nume care acum sunt sonore pe scena politica a tarii au fost implicate in aceasta operatiune (prin diversele grade si functii avute in „Stele”), iar dupa indepartarea lui Ceausescu, acestia si-au creat propriile retele de contrabanda cu armament, diferenta fiind ca vanzarea ilegala a rachetelor romanesti a condus la imbogatirea personajelor si nu la cea a bugetului de stat, iar „Stele” si-a schimbat denumirea in „Tigareta”. Acum, singurul dovedit si indicat de catre autoritatile columbiene, americane, ruse si franceze - pe baza probelor si a declaratiilor luate lui Victor Bout (dealer mondial al mortii, cu care a avut relatii directe), Shimon Naor (un alt traficant international de arme, de asemenea cu conexiuni la Cotroceni) si Valentin Vasilescu (fostul comandant al Aeroportului militar Otopeni, arestat nefondat in urma cu ceva ani pentru implicare nedovedita in „Tigareta” II) - ca fiind pionul numarul 1 in comertul ilicit cu tehnica de lupta si armament si sprijinirea terorismului international, este nimeni altul decat TRAIAN BASESCU! Descoperirea sa este principalul motiv al venirii rapide si neanuntate a directorului CIA la Bucuresti. Va invitam sa parcurgeti ancheta jurnalistica de mai jos, ea avand la baza, pentru prima oara in istoria jurnalismului romanesc, colaborarea, pe trei directii de investigatie, a unui ziar din Romania (Exploziv-News), a unui corespondent al celei mai importante Agentii de stiri din Japonia (Nipon Press) la Washington (Roberth Horvath) si a jurnalistului irlandez, posesor al premiului Pulitzer, specializat in anchetarea terorismului islamic, Colin Brayton, jurnalist la The Morning News, SUA.
Integral,aici:
w.exploziv-news.ro/abc/486-a-criminal-conection-t-bsescu-v-bout-r-reyes.html#JOSC_TOP