Monday, June 28, 2010

Cand minte Mugur Isarescu?

"Noi prin acordul cu FMI am evitat criza, cursul nu s-a depreciat, nu am intrat in imposibilitate de plata, nu s-au intrerupt platile nici cele salariale. Din acest punct de vedere acordul si-a atins scopul"
Adrian Vasilescu a declarat astazi ca devalorizarea leului este explicabilă: "a fost depăşit un prag psihologic. E zarvă mare în societate, o răsturnare a situaţiei la Curtea Constituţională şi un verdict care e aşteptat miercuri. Toate datele puse cap la cap creează un cadru de manifestare psihologică care explică reacţia cursului".

Verificati cursul inainte si dupa transle primite de la FMI, deprecierea leului se adanceste .Cand ne minte atat de frumos marele guru al finantelor parca nu mai conteaza nici cursul , nici datoria publica in continua expansiune. Imi amintesc cum in 2002 sub alta catastrofa umana intruchipand impostura perfecta a tehnocratului, Stolojan cu acceptul si concursul lui Isarescu ne-a confiscat cu japca valuta pentru interesul national, scoaterea Romaniei din criza pe usa din dos, cu picioarele inainte, vorba Liei Roberts.
De ce sunt convins ca Isarescu joaca in aceeasi barca cu deilcventii care imping Romania spre ghilotina FMI ? Urmariti cronologia si faptelor , declaratiile aburinde , sustinerea pentru miscarile strategice de sifonare in interesul de clan al banului public ale guvernului Basescu-Udrea , minciuna si diversiunea propagate de BNR , coroborate cu intentiile de binefacere ale FMI , dau imaginea unui corp muribund al Romaniei din care ciorile, vulturii si hienele de Baragan se infrupta haotic, inaintea furtunii .

20 comments :

sandman said...

Parca-mi aduc aminte ca se tinea de mina cu Baselu si Boc cind s-a facut imprumutul. Asta ori e securist, ori e santajabil, ceea ce pt un mason nu prea e bine... Dupa ce l-am omorit pe Ceausescu ca era de 25 de ani acolo, iata ca peste tot e la fel, la partide, la BNR, la sindicate... sint niste unii sefi de 20 de ani.
Vai de viata noastra.

nicole said...

Sa-i explicam cretinului ca pensionarii nu sunt "asistati social" !!!!!

Anonymous said...

Domn' Mina,

O mica corectie. Marele "finantist" Stolojan a confiscat valuta aia in 1992 !

SANDI

SimP said...

Isarescu si Draga'stolo sunt doi securisti scosi din hibernare de panica securistului bahic. Are nevoie de toate "fortele" acuma ca ii ia canoea apa. Nu era mai bine pe un vapor ? Cin' l-o pus sa vanda flota?
Daca comunistii psd-ului nu fac pact cu diavolul si pun de o noua motiune de cenzura, atunci va fi distractie mare! Betivanul miliardar are de ales intre boc-poc si parlament... alegeri anticipate si io pun pariu cu voi ca PDL nu intra in parlament.

Marius Mina said...

Sandi, cine era guvernator BNR in 92?
fara acordul guvernatorului nu confisca Stolojan valuta nici viu.

Marius Mina said...

SimP, gura pacatosului adevar graieste. Pacatosule care esti.. ;-))

Anonymous said...

Domnule Mina, ai perfecta dreptate. Ce pacat ca Romania nu are mai multi oameni ca dumneata. Stim cu totii ce hram poarta canalia securista si acolitii sai. Dar vina cea mare apartine totusi Fanarului Mioritic. Acelasi Fanar pestinential care l-a uns pe primul Ceausescu iar acum perseverand in prostie si ticalosie pe al doilea, acelasi care in '90 striga cat ii tineau puterile "noi muncim, nu gandim", ala care l-a votat pe Ilici apropape "in unanimitate" ca la sedinata de partid (una tocmai intrerupta de cabotin, asa ca sa schimbe BOB-ul), ala care a fraternizat cu minerii si cu "poporu'" ca in lupta de clasa descrisa de VI Lenin, Mao Tze Dung, Gheorghe Gheorghiu Dej si IV Stalin, ei bine ala care a condus la restauratia securista a celui mai mare criminal zamislit pe meleagurile trans-carpatice.

Dar sa uitam pentru o clipa cine e de fapt de vina pentru situatia actuala si in schimb sa incercam sa intelegem care *este* de fapt situatia actuala. Incerc in zadar de ani de zile sa trezesc mahalaua, doar-doar sa inteleaga ca la o datorie curenta de cca 100 miliarde de dolari, adica min. 300 miliarde de dolari de rambursat in 30 de ani, incluzand dobanzile, Romania a incetat practic sa mai existe. Aninarea secaturii chioare in streang ar fi doar o ultima proba de onoare pentru ceea ce ar fi trebuit sa insemne, dar din pacate nici nu mai este, natiunea romana. Tare as dori ca eu sa fiu cel care m-am inselat, dar sincer sa fiu, nu mai am sperante. Chiar daca acum, asa cum am putut observa urmarind stirile la Euronews, tzatz' Marioara si nea Fane, foste cadre de nadejde de la filatura si turnatorie - acum pensionari, au inceput sa iasa in fine in strada, ca sunt pe cale sa fie rapusi de foame.


Cam tarziu insa. FIECARE NATIE ARE EXACT CONDUCATORII PE CARE-I MERITA.

Florin Matei said...

Nu mi-a plăcut niciodată insul. Şi cred că există un real interes în a lăsa piaţa românească fără lichidităţi. Deja la casele de schimb valutar din zona de vest a ţării sunt cozi serioase, pentru că oamenii, îngrijoraţi de declaraţiile ,,scăpate'' de un director general din BNR, vor, pur şi simplu, să-şi protejeze economiile.

Marius Mina said...

Florin, orice declaratie venita din partea unui oficial are "acoperire" in fapte.

Doar Libertate said...

Sunt din ce în ce mai multe voci la BNR ceea ce nu-i bine pentru o bancă centrală

Itzicbaseanu said...

Domnul Mugur Isarescu are MINTE oricind,oriunde si oricum, mult mai multa ca voi ma Halucinatule-tion!...

alex.dumitrascu said...

Minte dintotdeauna.
E onorabil.....

Itzicbaseanu said...

Alex,"Eu stiu c-ai sa ma minti chiar maine/ Dar fiindca azi mi te dai toata, E vechi pacatul si nu esti prima vinovata!"...Ai facut si tu o afirmatie generica da logos "afumat" , dar argumentele, care sunt argumentele?...Aud domnule Alex?...Cat costa argumentele, dar argumentele, cat, argumentele?...

Marius Mina said...

Itzig, argumente iti dau eu vreo doua daca insisti , pacat ca esti prea departe ;-)

nicole said...

Da trecem peste un moment tragic.
Partidul Liberal pare ca vrea sa-l debarce pe Crin.
Cine va putea sa conduca Tara?
Vadim cred ca e prea varstnic...

nicole said...

Hei, care incerci sa-mi folosesti numele? Itzic sau Dracu'?
Nu ai curaj daca nu te ascunzi folosind "diversiuni"? Evident, basescu e presedintele tau.

Brad said...

...nenorocitul asta i-a pasat discret bani lui basel, convingand sa faca imprumutul FMI, suntand Parlamentul !
Nu exista explicatie pentru apatia opozitiei...
LFB !!!

Anonymous said...

Unde este preşedintele-jucător?, pe http://taxapenonvaloareaadaugata.blogspot.com

Marius Mina said...

Brad, de unde explicatii, lenea bate criza

Marius Mina said...

Nicole, sa-l debarce cine? Stiu ca se duc tot felul de negocieri secrete prin Ilfov , Tariceanu, Petrache & CO

N-au nicio sansa.