Tuesday, June 8, 2010

Energizante marca Elena Udrea : Cristina Chiriac si Cosmin Gabriel Predoiu


Nota :

Basescu si presedintele Enel s-au vazut ieri. Italienii vor continuarea privatizarilor din energie


Cei cu acces la informatii mai mult sau mai putin clasificate stiu ca tot ce misca on zona banului public sau in sistemul de parteneriat public privat, este sub controlul strict al Elenei Udrea. Operatiunea fonduri pentru crescatoria de caracatite portocalii functioneaza dupa reguli bine stabilite si este instrumentata de oameni verificati si plantati in posturi cheie .
Iau astazi in consideratie doua exemple care au facut la timpul lor valuri in presa centrala.Din categoria manutelor de aur a facut parte si Monica Iacob Ridzi care dupa ce si-a indeplinit misiunea, a fost aruncata din mers.

16/02/2010 : Anca Boagiu, cere infiintarea unei comisii de ancheta a Senatului privind modul in care compania ENEL isi respecta obligatiile asumate prin contractul de privatizare. Anca Boagiu, senator ales in sectorul 2 al Capitalei, spune ca doreste sa aduca in atentia Senatului "abuzurile pe care le savarseste compania ENEL in raport cu cetatenii".
23/02/ 2010 - Conducerea Senatului a aprobat, marţi, înfiinţarea unei comisii parlamentare care să ancheteze activitatea Enel, E.On Moldova şi E.On Gaz, deoarece există o "stare generală de nemulţumire a populaţiei" cu privire la aceste servicii publice.
"S-a hotărât aprobarea unei comisii de anchetă în cadrul Comsiei de privatizare şi administrarea activelor statului, privind activitatea unor societăţi care au privatizat prin cumpărare o serie de servicii publice, de genul Electrica, Gaz Metan etc. Un detaliu care a atras atenţia senatorilor din comisia de ancheta este acordul incheiat in decembrie 2009 intre Enel Spa şi Electrica prin care se consfinteste transferul participatiilor detinute de Enel la Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia catre Enel Investment Holding, o companie cu sediul intr-un paradis fiscal.

17/03/2010: Cosmin Gabriel Predoiu, fratele ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu si simpla co-incidenta de nume cu Silviu Predoiu (SIE), a devenit director general la "Enel Servicii Comune", companie parte a furnizorului italian de energie "Enel România", astfel fostul coleg de banca al Elenei Udrea , a ajuns sa gestioneze contracte de sute de milioane de euro în energie. Grupul italian "Enel" a preluat, prin privatizare de la statul român, filialele Electrica din zona Dobrogea, Banat şi Muntenia Sud şi se ocupă cu distribuţia şi furnizarea energiei electrice.
Cosmin Gabriel Predoiu (avocat de profesie ca şi fratele său) a preluat funcţia deţinută până în prezent de către italianul Mauro Conti, care a renunţat la şefia societăţii prin demisie(n.r. sau "convins"?!), potrivit unei hotărâri a consiliului de administraţie.Dupa preluarea functiei , Cosmin Gabriel Predoiu a devenit un subiect fierbinte in mass media. Enel a vândut spaţii de birouri către Enel Servicii Comune, iar acum stă cu chirie în aceste spaţii, plătindu-se în jur de 500 de euro/persoană/an.
Cosmin Predoiu apare in documente si ca reprezentant legal al ENEL intr-un scandal de un miliard de euro de la Galati, in care Enel este asociata cu compania Romelectro, una din firmele de intermediare de pe piata energiei, dar si cu rusii de la Global International 2000 SRL, implicati in controversata afacere de modernizare a Electrocentralei Mintia de la Deva.

Firma Global International 2000 este condusa in Romania de Boris Golovin, despre care presa a scris ca ar fi ofiter GRU si ca ar reprezenta in Romania interesele financiare ale oligarhilor Oleg Deripaska si Igor Ziuzin.

Firmele din Romania in care este implicata compania Enel (potrivit sursei vot.ro):

1. ENEL DISTRIBUTIE MUNTENIA SA
2. ENEL ENERGIE MUNTENIA SA
3. ENEL ENERGIE SA
4. BLUE ENERGY SA TULCEA
5. ENEL DISTRIBUTIE BANAT
6. ENEL ROMANIA SRL
7. ENEL DISTRIBUTIE DOBROGEA SA
8. GLOBAL POWER INVESTMENT GALATI SRL

Se stie ca afacerile si derivatele din energie se afla cu acte in regula sub dominatia lui Adriean Videanu , devenit si el de ceva vreme "victima" unor acuzatii de coruptie si favorizarea infractiunilor pe bani publici. Putem concluziona ca unul dintre pionii tripletei BVB a cedat facand pasul la offsaid in defavoarea lui Vasile Blaga si a lui Radu Berceanu.Supus presiunilor si amenintat cu falimentul fortat, Videanu a preferat sa bata palma cu clanul infrafactional controlat de Elena Udrea, lasand loc liber la butoanele masinariei de facut bani, unor personaje controlate de blonda prezidentiala.

Sa trecem la capitolul 2: Cristina I. Chriac , fina gunoierului sef Silviu Prigoana , un alt camarad de combinatii al clanului Udrea, semnatar recent al unui contract obez de salubrizare in orasul Ploiesti.

Jurnalul National editia din 4/01/2010: Fina lui Prigoană, şefă la AVAS

Emil Boc intenţionează să o numească pe Cristina I. Chriac în funcţia de preşedinte al AVAS. În urmă cu două luni, Chiriac a fost avansată din funcţia de director al Direcţiei de Administrare Societăţi Comerciale din cadrul AVAS în postul de vicepreşedinte al instituţiei. Decizia a fost luată tot de premierul Emil Boc, care acum pregăteşte o nouă promovare pentru Chiriac. Funcţia de preşedinte al AVAS îi va aduce venituri similare celor din sistemul bancar. În plus, ca vicepreşedinte al AVAS, Chiriac a devenit reprezentantul statului în nouă consilii de administraţie retribuite corespunzător.

CARIERĂ CONTROVERSATĂ

În iunie 2009, Corpul de Control al Guvernului încheia raportul de control încrucişat la AVAS şi Institutul Naţional al Lemnului SA. Raportul urma a fi trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu o serie de propuneri. Între acestea consemnăm: "AVAS, prin Direcţia Generală Administrare Portofoliu, condusă în perioada supusă controlului de director general Gabriel Dumitraşcu, şi Direcţia Administrare Societăţi Comerciale, condusă de directorul Cristina Chiriac, nu şi-a îndeplinit atribuţiile prevăzute de art. 5 din OUG nr. 79/2008 şi ROF al AVAS, constatându-se deficienţe în organizarea şi funcţionarea activităţii de monitorizare a INL de personalul cu atribuţii din cadrul acestor direcţii".

Totodată, Corpul de control solicită "stabilirea gradului de vinovăţie şi sancţionarea disciplinară corespunzătoare de către conducerea AVAS a personalului cu atribuţii specifice şi a directorilor celor două direcţii, DGAP şi DASC, pentru managementul defectuos în monitorizarea Consiliului de Administraţie al Institutului Naţional al Lemnului pentru perioada supusă controlului".

Un alt control al aceleiaşi instituţii, care privea activitatea Regiei Autonome "Multiproduct", aflată în supravegherea AVAS, stabilea, prin nota încheiată în 22.05.2009, deficienţe ale activităţii directoarei DASC, Cristina Chiriac, care "nu a propus Consiliului Director al AVAS măsuri concrete pentru restructurarea Regiei".
Declaratia de avere a trecut fara sa incite interesul public dar declaratia de interese a Cristinei Chiriac vorbeste de la sine pentru cei interesati in detalii. Le puteti accesa aici :http://www.avas.ro/index.php?lang=ro&id=550

Sunt curios sa aflu ce salarii nesimtite au cei doi consumatori de bani publici pe timp de criza, in ciuda faptului ca in declaratiile de avere nu este mentionata nicio cifra. Totul este mascat discret "conform declaratiei fiscale". Cat despre conflictele de interese ale baietilor destepti din "energie", il las pe Traian Basescu sa le numere ouale de aur.

PS: Daca unora li se facea parul maciuca cand comentau salariul cumnatului lui Geoana , va garantez ca in momentul in care veti afla veniturile cumulate ale Cristinei Chiriac cat si cel al lui Cosmin Gabriel Predoiu, vi se va face parul maciuca si maciuca par...

10 comments :

Alexe said...

Cristina Chiriac ,cautati prin istoricul familiei ei. casatorita cu un fiu de securist, cu o soacra denaturata( nicoara tudorita) care aviz amatorilor care au de recuperat datorii de la ea, s-a aciuat prin Panciu, si culmea este educatoare la o gradinita, socrul securist care a facut viata amara multor romani pe vremea comuistilor

Elena said...

Cristina Chiriac... A avantajat un arab sa fure Institutul National al Lemnului Bucuresti, iar sute de oameni vor ramane someri. Chiar nu va e rusine ? T

Anonymous said...

AVAS a vandut parte din actiunile Avicola IASI,peste 80% FIIND DETINUTE DE BECALI.
Intrebati-o pe Cristina Chiriac cat a fost comisionul ei

Anonymous said...

A inceput reforma statului si lupta impotriva privilegiilor! Unde-s dobitocii aia de se agatau de gatul Baselului, salvatorul natiunii ?

Anonymous said...

A fost prin 2003 administrator la hotel Parc din Buc,o apropiata a lui Dimofte asociatul lui Popoviciu

Marius Mina said...

Conectata fata, nu gluma.

Anonymous said...

Marius,daca ai posibilitatea cerceteaza ce dezastru a facut doamna asta ca presedinte la SC Olimp Estival 2000 SA.
Daca l-ai ascultat pe Mazare,ai sa intelegi cine a privatizat si cine a inchiriat

un ospatar said...

veniti in Neptun la mijlocul lui iunie si veti vedea ce mese de austeritate fac doamnele si domnii de la Electrica Muntenia

Anonymous said...

asta-i omul lui Nicolae Barbu, directorul societăţii Cozia Forest SA Râmnicu Vâlcea,care a cumparat ilegal actiuni dupa ce au nenorocit societatea

Syda said...

Dupa cum decurg evenimentele dupa citirea motiuni,cred ca o sa ramanem doar cu cantecul
http://www.trilulilu.ro/JOVANNY/8f39f417cecc83