Tuesday, June 1, 2010

Incendiul de la Dragonul Roşu

Pagubele cauzate de incendiul de la complexul comercial Dragonul Roşu ar putea deveni cea mai mare daună din istoria asigurărilor din România, spun cei ce la Generali, compania care a asigurat. Potrivit asiguratorului, Generali are resursele pentru a acoperi despăgubirile ( Mediafax)
Conform primelor estimari, pagubele pe care le-a provocat incendiul de la Dragonul Roşu ar putea constitui cea mai mare daună din istoria companiilor de asigurari din Romania. Dupa cum am mai scris, tragedia in care un erou pompier si-a pierdut viata incercand sa -si salveze colegii , a ridicat multe semne de intrebare. Marie Kovarova, directorul Companiei de Asigurari Generali, spune că, potrivit primelor calcule interne, pagubele pe care le-a provocat incendiul de la Dragonul Roşu ar putea constitui cea mai mare daună din istoria asigurărilor româneşti.

"Nu avem însă motive de îngrijorare. Generali este un asigurător puternic şi stabil din punct de vedere financiar, reasigurat la companii internaţionale de renume. Oricare ar fi valoarea daunei, stabilitatea financiară a Generali nu va fi afectată", a declarat Kovarova. Pentru ca procesul de evaluare a daunelor, Generali a contractat experţi internaţionali în daune. "Fiind vorba în acest caz despre o daună de mare amploare, am implicat societăţi de experţi independenţi internaţionali, cu specializări multiple, care lucrează cu cele mai mari companii de asigurări de pe plan internaţional. Deîndată ce vom avea concluziile anchetei autorităţilor publice şi rezultatele analizei interne, le vom comunica", a mai spus Kovarova. Complexul engros Dragonul Roşu a fost afectat miercuri de un incendiu devastator ale carui cauze sunt inca necunoscute.

8 comments :

Bogdan Marinescu said...

„O natiune poate supravietui nebuniilor proprii, si chiar ambitiei, dar nu poate supravietui tradarilor din interior.

Un inamic stând la poarta este mai putin formidabil, pentru ca acesta este cunoscut si îsi poarta steagul în mod deschis împotriva cetatii.

Dar tradatorul se misca liber printre cei din interiorul portilor, murmurul lui viclean susurând pe toate aleile, auzite chiar pe holurile guvernului.

Pentru ca tradatorul nu pare a fi tradator. Vorbeste cu accent similar cu cel al victimelor lui, poarta chipul si hainele lor, apelând la sentimentele profunde ale inimilor tuturor oamenilor.

Putrezeste sufletul unei natiuni; lucreaza în secret si necunoscut în noapte, sa submineze stâlpii unui oras; infecteaza corpul politic pentru ca acesta sa nu mai reziste".

— Marcus Cicero, vorbind lui Caesar, Crassus, Pompey si senatului Roman.

Bogdan Marinescu said...

bmarinescu41.wordpress.com/2010/05/31/incoruptibilii/
SOLUŢIA CONTRACARĂRII LEGII FĂRĂDELEGII !
MODUL DE ACŢIUNE UZITAT CÂNDVA ŞI ÎN ROMÂNIA !
Urmand modelul american al lui Elliot Ness, Eugen Alimanescu apeleaza la recruti, tineri aflati inca pe bancile Academiei de Politiei, si aspiranti la un post in Politia Bucurestiului, pentru a infiinta organizatia "Fulger".
22 de membri, alesi personal de catre comisar, antrenati si pregatiti de acesta, urmau sa intre intr-un razboi nemaivazut cu crima organizata din capitala. Asemenea omologului sau din Statele Unite ale Americii, Alimanescu isi formeaza o veritabila retea de informatori din randul gangsterilor, creaza rubrici permanente in presa vremii prin care sa isi etaleze victoriile si da startul unor veritabile lupte de strada cu infractorii. Stia ca, odata arestati, ei vor scapa din fata justitiei uzand de influenta pe care o aveau in randul magistratilor.
Solutia aleasa de Alimanescu? Exterminarea crimei si a criminalilor!
Putini au fost cei care au sfarsit in spatele gratiilor. Cei mai multi dintre raufacatorii locali au cazut secerati sub tirul gloantelor de revolver sau de pistol-automat ale membrilor echipei "Fulger". De fiecare data, un reprezentat al presei se afla de fata in momentul confruntarilor iar comisarul se asigura ca, in fotografii, alaturi de cadavrele infractorilor, va aparea o pancarta prin care lumea sa stie ca Brigada Alimanescu isi facuse datoria. Extrem de atent, el isi motiva de fiecare data actiunile prin deschiderea focului de catre infractori, refuzul lor de a se preda sau incercarea acestora de a fugi din arestul politiei. Cazul era finalizat si nimeni nu il putea acuza de moartea criminalilor. In fond, cine ar fi vrut sa o faca?

Ruxandra-Georgeta Lungu said...

Cine stie cate documente fiscale au "ars" acolo!

sandman said...

A fost o lovitura de maestru pe care numai militienii din conducere o puteau pune la cale. Au ars documente cum au ars si la Sibiu la Revolutie. Sint curios ce-o sa se mai intimple, pt ca Mafia in Romania e constituita din structurile Securitatii si ale Militiei.

Marius Mina said...

Sandman, militienii , securistii mai smecheriti in ale combinatiilor si infractori ai iepocii de aur si de dupa.

Syda said...

Ce nu sti Bogdane,este ca si Alimanescu a fost un mare infractor

Anonymous said...

Daca statul nu vrea sa descopere pe cei vinovati de moartea acestui pompier,poate Generali va face dreptate

Marius Mina said...

sa vedem a cui este Generali mai intai si apoi facem pronosticuri