Monday, July 5, 2010

Semperfidelis.ro - Reactii la teoria consipratiei

Pe site-ul Agentiei de Investigatii Media a aparut ieri un artcol dedicat APSF. Multumim pentru reclama gratuita si pentru aura de atotputernici care ne este luminata prin astfel de texte. Urmeaza sa vedem care este calea de atac in instanta. Si daca merita.

Asa cum v-am obisnuit, inseram comentariile noastre intre paragrafe.
Nota; Site-ul nostru beneficiaza de o medie de 50.000 de vizualizari zilnic. Cele 2802 vizualizari ale articolului in cauza erau inregistrate astazi, 5 iulie, la orele 00:15, cind ne-am apucat de comentarii.

Se pune de un puci, sau de o dictatura militara?
Sâmbătă, 3 iulie 2010 15:19 | 2802 vizualizari | Teoria Conspiratiei


Controversatii Constantin Degeratu si Francisc Toba au pus pe roate o structura civila buna la orice * Surse din SRI monitorizeaza infiltrarea unor fosti artizani ai serviciilor secrete militare in structurile civile * Formatiunea, fidela lui Gabriel Oprea, apare pe fondul scaderii veniturilor militarilor si se vrea un soi de sindicat * In fapt, este pregatita pentru o ampla revolta populara

1. Nici generalul Constantin Degeratu si nici Francisc Toba nu sint persoane controversate. Daca autorul afirma acest lucru, ar trebui sa faca si precizarile de rigoare.
2. FMR nu este o structura buna la orice. Este prima structura de tip asociativ care incearca sa coaguleze asociatii fondatoare diverse avind totusi ca obiectiv unic securitatea nationala, sub multiplele ei dimensiuni. FMR nu vrea sa se ocupe nici de izmene, nici de borduri si nici de privatizari strategice.
3. In cuvintul sau din Conventia Nationala care a avut loc la Cercul Militar (inregistrat, fara indoiala, de DGIA), Francisc Toba a afirmat raspicat ca aceasta federatie nu trebuie sa fie la remorca Ministerului Apararii Nationale. Reactia sa a avut loc pe fondul anumitor tendinte care s-au manifestat in cadrul FMR.
4. FMR nu se doreste a fi sub nici o forma un sindicat, mai ales ca deja exista unul, mult prea agresiv pentru ceea ce presupune haina militara - disciplina, echilibru, demnitate. Reamintim faptul ca SCMD a chemat militarii in strada, lucru condamnat de asociatia noastra. Nu discutam deocamdata si legalitatea acestui "sindicat".

A produs destul de multe valuri infiintarea Federatiei Militarilor din Romania (FMR), care in formula initiala il avea ca artizan pe controversatul Francisc Toba, cel care s-a remarcat la revolutia din decembrie 1989 si apoi, prin scandaluri de presa, ca acela care a sechestrat peste 400 de cadre ale MAI, cu un rezultat direct, moartea a 108 persoane. Toba a fost cercetat in dosarul "Revolutia" alaturi de Constantin Degeratu, Athanasie Stanculescu, Ion Iliescu etc. Pentru cei ce doresc sa aprofundeze chestiunea este plin Internetul.

1. Oare unde or fi acele valuri, cita vreme presa nu s-a obosit sa preia nici macar un simplu comunicat privind infiintarea FMR sau prima Conventie Nationala din 29 iunie?
2. Initiativa infiintarii FMR nu apartine APSF, asociatia noastra intrind ulterior in grupul fondatorilor. Francisc Toba nu a detinut si nu detine nici o functie de conducere in FMR.
3. Brambureala de afirmatii privindu-l pe Francisc Toba si Revolutia denota faptul ca autorul are grave lacune de logica si minima documentare. Ne facem un pustiu de bine cu el si il informam ca:
- Francisc Toba nu a fost niciodata implicat in scandaluri de presa, singurele articole defaimatoare publicate la adresa sa au fost legate de Dosarul Sibiu.
- in Dosarul Sibiu (deschis in 1998 la ordin politic), prin rezolutia din 1 martie 2010 a Parchetului Militar, s-a dispus NEINCEPEREA URMARIRII PENALE pentru Francisc Toba. Reamintim ca acest dosar a fost returnat de doua ori Parchetului Militar, atit de Curtea de Apel Militara, cit si de Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru refacere din lipsa de probe si incalcarea grava a Codului de Procedura Penala. Mai reamintim si faptul ca exista declaratii scrise la dosar, precum si inregistrari ale unei emisiuni televizate in care cele patru (nu 400) "victime" au declarat ca Francisc Toba le-a salvat viata. Francisc Toba este, poate, singurul ofiter din Armata Romana, care detine un document de sprijin semnat de toate asociatiile de revolutionari din Sibiu prin care se infirma acuzatiile procurorului Voinea.

Toba conduce acum o asociatie - Semperfidelis - cu caracter de "serviciu secret privat", organizatie acuzata de presa ca se ocupa de culegerea de informatii, cu filaje, dar si cu obtinerea de documente in scopuri de santaj, cu penetrarea STS si SPP. Sotia lui Toba, Daniela Toba, a fost acuzata, apoi investigata intr-un dosar, de transmiterea de informatii cu caracter secret de la SPP. Scandalul a facut-o celebra si si-a capatat porecla de "Cicciolina de la STS". Aceeasi organizatie cu caracter de serviciu de informatii privat a mai fost acuzata de presa, prin persoana lui Francisc Toba de tentativa de penetrare a directiilor de informatii militare si afaceri cu explozibil - C4 - inca de pe vremea lui Calin Popescu Tariceanu. Relatiile lui Toba cu PDL au devenit dupa ianuarie 2009 cunoscute in mediul militar. Toba, ca si Constantin degeratul, plus o parte din cei care formeaza astazi noua structura de conducere a FMR, sunt apropiati ministrului Apararii Gabriel Oprea. Surse ale AIM sustin ca insusi Oprea a dat unda verde pentru structurarea FMR, iar aparitia "la lumina" a organizatiei s-a facut pe fondul scandalurilor privind taierile "pensiilor nesimtite", intre care si cele ale militarilor.

1. Povestea insirata este copie fidela a unui articol scris de pseudojurnalista esuata pe Internet, Simona Fica. "Presa" mentionata inseamna doar individa in cauza si un simplu search pe net este relevant. Presa reala, in schimb, se fereste de acest personaj ca de ciuma din ratiuni simple: e cunoscuta consumatoare de droguri, a fost batuta de camatari si este cautata in continuare de ei, a lucrat la citeva tabloide (unde a rezistat de fiecare data doar citeva luni), a inselat un patron de presa si putem continua inca p-atit. Insa nu merita.
2. Sa mai comentam elucubratiile insirate? Poate unora le e greu sa-si imagineze ca cineva poate delira pe net in felul acesta. E suficient sa va reamintim doar atit: Daniela si Francisc Toba locuiesc intr-un apartament de trei camere intr-un bloc dintr-un cartier bucurestean, nu au conturi in banci, nu au alte locuinte si ambii sint salariati bugetari. Da, au un mare defect: nu sint santajabili si nu sint datori. Evolutia profesionala acestora o puteti gasi aici: LINK si LINK . Orice om cu minima ratiune se va intreba, pe urma, cui foloseste acest SF bun de filmele cu James Bond.
3. V-am povestit mai demult, pe forum, cum a aparut (si la comanda cui) textul publicat de Simona Fica in Expresul de Sud din Craiova si reluat ulterior in doua-trei variante imbunatatite, functie de momentul isteric in care se afla cind scria. Nu vom mai relua.
3. Atit Daniela, cit si Francisc Toba sint oameni cu reputatie solida, profesionisti si seriosi. Sint respectati in mediile in care lucreaza si traiesc. O mizerie de text aruncat pe Internet nu poate stirbi acesta realitate, oricit s-ar stradui unii s-o faca.

SRI, de pilda, nu priveste cu ochi buni infiintarea organizatiei, care are si adresa pe Internet la LINK. La un moment dat, prin 2007, in guvernarea Tariceanu, Toba a propus o lege de infiintare a unui Serviciu de Siguranta Nationala, care, practic, ar fi scos SRI de pe scena intai a serviciilor secrete. Degeratu, in schimb, care a fost si el in scandalul Revolutiei, a fost intre 2005 si 2007 consilier prezidential al lui Traian Basescu pe probleme de aparare, a fost strans legat de operatiunea "Rapirea din Irak", ba chiar a ajuns sef al Departamentului Securitatii nationale, de la Cotroceni. Din 2007 a fost scos din functie dupa scandalul fugii lui Omar Hayssam si a cazut in dizgratia lui Basescu. Degeratu s-a afiliat destul de repede langa Gabriel Oprea inca de pe vremea cand era la PSD, in gasca Ontanu-Iordanescu (cei doi fiind mai la vedere). Acum, de cand Oprea are un partid al asa zisilor independenti (UNPR), aflam ca Degeratu si cu Toba au fost reactivati in Federatia Militarilor.

1. Surse din SRI ne spun ca Agentia de Investigatii Media a fost lansata pentru defaimarea si calomnierea personajelor publice care nu convin actualei puteri. Aceleasi surse din SRI confirma si informatia cum ca in perioada 1997-1999, Simona Fica a fost internata la "bucurosi" cu diagnosticul de schizofrenie paranoida cu grave alterari de personalitate. Ar trebui ca intr-o buna zi SRI sa nu mai lucreze ca surse, ci sa iasa public si sa afirme unele si altele.
2. Site-ul federatiei nu este un site oficial, ci reprezinta demersul singular al fostului presedinte. A fost facut fara aprobarea Biroului Executiv, iar membrii FMR au luat cunostinta de el cu ocazia Conventiei Nationale.
3. Francisc Toba n-a propus nicidata minunea aia de serviciu, ci a afirmat ca s-ar impune unificarea SIE cu SRI intr-o unica structura de informatii, asa cum au toate statele civilizate. A adus si argumente pertinente, asa cum stiti ca face intotdeauna.
4. Care o fi treaba generalului Degeratu cu Revolutia, numai autorul stie. Insa aducem noi citeva precizari pentru restul insailarii de petice: plecarea lui Degeratu de la Cotroceni a fost determinata de un simplu si banal motiv - a trebui sa opteze intre pensie si salariu. Relatia sa cu Presedintele a ramas neschimbata. La ora actuala conduce un masterat in domeniul securitatii nationale in cadrul unei universitati private si nu face anticamera la Gabriel Oprea, asa cum face majoritatea covirsitoare a presedintilor altor ONG-uri, printre care si SCMD. Reamintim ca Oprea este presedinte de onoare la ANCMRR, asociatie care, in fapt, i-a facut generali pe Ontanu, Oprea si Iordanescu. Reamintim si ovatiile SCMD la numirea lui Oprea in functie. Degeratu nu a primit nici macar o singura steluta de la actualul presedinte si este membru in AORR, asociatie fara nici un fel de legatura cu ANCMRR, cu Oprea sau cu noi. AORR este cea care l-a propus pentru functia de presedinte al FMR. Majoritatea fostilor sefi ai SMG au intrat in politica. Generalul Degeratu a ramas fidel domeniului securitatii nationale, dincolo de functiile si oportunitatile care i-au batut la usa cu carul.

FMR se doreste oficial un soi de sindicat al militarilor, care apara interesele acestora, desi asociatiile din care este constituit n-au nicio legatura directa cu militarii, ce e vorba de structuri in care activeaza dinozaurii serviciilor secrete din armata, nume controversate, dar care acum doresc sa iasa la vedere ca niste persoane onorabile. Federatia se doreste un soi de CADA, organism aparut imediat dupa revolutie, interzis mai apoi. Un consiliu pentru democratizarea Armatei. Numai ca FMR doreste de data asta sa penetreze, sub masca unui sindicat al militarilor, societatea civila, alaturi de ONG-uri care apara cu adevarat drepturile oamenilor, de sindicatele puternice. Misiunea este clara de infiltrare "pe piata", mai ales ca societatea civila romaneasca sta pe un butoi cu pulbere.

1. Povestea cu sindicatul am lamurit-o. Ar mai fi de spus ca FMR inglobeaza asociatii ale caror medii de virsta oscileaza intre 30 si 60 de ani. Sau poate autorul ar fi vrut o federatie a rezervistilor militari plina de tineri. Se repeta ca un biziit de musca si etichetarea de "controversat", fara insa a da nume. De ce? Fiindca ele nu exista. Si urmeaza apoi minunea care rupe si ultima speranta de logica: CADA. O noua CADA, in conditiile invocatului tutorat al ministrului Oprea? Pai sau cu el, sau impotria lui? Ar trebui ca autorul fie sa se hotarasca, sa-ntelegem si noi care-i treaba.
2. "Sindicatele puternice", alea care "apara cu adevarat drepturile oamenilor" (ale tuturor oamenilor???) sa fie oare unul si singurul, infiintat contra legii prin aprobarea unui judecator, fost militian, bun prieten cu personajele din spatele acestui grup de citiva fosti politruci carora le-au fost deranajate veniturile zdravene de care profitau ca bugetari? Intrebam si noi: oare de ce acest articol a aparut abia acum, imediat dupa Conventia Nationala si dupa alegerea unei conduceri independente, care nu poate fi aservita unor grupuri de interese politice, asa precum sint sindicatele zilelor noastre?

Surse din SRI, care monitorizeaza FMR, cred mai degraba ca formatiunea lui Degeratu este structurata pentru a fi pregatita de orice. Este buna si pentru a influenta si a face diversiune in societatea civila. La fel de buna si in cazul unei revolte populare, care, la un anumit punct ar putea cere interventia fortelor militare, la fel de buna si la un puci, dar si, daca va fi nevoie, la o dictatura militara. In opinia specialistilor de la SRI, FMR este un organism care poate negocia, la nevoie, orice situatie, punandu-se de partea din care rasar avantaje pentru putere.

1. Pai, oameni buni, fie FMR e o gasca de dinozauri, fie e o formatiune de paramilitari cu arma la bocanc, antrenata in "interventii militare"? Ar trebui ca SRI sa-si schimbe specialistii, fiindca rid si curcile de ei.
2. Am reusit sa gasim, in sfirsit, o propozitie adevarata: "FMR este un organism cu care se poate negocia". Rugam MApN sa ia in serios acest fapt.

Federaţia Militarilor din România este formată din 11 organizaţii/asociaţii reprezentative din domeniul apărării şi securităţii naţionale: Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă sau în Retragere din Armele Transmisiuni, Informatică şi Război Electronic, Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România, Asociaţia Română pentru Propagandă şi Istoria Aeronauticii, Asociaţia Proiect SEMPER FIDELIS, Asociaţia “General Roland Parlogeanu” Medgidia, Asociaţia Naţionala Democratică de Luptă Împotriva Corupţiei, Fundaţia “Ordinul Militar de România”, Asociaţia Col.umna Club (ASCOL), Fundaţia MCP (MASS COMMUNICATION POWER), Asociaţia de Sprijin a Personalului Militar Disponibilizat, Asociaţia Naţională a Paraşutiştilor din România “CONDOR”. Federatia are deja filiale judetene si pe 29 iunie 2010 si-a ales noua conducere, seful suprem fiind Constantin Degeratu.

5 comments :

Plano10 said...

Unii spun ca pe structura Federatiei Militarilor vrea Gabriel Oprea sa-si ranforseze UNPR-ul, partid cu parlamentari,dar fara membri.
Nu cred ca sunt cazuti in cap acei militari!
Sa intre in UNPR cand cu voturile opristilor li s-au desfiintat pensiile militare?
Mai credibila este teoria conspiratiei.

sandman said...

Eu unul n-am deloc incredere in conducerea ARmatei. La Lovilutie, (pentru ca eram acolo la baricada) erau soldati ai Armatei cu tancuri. Trupele de securitate nu aveau asa ceva. La P-ta romana erau 3 taburi inscriptionate cu alb pe albastru -Militia-, iar in fata Ambasadei americane erau trupele USLA.
Dupa eveniment, majoritatea celor care au tras in populatie au ajuns sefi si parasefi si au preluat afacerile murdare ale Statului, au pus mina pe terenurile MApN si au devenit prosperi oameni de afaceri si milionari in euro. Deci...

Anonymous said...

Pe site-ul asociatiei Semperfidelis, administratoarea Daniela Toba a cenzurat urmatorul comment al userei Svetlana la articolul semnat sub pseudonumul Colonelul de Francisc Toba cu titlul "Malta, Ialta si Balta". Oare care sa fi fost motivul?

Svetlana wrote:

Tov colonel (sau tov capitan inginer de pe vremea aia...) hai ca nu mai inteleg nimic. Dumneata unde esti, sub matase, sau deasupra matase?

Am citit cu totii articolul ala al dumitale din Periscop in care incerci o prelegere moralista la adresa lui Pacepa. Pai, cum, tocmai tu, se poate? Tocmai tu cel care aperi pe tovarusul Stanculescu, ale carui atributii, peaici, pe colo, le-ai preluat?

Dupa evenimentele din 89, la care ai fost participant activ, ai stiut sa iti cam tragi partea si sa beneficiezi de toate cele, de la functii de conducere prin societati cu capital de stat sau de inalt reprezentant al statului roman pe la institutii internationale pana pe la functii politice alese pe liste de partide rosii... iar acum vii si ne spui ca Pacepa nu isi merita pensia, ca in romania sub matasea broastei se nasc mosntruleti si ca puisorii de dorobanti se dau cu masina pe bulevard (o anumita urma de frustrare ca nu posezi puisori care sa posede asa ceva?!)... Spune asa, cu mana pe inima, ca nu ai absolut nimic in comun cu aia din 89 despre care ne spui ca ne-au aruncat in Balta, ca tot nu te cred...Esti cel putin duplicitar, daca nu rau intentionat, mon colonel. Parol!

S.

Simona Fica said...

Simona Fica si-a luat, mai nou, numele de Svetlana, nume sub care a improscat cu noroi pe forumul SEMPER FIDELIS toti militarii pensionari din Romania.
Pentru buna informare a celor care citesc blogul domnului Mina va recomand urmatoarea adresa: http://simonafica.wordpress.com

Cu cit se lamureste lumea mai repede, cu atat mai bine.

Anonymous said...

cititi si cruciti-va, cine este de fapt si de drept Daniela Toba

http://www.exploziv-news.ro/afaceri-mafie/601-cand-instana-nate-spioni-iar-parchetul-ii-boteaz-.html