Sunday, February 13, 2011

Cultura Macedo-Romana in viziunea bolnava a lui Costica Canacheu


Societatea de Cultura Macedo-Romana, Centrul European de Studii în Probleme Etnice, Centrul pentru Studierea Romanilor de Pretutindeni şi Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni, adresau in 2009 un memoriu public principalelor institutii ale statului, aratand pericolul „inventarii” unei noi minoritati nationale: aromânii.
Pâna în prezent, memoriul, care este însotit de punctul de vedere oficial al Academiei Romane, nu a primit niciun raspuns din partea autoritatilor. Cel care vrea sa-i transforme pe aromâni în minoritari în tara lor este nimeni altul decât deputatul PD-L Costica Canacheu.
Frica si imunitatea parlamentara il motiveaza pe Costica Canacheu sa lupte pentru transformarea aromanilor intr-o minoritate nationala. Canacheu reclama ca este discriminat de autorităţile romane. Canacheu isi reneaga originile romanesti si denunta politica a României de asimilare fortata a aromânilor. Scopul acestei barbarii isi are explicatia in procentele catastrofale pe care partidul din care Canacheu face parte, le inregistreaza, in sondajele din ultima perioada . Planul B al deputatului este candidatura de succes pe listele minoritatilor nationale si mentinerea privilegiilor in cazul esecului usturator preconizat in viitorul foarte apropiat. Nu m-ar mira ca in scurt timp , dupa modelul de succes Canacheu, D-na Udrea sa-si descopere originile machedonesti .Costica , minoritar ai fost, minoritar ramai.... Aromanii pe care vrei sa-i transformi in minoritate au o puritate de 999 in radacina natiei romane.

4 comments :

Anonymous said...

SANDI

Un linge blide basescian. Libidinos si scarbos ori de cate ori apare pe ecran.Machedonii din Constantza il injura vartos pentru ca le face neamul de ras !

Ion Caramitru i-a tras un "pumn" in instanta pe aceasta tema .

Matilda said...

Un semidoct care vrea să iasă în frunte. PDL e pe ducă, iar el rămîne fără coledzi....

Unchiul Cici said...

Ziua de ieri nu va aduce ziua de maine.

Izabela Papazicu said...

Canacheu e doar un pion scos in fata de o intreaga organizatie "neoarmanista" ce promoveaza aceasta viziune bolnava ca aromanii ar fi un popor separat de romani. Organizatia se numeste "Consiliul makedonarmanjlor", la care este afiliata "Comunitatea Armanilor din Romania" condusa pana la un moment dat de Canacheu. Noi, aromanii, stim exact ce interese se ascund in spatele acestei diversiuni.