Tuesday, September 13, 2011

Sorin Blejnar te face... milionar

Garda si Comisarul

Comisarului Croitoru i-au prezis astrele un viitor plin de fructe ale tranzitiei post totalitare. Dupa suferintele pricinuite de regimul comunist, in anturajul lui Nicu Ceausescu, comisarul de azi si sotia ( Olga ) s-au lansat in afaceri cu prietenii repatriati de pe meleagurile Germaniei . Investitii serioase chiar la inceputul anilor '90 , mai ales ca in urma unor deplasari in tara adoptiva, Victor, partenerul sotiei D-lui Croitoru, s-a trezit cu contul vaduvit de circa un milion de marci germane.
Afacerea a capotat, pagubitul a fost " convins" sa se retraga in liniste si ascensiunea capitalista a sotilor Croitoru, a continuat pina in zilele noastre.
Printr-un concurs de imprejurari fericite, Cornel Croitoru face uz de dimploma de ASE si prinde un post in Garda Financiara Bucuresti . Nu ar fi banuit niciodata ca prosperitatea ii va lovi soarta din momentul in care Sorin Blejnar i-a devenit sef direct .
Faptul ca familiile Coritoru si Blejnar isi petrec concediile exotice impreuna nu constituie niciun gram de conflict de interese dar modul in care comisarul Croitoru isi ingroasa conturile din off shore cu sume interesante , ar trebui sa faca obiectul unor serioase investigatii .
Declaratia de avere depusa la dosarul in care a fost anchetat este o gluma sinistra , "comisarul camatar" si-a asigurat viitorul pe cel putin 3 generatii . Eticheta camatareasca nu este o pura inventie, si-a lipit-o singur pe frunte cu multi ani in urma , cand a preferat sa experimenteze procedura de "easy money" .
La adapostul functiei, cu sprijinul unui grup de interlopi bine infipti in ramura productiva a recuperatorilor , Cornel Croitoru s-a pus pe treaba. Daca serviciile specializate ale statului i-ar lua averea la purificat , la gramada cu toata colectia de acte notariale , s-ar bloca in cifre si vitcime ale camatariei programatice. In declaratia sa de avere , figureaza cateva case bine pozitionate Vila de 450 de m. patrati din cartierul Cotroceni ar spune multe daca zidurile sau batranii evacuati sub amenintarea armelor si a "Gemenilor" ,angajati in slujba comisarului, ar putea vorbi despre cum s-a obtinut etajul superior. O parte din suma cu care si-a achitat parterul imobilului provine din vanzarea garsonieri sotiei si internarea soacrei la azilul de batrani imediat dupa ce semnase actele.
Motivul real al anchetarii D-lui Croitoru in dosarul "mita pentru Blejnar" , alaturi de Marius Catalin Stancescu si Adrian Gavrila ar fi fost o operatiune mult mai vasta de spalare de bani proveniti din spagile care se colecteaza lunar de catre sistemul antievazionist al ANAF si iau apoi drumul conturilor secrete din bancile cipriote. Invidiosii spun ca transportorul blindat care se ocupa cu transferul de cash in off shore este nimeni altul decat avocatul Marius Stancescu . Aceasta calitate ar fi stat si la baza deciziei de eliberare dupa efectuarea mandatului preventiv de 29 de zile. Dupa care s-a asternut legea Omertei asupra cazului . Blejnar stie de ce.

Sa reveneim insa la personajul principal al acestui episod , Florentin Cornel Croitoru , un tip aparent gentil dar cu un bagaj imens in arta infractionala. Fara scrupule nici atunci cand la risc sunt rude de gradul unu. Si-a impins sora, Elena Dumitrescu , in Ministerul Finantelor, unde a fortat-o sa comita infractiuni si a abandonat-o pe mana DNA ului. Cumnatul sau, regizorul Constantin Vaeni l-a renegat interzicandu-i sa-i mai calce pragul casei : " Eu n-am facut revolutie ca sa te apuci tu de nenorociri".

Santajul si teroarea , exericitii de forta indreptate asupra unor patroni si chiar oameni politici , practici mafiote care ii aduc D-lui Croitoru profituri inimaginabile fara a investi decat influenta Garzii Financiare si a institutiei conduse de viitorul sau coinculpat, Sorin Blejnar .
Patronul "Radacini" SRL este unul dintre "clientii" preferati ai comisarului care este . Omul plateste la greu dobanzi de cand si-a bagat botul in halvita cipriota si datoria ramane mereu aceeasi.
Bobby este un alt nume interesant care apare in tune up-urile financiare ale comisarului .
In tentaculele caracatitei Crotirou au intrat si pralamentari PSD, evit deocamdata sa nominalizez dar promit ca voi reveni asupra detaliilor.
(va urma)

8 comments :

Santa Klaus said...

Sorin Blejnar, preacinstitul luptător împotriva corupţiei din România, a încercat, prin toate mijloacele, muşamalizarea în justiţie a unui dosar în care Petrom e acuzată de un prejudiciu de peste 5 milioane de euro. Deşi au lucrat în echipă, semnând împreună falsuri grosolane, conducerile ANAF şi ANV nu au reuşit să determine o decizie a justiţiei în favoarea Petrom şi, deci, în defavoarea statului român. Sorin Blejnar nu doar s-a antepronunţat în acest caz, dar a pozat, fără ruşine, la Realitatea TV, într-o emisiune din 2 decembrie, în avocatul Petromului. Care, până la urmă, a pierdut procesul şi a plătit cele cinci milioane de euro.
Dosarul nr. 5313/281/2009 s-a judecat la Ploiești, în contencios, pentru că neregulile descoperite de doi lucrători ai Regionalei București aparținând Autorității Naționale a Vămilor au avut loc pe raza județului Prahova. Desigur, nefiind vorba de legume și fructe și nici de tipi care frecventează cluburile de fițe din Capitală, cazul nu a fost, până acum, mediatizat cum se cuvine, la nivel național. Noi tot sperăm să explodeze și acolo. Iată cazul!

11 transporturi de benzină fără plumb,

deci discutăm de garnituri de tren, dintr-un total de 36, efectuate de Petrom, cu punct de plecare rafinăria Petrobrazi și punct de sosire Petromar – Terminal Midia, nu au avut completate corespunzător documentele administrative de însoțire a mărfurilor, pe scurt, DAI-uri. Doi agenți ai ANV, Regionala București, Emilian Ciucă și Virgil Marin (pe primul l-ați și văzut la Realitatea, dar nu a explicat care-i treaba cu dosarul acesta, ci doar cu Blejnar), au primit o informație potrivit căreia cele 11 transporturi efectuate de Petrom ar fi avut altă destinație decât cea trecută în acte. Au mers imediat în control la sediul Petrom din strada Avrig, în București, având asupra lor un ordin de serviciu semnat de Paul Petrof, șeful lor de atunci, despre care începem să auzim din ce în ce mai mult. Verificările au confirmat pontul, DAI-urile pentru cele 11 transporturi neavând completată rubrica 12, unde este trecut codul mărfii, așa numitul cod NC. Practic, fără această mențiune, nu se știe ce fel de produs este transportat. Și aici începe distracția!
Petrom avea, la acea dată, o autorizație de utilizator final (AUF), pentru benzină hidrofinată, denumirea tehnică a benzinei fără plumb. Această autorizație (care se elibera atunci de către ANV, acum, a trecut la minister) permitea ca un produs accizabil să fie scutit de acciză, pentru transportul între două antrepozite, pentru a fi folosit în procesul tehnologic.
Petrom susține, inclusiv în dosarul aflat acum în stadiul de recurs la tribunal, că benzina asta fără plumb, un produs în sine, era folosită pentru separarea gazelor din țițeiul extras din platforma maritimă Petromar. Și marmota ce credeți că făcea?

Santa Klaus 2 said...

Potrivit specialiștilor (că de-ăștia avem destui în Ploiești, unde toată populația pică pe subiect, când e vorba de petrol și de rafinare), explicația dată de Petrom este absurdă. Nu poți folosi un produs care costă 5 lei, pentru extragerea de țiței brut, pe care să-l folosești, din nou, la fabricarea benzinei. Este o tâmpenie inclusiv din punct de vedere economic. Așa că noi mergem, la fel ca cei doi agenți care au constatat problema, pe ideea că cele 11 trenuri cu benzină fără plumb au ajuns direct la pompă.
Vama Ploieşti şi DAI-urile completate aiurea
Procesul dintre dezinteresatul stat român și Petrom are loc la Ploiești (deși Petrom a încercat să-l mute la București) pentru că acele DAI-uri au fost autorizate de cineva de la Vama Ploiești. Controlul celor de la București a avut loc în perioada 17.12.2008 – 20.03.2009, aceasta din urmă fiind și data la care s-a întocmit procesul verbal de contravenție, care prevedea și confiscarea banilor rezultați din tranzacție. În acea perioadă, director la Vama Ploiești era domnul Ion Hogea (despre care vă vom prezenta niște date frumoase, mai ales că omul figurează și-n dosarul vameșilor corupți din 2006), care a intrat într-un concediu de odihnă. Va avea nevoie, pentru câte răspunsuri are de dat, în multe alte dosare. Amenda aplicată a fost de 100.000 de lei (sunt chiar jenante aceste amenzi), pentru fiecare dintre cele două constatări efectuate, dar sumele rezultate din această afacere, cumulat, reprezintă o sumă importantă. Am făcut noi calculele pentru dumneavoastră și am ajuns la aproximativ 21 de milioane de lei (intră aici și majorările pentru întârzierea plății TVA), ceea ce înseamnă peste cinci milioane de euro.
Cine a vizat DAI-urile la Ploiești contează mai puțin, dat fiind că la Vamă trebuie pusă o bombă, pentru a face curățenie. Iar vizarea unor astfel de documente e un sport deloc periculos, pe care-l fac vameșii ploieșteni, vezi cazul NAC Industrii, unde, din nou, deși sunt în lucru dosare grele, nu se întâmplă nimic.

Octavian said...

Suntem condusi de MAFIE! Ce facem? Ce face procuratura? De ce e platita? Sa sustina regimul mafiot?

Anonymous said...

Caraiantu ...

Anonymous said...

Lamentari tarzii si p e n i b i l e !

Basarica said...

Lasa aberatiile :) Mai merge pariul ala ca 2012 nu il prinde pe basescu in functie ? Ori te dai cotit ?

Anonymous said...

Dle Mina! Pentru a nu ne mai intalni cu mizerii sociale ca Blejnar si "asociatii", aduceti, prin cunostintele dvs., in dezbatere publica, problematica prezentata de Scrisoarea de mai jos!
Trebuie sa intelegeti ca aceasta problematica va ajunge oricum in dezbatere publica, si deci este preferabil sa ajunga cat mai repede, iar dvs.sa fiti la originea acestei dezbateri!

Scrisoarea de mai jos a fost transmisa, pana acum unui numar de circa 130 de parlamentari (senatori si deputati), carora le-am “recomandat”, sa nu renunte la onoare, la responsabilitate, la bun simt si la respectul alegatorilor, asa cum a facut “sefimea” clasei politice, care a preferat ca toti romanii sa stie ca ei sunt nesimtiti si iresponsabili, decat sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cel existent si cel propus mai jos!

Scrisoarea a fost inmanata si altor personalitati, institutii media, partide, etc., precum: presedintelui Emil Constantinescu, presedintelui executive al IICCMER, Ioan Stanomir, Mihai Tatulici, Ion Cristoiu, Marius Tuca, Victor Ciutacu, Antenei 3, Realitatii TV, B1TV, 10TV, OTV, TVR(cu Nr.14189/09-09-2011), R.L., Ev. Zilei, Adevarul, Jurnalul Natinal, Curentul, PSD(cu Nr.462/09-09-2011), PNL, PC, UNPR, si distribuirea va continua!

SCRISOARE EXPLICATIVA
Reusita actiunii mele de inlocuire a actualului cadru democratic, cu cel propus, va avea asupra clasei politice romanestiefectele cumulate ale unui cutremur de gradul 8, urmat de un tsunami distrugator, care va disloca toate gunoaiele din politica si viata publica romaneasca! ——————————- ——– ———-Aceasta Scrisoare a fost insotita de doua APEL-uri catre compatrioti!
In primul APEL aratam ca in actualul cadru democratic, nu putem spera la o lume mai buna!
In al doilea APEL aratam ca la originea RAULUI care ne bantuie de 21 de ani, nu este partidul X sau Y, ori politicianul Z sau T, si nici mogulul V ori P.
La originea RAULUI din societatea noastra se afla actualul cadru democratic, care trebuie schimbat!

///NOUL CADRU DEMOCRATIC, care poate inlatura RAUL din societatea romaneasca!

Romania are nevoie de o noua democratie, una purtatoare de RESPONSABILITATE, care poate inlatura toate neajunsurile din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a doar doua conditii: 1.“Imunizarea” tuturor celor ce detin functii publice, prin alegeri sau numiri, astfel incat acestia sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de iresponsabilitate, de nesimtire, etc. 2.Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea aconstientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor ori a bogatilor) sau etnica! Alegatorii vor avea astfel un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot! In acest fel campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, pentru ca alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege unul! Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati sociale sau entice, NU VOR EXISTA PENRU EI, deoarece SUNT DIN ALT FILM! Iar pentru ca politicienii sunt “imunizati” cu ajutorul SOLUTIEI ce se gaseste pe blogul “Dreptate pentru toti”, ei nu-si vor mai permite sa minta, sa fie lacomi, hoti, iresponsabili, nesimtiti, etc.///

NOTA: Scisoarea Explicativa se poate citi integral in comentariile postate in datele de 4 si 11-09-2011, pe blogul “Dreptate pentru toti”. Dumitru Rizoaica, 0723966732.

In cele doua APEL-uri se precizeaza: “Basescu, Ponta, Crin, Daniel Constantin, Cristian Diaconescu, Marian Sarbu si Gabriel Oprea, au preferat ca toti romanii sa stie ca ei sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, decat sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, din doar doua supuse alegerii”!

Anonymous said...

I-am cunoscut in diferite imprejurari si pe ei si pe copil. Ciudati oameni probabil sau cel mai sigur au multe lucruri de ascuns. Plus un aer din acela cocalaresc mai ales el te face din privire. In rest ca sa inchei sunt niste cocalari corupti.