Thursday, December 8, 2011

Basescu , inchisorile CIA si brigada SRI din Chitila

Întrebat de Alison Mutler (Associated Press) în legătură cu închisorile secrete ale CIA din România, Traian Băsescu a trântit un răspuns năucitor:
Associated Press a reactionat prompt , demonstrand ca in Romania , au existat locuri de detentie si interogare secreta. Khalid Sheik Mohammad, no# 2 Al -Qaida a fost rezident pentru interogare secreta in Cartierul Chitila din sectorul 1, mai precis in unitatea SRI din strada Ceremusului . Clădirea este folosită în prezent de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor secrete de Stat (ORNISS).
.

Asociaţia Presei Străine din România doreşte să-şi exprime poziţia în legătură cu reacţia Preşedintelui României Dl. Traian Băsescu la intrebarea adresată de corespondentul Associated Press în România la data de 7 decembrie la Cotroceni.
Reacţia domnului Preşedinte nu este potrivită pentru un demnitar de stat în cadrul unei conferinţe de presă. Funcţia publică implică obligaţia de a da dreptul presei să adreseze orice întrebare legitimă în scopul interesului public în cadrul unei conferinţe de presă, chiar dacă demnitarul nu doreşte să răspundă la întrebarea respectivă.

Comentariul domnului Băsescu a fost neadecvat şi nedemn pentru o persoană oficială. Presa, fie româneasca sau străină, are misiunea de a informa opinia publică pe teme mai mult sau mai puţin incomode. De asemenea, presa are dreptul de a adresa intrebări referitoare la subiectele respective persoanelor publice, cu atât mai mult cu cât România este o ţară democratică, membră a Uniunii Europe şi NATO.

08.12.2011

8 comments :

Anonymous said...

Ce p*** masii, Marius, toti aveti insomnii acolo? Ehei, cum v-as epuiza eu, asa nitel. Ati dormi leganati si v-ar durea in cot de CIA.

Maria Tanase

Marius Mina said...

Ia incearca sa experimentezi pe tine, Mario

Anonymous said...

Salut Don' Marius

Unu' zice ca Iliescu e de vina ca inchisorile s-au deschis in 2003. Dar cand s-au inchis ?

Tks

Sandi

Marius Mina said...

Nu s-au inchis ;-)

valentin Vasilescu said...

Se face o confuzie voita intre sediul Orniss situat in apropiere de revizia de vagoane Grivita si centrul de instructie al SRI care nu e chiar la Chitila ci la Sabareni. Eu nu cred ca a existat asa ceva in jurul Bucurestilor, poate in alta parte.

Dunareanu said...

Sa traiti, am intelex!

Anonymous said...

Eu dorm, Marius. Ma doare undeva de SIA...La mine era seara.

Anonymous said...

Marius, tu preferi inchisori komsomol si kgb, asa cum era pe vremea bunicilor/parintilor tai?
Atunci era ok?
Demokratik?