Wednesday, April 17, 2013

Rezidurile Securitatii fac legea junglei in Parlamentul Romaniei

Ofiteri acoperiti vor sa ascunda abuzul savarsit de DNA in cazul judecatorilor Corneliu si Gabriela Birsan. Comisia parlamentara de control a activitatii SRI aproape ca a musamalizat cazul, fara sa-l audieze pe judecatorul Birsan. Comisia speciala de control asupra interceptarilor telefonice a magistratului Birsan initiata de senatorul Rosca Stanescu si-a inceput activitatea.
Initiativa senatorului Sorin Rosca Stanescu de a infiinta o comisie de control a modului in care DNA si SRI au efectuat intercepetari abuzive in cazul judecatorului roman la CEDO si a sotiei acestuia, judecatoarea suprema Gabriela Birsan – pe perioada cand cei doi inalti magistrati se bucurau de imunitate diplomatica – este puternic minata de ofiteri acoperiti si politicieni aserviti structurilor de informatii.
Prima manevra a fost ca initiativa senatorului Sorin Rosca Stanescu de a infiinta o comisie speciala de ancheta a cazului Birsan sa fie franata pe toate caile posibile, prin preluarea unei anchete similare de catre cunoscuta Comisie parlamentara de control asupra activitatii SRI, condusa de deputatul Georgian Pop. A doua manevra a fost impiedicarea formarii comisiei speciale initiate de senatorul Rosca Stanescu. Cum aceasta nu a reusit, s-a reusit ca in urma unor puternice influente via PSD – UDMR ca la vot Sorin Rosca Stanescu sa fie ales vicepresedinte al comisiei speciale si nu presedinte, cazul fiind primul din istoria parlamentara in care initiatorul unei asemenea comisii nu este si presedintele ei.

Cele doua comisii de control asupra cazului Birsan. Comisia SRI vrea sa „omoare” comisia speciala initiata de senatorul Rosca Stanescu

Ca atare, pentru cercetarea cazului judecatorilor Birsan s-au initiat doua anchete paralele, dupa cum urmeaza:
1 - Comisia de control asupra activitatii SRI, condusa de deputatul Georgian Pop, care fara niciun fel de verificari pertinente s-a apucat sa anunte un verdict rupt de realitate: "In urma verificarilor comisiei, a rezultat ca pe numele domnului judecator Corneliu Birsan nu a fost emis nici un mandat de interceptare in baza Legii 535/2004 privind combaterea terorismului. De asemenea comisia a solicitat judecatorului sa-si prezinte punctul de vedere si sa aduca date suplimentare insa nu a prezentat nici un punct de vedere".
2 – Comisia speciala de control asupra interceptarilor telefonice a magistratului Corneliu Birsan pe mandat de siguranta nationala, condusa de senatorul PSD Georgica Severin – presedinte si senatorul Sorin Rosca Stanescu – vicepresedinte. Aceasta comisie si-a inceput activitatea marti 16 aprilie 2013, dupa ce grupul PSD – UDMR a reusit sa-l inlature pe Rosca Stanescu de la sefia acesteia.
Dezinteresul Comisiei de control asupra activitatii SRI este dovedit de faptul ca profesorul Corneliu Birsan nici macar nu a fost audiat, dar seful Comisiei a si dat un verdict
Foarte grav pentru credibilitatea Comisiei de control asupra activitatii SRI, aceasta nici macar nu l-a audiat pe judecatorul roman la CEDO Corneliu Birsan, desi initial, la data de 22 martie 2013, l-a instiintat pe profesorul Birsan asupra inceperii activitatii sale de verificari. Din declaratia presedintelui Comisiei Georgian Pop, se observa ca nu se vorbeste decat despre inexistenta unui mandat pe legea privind combaterea terorismului, desi in speta este vorba despre un mandat dat la Inalta Curte pe Legea 51/1991 privind siguranta nationala.
In plus, daca mandatul a fost dat, dupa cum stim, doar pentru judecatoarea Gabriela Birsan, acest lucru nu poate acoperi legalitatea interceptarilor convorbirilor private dintre/ale sotiilor Birsan (aflate la dosarul DNA) intrucat ambii se bucurau de imunitate diplomatica si puteau fi cercetati penal numai in baza unei decizii de ridicare a imunitatii emisa de Curtea Europeana de la Strasbourg. Chiar e de intersant de aflat cum au facut verificarile membrii Comsiei de control a SRI, ce anume au solicitat si cu cui anume si mai ales cum ar fi putut acea acces la autorizatiile emise de judecatorii Inaltei Curti?
Lumeajustitiei.ro a intrat si in posesia dovezii ca la Comisia de control asupra activitatii SRI nu a existat niciun interes pentru aflarea adevarului intrucat dupa ce initial, in luna martie 2013, Comisia l-a instiintat pe judecatorul Corneliu Birsan despre demararea verificarilor, iar acesta a raspuns, anuntand ca va pune la dispozitie toate dovezile atunci cand va fi invitat sa se prezinte in fata comisiei, el nu a mai fost solicitat. Iata scrisoarea adresata Comisiei de control asupra activitatii SRI, la data de 4 aprilie 2013, de catre judecatorul Corneliu Birsan:
„Domnului Deputat Georgian Pop - presedinte al Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului Roman de Informatii
Stimate Domnule Presedinte,
Va rog sa-mi permiteti ca, pe aceasta cale, sa va spun ca am primit scrisoarea Dv. din 22 martie 2013 si am luat act de faptul ca, in urma unor dezbateri din mass media, Comisia comuna permanenta condusa de Dv. s-a autosesizat privitor la posibilele incalcari ale drepturilor si libertatilor constitutionale de catre organe ale statului roman, in legatura cu persoana mea; evident ca acest lucru nu face decat sa ma bucure si ca sunt la dispozitia Comisiei cu orice informatie de care aveti nevoie.
Intre 11-21 aprilie curent eu voi fi in tara si, impreuna cu avocatii mei, vom vedea care sunt documentele pe care le avem, de natura a fi utile investigatiilor pe care le face Comisia Dv.
Cum scrisoarea Dv. mi-a parvenit relativ cu intarziere, indraznesc sa va rog ca, prin secretariatul Dv., sa mi se comunice cum voi putea lua legatura in tara cu Comisia Dv. si cum vom putea depune aceste documente.
De asemenea, in masura in care considerati util, in aceiasi perioada va stau la dispozitie pentru o eventuala audiere a mea in fata Comisiei Dv.
Cu deosebita consideratie,
Prof. dr. Corneliu Birsan - Judecator la Curtea europeana a drepturilor omului”
Comisia speciala de control asupra interceptarilor telefonice a magistratului Corneliu Birsan pe mandat de siguranta nationala il va audia pe profesorul Birsan marti 30 aprilie 2013
Daca prima Comisie aproape ca a musamalizat cazul, pentru a-i scoate basma curata pe procurorii DNA implicati in acest caz de o gravitate fara precedent (Viorel Cerbu, Lucia Papici si Daniel Morar) dar si pe anumiti lucratori ai SRI, Comisia speciala initiata de senatorul Sorin Rosca Stanescu si-a inceput activitatea in data de 16 aprilie 2013. Desi avem informatii ca si aici se vor incerca actiuni de musamalizare a faptelor comise de anumiti functionari ai DNA si SRI, ancheta are sanse sa ajunga la un rezultat concret. Deja Comisia speciala si-a stabilit strategia si programa de ancheta, fiind fixata ca zi de audiere a judecatorului roman la CEDO Corneliu Birsan data de 30 aprilie 2013.
Amintim ca in cazul sotilor Birsan, DNA a comis un abuz incalificabil, interceptand si efectuand acte de cercetare penala impotriva sotilor Corneliu si Gabriela Birsan, in mod ilegal, in timp ce acestia se bucurau de imunitate diplomatica. Mai mult, la data de 6.10.2011, DNA a efectuat abuziv o perchezitie la locuinta din comuna Snagov a sotilor Birsan. Perchezitia a fost declarata ilegala de Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg, prin Hotararea din 29.11.2011, care a stabilit ca sotii Birsan aveau imunitate pe teritoriul oricarui stat european, inclusiv asupra locuintelor.
Procurorii DNA au fost insa acoperiti de PICCJ si CSM, institutii care au refuzat cu rea-credinta sa administreze sanctiuni disciplinare si sa dispuna tragerea la raspunderea penala a procurorilor vinovati, intrucat in acest caz au fost implicati inclusiv magistrati din cele doua institutii, care au coordonat ancheta ilegala si care au avizat perchezitia abuziva. Deja si pe cale interna, Inalta Curte a dispus prin decizie irevocabila anularea Hotararii CSM prin care s-a avizat perchezitia domiciliara din 6.10.2011.
Amintim ca CEDO a decis prin Hotararea din 29.11.2011 sa ridice doar imunitatea judecatoarei Gabriela Birsan. Cu toate acestea, de un an si jumatate DNA nu doar ca nu a dat o solutie in ancheta (care e complet lipsita de orice probe conform informatiilor noastre), dar a continuat sa-l mentina ca procuror de caz pe Viorel Cerbu, desi acesta a efectuat ilegal perchezitia si acte de urmarire enala in dosar, cu incalcarea imunitatii diplomatice – fapte stabilite cu autoritate de lucru judecat de CEDO de la Strasbourg.  *sursa : Lumea Justitiei 

2 comments :

Titus Steel Curletaen said...

Georgian Pop nu poate mușca mâna care îl ,,hrănește,, el beneficiază pentru acest serviciu adus SRI de foarte multe ,,INFORMĂRI STRICT SECRETE,, el a cunoscut întrega mascaradă a SRI derulată împotriva soților Bârsan. Mascarada a fost în realitate făcută cu scopul de a deveni Judecător CEDO prietenul său Titus Corlâțean Dacă aprobarea interceptării o dă un judecător al ICCJ- și în funcție de perioada se poate stabili conform evidențelor ICCJ cine a propus și cine a aprobat. In situația în care se stabilește că SRI, MAI, SIE (99%), nu au pus în aplicare un mandat, atunci la dosar există interceptări realizate în mod ilegal. Eu totuși cred că interceptarea a fost mijloc de documentare într-un ,,DOSAR DE URMĂRIRE INFORMATIVĂ,, sau ,, CAZ COMPLEX,, adică cu mai mult de 2-3 suspecți, instrumentat de SIE.

Justitiapulii said...

Nu cred ca doar \"mentinerea ca procuror de caz\" a acestei lepre e problema , ci mentinerea lui in procuratura dupa ce, cu rea-credinta, desi a fost informat de la poarta omului ca Barsan are imunitate(ca evident nu stia, boul, dar a consemnat-o in procesul verbal), a intrat in casa omului,si i-a calcat in picioare viata privata... ca asa vrea p..a lui, nu?