Monday, March 30, 2009

Consulul Dinu de la Milano, fabricant de permise false


Liliana Carmen Dinu, soţia consulului general la Milano, Tiberiu Dinu, a eliberat unui român un certificat de autenticitate pentru un permis de conducere fals. Românul a scăpat astfel de închisoare şi a primit un permis italian valabil.

Românul Mihai Berfela, din localitatea Poienile de sub Munte, judeţul Maramureş, a fost oprit de către poliţia italiană pe 1 decembrie 2005, deoarece conducea în localitate cu viteză mai mare decât cea legală. I s-a întocmit proces-verbal şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

Poliţiştii italieni au cerut Consulatului României de la Milano să verifice autenticitatea permisului. Pe 20 decembrie 2005, românul a făcut cerere de reconversie a permisului românesc într-unul italian. Conform procedurilor, reconversia se putea face doar dacă reprezentanţii consulatului îi eliberau o hârtie de autenticitate a respectivului permis.
Datorită actului eliberat de către consulul Liliana Dinu, Mihai Berfela a scăpat de închisoare, deoarece a fost prins de poliţie conducând cu un permis fals, şi a primit de la poliţia italiană un permis valabil. Berfela a plătit poliţiei italiene o amendă contravenţională de 143 de euro pentru depăşirea vitezei legale. Acest caz a fost în atenţia IGP, în mai 2008, dar a fost abandonat de către comisarul-şef Dumitru Zăbou


sursa : Cotidianul

4 comments :

dramoleta said...

Sincer, nu stiu cum a ajuns limbricul asta (un penibil securist informator inainte de '89) diplomat.
Nevasta-sa e si ea consul? Daca nu, cu ce drept autentifica si legalizeaza ea acte?

Marius Mina said...

Dramo, cum au ajuns majoritatea ...toate , aproape toate ambasadele si consulatele sunt pline de "limbrici"
Stai sa vezi ce serparie e la NY si Washington, oameni numiti de MR Ungureanu .

Ion de la Chiuiesti said...

Nu-mi vine sa cred ca a facut asta, intrucat politia italiana da o comunicare in tara la politia romana, si s-ar fi prins atunci. Sau mai stii?

Marius Mina said...

@Ioane, asta e nimic pe langa ce infractiuni a comis Basescu de cand a intrat in politica pina azi ...