Saturday, June 28, 2008

Secretul cabotinului de cursa lunga

Traian Basescu constientizeaza perfect psihoza maselor de manevra , preferand pantomima cu voce tare , substituind actiunea propriu-zisa cu elemente de butaforie.
Tinta lui se afla intotdeauna in oglinda in care se priveste dimineata.Insa strabismul care-i domina viziunea il transforma in "collateral-damage-ul" unui tir incrucisat, extrem de haotic care tradeaza deseori lipsa de solutii pertinente.Sau disperarea nascatoare de aliante cu jucaria unui alt personaj hilar, Gigi Becali.
Arbitrajul , caracteristica constitutionala a functiei supreme a devenit arbitrar.
Condamnarea comunismului , Legea Lustratiei si Lupta importiva coruptiei, razboiul declarat "oligarhiei" adverse, s-au acoperit de ridicolul unor exercitii de gargara scuipata la intamplare pe aplaudacii iesiti in cale dupa atingerea scopului primar.

Profesionistii spun ca astfel de practici pot deveni cu usurinta letale pentru cei care le provoaca.Cate accidente nu se intampla din ricoseuri? Mai ales cand pui o arma puternica de mare calibru in mainile unui individ care nu a citit niciodata manualul de intrebuintare si nu are nimic comun cu echilibrul atat de necesar manipularii unui aparat atat de sofisticat.
Experienta ultimilor ani a demonstrat insa ceva in plus, abilitatea Dlui.Basescu in procesul de fabricare al tintelor din gheata , usor vandabile consumatorilor de senzatii tari insa cu termen de valabilitate foarte scurt.Munitie de manevra pentru oficioasele exaltate si consumatorii de Reality Show -"Presidency.Ro",
Efectul ..? Similar cu cel al cubului de gheata uitat undeva pe plaja in mijlocul sezonului estival, bun dimineata pe stomcul gol, creator de senzatii false.

Basescu a transformat Romania intr-o bataie de joc care se confunda pe zi ce trece cu o tragi-comedie nationala ,in care un cabotin isi joaca chinuit ,ultimul rol .
Psihologia personajului, desprinsa violent de realitate ,va concentra momentul dramatic in secventa finala.Atunci se va trezi singur ,balbaindu-si replicile plictisitoare.
Fara sufleur, fara regizor,fara publicul si luminile rampei care-i alimentau performantele.Ingropat de cortina cazuta din intunericul salii, inecat in deznadejde si neputinta.

2 comments :

Lilick Auftakt said...

Un mascarici care trebuie scos la penise! :))

Marius Mina said...

Pe caz de boala ?