Saturday, March 28, 2009

American Dream-ing

Foto:
Tara tuturor posibilitatilor, "America land of the Free", tara unde judecatori corupti trimit minori in centre de detentie juvenila "private" pentru 300 USD bucata, pentru fapte minore,
tara unde ofiteri de emigratie facuti la norma mai rau ca militienii lui Ceausescu ,care cu dificultate reusesc sa-si semneze rapoartele zilnice, tara unde secretul succesului sta ascuns dupa culoarea pielii, conform "Affirmative Action"-ul socialistilor clintonieni .Tara unde Obama nominalizeaza evazionisti in functii federale sa aibe grija de banul public.

Sub titlul "Deportation rips apart American dream for Romanian immigrant's family", visul american al unei familii de emigranti romani se transforma in calvar. Ajuns cu o viza turistica in 1992 , Tiberiu Caraiman si-a fortat soarta si a ramas in Statele Unite, asemeni altor zeci de milioane de emigranti ilegali. Casatorit intre timp cu un Gina ,cetatean american de origine romana, si-au intemeiat o familie in "good standing".
Luni 30 martie 2009, Tiberiu, Gina si fiul lor in varsta de 9 ani, Gabriel vor lua avionul spre Romania in urma ordinului de expulzare emis de Serviciul de Emigrare pe numele lui Tiberiu Caraiman.

De 15 ani se lupta cu autoritatile pentru legalizarea statutului sau pe taram american, casatorit cu acte in regula cu un cetatean american, un copil minor nascut cetatean american, un om care s-a comportat exemplar, a muncit si a platit taxe , si-a intemeiat o familie si s-a bagat dator pe viata pentru a-si incropi un camin cat mai confortabil.Rasplata : Aresatat si incatusat in fata familiei de ofiteri INS care cu siguranta au in fiset mii de cazuri de ilegali , infractori care incalca legea la tot pasul dar de care nu se ating din cauza coloraturii etnice.Pentru ca nu-i asa, nu este pollitcally correct. Si-atunci , bulversat de realitatea imbacsita, intreb : America , what the hell happened ?




10 comments :

Jackie said...

There are times when our government officials make no sense whatsoever. I thought we were all about CHANGE now. This department should be absolutely ashamed of themselves along with the attorneys who ripped them off.

Sam said...

this is sad that this has happened especially since they fought so hard held jobs paid taxes owned a home etc this sickens me my heart goes out to them also good points have been said here wish we could contact someone with a petition to try to help this family

Obama said...

If he had brown skin and spoke Spanish he would be welcomed here with open arms.

Ruxandra-Georgeta Lungu said...

Yes, they can!

dramoleta said...

Despre ce vorbea America inainte de '89? Intregirea familiei, respectarea drepturilor omului, abuzuri comise prin faptul ca nu se eliberau pasapoarte in tarile comuniste...Erau chestii de fatada, de propaganda.
Dupa caderea cortinei de fier, ei au fost cei care au inchis portile.
Tarile vest-europene au procedat la fel de murdar ca si SUA.

Sa le fie rusine!

Marius Mina said...

@Ruxi
@Dramoleta
Propaganda e mama succesurilor...

Gerge Serban said...

Ce povestesti tu se intampla in America, modelul nostru de democratie? De ce oare mass-media lor, si nu numai a lor, prezinta toate "ororile" de la noi, etichetandu-ne cu ele iar noi ignoram ororile lor considerand-le exceptii nesemnificative, nerelevante?

Marius Mina said...

@George Serban, America numai este de mult ce-a fost.Ma gandeam chiar sa-mi schimb resedinta cu o tara mai putin aglomerata de propaganda expirata.

simona_ionescu said...

E de neinteles ce se intampla cu acest om, cu aceasta familie! In Click! de azi prezentam si noi povestea lui. Autoritatile noastre chiar nu au putut sa se implice?

Marius Mina said...

@Simona, n-ar avea cum sa se implice si nici nu cred ca sunt capabile de asa ceva.Se vede clar pozitia MAE fata de incidentele de la frontiera Romano- Moldoveana.