Thursday, May 28, 2009

Creditul Ipotecar - O teapa garantata

Foto: Anca Radu

O clauza din contractele majoritatii bancilor le permite acestora sa execute silit chiar si proprietatile clientilor cu rata la zi, dacă valoarea de piata a ipotecii scade prea mult.Contractele incheiate de banci cu persoanele fizice care au luat imprumuturi garantate permit institutiilor de credit sa "penalizeze" clientii, în cazul in care valoarea ipotecii aduse ajunge să valoreze mai putin decat creditul. Acest lucru se intampla prin intermediul unei clauze care defineste "garantia neacoperitoare", clauza care, în final, îl poate lasa pe creditat fara casa pusa drept ipoteca.
In tara administrata de alianta maron , totul e posibil.
Nu-i asa D-le Mugur Isarescu?

7 comments :

mihai4 said...

Da.Eu zic sa-l schimbam si pe Mugur ca avem noi pitici la cap din perioada taranista.Unii cand au pierdut in 2000, au pierdut totul, inclusiv si capul.

Marius Mina said...

@Mihai 4 , eu ma gandeam sa-l inlocuiesti tu.

mihai4 said...

Cu placere dar nu ma pricep.Zi-mi un nume mai tare decat Isarescu la Bnr?Bogdan Baltazar vesnicul sapator pedist, sau de ce nu, Florin Georgescu!Ha ha.

Marius Mina said...

@Mihai 4 , unde ai citit depsre propunerea mea de inlocuire a lui Isarescu? Sau ai inceput si tu ca Roxana sa deduceti in zatul de cafea ?
Niste vitamine nu iei si tu?

mihai4 said...

Pai daca tot dai in el decand te stiu atunci mie clar ca-ti este antipatic.Arunci pe el si pe Emil, iesirea pnt-ului din scena din 2000.Cat despre programul ,,prima casa'' depinde de cine sta la butoane.Consider ca poate fi un lucru serios caci daia vor baga si bancherii bani-n el.Am scris si la Dramoleta ceva despre: http://dramoleta.com/prima-casa Cat despre zat nu beau cafea iar vitamine nu iau.Ma multumesc cu corcoduse.Daca n-ar fi fost si Mugur intre ei, eu as fi fost mult mai circumspect cu acest program-prima casa.Nu-l mai amesteca pe Mugur cu maronii astia ca n-are nici o treaba.

Marius Mina said...

Mihai, te vei covinge de "Prima Casa " ca si de Duda....time will make you smarter.

mihai4 said...

Sa lasam timpul sa treaca si vom vedea in ambele privinte.In ceea ce priveste ,,prima casa'' as spune ca era momentul pentru a se misca ceva in imobiliare caci totul era blocat iar despre piata mai avea putin si se putea spune ca era prabusita,asa ca nu stiu pe cine ajuta asta.Un miliard nu sunt bani multi.Gandestete ca acum nu mai intra nimic din taxe la buget,insa repornita fiind[piata] ar genera din nou venituri.Lasati banii sa circule iar asta o vor face bancile cu fondurile lor.Statul doar garanteaza dar s-o faca doar in limita celor un miliard de euro.Sa nu mearga mai departe caci atunci vom avea o problema.E bine doar s-o reporneasca,atat.Cand ziceam: ,,depinde cine sta la butoane'', ma refeream sa nu se incerce sa se faca manarii cu garantarea statului pentru toti neavenitii. Iti dau un exemplu:cineva din Caracal vinde un apartament de 30000 catre un prieten supraevaluat la 75000 caci se inteleg intre ei inainte, sa dea teapa statului.Prietenul se duce la banca ,ia creditul,plateste juma de an dupa care se da la fund si renunta la apartament.Deoarece avansul a fost de doar 5% statul primeste o teapa incredibila de peste 100% a valorii apartamentului.Dasta zic,trebuie sa fim atenti sa nu se derapeze electoral si aici cum sa facut in US prin 2000 sau cu locuintele ANL-ului,adica doar pentru ei. Apropo:credeam ca sunt deja destept dar ma pusesi pe ganduri.