Wednesday, May 20, 2009

Sinteza Zilei- Scanteia lui Ilie Serbanescu

Reprezentanti ai exilului romanesc din Franta prezenti la intalnirea din curtea ambasadei Romaniei din Paris au avut "indrazneala" sa critice atitudinea presedintelui acuzandu-l de inselaciune in dauna poporului roman. Fortat de imprejurari, Basescu a incercat sa dreaga situatia penibila in stilul sau umil-caracteristic, victimizandu-se ca de obicei:
" Sa stiti ca m-am dezamagit si pe mine insumi"
In Emisiunea "Sinteza Zilei" din seara de 19 mai 2009, invitatul Ilie Serbanescu , vizibil iritat de atitudinea exilului romanesc care si-a permis sa-l interpeleze atat de brutal pe "seful statului roman" , si-a varsat naduful rabufnind isteric :
"Cine-s dom'le aia sa ceara socoteala Presedintelui Romaniei" "Aia nu conteaza, sunt niste frustrati " Nu ei fac politica Romaniei, noi o facem " etc.
Nu este pentru prima data cand Dl. ILie Serbanescu isi exprima "simpatia" pentru emigratia romanesca , intr-una din emisiunile trecute Domnia Sa il dojenea pe Mihai Gadea care-si exprimase voalat intentia de a emigra in cazul in care Basescu mai castiga un mandat de 5 ani.
Replica D-lui Serbanescu nu s-a lasat asteptata :"Decat violator in Italia , mai bine moderator la un post de televiziune in Romania".-Un alt aspect ramas neobservat care iata recidiveaza cu succes .

Stimate D-le Gadea ,va rog sa-mi acceptati scuzele pentru faptul ca am onoarea sa fac parte din marele grup al celor pe care marii romani de statura morala a D-lui Serbanescu ii considera frustrati . Imi cer scuze in numele tradatorilor de neam care si-au luat lumea in cap refuzand salamul cu soia , simbolul patriotismului autentic. si care in semn de protest fata de tara mama au pe langa cetatenia tarii de adoptie si un pasaport romanesc in buzunarul de la piept. Imi cer scuze si pentru faptul ca, in nemernicia noastra, aroganti si vulgari, ne-am permis sa sfidam legile performantei economii romanesti, intoxicand -o cu infuzii de zeci de miliarde de euro anual, cand simpla prezenta a unor specialisti de talia D-lui Serbanescu sau Pogea ar fi fost deajuns pentru o crestere economica masiva.
Ne cerem scuze pentru faptul ca Emil Cioran , Eugen Ionescu, Brancusi impreuna cu celelalte milioane de romani care reprezinta exilul romanesc , v-au dezamagit profund obligandu-va la reactii atat de virulente pe care in arhivele Scanteii anilor '50, le mai putem admira.

In calitate de telespectatori fideli ai postului Antena 3 consideram necesara clarifcarea si indreptarea acestei situatii sensibile, create de interventia neinspirata a D-lui Serbanescu , prin care si-a facut publice sentimentele personale fata de romanii din afara granitelor care urmaresc postul Antena 3, in mod special "Sinteaza Zilei". Distanta ne separa, mentalitatile ne dezbina . Discursul D-lui. Ilie Serbanescu in primetime cu referire directa la exilul si emigratia romaneasca seamana perfect cu cel din perioada comunista . Sistemul comunist a incercat si reusit intr-o mare masura sa dezbine si sa izoleze exilul in relatia directa cu tara de origine si nu numai. Domnul Ilie Serbanescu este unul din profesionsitii practicanti ai acestei tehnologii aplicate si daca s-ar uita cu atentie in oglinda si-ar putea face o imagine mai clara a fenomenului frustrarii.
Pentru ca parte din frustratii care i-au starnit isteria D-lui Ilie Serbanescu si-au trait tineretile in inchisorile sistemului la sanul caruia Domnia Sa a supt un lapte cald si dulce.





4 comments :

Raluca said...

Marius, ai dreptate în legătură cu Șerbănescu. O tristă figură.
Dar, refuz să cred tocmai TU ai putut scrie fraza asta : ”Reprezentanti ai exilului romanesc din Franta prezenti la intalnirea din curtea ambasadei Romaniei din Paris au avut indrazneala sa critice atitudinea presedintelui acuzandu-l de inselaciune in dauna poporului roman.”
Marius, să fim serioşi! Tu ai privit cu atenție materialul acela de la Paris? Despre ce vorbim aici?? Cum adică ” au avut îndrăzneala să critice atitudinea președintelui” ???
Marius, chiar nu ai văzut ce răcnea baba aceea isterică ”D.le Președinte ați început bine, ați făcut numai lucruri bune, dar de ce ați lăsat să intre în guvern PSD-iștii?!!”
Decrepiţii ăia de la Paris sunt atât de abulici și de reupți de realitate, încât au pus botul la vrăjeala ieftină cu anticomunismul rezidentului de la Anvers, de când cu Raportul Tismăneanu. Cretinii chiar îl iubesc pe Machitor.
Believe me, cunosc bine multe din personajele acelea sinistre, de la Paris, știu ce le poate pielea. Și câte stele DIE au, mare parte din babele și moșii ăia, care veniseră la Ambasadă, să ia lumină de la Chioru'-Anticomunistu'-Șefu' Lor. Dizidenți, pe dracu!

Marius Mina said...

@Raluca, n-ai inteles sensul si interpretarea data de mine.

Mihaela Petrescu said...

@ Raluca : " baba " aia e inca buna de munca! "Baba" aia prin viata cinstita pe care o duce contribuie la creearea unei bune imagini despre romani si Romania, "baba aia" legitimizeaza ideea de Romania, o tara europeana, "baba aia" e satula de toata rusinea pe care ne-au adus-o pe plan international Basescu si ai lui si e ingrozita de ce va urma( printre altele EBA in Parlamentul European, etc). "Baba aia" a fost siderata si ea de prezenta Elenei Udrea in delegatie si sa n-o mai lungim: "baba aia "stie ce-i democratia!
Iar limbajul pe care il folositi ma face sa cred ca nu prea ati trecut pe la scoala!

Ionut said...

corect si frumos!