Saturday, August 8, 2009

Traian Basescu ,"derbedeul dracului ", in gura Presei


Presedintele Romaniei va intra in istorie protejat de drepturile de autor pentru brandurile "GAOZAR" si "TIGANCA IMPUTITA", scoase pe piata in discutiile sale inteligente cu reprezentanti ai breslei jurnalistice.
Presa centrala a reamintit, in editia de sambata, de relatia extrema dintre presedintele Traian Basescu si reprezentantii institutiilor de presa din Romania, relatie care a fost afisata nu doar acasa, ci si in fata oficialilor si a presei de la Bruxelles.
In iunie 2008, Basescu a jignit o jurnalista de la Radio France Internationale (RFI) in fata presei de la Bruxelles. Nu doar ca a refuzat sa raspunda la o intrebare, dar i-a reprosat ziaristei care i-a adresat-o lipsa de inteligenta.
"Va rog, si intrebarile trebuie sa probeze un minim de inteligenta". Asa a raspuns Traian Basescu vineri la o intrebare adresata de corespondentul Radio France Internationale (RFI) la Bruxelles, Mihaela Gerghisan.
Cel mai celebru episod, transat in instanta, a fost, insa, cel din ziua referendumului, atunci cand seful statului, aflat in masina cu sotia sa si angajat intr-o discutie privata cu aceasta, s-a referit la ziarista Andreea Pana prin formula "tiganca imputita agresiva". Presedintele fusese deranjat de intrebarile insistente ale jurnalistei de la Antena 1, de altfel, el luandu-i telefonul mobil cu care aceasta inregistra.
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au admis, pe 15 mai, recursul presedintelui Traian Basescu impotriva sentintei Curtii de Apel Bucuresti, care a respins solicitarea sa de anulare a sanctiunii CNCD pentru afirmatia "tiganca imputita".
Un alt incident s-a produs in timpul unei vizite la un spital din Timisoara, unde seful statului a invitat o ziarista sa se urce pe masa ca sa-i arate practic o metoda de resuscitare pe care tocmai o invatase de la medici.
Un tratament similar a primit si Dana Grecu, jurnalista de la Antena 1 la inaugurarea unei fabrici japoneze, la Branesti, in Ilfov, in octombrie 2007. Seful statului a fost intrebat cum comenteaza respingerea motiunii de cenzura initata de PSD. Basescu a spus ca discuta aceasta chestiune la Bucuresti.
Ziarista a vrut sa se asigure ca, la revenirea la Cotroceni, seful statului va face o declaratie si l-a chestionat din nou: "Deci, ne dati o declaratie la Bucuresti?". Raspunsul presedintelui: "Sigur, vin direct in birou la tine sa o facem".
Un alt episod tumultos al relatiei Traian Basescu-jurnalisti este cel in care s-a dezlantuit impotriva majoritatii trusturilor de presa, in timpul unei declaratii la intoarcerea dintr-o vizita oficiala, tot la Bruxelles. Ziaristi tonomat, moguli, mafioti, mincinosi, caraghiosi... sunt cateva din cuvintele folosite atunci la adresa jurnalisilor.


PS: Presedintele Traian Basescu a acuzat in repetate randuri presa de campanii impotriva familiei si apropiatilor sai , amenintand ca va "replica" la "toate mizeriile" indreptate de mogulii de presa impotriva sa si celor apropiati. Declaratia a fost facuta in contextul in care seful statului dezmintea un articolul din "Jurnalului National", potrivit caruia si-ar fi sters datoriile din banci. (ziare.com)

5 comments :

nicole said...

Exceptional! Felicitari, Marius!

Anonymous said...

PRESEDINTELE VIITORILOR PUSCARIASI CANDIDEAZA LA PUSCARIE

CITITI EDITORIALUL DE EXCEPTIE : Micul Putin de la Bucuresti Sorin ROSCA STANESCU 

Nr. 4608 de sambata, 8 august 2009 
Cu comentarii DEVA Robert Horvath cineast New York http://www.devagallery.com/ 


PUTINEL SI PRINTUL CHARLES.   de Deva

PUTINEL LA INFINTAREA INSTITUTULUI CULTURAL REGAL ROMAN (I.C.R.R)   de Dev




PUTINEL SE INTALNESTE CU DEVA   de Dev

PUTINEL SI VANZAREA DEMNITATII ROMANILOR   de Deva



PUTINEL FACE UN CADOU EVREILOR AMERICANI. 2   de Deva

PUTINEL FACE UN CADOU EVREILOR AMERICANI. 1   de Deva


PUTINEL SI DOCUMENTUL RUSINII NATIONALE.   de Deva

PUTINEL IN PORTUL CONSTANTA   de Deva

PUTINEL IN PALESTINA   de Deva
PUTINELUL RUSINEA NOASTRA.   de DevaPUTINELU IN FUNDUL GOL MANCAT DE SOBOLANI LA NEW YORK   de Deva
PUTINELUL LA PARIS ,LONDRA ,NEW YORK de Deva 
PUTINEL AGENT ANTIROMAN. de Deva 
PUTINELUL TERORIST ISLAMIC. de Deva 
PUTINELUL LA AL QUEDA. de Deva 
PUTINELUL LA TIGANI. de Deva 
PUTINEL SI INTERZICEREA LIMBII ROMANE IN JURUL LUMII. de Deva 
PUTINEL LA PUPANCURISTI de Deva 
Nu stiu daca este chiar atat de evident de Paul din Ohio 
PUTINEL LA FEMEI de Deva 
PUTINEL LA WORTD BANK de Deva 
PITINEL IN CELULA de Deva 
PUTINELUL SI MONARHIA de Deva 
PUTINEL PE BLOGUL ROMANESC de Deva 
PUTINEL IN MIJLOCUL CRIZEI ECONOMICE. de Deva 
PUTINEL LA LONDRA de Deva 
PUTINELUL LA BELGRAD de Deva 
PUTINELUL LA DEVA de Deva 
PUTINELUL LA CIA de Deva 
PUTINEL LA CONSULATIL ROMAN DIN NEW YORK de Deva 
PUTINELUL IN EUROPA de Deva 
PUTINELUL LA PUSCARIE de Deva 
PUTINELUL LA TEHERAN. de Deva 
PUTINELUL LA TOKIO de Deva 
PUTINELUL LASAT IN FUNDUL GOL PE 5 AVENUE de Deva 
PUTINELUL LA NEW YORK. de Deva

Anonymous said...

UN MARE ZIARIST ANTI BASECIAN

JOS PALARIA MAESTRE

  Bine ati venit domnule Nistorescu. Va asteptam de mult.
    Ma numesc Robert Horvath sunt artist si spre disperarea unora , sunt printre putinii care au reusit sa fac cariera in occident. Studioul meu de televiziune Kiro Studio International ( Tokio- New York) se afla la cateva minute distanta de acum
faimosul ICR. Sunt persoana care a declansat scandalul expozitiei antisemite, anti-crestine si bimeinteles pornografica  de anul trecut. Chemarea politiei metropolitane in miez de noapte la mizeria prezentata la galeria" Romania", a creiat un scadal international cu anumite reverberatii pe Antena 3, presa si chiar parlamentul national. Toate sunt deacum bine cunoscute cu exceptia a ce este mai inportant.  Expozitia cu titlul imbecil " Libertatea pentru oamenii lenesi" nu a fost o expozitie romaneasca ci una araba, a artistului terorist  AMWAR AMBAKI cetatean irakian.  Exponatele fac parte din uriasa expozitie antisemita de la Teheran la care au participat probabil toti artistii antisemiti (10.000 la numar ) din lume. Cutremurator de interesant este faptul ca aceasta bomba a terorismului islamic aruncata im mijlocul celui mai mare oras american, la colt cu cladirea ONU sa petrecut sub ochii atenti ai Serviciului Extern, care isi are sediul in aceiasi
cladire de 16 etaje, al noii si vechii securitati .    Imediat dupa demolarea anticulturala , organizat impreuna cu redactorul Culian  de la New York Magazin si Andrei Badin,de la Antena 3 , au inceput atacurile Cotidianului. Primul semnal la dat un fel de sobolan pe nume Costi Rogozanu . Ma injurat de mama pe un E-mail si o face in fiecare dimineata, ca si cum Patapievici iar fi si mama iar Mihaes nevasta.
Apoi au inceput articolele pline de intligenta si miros de transpiratie scrise de Ioan, T. Morar. Tinand probabil seama ca sunt cunoscut  si dat afara de la ICR , pentru ca cer sa se vorbeasca  romaneste, Morar a inceput cu articolul " Un papagal ungur bruiaza arta romana la New York" Urmeaza articolul cu multe ascunzisuri " Bata lui Horvath- tinta Basescu" El dezvalue urmatorul scenariu " bata lui Horvath sperie pe toti intelectualii din jurul presedintelui.......toti fug.....si cand presedintele ramane singur ,Horvath ai da cu bata la cap. De si nu pot decat sa recunosc valoarea acestor idei scenariul este lipsit depracticabilitate .... Basescu asi da deobicei in cap sigur, A urmat un fel de articol autiobiografic " Cand un securist asi pierde simtul ratiunii la New York. Au urmat si alte capodopere. Chiar si azi a pus pe blog articolul "Cornel Nistorescu a primit un semn de solidarizare la mine pe blog!' 'E vorba de mesajul de solidaritate şi încurajare de
la Robert Horvath". A scris cate ceva si Patrasconiu ceva care ma considera conducatorul unui atac nationalist.
. Probabil cel mai aproape de adevar este descrierea din " Monumentul mitocanului roman este comunitatea romana din New York" . Cu o pana de adevarat maestru T. Unguranu scrie : Mitocanul principal este Horvath , primitiv si neaducat care duminica imbraca camasa verde iar in timpul saptamanii mmananca sarmale si asculta muzica populara." Mentionez spre incheiere titlu care le bate pe toate "Din punct de vedere evreiesc zvastica este 0.K." Domnule Nistoresc va multumesc pentru curatenia care o faceti.
Observ ca cei care sau ocupat de persona mea au plecat, sau sunt pe plecare. De si nu se cade, inchei aceasta scrisoare cu o observatie critica. Articolul dumneavoastra "Patapievici: canalie de facto " este la obiect. dar canalia primcipala este chiar Basescu.
Robert Horvath DEVA  cineast        New York                                          Site de arta:http://www.devagallery.com

PS; Cu toata venirea dumneavoastra, cenzura la continua la Cotidianul .La incercarile  mele de aposta comentariu mi se raspunde ca numele si E-mail este fals. 

Filip G said...

Odata cu acceptarea din partea FMI sa intre banii din transa a doua in salarii ,pensii,investitii mai rezervat.Ramanerea la guvernare pana la alegeri e pecetluita.Deci in concluzie si FMI-ul e o femeie de moravuri usoare,accepta greu dar si cand se lasa…………….

Anonymous said...

Marius poza e "de coma"!!!