Thursday, May 13, 2010

Pupincuristii lui Zeus de ce nu platesc taxa de solidaritate? Impozitati pupinbasismul!


Cu infinita nesimtire, Mircea Marian scrie azi in EVZ ca, de fapt, Vintu si Voiculescu sint de vina pentru ca se taie pensiile si salariile si ca pensionarii care si-au strigat ieri disperarea la Cotroceni au fost angajati de mogulii cei rai si de partide.
Cu infinita nesimtire, Sorin Ionita, gures reprezentant al “societatii civile”, spunea serile trecute la Realitatea, in fata unui telespectator care intreba, si el disperat, cum isi mai plateste creditul la banca dupa taierea cu 25% a salariului “Dar ce vrea, sa i-l platesc eu?”.
Cu infinita nesimtire, madam Tatoiu spunea aseara la Realitatea ca “60% din pensionari isi merita soarta pentru ca in ‘90 l-au votat pe Iliescu” si ca ’sint hoti care fenteaza sistemul de pensii”.
Cu infinita nesimtire, madam Culcer, madam Pora, musiu Morar de la IPP, peroreaza, cu un cinism de care Hitler insusi ar fi fost impresionat, ca Basescu de fapt reformeaza statul si ca trebuie si niste sacrificii, pentru ca Iliescu, minerii, mogulii, comunistiii care, desigur, sint printre noi, au dus tara de ripa.
Bun, sa fie sacrificii. Dar acesti domni si doamne, ei de ce nu se sacrifica?
De ce nu pomenesc nicio clipa, acesti preoti si preotese la templul lui Zeus, “colivaresele” cum ii numea cindva Cristoiu – asta, desigur, inainte de a ingrosa si el coada de la fundul prezidential -, despre banutii, milioane de euro, pe care i-au papat si ii papa ei de la bugetul ala pentru care se rupe acum de la gura parintilor nostri?
“Societatea civila”, care a devenit in timp – oare de ce? – aproape sinonima cu sintagma “baietii cu ochii albastri”, inghite bani publici la fel ca regii asfaltului, printii bordurilor, clientela politica. Ea insasi este o clientela politica. GDS, SAR, IPP, si alte zeci si zeci de ong-uri afiliate politic (inclusiv a madamei Geoana, ca sa nu ma acuzati ca tin partea pesedeilor), au fost declarate “de utilitate publica si au primit sedii de la RAAPPS (care, daca ar fi inchiriate la pretul pietei, ar aduce ceva banuti la buget), si fonduri, multe fonduri publice, ba pe un minister, ba pe Agentia de Strategii Guvernamentale, ba pe Camera Deputatilor. Fonduri din care, evident, se fac “studii” absolut necesare societatii, mai ales pe timp de criza, dar din care traiesc bine mersi sus-numitii. A propos, in numele transparentei atit de trimbitate de baietii si fetele de mai sus, de ce este aproape imposibil sa afli exact citi bani publici inghit ong-urile lor pe contracte publice?
Si de ce nu zic ei, propovaduitorii reformei, uite oameni buni, e criza, e greu, e nevoie de sacrificii, renuntam si noi, macar anul asta, in 2010, la tot ce primim de la buget, ca taxa de solidaritate. Doamna Culcer de exemplu, care e bugetara de lux la TVR, cu vreo 200 de milioane leafa DE LA STAT, ar putea sa renunte, la fel ca iubitul Presedinte, la salariu, macar pina la sfirsitul anului. ca oricum, daca ar fi sa credem birfele de prin presa si de pe bloguri, ea are si un backup financiar care ar duce-o catre o pensie “speciala” in sistemul de siguranta nationala.
P.S. Mama mea plinge in fiecare zi de cind Basescu a anuntat-o ca din pensia de 500 de lei i se taie 75 de lei. Ce nu inteleg spalatii pe creier este ca, pentru unii oameni, 75 de lei, si chiar 5 lei, reprezinta diferenta intre supravietuire si moarte. Astazi este ziua tatalui meu. Implineste 60 de ani si a primit cadou vestea ca pensia ii va fi taiata si lui cu 15%, iar ajutorul pe care il primeste pentru o boala grea, cu inca 15%. 30% in total. Plus anuntul de la medicul de familie ca nu poate sa ii mai dea reteta compensata pentru medicamentele care costa 400 de lei in fiecare luna.
Draga Mircea Marian, draga Andreea, doamna Culcer, doamna Tatoiu, domnule Ionita, nimic nu ramine neplatit in viata. Nici lacrimile mamei mele si ale mamelor altora. Nu sinteti vesnici. Nici voi, nici Basescu.

41 comments :

Anonymous said...

LOT-ul ăsta de lipitori (LOT = Limbrici, Oxiuri & Tenii) sug cu disperare tot ce se poate suge. Inclusiv. Mai ales. Cui ştim.
I-am clasificat deja în bestiarul meu, cine ştie cunoşte.
Cine nu, nu.
Nu mai repet decât atât: e simplu, trebuie doar să-i smulgem capu' la căpuşă, altfel nu crapă nenorocita!
So, let's fuck the bastard!
Marius, vii?!

Marius Mina said...

Vin, sa-i deparazitez

Itzicbaseanu said...

Toni,

Te-agitzi nepermis de mult,face rau la circulatie si cordul tau o sa pleseneasca in felul asta!...Se cunoaste ca esti pensionat la 50 de ani, ti s-a socotit 2 ani pentru unu'!...Sa stii ca "LOT" se gaseste din belsug la lincsi!... Mai ales la aia mioritici, pensionati inainte de vreme!...E bine ce spui, smulge-i capu', din cotor eventual!...Cred ca ai halucinatii(nici nu-i de mirare, doar te-am intilnit pe HALUCI-NATION), as vrea sa te ajut, capusa aia careia tu ii smulgi capu' si vorbeste cumva? Pentru ca daca auzi si voci, e mult mai grav decit iti inchipui!..."Capu'la" capusa n-ajuta in cazul tau!...

Anonymous said...

11/05/2010
Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul prin care îi conferă Ordinul Naţional Steaua României în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, directorului SPP Lucian Pahonţu, cu ocazia Zilei SPP/?????????????

Marius Mina said...

Itzigbaseanu, te-au bagat baietii de la STS Dambovita in program fortat?

Anonymous said...

august 2009
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, pentru NewsIn, că a cerut deja angajarea a doi consilieri la Bruxelles, aleşi pe criterii de competenţă, şi nu de apartenenţă politică, în urma unui concurs la care au pariticipat 35 candidaţi. Preda a adăugat că analizează oportunitatea angajării unui al treilea consilier, tot la
Bruxelles, şi că, în plus, va angaja doi sau trei care să-şi desfăşoare activitatea la Bucureşti

iunie 2009
Locuinta Elenei Basescu ar urma sa fie situata pe Rue die Wiertz nr. 60, chiar langa Parlamentul European, au declarat surse din PD-L pentru Libertatea.

Anonymous said...

Măi băiete, maior, colonel, ce-oi fi, ăsta care te dai jidan doar ca să compromiţi poporul ales, iar scoţi botu' din canalele lu' chiombu'?!
Credeam că te-au trecut în rezervă, din lipsa rezultatelor!
La -15%.
Sau te pomeneşti c-ai rămas la -25%?! Pe soldă?! Auch!
Nasol, hă?!
Ai luat-o-n mână aici, ai luat-o la alţii, tu chiar eşti idiot?!
Nu-nţelegi că-i gata?!
Degeaba te dai amator de poezie, tot un sugător de date din blogosferă rămâi!
Las-o p-aia cu câţi ani am eu, las-o p-aia cu mioriţa, las-o cu pensia, chiar lasă-ne!
Cât de cretinoid trebuie să fii ca să te prinzi de-un ligament şi să cotcodăceşti ca proasta-n târg că ţi-ai văzut pizda-n găleată?! Sau p'asta n-o ştii?!
De fanţi de-ăştia de mahala sunt chiar sătul, zău aşa.
Ia zi, mi te-a prezentat cineva, să te bagi în seamă?!
Sau la mă-ta acasă se practică tupeul de şmecher?!
Mă rog, e dreptul tău. E chiar ordin pe unitate.
Asta e, te-nţeleg. Mi-e chiar milă de tine...
Deşi eu, unul, nu ţi-aş lăsa lesa chiar aşa largă. Că nici să muşti nu mai poţi. Iar de lătrat, Dumnezeu cu mila!
Marş la coteţ!
A! Să nu uit, cu boul:
Cristos s'a-nălţat!
Şi scuze, Marius, mai scap şi eu caii-n lucernă din când în când.
Şi celorlaţi, care ştiu că sunt alături: Sorry!

Syda said...

Mai Itzicbaseanu te dai cocos ca ai spate? te apara coana udrea asociata lui niro?ce o sa faci mai nenorocitule o sa-i trimiti pe ghera,pe niro,pe sile,pe clampari,pe duduieni,pe bercea,pe caiaci,pe sadoveni,pe carani,toti astia pe care i-ati folosit in campanie o sa-i trimiti peste Marius? ma vagabondule crezi ca in USA se sta cu infractorii la masa,cum sta ma-ta udrea si tac-tu basescu si var-tu oprea

Anonymous said...

Mai Itzicbaseanu parca i=m0 aduc aminte de tine,nu venea-i tu cu basescu cand era primar sa-si caute fata care fugise c-un spargator de masini din Damaroaia

Syda said...

scuze,am uitat sa ma semnez mai sus

Teo Negura said...

Ma-ntreb ce dracu' de va intampla cand vor ajunge, cu vina, la Adam si Eva. Speram ca se vor opri la cronicari, dar cred ca m-am cam inselat. Totusi, ar trebui cumva sa se-alinieze stelele ca sa scapam odata de Basescu?...

Anonymous said...

Syda, mulţumesc, orice umăr lângă al meu e un punct de sprijin.
În fond, de cordul meu îl fute grija pe gealatu'! De fapt, nici măcar.
I-a scăpat deşt'ul greşit în tastatură, a vrut să scrie curul, nu cordul!
Teo Negură, nu stelele trebuie să se alinieze, după cum bine vezi, ele sunt aliniate perfect.
Noi trebuie să răsărim!

Itzicbaseanu said...

Stimati domni,

Cata perspicacitate, de neimaginat,ramii perplex!!!... Marius m-a prins cu STS-ul, chiar acum am unul care ma forteaza,Toni "Mandolini" s-a prins cum il taie pe el capu' ca sunt "colonel", "maior"(?), s-a-nvinetit de suparare , m-a luat de "ligamente", de tot ce-a apucat si m-a luat repede si pe nepregatite sa nu se prinda nimeni cit este de... cum a zis, "cretinoid?...Da cretinoid!...Este maxim de "argumentatie" pe care-o poate stoarce din ce-are el la indemina (ca la indecap nexam, relaxare completa).Ba Toni, pa lumea asta mai sunt si oameni amariti,care nu traiesc din solde si pensii speciale si pe care nu-i intalnesti in universul preocuparilor tale dintre 15% si 25%!... Stiu ca va place sa va rumegati pensiile si tinhniti si nederanjati de nimeni, dar de, cind scoti capu' la drum ce mai pretinzi tihna. Si acum ce faci, ma dai in git la MOSHAD,ce-ti veni cu "compromis" poporului ales?... Speri ceva si de la el?...Si perspicacitatea unora n-are limite, un alt domn,cred ca la el acasa o fi de toata isprava, dar pe blog, comportamentul e-ndoielnic. Cunostintele sale in chestiuni interlope sunt de-a dreptul coplesitoare, cunoaste toate clanurile cu toate conotatiile oculte din jurul lor. Lume buna ce mai!...Linisteste-te Toni, nu-ti mai ia nimeni pensia, ti-o pierzi singurel!... Lasa "bestiarul" si treci la insectar, ca fluturi ai cu duiumu'!...Si zici sa te las, nu?...Si nu stiu ce-aveti voi cu doamna Udrea si cu domnul presedinte Basescu, fiti mai expliciti!...Am inteles bine, vreti sa-i cautati de oxiuri?...Sau care-i problema?...

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
SimP said...

Betivanu' asta numa' asa o sa tina natia: "taiat" salarii sa ajunga cu defitzitu' la cat cere femeiul , imprumutat miliarde pe care le imparte 99% lor si 1% voua crescandu-va salariile cu un mizilic, "taiat" din nou la moftu' femeiului, imprumutat din nou .... pana isi termina mandatu' si apoi prinde chioru' scoate-i ochiul! Nu-l mai gaseste nimeni iar voi ramaneti cu datoriile de achitat!
Nu pot intelege cum cei ce ies in strada mai pot cere altceva decat capu' chiorului ? Cei tineri pot pleca afara, dar cei care stiu ca nu pot scapa, de ce mai contribuiti la pensii? Nu va dati seama ca sunt bani pe care nu ii mai vedeti?

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Hai că te mai fac o dată şi te las, că prea puţi!
"Si acum ce faci, ma dai in git la MOSHAD,ce-ti veni cu "compromis" poporului ales?..."
"Iţic"?! Ce-ţi spune ţie numele ăsta, jegule? E neaoş românesc sau neaoş evreiesc?!
Nu c-ai avea vreo legătură, Doamne fereşte!
Ia scoate-o! Legătura, prostule!
Ştiu că intenţionat nu foloseşti diacritice, ca să pari autentic.
Adică alogen. Dar nu eşti, cioară!
Nu zic în sensul de ţigan, în sensul ăla, ăla care eşti! De jeg!
"Ba Toni, pa lumea asta mai sunt si oameni amariti,care nu traiesc din solde si pensii speciale si pe care nu-i intalnesti in universul preocuparilor tale dintre 15% si
25%!... Stiu ca va place sa va rumegati pensiile si tinhniti
si nederanjati de nimeni, dar de, cind scoti capu' la drum ce mai pretinzi tihna."
În ciuda analfabetismului de care dai dovadă, cred că înţeleg ce vrei să transmiţi.
În primul rând, "bă" (cred că asta-i vrut să testezi, nu "ba"), "bă" e
mă-ta.
Eu sunt Toni. Nu mă ascund după doi căcaţi. Adică două nume false.
În al doilea rând, da, sunt destui amărâţi din categoria ălora de care faci mişto, urmând exemplul chiombului canceros.
Dar nu e cazul tău, lepră!
Tu nu faci parte dintre ei. Tu faci parte dintre ăilalţii.
Ăia, amărâţii de care faci mişto, sunt în stradă deja!
Unde ai fost tu zilele astea?!
În blogosferă?!
Mă rog, e secret de servici(u), ştiu, nu divulga nimic, că plăteşti cu solda şi cu gradu'!
Cât priveşte pensia mea, să-ţi dea chiombu' de 1.000.000 (un milion) de ori valoarea ei, jigodie!
Dar nu acum, când oi lua-o!
Eu, nu tu, slugoiule!
Aşteptarea asta o să-ţi cam mănânce ficaţii, crede-mă!
Adică nu aşteptarea, ciroza!
Nasol, iar ai luat ţeapă!
Chiar nu înţeleg ce mi-a venit să să mă mânjesc cu tine, dar uite, jur, e ultima hârtie igienică pe care-o consum cu persoana ta.
De fapt cu pseudonimul tău, lăbarule!
Că nici laş nu-ţi pot spune, laş e comandantul tău suprem. Ăla din partea a doua a poreclei tale, nomine odiosa pentru mine.
Şi pentru ţară.
Nu de alta, dar poate o să fie nevoie s-o reciclez, hârtia adică, dacă nu crapă chiombu' mai iute!
Dar crapă!
Fuck the bastard!
Not you, don't flatered yourself!
Who the fuck are you, anyway?!
P.S.
Să-ţi spun o taină.
De fapt, mint.
De fapt, înţeleg de ce-o fac.
De ce folosesc hârtia igienică cu tine.
De ce răspund aşa uşor la provocări din astea, ordinare.
Mai ales când sunt făcute de profesionişti.
Sunt impusiv. Emotiv şi impulsiv.
Cum e mai nasol.
Chestia asta m-a făcut şi revoluţionar, şi mai multe.
Nu că mi-ar părea rău, dar tare aş fi vrut să dau ochii cu tine atunci...
Dar nu-i timpul pierdut.
Ia zi, unde să te caut: la limbrici, la oxiuri sau la tenii?!
Şi încă ceva.
În Afganistan ai încercat?
Sau e cam greu pentru epave ca tine?!
Adio!
Bye-Bye!
For ever, really!
Cu tine n-am nimic. Ştiu că, dacă primeşti ordin, mâine-l împuşti primul! La Târgovişte sau oriunde se nimereşte.
Dacă ai baftă!
So, just fuck the bastard!
And shut up!

Marius Mina said...

Itzig , te mananca rau , bag seama

Anonymous said...

Yep!
Dar degeaba, nu-l fute nimeni!
We just fuck the bastard!

Anonymous said...

BASESCU CRIMA SI PEDEAPSA. ROUEN...TRANSPORT DE ARME CATRE TERORISTI !
NU CONDAMNARII LA MOARTE !
Orice rau s-ar petrece, ma opun vehement condamnarii superficiale la moarte a presedintelui Basescu, pe modelul brevetat la Targoviste in cazul cuplului Ceausescu. Pe motiv ca orice om are dreptul la viata, indiferent cat de ticalos ar fi.
Solutia oferita este inchisoare pe viata intr-o inchisoare pe viata intr-o puscaria romana sau franceza, Reschiderea Dosarului Rouen de catre autoritatile franceze pentru incendierea a 47 de vase si falsificarea probelor face ca acest deziderat al
oamenilor de bine sa fie posibil si recomdabil. Scriu aceste randuri din portul de pe Sena. Am hotarat sa raman in Franta pana la inchiderea dosarului criminal cu presedintele cu tot. Puteti citi integral acest serial terminal pe blogul meu personal
sau pe alte bloguri care sunt interesate sa spuna adevarul. Serialul se chema BASESCU CRIMA SI PEDEASA. Primul articol se cheama DECE AI PUNE SARKOZI CATUSE LUI BASESCU ?. Deschideti http://devanewyork.blogspot.com
Acesta din urma pune capacul la decesul....politic al presedintelui.
BASESCU TERORIST INTERNATIONAL
Nava Arges sub comanda lui Traian Basescu care a incendiat intregul port in iarna I981 a TRANSPORTAT ARME CATRE TERORISTI. Am descopetit in cursul zilei de astazi un martor al evenimentor, Un marinar depe vasul care a produs incendiul, actual cetatean francez a inceput sa vorbeasca . Vorbele lui incete si intr-un limbaj pitoresc fac ca sentinta de 20 de ani sa sara direct la inchisoare pe viata. Ele confirma declaratia unui alt marinar demigrat in Canada deasemenea contactat de mine pe numele Tudor Danilla. Iata ce declara acesta ziarului Le POST in articolul samedi 31 octobre 2009
ROUMANIE •" Comment le président roumain a berné les Français TraianBasescu a reconnu à demi-mot que, durant sa carrière de commandant denavire, il avait effectué des “transports spéciaux”, sans s’étendre surleur nature. Selon Danila, il ne pouvait s’agir que du trafic d’armes :”Dans ce cas d’espèce, les ordres venaient directement de la Securitateet nous étions sous étroite surveillance tout le long du voyage.'
In aceste ore astept venirea la Rouen a echipei de filmare de la New York pentru inceperea documentarului CRIMA SI PEDEAPSA. Sotia mea Kiyoko ma sunat la telefon de la Tokio spunand ca NHK japonez este interesat de proiect. Vor urma alte statii TV.
Robert Horvath Deva CIineast New York- Tokio
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/
ACEST ARTICOL A FOST REMIS AMBASADEI FRANCEZE DE LA BUCURESTI.

sandman said...

Si-a scos Baselu cateii la lumina.
Ii miroase a Tirgoviste...
Ma intreb ce vor face toti lingaii astia dupa, pe sistemul: "exista viata dupa Basescu" pentru ei?

Marius Mina said...

Sandman, or sa faca ce-a facut si Basescu dupa ceausescu, unii se descurca altii vor muri ingropati prin betoane.

itzic baseanu said...

Ai dreptate toni, 2 ca..ti sunt prea putin sa-ti "ascunda" putoarea!...Tie iti trebuie o mare de materie de care vorbesti, pentru a atenua putin din duhoarea ta specifica de sconcs. M-am prins, nu esti pensionar cu pensia nesimtita, esti mai grav, vre-un "revolutionar" cu diploma. Ai mama noastra da natie!...In cazul tau, ar fi mai potrivit sa-ti indesi gura si sufletu' cu hartie igienica, minjesti tot ce-atingi, chiar si-n joaca!...Sa stii Toni ca adevaratii revolutionari n-au nevoie de diploma si privilegii.Ei au privilegiul de-a fi refuzat mocirlirea morala poporului asta obidit.De fapt, tonul a ceea ce se-ntampla astazi, revolutionarii cu diploma(cui i-o fi venit ideea?)l-au dat intr-un fel!...Ce-ai fi facut daca ma-ntalneai la revolutie?...Zau, ma intereseaza in detaliu, mai stiu pe unii care m-aveau pe "lista" lor!...In ce priveste numele asta, "Itzic", mie-mi spune infinit mai multe decit poti tu intelege!...Nu e momentul sa-ti explic.Tu ai iesit zilele-astea pe strada?...Inteleg ca n-ai ce face, atarni la tzatza statului, adica sugi tare de la stat!...Si tu Toni, "revolutionarule" !...In final iti propun in cel mai serios mod sa te-ngrijesti de ciroza ta,a mea ma-ngrijreza pe mine destul.

alex.dumitrascu said...

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti şi Asociaţia familiilor catolice „Vladimir Ghika” dezaprobă cu fermitate lipsa de consideraţie pe care Preşedintele Traian Băsescu a manifestat-o faţă de nou-născuţi în general şi faţă de familiile lor în recenta sa întâlnire cu reprezentanţi ai partidelor aflate la putere. De asemenea, ne exprimăm îngrijorarea pentru posibila adoptare, din partea guvernului, a unei decizii care să ducă la reducerea la 600 de lei a indemnizaţiei pentru creşterea copilului nou-născut, începând cu data de 1 iunie a.c. Această măsură nedreptăţeşte tinerele familii care aşteaptă un copil şi le descurajează pe cele care şi-ar dori copii.

comunicatul integral:
www.guvernarea.ro

Vai de capul tau Basescule.
L-ai confundat pe papa cu Spagoveanu'
Stii ce pateste cine musca din papa?
Da' de unde sa stii tu, ca n-ai cultura.

alex.dumitrascu said...

erata:
comunicatul integral este pe www.arcb.ro

Marius Mina said...

Merci Alex

Anonymous said...

Yep! Sus inimile!
Pentru cine nu ştie, răspunsul e:
La avem la Domnul!

Anonymous said...

OPRITI FASCISMUL ANTIROMANESC BASESCU !
APEL ADRESAT TUTUROR OAMENILOR DE CULTURA, INTELECTUALILOR SI A TUTUROR OAMENILOR DE BINE DIN ROMANIA .
Va rog sa cititi aceste randuri . Fascismul anticultural si antiintelectual trebue sa inceteze. In calitate de artist va rog sa ajutati sa punem faramiturile statuii lui lui Eminescu din nou impreuna. Romanii merita sa fie lasati sa vorbeasca romaneste in orice colt din lume chiar si la centrele culturale deocamdata anti romanesti.

INSTITUTUL ANTICULTURAL SI ANTIROMANESC
” TRAIAN BASESCU ”
CINEASTUL ROBERT HORVATH CERE REINTRODUCEREA LIMBII ROMANE SI A LUI EMINESCU LA INSTITUTUL CULTURAL ROMAN – NEW YORK. REFUZA SA VORBEASCA ENGLEZESTE INTR-O SALA NUMAI CU ROMANI.
FAPT PENTRU CARE I SE INTERZICE PRTICIPAREA LA ACTIVITATIILE INSTITUTULUI DE DOI ANI DE ZILE
 REVOLTAT
 ION T MORAR AI DA O LECTIE DE NATIONALISM SI PATRIOTISM
“CULTURA ROMANEASCA BRUIATA LA NEW YORK DE UN PAPAGAL UNGUR”
ION .T. MORAR
Nu e vorba de un text extremist, in cele ce urmeaza. E vorba de constatarea unei realitati penibile care , de ani de zile, se desfasoara la New York. Orice actiune se face la ICR NY (si au fost unele care chiar au avut ecou acolo, nu doar in ziarele noastre!), la un moment dat apare un individ turbulent, pe numele lui Robert Horvath, ungur originar din Romania, casatorit cu o japoneza, care face scandal. Indiferent despre ce e vorba, Horvath se ridica si striga tot felul de sloganuri, uneori anti-securitate, alteori anti-autoritatile din Romania.
 Refuza sa vorbeasca engleza cerand sa se vorbeasca romaneste ca si cum ICR New York nu ar functiona in America.
Dar, in deruta sa mentala, Horvath mai face si altele. De pilda, s-a dus la Muzeul Holocaustului, unde l-a aparat pe Antonescu. Dela Antonescu sare la Eminescu despre care spune ca nu era antisemit si nu este prafuit. Cere sa nu i se sparga statuia.
Am avut si eu parte de bruiajul lui, intr-o seara cind citeam din Lindenfeld si erau cam o suta de romani in sala . S-a ridicat in timpul lecturii si a vorbit singur, apoi i-a injurat pe cei prezenti. A fost linistit cu greu, dar el a fost cel care a amenintat ca daca nu e lasat sa vorbeasca romaneste ... va chema politia. Si, uneori, la manifestarile romanesti, acest tip cheama politia. iar dupa aceea face diverse reclamatii la MAE. Cind aude de Horvat, toata diaspora romana din NY isi pune miinile in cap. Si, decit sa dea ochii cu el si sa-i auda elucubratiile, oamenii mai bine nu se mai duc la ICR NY.
O fi Horvath un vechi spion al serviciilor romanesti pe care nu au avut cum sa-l aduca acasa, la tratamente? Al altor servicii? Nimeni nu poate da un raspuns, iar personalul Centrului Cultural nu stie cum sa reactioneze. Cum credeti ca ar putea fi oprit un astfel de tembel de la compormiterea faptelor culturale romanesti din NY? Ii rog pe eventualii fosti colegi ai lui Horvath sa se abtina de la accese de solidarizare, pe acest blog!
Tags: Horvath, ICR, nebuni, New York, spioni
Articol mentionat de Papagalul Robert Horvath Deva
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Anonymous said...

Stimate domnule Dumitrescu,
Am citit declaratia domnului ministru Vindeanu de sambata,8 mai,in urma vizitei la Mittal Galati, privind declaratia de intentie de a va vinde cota de participatie a Romaniei la CIM Krivoi Rog,si a dumneavoastra de a o cumpara,aici:
http://www.mediafax.ro/economic/romania-ar-putea-vinde-grupului-arcelormittal-participatia-detinuta-la-combinatul-de-la-krivoi-rog-6101520
---------------------
"În discuţia cu reprezentanţii ArcelorMittal am abordat un subiect foarte important care poate să dea un element de siguranţă cu condiţia dezvoltării ArcelorMittal la Galaţi, şi anume vânzarea participaţiilor pe care statul român le are la Krivoi Rog către ArcelorMittal şi de săptămâna viitoare vom începe discuţiile pe această temă", a afirmat Videanu într-o conferinţă de presă.
…………………………..
"Eu am trimis corpul de control acum câteva săptămâni să facă un inventar. Într-adevăr, dacă nu se ia o decizie în momentul de faţă totul se depreciază, se fură şi va trebui să luăm o decizie. ArcelorMittal este interesat de acest subiect şi săptămâna viitoare vom începe discuţiile tehnice. Astăzi a fost numai o declaraţie de intenţie, atât din partea noastră, cât şi din partea lor, ceea ce înseamnă că urmează să ne aşezăm la masă şi să discutăm condiţiile părţilor", a spus ministrul Economiei.
++++Las la o parte confuzia pe care a facut-o domnul Vindeanu afirmand ca ArcelorMittal este actionarul majoritar al acestei unitati,ceea ce dovedeste ca habar nu are ce este acolo!
-------------
+++++++Dupa aceea am aflat ca in aceasta saptamana soseste in mare taina la Bucuresti ministrul de externe al Ucrainei.
Am aflat de asemenea ca marti,11 mai 2010, v-ati intalnit,tot in mare taina,în hotelul lui Copos - Crowne Plaza,cu Adriean Vindeanu, ministrul Economiei, la braț cu Vlădescu, ministrul de Finanțe,cu Becali (patronul ARCOM, una dintre societățile participante la construirea CIM Krivoi-Rog) și cu generalul Florian Coldea,adjunctul SRI,pentru a negocia modul în care statul român va poate vinde rămășițele CIM Krivoi-Rog.
Am aflat din ziarul www.exploziv-news.ro :

Anonymous said...

ASASINATE ECONOMICE și SUTE DE MII DE ȘOMERI pe AXA INDIA – UCRAINA, via ROMÂNIA PRĂDUITĂ
Articol scris de Simona FICA Wednesday, 12 May 2010
MONEDA DE SCHIMB între ȘPAGA CLANULUI NĂSTASE de la SIDEX-MITTAL GALAȚI și JAFUL CLANULUI BĂSESCU de la KRIVOI-ROG UCRAINA = ZERO LEI în CONTUL STATULUI ROMÂN!
Surse din diplomația românească ne-au dezvăluit o știre-șoc: peste câteva zile, ministrul de externe al Ucrainei vine, în mare taină, la București. Nu ca să-și bea ceaiul la Marriott, ci pentru o miză politico-industrială (tip suveică interstatală mafiotă) bazată pe acoperirea unui jaf catastrofal la Combinatul de Minereu de la Krivoi-Rog cu o așa-zisă vânzare a colosului ucrainiano-româno-rus către Mittal, indianul favorit al lui Tony Blair și Adrian Năstase (ultimul făcându-i cadou lui Mittal, pe nimic, pe vremea când Năstase era prim-ministru, Combinatul Sidex Galați). Pe de altă parte, ieri, când țara fierbea de indignare în urma anunțurilor depravate ale lui Băsescu referitoare la scăderea pensiilor și salariilor, Adriean Videanu, ministrul Economiei, la braț cu Vlădescu, ministrul de Finanțe, se întâlneau și ei, tot pe șest, în hotelul lui Copos - Crowne Plaza, cu Dorian Dumitrescu (reprezentantul Mittal Steel), cu ciobanul Becali (patronul ARCOM, una dintre societățile participante, înainte de 89, la construirea CIM Krivoi-Rog) și cu „generalul” de tablă al SRI (și lacheu de casă al lui Băsescu), adjunctul Florian Coldea (a cărui prezență oficială este nejustificată la asemenea întâlniri), pentru a negocia modul în care statul român (adică EI) îi pot vinde indianului patron al Sidex Galați, rămășițele CIM Krivoi-Rog. Toate bune și frumoase până aici, am putea crede că Videanu-Vlădescu vor să recupereze, pentru a salva, nu-i așa, România de criză, cele 1000 de milioane de dolari îngropați în investiția pe care statul a făcut-o la colosul de exploatare minereu de fier din Ucraina. Am putea crede asta dacă nu am știi, pe baza probelor, că investiția în cauză a reprezentat de fapt un mega tun dat de toți miniștrii economiei și finanțelor, din 1996 încoace, iar banii respectivi au fost redirecționați către trafic intens cu armament, în complicitate cu Poliția ucrainiană. Asupra acestui aspect vom insista într-un material viitor. Ceea ce vrem să dezvăluim acum este faptul că atât venirea ministrului ucrainian în România, cât și cina cea de taina a lui Videanu et comp cu reprezentantul lui Mittal, nu este o simplă coincidență. În fapt, avertizorii Exploziv-News din anumite institutii ale statului ne-au adus la cunostiință că se pune la cale acoperirea jafului de la Krivoi-Rog cu o tâlhărie și mai mare: Mittal cumpără pe zero lei CIM-ul din Ucraina – asigurând România că va plăti gaura lăsată acolo de toate guvernele postdecembriste, dar și-a făcut deja bagajele, intenționând – spun surse chiar de la vârful corporației, să lase în paragină Sidex-ul Galați. Pe care, pe vremea lui Adrian Năstase, la cererea ministrului englez Tony Blair, l-a primit plocon (așa cum primește acum și CIM Krivoi-Rog) și l-a adus în pragul dezastrului. Sintetizând informațiile primite din sfera intelligence, schema e simplă: Mittal-ul favorizat de Năstase să pună gheara pe Sidex Galați pune aceeași gheară, cu ajutorul camarilei lui Băsescu, și pe Combinatul Krivoi-Rog, apoi își ia catrafusele (în maxim o lună va închide Sidex) și pleacă în India. Și totul, cu prețul unei bancnote. De ZERO lei! Va urma.
Simona FICA
Puteti reciti articolul,inclusiv comentariile foarte interesante,aici:
http://www.exploziv-news.ro/afaceri-mafie/462-asasinate-economice-i-sute-de-mii-de-omeri-pe-axa-india-ucraina-via-romania-prduit.html#JOSC_TOP
Analizand mai atent acest ziar,am descoperit alte 2 articole referitoare la CIM Krivoi Rog care se pare ca este si un paravan pentru alte afaceri,mai necurate.

Anonymous said...

++++Primul articol este:
MAFIA ROMÂNĂ DE ARMAMENT (II)
BERCEANU și BECALI – TRAFICANȚI, PENTRU DEALERII UCRAINIENI, de ARMAMENT ȘI MUNIȚIE direct din uzinele militare de la GĂEȘTI, CUGIR ȘI SADU (uzina de armament Sadu este patronată de Gigi Becali, conexat la mafia ucrainiană prin CIM Krivoi Rog)!
12 April 2010 Articol scris de Simona FICA
Mai mulți ofițeri ce reprezintă NUCLEUL de aur al Serviciilor Secrete românești, îi indică pe Radu Berceanu și Gigi Becali (secondați de Alin Burcea, Traian Novolan, Mihai Oprea și Mihai Constanda) ca fiind artizanii unei afaceri ilegale cu arme autohtone, furnizate mafiei din Ucraina. Toți cei enumerați mai sus sunt „prinși” in DOSARUL GĂEŞTI. Povestea a inceput la SC ARCTIC SA Găeşti, din perioada supremaţiei lui Radu Berceanu la Ministerul Industriilor si continua si azi. Iată ce susţin notele informative ale Serviciilor: „Firma cu capital majoritar turcesc, ,,ARCELIC”, proprietara SC ARCTIC SA Găeşti, este specializată în trafic cu armamentul produs la Cugir şi Sadu, inclusiv la Găeşti. Traficarea armamentului şi muniţiei aferente s-a făcut si se face pe ruta România-Ucraina (unde ARCELIC este proprietara unei firme similare, dar unde are conexiuni, prin Arcom, la Combinatul din Krivoi Rog, si Gigi Becali), după care armele se distribuie ,,acolo unde este nevoie”. Adică mafia ucrainiană le vinde în lumea întreagă. Sursele noastre ne-au informat, asadar, că de această ,,afacere” se ocupă, de mai multă vreme, Traian Novolan, fost director la SC ARCTIC SA Găeşti, Alin Burcea, Radu Berceanu, Mihai Costanda, Gigi Becali (patron al Arcom dar si al Uzinei de Armament Sadu) si directorul CIM KRIVOI ROG din Ucraina, interpusul lui Becali in combinatul ucrainian si sef al PNG Olt, afaceristul (fost colonel de Securitate) Mihai Oprea. „Noi am finalizat deja dosarul şi l-am si trimis la Parchetul General, pentru că este vorba de încălcarea Siguranţei Naţionale!”, spun ofiterii de elita ai contraspionajului militar romanesc.

Anonymous said...

Puteti reciti articolul ,inclusiv comentariile,aici:
http://www.exploziv-news.ro/afaceri-mafie/437-mafia-roman-de-armament-ii.html



++++Al doilea articol este :
Avanpremieră:
PREJUDICIEREA RUSIEI, GUVERNELE ROMÂNIEI ȘI INFRACȚIUNEA SECOLULUI LA COMBINATUL DE LÂNGĂ KRIVOI-ROG DIN UCRAINA
Articol scris de Simona FICA Monday, 19 April 2010 11:06
CEA MAI MARE EXPLOATARE DE FIER DIN LUME, TRANSFORMATĂ DE MAFIA POLITICĂ ROMÂNO-UCRAINANĂ ÎN DEPOZIT URIAȘ CU ARMAMENT DE CONTRABANDĂ!
Cea mai mare construcție industrială de pe mapamond - și obiectiv strategic de importanță maximă pentru securitatea energetică a Europei și Rusiei, având în vedere că e vorba despre exploatarea celui mai mare zăcământ de minereu de fier din lume – se află pe teritoriul Ucrainei (la Dolinska, langa Krivoi Rog) și a fost realizată (printr-un amplu contract, semnat de trei țări comuniste) în exclusivitate de către Ceaușescu, prin cea mai mare antrepriză de construcții românească (singura care, la acea vreme, era specializată în construcții de acest gen în toată lumea și care, în fapt, era o extensie financiar-industrială a fostei ICE Dunărea, a Securității și DIE), numită ARCOM.
Proiectul ambițios al lui Ceaușescu s-a materializat printr-un Decret, iar România și Uniunea Sovietică au obținut, astfel, monopolul total asupra incredibilului zăcământ de fier. După 20 de ani de la lovitura de stat din decembrie 89 și desființarea URSS, din Combinatul CIM Krivoi Rog (de trei ori mai mare, ca suprafață, decât Bucureștiul) n-au mai rămas decât rămășițe, și nu pentru că Ucraina ne-ar fi limitat accesul la exploatare, ci pentru că, în complicitate cu toate Guvernele României postdecembriste (puternic conectate și conexate la Mafia ucrainiano-rusească), CIM a fost prăduit bucată cu bucată, sub oblăduirea ARCOM (pe care a pus gheara ciobanul infractor Gigi Becali), iar o filială a sa este folosită, de 20 de ani, ca interfață și paravan al unei contrabande internaționale fără precedent cu arme, trafic de armament care se face cu complicitatea unor personaje cheie din instituțiile statului român, dar și ucrainian. În tot acest timp, din România către Krivoi Rog s-au scurs sume IMENSE de bani (la un calcul matematic simplu a reieșit că, doar din 1996 până în prezent, totalul banilor trimiși de către Ministerele Economiei și Finanțelor spre Ucraina reprezintă de șapte ori rezerva bugetară anuală a României!). Jaful a fost sporadic investigat de presă, și s-a axat doar pe pierderea, timp de două decenii, a acestor bani. După o anchetă minuțioasă și cercetarea a mii de documente, Exploziv-NEWS este în măsură acum să prezinte concluzia finală referitoare la acest subiect (concluzie care ne determină, atât în calitate de organ mass-media, cât și în cea de contribuabili, să acționăm în instanță atât Statul Român, cât și Ucraina): sumele amețitoare „scurse” din vistieria României către CIM Dolinska – Krivoi Rog NU EXISTĂ DECÂT SCRIPTIC, ÎN REALITATE TRAFICANȚII ROMÂNI DE DROGURI ȘI ARME CE ȘI-AU FĂCUT CUIB ÎN UCRAINA, CU COMPLICITATEA AUTORITĂȚILOR DE ACOLO, NU AU DAT, CI AU PRIMIT ACESTE SUME, IAR CEEA CE AU FĂCUT ABSOLUT TOȚI MINIȘTRII ECONOMIEI ȘI AI FINANȚELOR, DE 20 DE ANI ÎNCOACE, SE CHEAMĂ, SIMPLU: CEA MAI MARE SPĂLARE DE BANI DIN LUME! Iar când acești contrabandiști se numesc: Victor Ciorbea, Radu Berceanu, Gigi Becali, Theodor Stolojan, Eugen Dijmărescu, George Danielescu, Florin Georgescu, Mircea Ciumara, Daniel Dăianu, Decebal Traian Remeş, Mihai Nicolae Tănăsescu, Ionuţ Popescu, Sebastian Vlădescu, Varujan Vosganian, Călin Popescu-Tăriceanu, Dan Ioan Popescu, Codruţ Şereş, Adrian Năstase și Mugur Isărescu, plus o armată de generali din SRI și SIE, atunci afacerea poartă marca unui grup de crimă organizată, unic în peisajul penal din lume prin faptul că este vorba despre foști și actuali demnitari români.

Anonymous said...

Dacă aceste lucruri s-ar fi întâmplat pe vremea lui Ceaușescu, toți ar fi sfârșit prin condamnare la moarte. Prin împușcare. Acum, la Dolinska se aud doar împușcăturile rakeților ucrainieni, ce ucid bieții paznici români ai CIM sub ochii șefului suprem al poliției din Ucraina, complice și el cu cei enumerați mai sus la nenorocirile de acolo. Așadar, începând de azi, Exploziv-News demarează cea mai amplă anchetă jurnalistică bi-statală, dezvăluirea nucleului financiar și terorist made in România-Ucraina fiind adusă deja – prin colaboratorii noștrii din Rusia – regimului de la Moscova, Rusia fiind și ea grav prejudiciată de închiderea Combinatului din Ucraina, dar mai ales de atentatele împotriva înalților demnitarilor ruși, săvârșite cu arme din depozitul româno-ucrainian de la Krivoi Rog.
Puteti reciti articolul ,inclusiv comentariile,aici:
http://www.exploziv-news.ro/afaceri-mafie/443-prejudicierea-rusiei-guvernele-romaniei-i-infraciunea-secolului-la-combinatul-de-lang-krivoi-rog-din-ucraina.html
Va propun sa analizati si acest extras din primul articol pe care vi l-am recomandat:
“se pune la cale acoperirea jafului de la Krivoi-Rog cu o tâlhărie și mai mare: Mittal cumpără pe zero lei CIM-ul din Ucraina – asigurând România că va plăti gaura lăsată acolo de toate guvernele postdecembriste, dar și-a făcut deja bagajele, intenționând – spun surse chiar de la vârful corporației, să lase în paragină Sidex-ul Galați.”
Dupa cum observati,se vorbeste despre acoperirea jafului de la CIM Krivoi Rog.Este perfect adevarat.Din 1998,de cand s-au sistat lucrarile la combinat,si pana in prezent,Guvernul roman a mentinut cele 3 filiale ale antreprenorilor ARCOM,ARCIF si UZINEXPORT,chipurile pentru a pazi si a asigura integritatea obiectelor construite si nepredate beneficiarului,intregii furnituri ramasa pe stoc (materiale de constructie,materii prime,subansamble,confectie metalica, conducte tehnologice si utilaje),pentru a pastra in stare de functionare statiile si substatiile electrice si a statiilor de pompe de drenaj si pentru a executa lucrari de revizie si intretinere la toate utilajele montate in complexul 1 de pornire pentru a le mentine in stare de fiabilitate (conform HG 643/1999),si cu obligatia Ordonatorului de credit sa verifice stadiul de realizare a sarcinilor de mai sus,conform Normei metodologice Nr. 12076/1999 emisa de M.L.P.A.T.,la fiecare avizare trimestriala a deconturilor celor 3 filiale.In fapt si in realitate,filialele nu au facut absolut nimic din sarcinile trasate de HG 643/1999 (cu exceptia mentinerii in stare de functionare a statiilor de pompe de drenaj),singurul lor scop fiind acela de a vinde ilegal,pe piata locala,tot ce se putea vinde,banii incasati intrand in buzunarul lor si ai celor care i-au mentinut acolo.La o evaluare corecta a ceea ce a mai ramas si starea in care se afla ceea ce a mai ramas,concluzia va fi una trista.Ce mai poate fi bun dupa 14 ani de intepenire in nemiscare a tuturor utilajelor si echipamentelor electrice peste cate s-au suprapus si deprecierile rezultate in urma succedarilor anotimpurilor (arsita,ploi,ger,inghet,arsita,ploi,ger,inghet,de 14 ori).

Anonymous said...

+++Sunt documente,probe,marturii, fotografi,memorii si sesizari (toate aduse la cunostinta domnului Vindeanu si domnului Boc si comisiilor de abuzuri de la Senat si Camera Deputatilor si DNA-ului si Presedintiei si mass-mediei).
+++Mai sunt zeci de articole aparute in presa vremii incepand cu 2003.
+++Inchei lista cu cele 2 reportaje difuzate pe PROTV-Romania te iubesc,din 14 martie si 9 mai 2010.Daca nu le-ati vazut le puteti vedea,inclusive comentariile extra,aici,
Cel din 14 martie:
http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-krivoi-rog-o-investitie-de-1-miliard-de-dolari-pierduta.html
Cel din 9 mai:
http://stirileprotv.ro/video/romania-te-iubesc-krivoi-rog-colosul-care-inghite-din-banii-tarii/60422134
Nu pot decat sa inchei prin a va spune ca la Dolinsca,unde se afla de fapt CIM Krivoi Rog,au fost oameni care au monitorizat toata activitatea frauduloasa a conducerilor celor 3 filiale,care au avut curajul sa strige “HOTII” fiind concediati pentru asta,si care au adunat o cantitate suficienta de documente falsificate,probe,marturii si fotografii.Toate acestea au fost transmise la institutiile statului mentionate mai sus iar rezultatul a fost TACERE MORMANTALA si lipsa totala de reactie deoarece nimeni nu trebuie sa stie nimic despre aceasta HOTIE la drumul mare.
In urma citirii materialelor de mai sus a devenit evidenta si explicatia,simpla,a tacerii si lipsei de reactie.
Nu am reusit sa aflu ce ati hotarat la cina cea de taina de la Crowne Plaza, poate imi spuneti dumneavoastra,dar mi-am facut datoria sa va previn de smecheria care vi s-a pregatit.
Daca veti considera ca va ajuta baza de date de care v-am vorbit mai sus,si daca aveti curiozitatea sa luati legatura cu cei care stiu tot ce s-a petrecut si se petrece la CIM Krivoi Rog, nu aveti decat sa-mi raspundeti la acest mesaj si voi fi gata sa incepem o colaborare reciproc avantajoasa.Avantajoasa pentru dumneavoastra pentru ca veti sti situatia reala si corecta a combinatului si pentru mine ca voi reusi sa impiedic acoperirea jafului combinatului prin vanzarea lui dumneavoastra.Cu deosebita consideratie si stima,
Bogdan Marinescu

SimP said...

@Anonymous May 14, 2010 4:39 PM

Go play in traffic!

itzic baseanu said...

Bai Toni,

Ciudat esti ma baiete!...Tu ai o problema cu sistemu’ de valori!...Tu crezi ca toti raspund la “comenzi”, ca toata lumea are un “sef” caruia trebuie sa-i fie sluga,si daca poate, sa-l si tradeze cu prima ocazie! Nu toti se comporta ca tine, mai sunt si oameni care fac numai voia lui Dumnezeu…Oameni liberi cu-adevarat,cu cugetul liber si nepervertit. Tu nu esti Liber bai Toni, daca gandesti asa! Tu esti cel mult un infierbintat acolo , esti suparat rau de tot si cocosat de pedanterii si propria suficienta.Linisteste-te, ca daca mi-aduc bine aminte tu ai inceput galceava asta spurcata- postarile stau marturie!Unde Doamne iarta-ma ai ascuns pina acum toata smoala asta spurcata care-ti intuneca logoreea, in vintre, in suflet?...Hai, fii baiat cuminte si nu te mai certa cu lumea, respecta presedintele tarii in care te-ai nascut si nu mai baga mamele in mizeria asta de galceava care te macina!...Ai vazut ce rezistent este Base la toata latrina de injuraturi spurcate si la valurile de prostie care intuneca mintile unora!...Pai tu ce faci, te scapi pe tine-asa usor?...Auzi, si-un sfat pentru viitor,te implici prea patimas, nu face bine la circulatie!...Inteleg ca “Yep”, te fute cineva?...Saracu’ de tine!

Anonymous said...

Marius, până vii tu, se pare că se termină. Ne descurcăm singuri.
Dar vino, oricum.
Te aştept în piaţa Universităţii, să ne bucurăm împreună.
Cu toţii!
Fuck the bastard!
Now!

Anonymous said...

aceasta este democratia din rom.ex de abuz.multumesc dle m mina.

SRI Cluj, acuzat că vrea să tărăgăneze aplicarea unei sentinţe în cazul unui fost angajat

Serviciul Român de Informaţii ţine morţis să nu respecte deciziile judecătoreşti ale clujenilor. Ioan Handrea, un colonel care a lucrat în SRI, a cîştigat mai multe procese cu această instituţie, însă pînă acum serviciul a refuzat să pună în aplicare deciziile judecătoreşti. În plus, SRI a pus lacăt pe cazul lui Handrea, refuzînd să-şi facă publică poziţia faţă de acest subiect.

Foaia transilvană a prezentat în numerele anterioare cazul excepţional al clujeanului Ioan Handrea care, în urma unui decret prezidenţial de epurare politică, a fost destituit din conducerea SRI Cluj. Handrea a deschis mai multe procese pentru a dovedi injusteţea modului în care a fost dat afară şi le-a cîştigat. Judecătorii au emis mai multe decizii reparatorii conform cărora fostul colonel ar fi trebuit reangajat în cadrul SRI. Cu toate acestea, instituţia a refuzat să le pună în practică. Mai mult, anul trecut, lui Handrea i s-a făcut o plîngere penală pentru dezertare şi i s-a blocat pensia pe care ar fi trebuit să o primească.

În urma unei alte serii de procese finalizate în toamna anului trecut, colonelul clujean a fost achitat de acuzaţia de dezertare, dar la începutul acestui an, colonelul Gheorghe Oltean, şeful SRI Cluj, i-a mai făcut o plîngere penală, tot pentru dezertare. Pentru ca totul să fie cît mai kafkian, „dezertorul” are livretul militar vizat.

„La Tribunalul Teritorial Militar Bucureşti mi-au dat cîştig de cauza şi judecătorii spun foarte clar că, dacă n-am dezertatat şi sentinţa nu s-a executat asta înseamnă că sentinţa trebuie executată. Asta s-a întîmplat pe 24 septembrie 2009. În ianuarie, primesc o citaţie la parchetul militar, că mi-au făcut din nou plîngere penală de dezertare. Să te judeci a doua oară pentru dezertare e o aberaţie. Plîngerea e aproape identică”, spune colonelul Handrea.

SRI „no coment”

Pe de altă parte, SRI intră în „silentio stampa” şi nu doreşte să comenteze situaţia prezentată motivînd că nu doreşte să intervină în actul de justiţie. „Avînd în vedere faptul ca în prezent Serviciul Român de Informaţii este angrenat într-un proces cu petentul la care faceţi referire, nu ne este permis să facem nici un fel de comentariu care ar putea fi interpretat drept imixtiune în actul de justiţie”, arată instituţia într-un răspuns la solicitările reporterilor Foii Transilvane.

Aceeaşi instituţie nu doreşte însă să îi răspundă nici lui Handrea, care a trimis mai multe petiţii în care cerea clarificarea situaţiei în care se află. „Cînd am văzut că nu se întîmplă nimic, am înaint un memoriu Comisiei de Control SRI, în noiembrie 2009, iar în ianuarie directorului SRI şi Preşedintelui României, dar nu am primit nici un răspuns. Ei (SRI - n.r.) vor să judece încă un an de zile această plîngere de dezertare, după aceea vor face o altă plîngere de dezertare, pînă cînd ies din termenul de a pune în executare sentinţa, care are un termen de trei ani şi a fost emisă în 3 decembrie 2008”, crede Handrea.

Juriştii consumă „forţa” SRI

Experţii în materie de drept penal spun că dacă o persoană care a fost achitată este acuzată de exact aceeaşi faptă, se poate ajunge la anularea acuzaţiilor. „Dacă se întîmplă aşa ceva în cadrul unei instituţii este destul de grav, pentru că asta arată că juriştii angajaţi nu îşi cunosc meseria. O persoană achitată de o presupusă faptă nu mai poate fi acuzată de acelaşi lucru, pentru că această cauză va fi respinsă din start. Se pierd bani şi energie cu acest gen de demersuri”, spune un avocat clujean.

Tag-uri articol: sri, gheorghe oltean, ioan handrea,

Bogdan Marinescu said...

Țara orbilor și chioru’-împărat
Articol scris de Simona FICA,13 Mai 2010
Era în 20 mai 1990, Duminica Orbului. Am mers la promenada mascaradei, in corpore, cu trandafiri într-o mână și voturi tembele în cealaltă. Murise regele și noi îl încoronam voioși pe Păcăliciul „Măi-Dragă”. La un popor care își asasinase președintele pentru că îi dăduse locuri de muncă, case, mașini și concedii la munte și la mare pe cheltuiala statului, așa conducător nou îi trebuia. L-am meritat pe Iliescu, pentru că, în Duminica Orbului, am fost chiori cu toții și ni l-am cocoțat în frunte. După ce ne-a mai revenit, oarecum (la unii), vederea, am mers iar la mascaradă, și am schimbat de la fundul țării pampersul Ilici cu scutecul Constantinescu. Ăsta da președinte: a dat Basarabia pe veci rușilor și a distrus serviciile secrete. Iar am avut atunci o sclipire de vedere și l-am dat jos, înlocuindu-l cu băbăciunea de dinainte, pe principiul rău cu rău dar mai rău fără. L-am schimbat pe Țap cu Bufnița și din nou, timp de patru ani, ne-am pierdut parțial vederea. N-am văzut că muzeul Cotroceni a devenit palat dictatorial și garnizoana unui grup de crimă organizată ce s-a așezat încet-încet pe spinarea noastră (și BINE NE-A FĂCUT, prostia întotdeauna se plătește!). A venit apoi anul 2005. Încă eram chiori, dar un pic, un pic mai vedeam, în ceață, cum clica lui Iliescu distrugea cu sârg ceea ce noi construisem în 50 de ani. Ne-am primenit, ne-am gătit, am dat dracului trandafirii cu țepii lor cu tot, și am votat iar. L-am dat jos de pe soclu pe comunist și am pus un securist (măcar dacă în prostia noastră am fi pus un securist loial României, dar noi l-am ales exact pe cel care vânduse secretele militare ale țării pe vremea când se juca de-a piratul-conducător de navă prin țările arabe!). Nu l-am văzut, timp de patru ani de domnie, că bea, că preacurvește, că râde ca prostul în târg la înmormântări ori plânge ca paiața la nunți, că ne-a trimis militarii la dracul în praznic unde chiar îi ia dracul, rând pe rând, întorcându-ni-se în sicrie de plumb, că minte și că își pune țiitoarea - Leana lu’ Cocoș - să ridice viloanțe personale peste amărâtele noastre de bordeie, ori că ordonă limbricului pus premier de paie să dărâme ce-a mai rămas nedărâmat de Iliescu-Constantinescu. Și, pentru că suntem chiori, cu toții, am mers din nou, ca turma, să îl votăm, la sfîrșitul anului trecut. Sfârșit a și fost! Ne-a luat pentru totdeauna vederea. Suntem ORBI! Orbi conduși de Chioru-Împărat.
Simona FICA

radu said...

@itzicbaseanu: ma lingaule securist, daca te prind miercuri in piata dau cu petarda dupa tine!

Anonymous said...

Yep! Radu, nu-i nevoie de petardă. Ajunge un "Bau!" şi moare.
Dar nu merită. Nu cu LOT-ul ăsta (Limbrci, Oxiuri, Tenii) ne batem.
Ăştia mor singuri, la trei secunde după ce le crapă capu'.
Capu' la bandă, ăla e ţinta.
Mortu' ambulant, groparul naţiei.
"Ăl' bătârn", ăl' cu coarne, copite şi codiţă!
Ăla care nici la meciul Oltchimului nu mai are curaj să-şi arate pocitania de mutră chioambă.
Oricum vor fi şi ei acolo, care în uniformă, care în civil, după cum primesc ordinul pe unitate, nici o grijă.
Leghiunile!
So, let's fuck the bastard!
Cum zicea John Lennon:
Come together, right now, over me!