Wednesday, January 25, 2012

Ultimul Cartus (de manevra) - Basescu va cere inlocuirea guvernului Boc cu o echipa de tehnocrati


Vizibil marcat de tensiunile interne si presiunea externa, Traian Basescu va recurge la solutia istorica" Un cal pentru un Regat"
Catalin Tolontan publica in exlcusivitate un draft al discursului imaginar pe care inca presedintele Romaniei ar putea sa-l vanda poporului :

Dragi compatrioți,

Ca președinte al României, invit partidele, sindicatele și organizațiile nonguvernamentale, invit întreaga societate la responsabilitate și la încredere în capacitate acestei țări de a alege soluțiile cele mai bune pentru ea.

Ca președinte al României vă propun tuturor ca, indiferent de simpatiile politice, să găsim drept rezonabile următoarele măsuri imediate, cărora să le urmărim, împreună, aplicarea legală:

" Invit partidele politice parlamentare să negocieze un premier tehnocrat căruia să-i ofer atribuțiile de a-și forma un guvern de specialiști. Noul guvern va conduce țara în acest an important pentru consolidarea relansării noastre. Solicit partidelor ca noul cabinet să beneficieze de un moratoriu politic, asumat public în fața cetățenilor, pe întreaga derulare a mandatului guvernului de pînă la alegeri. Propun ca, în momentul numirii acestui guvern, să înceteze tactica ipocrită a salarizării cu 1.500 de euro pe lună a unor oameni cu funcții care cumulează o asemenea răspundere și să oferim acestor specialiști ajunși în fruntea ministerelor salarii comparabile cu cele din marile companii private. Acest principiu competitiv de salarizare va rămîn unul permanent în Guvernul României."

Atasez mai jos o secventa preluata din materialele filmate de Vlad Petri in Piata Universitatii. Ofiteri in rezerva si activi ai MAI in conflict verbal cu Jandarmeria

5 comments :

Matilda said...

Băsescu a avut un discurs de campanie electorală, în care a spus ceea ce ştiam : că este un conducător bun, va fi alături de români, va continua modernizarea statului, etc...
Adică NIMIC !

Marius Mina said...

Mda, om vedea cat isi va mai continua "reforma" ;-)

nicole said...

avem nevoie de sustinere in strada. e un viscol turbat si se rezista mai greu.ca sa plece nemernicu' de la Cotroceni trebuie continuata presiunea cu proteste cat mai multe.

Asiguracasa said...

Sunt de acord cu Nicolae cu cat vom fii in numar mai mare cu atat mai bine.Ajutati-ne sa facem tara mai buna .

admin said...

boc nu va demisiona