Thursday, March 28, 2013

Decriptarea "afacerii" Pivniceru. Liberalii renunta la Ministerul Justitiei



Aflu azi de la doi importanti lideri PNL ca partidul se pregateste sa renunte la Ministerul Justitiei. Informatie importanta, care dezvaluie logica intamplarilor de zilele acestea. 
Iata elementele importante: 
1. Mona Pivniceru confirma in urma cu doua saptamani, la Sinteza Zilei ca e dispusa sa plece la Curtea Constitutionala. Pai de ce, ma intreb. Sa lase lucrurile neterminate? Sa ramana cu un mandat ratat? Pivniceru, care si-a dat, asta vara, fara sa clipeasca, demisia din magistratura fara sa fie sigura ca va fi numita ministru, nu cred ca si-ar cauta un loc caldut cu salariu bunicel. Avocatura ar fi mult mai banoasa. Raspunde Pivniceru: ea nu are stofa de politician, are principii. Buuuunn, deci i s-a cerut sa le incalce. 
2. Aflam de la dl Ponta ca Basescu i-a cerut lui Pivniceru sa-l numeasca pe Morar si ea nu a vrut. Ponta nu spune nimic de Kovesi, aflam de la Basescu aseara ca o ceruse si pe KOvesi si Pivniceru i-a spus tot "niciodata". Atunci de ce nu ne-a spus Ponta si de Codruta???
3. Mandatul la CCR incepe in iunie, Senatul condus de Crin Antonescu se grabeste sa o voteze pe Pivniceru pentru CCR acum doua zile. De ce?
4. Ponta anunta demisia dnei Pivniceru si preluarea Ministerului Justitiei sub pretext ca Pivniceru ar fi incompatibila. Unde e incompatibilitatea nu explica nimeni.
5. CSM decide azi ca Morar, al carui mandat incepe tot in iunie, nu se gaseste in incompatibilitate. Corect, de data asta. Atunci nici Pivniceru nu e. Atunci de ce a demisionat?
6. Liberalii o trimit la Curte pe Pivniceru fara sa aiba inlocuitor pentru minister. Il lasa pe Ponta interimar sa numeasca procurorii sefi. De ce? 
7. Liberalii renunta la minister. I-l lasa PSD-ului. De ce? "Sosete murdare" imi raspunde unul din liderii PNL cu care am discutat azi. 

Concluzia: Antonescu asteapta ca Ponta sa o propuna pe Kovesi si sa-si rupa gatul. PNL se va delimita public. Pentru asta au sacrificat-o pe Pivniceru. si Justitia.

Ce cred ca s-a intamplat:

1. Basescu i-a propus lui Ponta sa imparta parchetele: Ponta sa ia Parchetul General, el DNA pentru Kovesi. 
2. Ponta o cheama pe Pivniceru si ii cere sa faca cele doua propuneri. Pivncieru refuza, ca doar tot ea a trimis-o pe Kovesi la Bruxelles ca sa o scoata din cursa si tot ea l-a anuntat ferm pe Basescu ca nu ii pune in ruptul capului pe Codruta si pe Morar. Isi pune la dispozitie demisia si plecarea la CCR.
3. Pivniceru il informeaza pe cel care a chemat-o in acest guvern: Crin Antonescu (asa gasesc firesc, nu cred ca l-ar fi sarit pe presedintele PNL fara sa-l informeze). Il intreaba daca are sprijin politic sa faca ea numirile procurorilor. La rugamintea premierului, a amanat procedura pana acum.
4. Antonescu se consulta cu PNL. "Sa-si rupa Ponta gatul si noi ne delimitam", e concluzia liberalilor. Dovada ca Antonescu pune pe ordinea de zi la Senat numirea lui Pivniceru la CCR acum si nu mai incolo. Dovada ca liberalii il lasa pe Ponta interimar 45 zile, nu ii cer sa lase numirea procurorilor pentru ministrul titular si dovada ca acum se gandesc sa ii lase ministerul cu totul. 
5. Pivniceru putea propune procurorii pana la demisie. De ce nu a facut-o? De scarba, cred. Cand vezi mizeria care te inconjoara, te retragi. 

De ce-l urmez pe Badea. 

Mircea anunta aseara ca daca Ponta o propune pe Kovesi, el iese in strada sa ceara schimbarea si a lui Ponta. Ma alatur fara sa mai astept sa o propuna pe Kovesi. Pentru ca va gasi probabil o alta Kovesi, precum acest Calin Nistor care conduce acum DNA, sluga perfecta a regimului. 
Fac asta pentru ca: 
-justitia e acum domeniul cel mai important in Romania. Mai important ca economia. A fost sacrificata la un troc Basescu-Ponta si la o frecare de maini de doi lei a liberalilor contra lui Ponta
-sa mai faci blaturi cu Basescu azi inseamna ca si tu esti cu perdeluta in cap. Sau cu serviciile la usa. Sau cu santajul pe masa. 
-fac asta pentru ca asemenea lui Raed Arafat, Mona Pivniceru merita. Un om integru, caruia sistemul nu i-a gasit vreo pata, vreun dosar judecat stramb, vreo suspiciune de mita, merita sa fie un simbol aparat. 
-fac asta pentru ca oamenii au iesit anul trecut in strada si apoi la referendum si la alegeri si au adus USL la putere pentru doua lucruri: sa ne scape de Basescu si sa faca dreptate. USL in schimb face blaturi cu Basescu si ii lasa parchetul pe mana. Asta in timp ce la putere e, buzunarele si le umfla.

2 comments :

Sandu said...

Iohannis anunță cutremur în USL dacă Kovesi ajunge la DNA și dacă reorganizarea se face fără PNL. #La ce crescatorie de Kovesi e in "sistem" are Basexu de unde alege o Kovesi ptr fiecare post scos la "concurs" . Nu va stresati degeaba, Ponta merge mai departe, cu nasu-n suflet si simtiri ...

Scrie opinia ta said...

Analiza e corecta, insa ar trebui sa ne intrebam de sursa negocierilor si coabitarii Ponta-Basescu. Eu cread ca deal'ul e mult mai larg, il include pe Nastase(al carui proces bate la usa, judecatorii se recuza singuri pentru ca atunci cand deal'ul cade recuzarea sa fie respinsa), il include si pe Videanu(ca si poporu' tre sa vada ceva sange, vezi ieri primul titlu in oficios referitor la afacerile lui Videanu, articol scos repede dupa ce deal'ul a cazut)

Cat timp astia din USL ataca redute minore, Basescu isi joaca toate cartile. Cand se vor trezi la realitate si vor realiza catastrofa economica si democratica impusa de euroborhot, cand vor reveni la discursul pana acum singular al lui Antonescu de la inceputul interimatului si desigur cand vor actiona in consecinta vor scapa de Basea si la pachet de toate cozile lui de topor.