Sunday, March 30, 2008

Oligofrenia salveaza Romania

Criza acuta in footbabaul romanesc. Becaliada a distrus tot ce era frumos in sportul asta. Imi plac butoanele care functioneaza perfect . Clujul blocat in tentativa sa de a mai juca fotbal si de a accede acolo unde merita. Lacatus, o nulitate in materie de antrenorat, a lasat deoparte demnitatea lui, si se gudura ca un pechinez pe langa oligo/garhii din Ghencea.Asa s-a mai scris o pagina rusinoasa din istoria de rahat a fotbalului,o radiografie redimensionata la unitatea de stadion a societatii romanesti. Am ajuns sa traim si ziua cand presedintele s-a implicat acolo unde numai Ceausescu mai indraznea, o coincidenta nefericita inscrisa cu litere de aur in palmaresul echipei Steaua. Asocierea cu asa zisul razboinic al luminii umple paharul din ce in ce mai plin al penibilitatii unui presedinte jucator care castiga intodeauna la masa verde a rumegatoarelor de populism demagogic . Cum te poti asocia cu un "amarat al tranzitiei" aruncat in varful piramidei de ilegalitati de cuscrul temporar, sobolanul rozaliu . Liderul necontestat al marlaniei nationale este multumit de minunea dumnezeiasca , razboinicii sai au fugit de pe teren cu demnitatea sobolanilor .Satisfacuti deplin de subtilitatea cu care sustraseseara felia de cascaval din capcana fair play ului. Cu siguranta s-au grabit sa prinda ultimul metrou spre Ghencea.
Competitii trucate, arbitri incompetentzi , coruptzi, si - cel mai tragic - adaptarea “concurentilor” la acest sistem ticalosit care avantajeaza si stimuleaza cangrena societatii romanesti. Cata demnitate? Cata lasitate inspira fuga stelistilor din teren, evitand o infrangere conturata ?.Chestiune ce tine de fibra morala nationala poate iremediabil alterata .Nimeni nu pomeneste de suma promisa de Becali arbitrului .Bricheta a fost cel mai bun motiv pentru ca oricum ar fi urmat un penalty pentru Steaua. Echipa "laundromat" trebuie sa castige campionatul ca sa mai poata spala Becali, pe langa milioanele de la UEFA, alte cateva zeci de milioane produse din mila Domnului.Basescu a reusit sa sufoce prin decizia sa cateva milioane de romani,decizie care il va costa si la urmatoarele alegeri sute de mii de voturi.
Ingroasa astfel randurile celor care numai vor sa auda de al sau de avortonul politic conceput in eprubeta Cotrocenilor,PDL.Cu toate argumentele sale este greu de inteles asocierea cu campionul necontestat al imbecilitatii absolute Gigi Becali. Romanii au un proverb:"Daca te bagi in rahat te mananca porcii". Sunt nerabdator sa vad cum berbecul national ii va face din nou slujbe de pomenire a mortilor si viilor lui Traian Basescu in campania care se apropie.Acum ,pentru cateva zile sunt din nou prieteni. Or sa dispara amandoi asa cum au aparut, inecati in zoaiele istoriei .

Sambata in Bundesliga, un arbitru si-a luat o bricheta-n cap. In mijlocul unui grup de jucatori.Scena cred ca a fost rejucata de forta divina pentru a transmite un mesaj celor mai novici in arta civilizatiei.Arbitrul german nu s-a speriat, nici n-a cautat bricheta, jocul a continuat ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Pe Giulesti arbitrul roman traditional a sunat retragerea in transee fiind motivat de atacurile teroriste simulate.
Oligofrenia salveaza(uneori) Romania .

No comments :