Thursday, August 21, 2008

Basescu Kazacioc

Pentru cine are ochi , urechi si un IQ peste media nationala, Basescu continua intr-o maniera putin mai evoulata , kazaciocul lui Iliescu regizat de coregrafii KGB -(FSB). Vizita recenta in zona de conflict , contactele si gafele talentatului om politic Traian Basescu , spun multe despre "simpatiile" sale doctrinare.Blasfemia interceptarii membershipului PPE nu legitimeaza indeajuns travestiul avortonului cu pretentii de partid politic, forcepsat in regim de urgenta printr-un proces pervers de re-branduire a unui surogat socialist(PD) intr-un surogat "popular" PDL.
Mi-e greu sa cred ca toate manifestarile de pina acum au fost doar fructul inconstientei sale politice native . Evolutia Romaniei de la 1989 incoace , etapele istoriei "moderne" au urmat intocmai scenariul si regia Moscovei. Majoritatea schimbarilor democratice si deschiderea economica au urmat imediat episoadelor -"salamului cu soia" si "nu ne vindem tara " de la inceputul anilor ’90 , respectand intocmai ordinele si tempoul rasaritului. Privatizarea nomenclaturii si a progeniturilor comuniste , monopolizarea parghiilor vitale ale economiei romanesti , capitalizarea serviciilor secrete . Controlul quasi total !
Exceptie a facut perioada '96-2000 cand s-a incercat scoaterea Romaniei de pe orbita Kremlinului .Intr-o analiza recenta liderul taranist Radu Sarbu, explica pe larg cum alternanta la putere din toamna lui ’96 a fost in fapt creatia serviciilor secrete:” Puntea peste care ţara a trecut prăpastia crahului a fost CDR şi - în primul rând - PNŢCD. Bineînţeles că ţărăniştii ignorau complet situaţia reală, la fel ca şi noul preşedinte, Emil Constantinescu. Pe măsură ce era trecută, puntea urma să fie distrusă, pentru că proiectul viza nu doar depăşirea crizei, ci şi restauraţia”.
Pozitia administratiei Constantinescu a fost clar orientata spre EU si SUA , fapt caruia se datoreaza , in mare parte ,aderarea la NATO si Uniunea Europeana.
Ce a urmat este deja notoriu, guvernele CDR masacrate cu sprijinul direct al actualului presedinte, culminand cu revenirea in forta a agentilor pro moscoviti in 2000, la putere. O guvernare confuza cu tentative de deschidere pro occidentala a guvernului Nastase la adapostul careia s-a experimentat fenomenul de "talharie nationala" fara limite.
Alegerile din 2004, declansarea "Revolutiei Soroshist Portocalii" dupa modelul ucrainian alimentata de strategii moscovei. Cooptarea PNL ca o garantie democratica in proiectul "Portocalei Mecanice" , urmand ca la foarte scurt timp dupa realiniamentul algoritmului politic impus Moscova prin intermediul Cotrocenilor, Tariceanu sa fie inlocuit de bolnaviciosul Stolojan si astfel confiscarea ultimului brand istoric ramas pe piata de catre slujbasii autohtoni ai Kremlinului sa se poata desfasura fara probleme.
Jocul la offsaid al lui Ion Iliescu in defavoarea lui Nastase a cantarit greu in alegerea lui Traian Basescu .Atitudinea obscura a batranului bolsevic in turul doi al prezidentialelor a contrabalansat succesul electoral in favoarea plangaciosului. Acum, Traian Basescu contabilizeaza salivand antirabic cotele de populism ,in paralel "sponsorul" din umbra , Ion Iliescu , joaca un fel de "Baba -Oarba" pentru eficientizarea electorala a brigazii FSN UNU .Insa ce-i de facut cand incercand sa fugi de dracul , dai nas in nas cu frate sau ?
Ucraina , scandalurile si debandada politica interna cu gafe si balbaieli pe plan extern, razboiul palatelor , orb si interminabil, alimentat de scenarii maneliste cu tinte false de catre "consilierii" prezidentiali(profesionistii demisionari inlocuiti intre timp cu elemente butaforice) in frunte cu fostul agent DIE , Dorel Sandor , eminenta cenusie a cancelariei prezidentiale. Avansarile recente in grad ale unor securisti notorii in ciuda protestelor timide venite din partea unei societati civile fracturate, alimenteaza cromatica cacealmalelor prezidentiale in repetitie. Partidul prezidential FSN DOI trece la randu-i printr-o perioada de turbulente care l-ar putea desumfla considerabil in preferintele electorale.
Doar un "brain washing" eficient ne-ar putea impiedica sa nu observam ca suntem inca legati politico-ombilical de fratele de la rasarit. Iar Traian Basescu , in ciuda bailor de multime si a discursului mesianic promovat cu sprijinul nevinovat al BOR, experimenteaza la greu pe cheltuiala romanului anchilozat in demagogie si populism, kaza-ciocul Moscovei . Si cu toate relele puse cap la cap, Basescu ramane pentru Romania inca un an, un rau necesar. O varianta de vaccin antiviral pe care natia noastra cea de toate zilele trebuia sa-l suporte .....

No comments :