Tuesday, October 21, 2008

Bogdan Olteanu -Jurnal de campanie cu NAOMI


Bogdan Olteanu si-a inceput campania electorala in urma cu cateva saptamani in Colegiul NR.1. Printre sustinatorii declarati ai sai se numara si membrii comunitatii Gay din Romania.Am insistat si am reusit in cele din urma sa schimb cateva replici cu Naomi, unul dintre travestitii care mi-a confirmat telefonic suportul lor pentru tanarul liberal.
Cu strategia de campanie remodelata si sprijinul unui pastor, proaspat sosit din Illinois, Olteanu are toate sansele sa cucereasca electoratul tanar, dornic de modernizare si libertate deplina, prin schimbarile pe care membrii comunitatii Gay o asteapta din zilele firebinti ale lui decembrie '89.Din surse liberale am aflat si cateva dintre promisiunile facute de Bogdan Olteanu membrilor comunitatii gay : dreptul la ascociere , dreptul acordat cuplurilor de homosexuali de a adopta copii si nu in ultimul rand , dreptul de a se putea casatori.

O strategie in premiera care a stranit deja multe controverse in interiorul PNL

Schimbarile recente in strategia de campanie a lui Bogdan Olteanu indica o apropiere de politica liberal sociala a candidatului Barack Obama(favoritul in cursa pentru Casa Alba a lui Olteanu) iar faptul ca aduce in prim plan problema homosexualilor poate fi interpretat ca o reconsiderare a pozitiei pe care nu cu mult timp in urma a avut-o fata de Ambasadorul Americii Nicholas Taubman Incet dar sigur apele incep sa se limpezeasca, adevarul si dreptatea vor iesi intotdeauna la suprafata. Bogdan Olteanu nu lupta doar cu vechea garda a sistemului comunist ci si cu prejudecatile majoritatii romanilor inghetate inca in trecut.
El este candidatul cu viziune pro-occidentala care poate contribui la schimbarile necesare inlocuirii surogatelor democratice cu democratia reala.Se aud tot mai des voci care spun ca PNL-ul s-a impartit in doua aripi , una conservativa al carei component este si Primarul Sectorului 1 , Andrei Chiliman si alta mult mai liberala reprezentata de adeptul schimbarii reale, Bogdan Olteanu care a adoptat o parte din valorile liberal- democrate ale candidatului Barack Obama .
Astfel se explica participarea lui Chiliman in campanie alaturi de Crin Antonescu , Arin Avramescu si Ludovic Orban.Tensiunile dintre Bogdan Olteanu si Andrei Chiliman s-au amplificat in ultima perioada .
Conflictul din interiorul organizatiei sectorului unde candideaza nu este nou. Luna trecuta, Chiliman a ridicat corturile pe care le amplasase acesta, sub deghizarea unui ONG, in Piata Pajura si in Piata Domenii, pe motiv ca nu aveau autorizatie. Liderul Camerei instalase corturile cu mai bine de o luna inainte de startul campaniei, cu scopul oficial de a strange semnaturi in favoarea unor proiecte locale. Oamenii sai s-au trezit insa cu o vizita din partea angajatilor primariei, care au cerut autorizatiile necesare. In scurt timp, corturile au disparut si nu au mai fost instalate de atunci.Ruptura este insa si mai veche, originile sale putand fi gasite la Congresul PNL din ianuarie 2007, cand seful organizatiei liberale din sectorul 1, Vlad Moisescu, l-a sustinut pe Ludovic Orban in lupta acestuia pentru postul de vicepresedinte pe probleme de imagine, impotriva lui Olteanu. Vlad Moisescu s-a mai opus si la anuntul candidaturii lui Olteanu in sectorul sau, dar liderul Camerei si-a impus decizia in fata conducerii centrale. Nici ceilalti membri ai organizatiei nu sunt foarte fericiti de alegerea liderului Camerei, ei nefiind de acord cu candidatura acestuia in sectorul lor. Aceasta, in ciuda faptului ca Olteanu este "localnic", avand o casa in Bucurestii Noi. "Ca primar, am nevoie de o echipa cu care sa lucrez pentru interesele comunitatii noastre in Parlament. Mi-as dori ca parlamentarii sa faca echipa buna cu primarul", a declarat Chiliman. Astfel, el i-a laudat pe candidatii Arin Avramescu, Crin Antonescu si Ludovic Orban.

7 comments :

Bogdan Iorga said...

:(
delicat subiect...
sincer vorbind, dincolo de "politically correctul" ambalat in tipla "fancy" de tip "US Shopping" ma vad mai conservator, ca tot satul romanesc din care ma trag si il asigur pe dl Olteanu de totala mea lipsa de sprijin.
Amin!

CRadu25 said...

@marius, regret, dar abordarea unor subiecte gen homosexualitate in stilul "larg" al Occidentului nu stiu daca ii va apropia electoratul tanar. In schimb sigur va reusi sa-i indeparteze electoratul "matur" - ca sa nu spun de varstnici. Asa ca miscarea e cu doua taisuri, mai degraba in pierdere. Nu ca mi-ar parea prea rau :) .

Marius Mina said...

@Cradu25- Fiecare isi gandeste strategia de campanie dupa necesitati ;-)

Bogdan Iorga said...

Sau, ca sa conchidem parafrazind proverbe, fiecare candidat, pe strategia sa piere...
Teoria formei fara fond (fund in cazul de fata) e la fel de actuala si acum, ca si pe timpurile domnului Eminescu...

Marius Mina said...

@Bogdan, e o experienta noua pentru mediul politic romanesc, interesanta si merita urmarita cu atentie.Aud ca isi desfasoara campania pe fronturi multiple.De curand s-a intalnit cu persoane importante sosite din afara sa-i sprijine campania. A avut intalniri cu pastori ai Bisericii Adventiste si Penticostale , am inteles ca urma sa se intalneasca si cu "Martorii lui Jehova ". Mai multe detalii in postarile mele de maine.

Anonymous said...

din nou minciuni si alte minciuni...... voi chiar va considerati analisti politici aici... vad ca toata lumea are surse de la care se primesc informatii despre intalniri care nu au avut loc si strategii care nu exista. chiar as fi curios sa aflu si eu care sunt sursele alea din care sustragi dumneata aceste informatii atat de utile si cu care ne luminezi zilele umbrite de amagiri electorale. sa inteleg ca acest blog vrea sa fie o revista de paparazzi a campaniei electorale?!? :)))))) sunteti penibili..... de fapt, esti penibil domnule marius mina!

Marius Mina said...

Pentru anonymus sursele sunt strict confidentiale...

Penibil sunteti Dvs D-le Olteanu !