Tuesday, October 21, 2008

Talpes si Hayssam , doua pietre de gatul lui Basescu


Nu trebuie sa citim neaparat memoriile lui Ovidiu Ohanesian pentru a ne limpezi mintile in dilema "RAPIRII Jurnalistilor". Angrenajul serviciilor a contribuit din plin la punerea in scena a "rapirii". Ohanesian a spus de la bun inceput ca au fost victimele unei manipulari grosolane, numai ca multi l-au "crezut" deplasat , rau intentionat sau de ce nu, "suferind". In fapt cred ca majoritatea celor care-i disputa teoriile nu au avut timp indeajuns sa poata procesa informatia reala. Basescu este unul din pionii principali ai acestei trilogii. Cu un Hayssam, agent triplu a jucat cum i s-a ordonat fiind santajat cu dosare grele de furaciune. (Sunt curios ce scenarii avea sub biroul oval presedintele in cazul Sorin Ovidu Vantu-alt infractor din ograda informationala a Cotrocenilor)

Acum Basescu a gasit de cuviinta sa viziteze o dictatura islamista cand majoritatea sefilor de stat din lumea civilizata evita aceasta locatie. De ce s-a deplasat in Siria chiar inainte de startul campaniei electorale?
Ipoteza 1
Serviciile aveau infromatii despre devoalarea fentelor in cazul "rapirii jurnalistilor" si trebuia sa inchida gura cuiva care detine chei importante pentru viitorul lui Traian Basescu si al colaboratorilor sai apropiati.
Traian Basescu poate fi acuzat de inalta tradare daca Omar Hayssam vorbeste deschis despre ce s-a intamplat atunci.La indemnul lui Ioan Talpes, consilier de taina al lui Traian Basescu si actual candidat PDL pentru Senatul Romaniei.
Sfatuit de Talpes si folosindu-se de ralatiile acestuia cu spionajul lumii a treia(si nu numai), Traian Basescu s-a dus in Siria pentru a transa problema cu "pasarica ciripitoare" Hayssam.
Ipoteza 2
Basescu a inghitit momeala acceptand in acelasi timp sarutul otravit al "mortii",aflat in pierdere de popularitate trebuia sa inventeze o bomba de imagine. Asa s-a nascut departamentul scenariiilor electorale care a instrumentat bine "tehnologia serviciilor", agentii si opinia publica. Episodul "Suspendarii " este o dovada in plus ca cel putin pina intr-un anumit moment "anturajul discret" adin jurul Presedintelui Basescu a functionat perfect in beneficiul acestuia.Astazi stim deja ca Mircea Geoana este fara dubii "agentul" de legatura al lui Traian Basescu in PSD, fapt pentru care nu m-ar mira o eventuala alianta intre fratii siamezi FSN (PSD si PDL).
Cum intodeauna exista o nota de plata, Basescu va fi obligat sa o achite, probabil pentru temperamentul sau ostil si diabolic. Ovidiu Ohanesian scrie in carte lui recent publicata :"Traian Basescu este inconjurat de doua categorii de persoane: slugi si dusmani", nu este o noutate , toti cei care-l cunosc indeaproape pe Traian Basescu pot confirma acest adevar.
Am anticipat de ceva timp o astfel de situatie si nu exclud ca serviciile saturate de schizofrenia nationala provocata de Basescu , gandindu-se sa-l "anihileze".
Din motive multiple, nu m-ar mira o eventuala disparite din scena a lui Omar.
Cancerul dispare si apare la comanda. Litvinenko e un exemplu viu inca in memoria colectiva.

1 comment :

Lilick Auftakt said...

Nu cred ca sunt doar slugi si dusmani. Mai sunt si dintre cei care il manipuleaza. Dar aia probabil acum fac pe slugile. :)