Friday, December 5, 2008

Constantin Ticu Dumitrescu a incetat din viata

Constantin Ticu Dumitrescu



Ticu Dumitrescu a incetat din viata, vineri, in jurul orei 11.00. Potrivit unor surse medicale, presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania suferea de cancer.
In ultima luna, el a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca. Trupul sau va fi depus, vineri, la sediul Senatului, urmand a fi inhumat la Buzau.
Om politic roman, fost detinut politic, fost senator de orientare crestin-democrata (PNT-CD), presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, initiatorul Legii Lustratiei, proiect vehement contestat de cei vizati.
A fost membru al Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii (C.N.S.A.S.)
Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a spus despre despre Constantin Ticu Dumitrescu ca a fost un "om bun, curajos si puternic".
Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a aflat, vineri, de la jurnalistii aflati la Cotroceni, despre moartea lui Ticu Dumitrescu, despre care a spus ca a fost "un om bun, un om curajos, un om puternic, dar si puterea omulului depinde de cat te tine Dumnezeu in viata", informeaza Mediafax.
Intrebat daca a aflat despre moartea lui Ticu Dumitrescu, Quintus a raspuns, vizibil emotionat: "Nu. Mi-ati dat o veste rea. Imi pare rau".
Fostul presedinte al PNL a aratat ca Dumitrescu "mai avea dreptul sa se bucure de tot ce a facut pentru detinutii politici si pentru rezistenta impotriva comunismului.
"El e prahovean ca si mine. Ne stim de o viata. A fost un om bun, un om curajos, un om puternic, dar si puterea omului depinde de cat te tine Dumnezeu in viata", a incheiat Quintus.
Trupul neinsufletit al lui Ticu Dumitrescu va fi depus in holul MIRA, fiind ultima dorinta a fostului detinut politic, care a fost torturat in beciurile acestei cladiri, a declarat directorul de cabinet al ministrului de interne, Gelaledin Nezir.


No comments :