Friday, January 9, 2009

Catalin Predoiu - Prestatorul de servicii justitiare



Catalin Predoiu, a suferit in numai cateva saptamani modificari genetice structurale. Sters si necombatant in timpul guvernarii Tariceanu, devine apt combatant sub bagheta maestrului de ostilitati de la Cotroceni. Un personaj amorf fara activitati publice notabile, nu a deranjat niciodata pe nimeni in scurtul sau mandat liberal, dimpotriva, stilul sau gripat in actiune a servit - cu sau fara intenţie - intereselor PDL sau dupa caz , ale lui Traian Basescu.
Ieri in sedinta CSM independetul justitiar si-a infipt coltii in gatul magistratilor si le-a zdrentuit imaginea cu un set de acuze grave ,scoase cu grija din cutia cu surprize a sefului statului.
Spuneam cu doar cateva zile in urma ca nu va dura prea mult pina cand Basescu, in scadere masiva de popularitate, va iesi din nou la atac si se va dezlantui asupra tuturor "prioritatilor" de pe agenda sa de lucru. Prin portavocile personale, Predoiu si Codruta Kovesi , Basescu a lansat ieri o serie de acuzatii extrem de grave la adresa Justitiei , afirmand in direct , ca instantele au fost penetrate de retele mafiote, iar sistemul informatic integrat, ECRIS, care repartizeaza aleatoriu dosarele catre completele de judecata, ar putea fi manipulat astfel incat anumite cauze sa fie repartizate unor magistrati corupti .
Afirmatii grave , imposibil de imaginat intr-o tara europeana dar pefect plauzibile intr-o democratie de mana a doua. Independentul "liberal" Predoiu si-a facut rolul distribuit de Cotroceni lansand bomba suspiciunii asupra intregului sistem juridic romanesc.
Fara o ancheta prealabila sau probele necesare. O eroare grava care poate fi comparata cu o executie publica, comandata de pacientul sef. Odata racolat de "sistem", Catalin Predoiu si-a ocupat locul binemeritat de prestator servicii in gradina zoologica a lui Bachus Cotrocenicus.
In zilele care urmeaza ma voi ocupa de ascensiunea spectaculoasa a D-lui Catalin Predoiu ,incepand de la Consiliul de Administratie CEC, unde facuse rocada cu Bogdan Olteanu ,trecand prin Consiliul de Administratie BCR, unde printr-o alta coincidenta fericita Bogdan Olteanu era membru al comisiei de privatizare , a carei asistenta juridica a fost asigurata de firma de avocatura Racoti &Predoiu. Aducerea si propulsarea lui Predoiu in PNL , inclusiv propunerea sa pentru portofoliul Justitiei a fost sustinuta in forta de fostul Presedinte al Camerei Deputatilor. Un traseu interesant care merita analizat si studiat pina la cel mai mic detaliu.Intrebat de legaturile sale cu Catalin Predoiu, Bogdan Olteanu a recunoscut ca il cunoaste pe acesta de peste 15 ani. Printr-un concurs de imprejurari sofisticate avem astazi in fruntea Justitiei Romane un carierist autentic.

8 comments :

Anonymous said...

In Sua,presedintele isi permite sa jigneasca asa niste oameni ce reprezinta legea?

Marius Mina said...

Poate Obama...cine stie? Pina acum n-am auzit dar basescu e un presedinte exotic, la el nu se pune(praful pe chelie)

Anonymous said...

Uite asa creste increderea populatiei in justitie:))
Astia aplica o tactica. Proasta. Nu tine. Ei cred ca daca iau masuri care par a fi bune pe fond, noi putem fi de acord si cu modul in care se iau.
Gresit! Nu poti indrepta greseli fara sa respecti legea. Cel mult fanaticii portocalii pot fi de acord cu asta. In niciun caz un om intreg la cap.

Marius Mina said...

@Alandra a crescut deja...


Euro !

Anonymous said...

Let's not jump on the coin-clusions. 'Objections overruled !'. Diagnosticul corect va fi dat la nominalizarea sefului D.N.A. - daca nu va fi nominalizat Daniel Morar si Predoiu ramane pe functie in continuare, putem sa chemam un popa.

Marius Mina said...

@Riddick, r u kiddin' me?
Sau crezi ca s-au terminat slugile lui basescu in Romania.Ca Morar sunt mii..zeci de mii de pupinbasisiti.

Anonymous said...

Good morning ! Testul este concluziv. We'll see.

Marius Mina said...

BS, niciun test, il vor schimba doar ca sa abureasca in continuare prostimea care-i mai crede.