Tuesday, February 3, 2009

In PNL bate vantul schimbarii


Pe 4 februarie Delagatia Permanenta a PNL va decide daca va fi sa nu un Congres Extraordinar,in jurul datei de 20-21 martie ac. Parerile sunt impartie , fortele din interiorul PNL care vor neaparat Congresul sunt aproape egale cu cele care n-ar prea dori o competitie vremelnica in partid. Decizia este in mainile Delegatiei Permanente de maine, ambele tabere mobilizandu-si personalul loial pentru vot , suspendandu-se orice iesire si declaratie de presa pina la decizia finala a D.P.
Surse PNL au declarat ca 98 din cele 160 de persoane care compun delegatia Permanenta s-au exprimat in favoarea unui Congres Extraordinar, decizia finala depinzand de fiecare vot. Propunerea de Congres si stabilirea datei va fi facuta de Biroul Politic Central si apoi validate de D.P. al PNL.
Aripa care-l sprijina pe Crin Antonescu este convinsa ca acesta are toate sansele sa devina noul Presedinte PNL in timp ce sustinatorii lui Tariceanu sunt la randul lor sigur ca favoritul lor va ramane pe pozitie.

Un prim esec al lui Tariceanu s-a inregistrat de curand in Prahova, zona lui Dinu Patriciu , unde demonstratia de forta a cuplului Tariceanu-Olteanu n-a contat deloc in decizia celor care au votat pentru Congres: 97 la 44.
Situatia este aceeasi in majoritatea organizatiilor, semnale din Timis , Constanta,Caras-Severin, Mehedinti si Bucuresti au intarit pozitia celor care doresc neaparat schimbarea in partid.
Motivele care nemultumesc "masa critica" a liberalilor si nu-l mai doresc pe Tariceanu sunt diverse ,insa cel mai frecvent invocat este incapatarea cu care actualul lider PNL doreste, in ciuda opozitiei crescande , sa-l impuna in partid pe finul sau, deputatul Bogdan Olteanu. Paharul a dat pe dinafara in momentul in care s-a discutat numirea purtatorului de cuvant PNL , Tariceanu ignorand total vointa Biroului Permanent .
Dupa doua ore discutii aprinse, Tariceanu a afirmat ca noul purtator de cuvant va fi Bogdan Olteanu si ca decizia ii apartine, in pofida tuturor celor prezenti.

Surse din PNL, la intalnirea cu sefii organizatiilor judetene, ce a avut loc aseara la restaurantul Mc Moni's din Bucuresti, Calin Popescu Tariceanu a incercat cu un ultim efort sa ii convinga pe acestia sa mai amane convocarea Congresului extraordinar. In finalul discutiilorTariceanu s-a recunoscut invins de majoritatea zdrobitoare ce a pledat pentru Congres extraordinar.

Update:Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat marti seara ca data Congresului extraordinar convenita in intalnirea cu liderii filialelor liberale este 20-21 martie.

"Maine vom avea o sedinta prealabila de Biroul Politic Central in care data care a fost aprobata pentru Congres va fi formalizata de BP si care o va supune spre aprobare Congresului (Delegatiei Permanente - n.r.). Ne indreptam spre organizarea unui Congres in 20-21 martie". Tariceanu a precizat ca "s-a bucurat" ca, in cadrul intalnirii cu liderii a 47 de filiale teritoriale, marea majoritate a luat "in serios" semnalul dat de el, anume convocarea unui Congres extraordinar, dupa incheierea unui ciclu electoral."



2 comments :

agaX said...

ce e aceea, citez, "competitie vremelnica" si de ce ar trebui sa fie (sau nu) dorita?

marturisesc ca banuiesc expresia asta de unicitate absoluta.

felicitari!

Anonymous said...

eu am inteles -posibil nu tocnai corect- ca dl Radu Campeanu s-ar fi opus unui Congres exraordinar;
cat despre dl Crin Antonescu, ii doresc, sincer, succces .
cu respect,