Friday, February 13, 2009

In PNL se "lucreaza" intens pentru Congres


Calin Tariceanu a reusit sa blocheze strategia lui Crin Antonescu si Ludovic Orban care viza modificarea statutului PNL, pentru introducerea postului de președinte executiv la Congresul din 20-21 martie. Comisia interna pentru statut, recent infiintata de Tariceanu în acest scop, a respins proprunerea venita din partea unor filiale de creare a funcției de președinte executiv. Postul era pregatit pentru Ludovic Orban în eventualitatea în care Crin Antonescu il va "elibera" din functie pe Tariceanu, la Congres.
Comisia de statut,compusa majoritar din oamenii de baza ai actualului Presedinte, a mai punctat astazi de doua ori in favoarea lui Tariceanu, aproband reducerea numărului de vicepresedinți de la 15 la doar 5.
Apropiatii lui Orban, mizeaza insa pe cartea Delegatiei Permanente, acolo unde detin instrumentele necesare pentru a incerca să modifice proiectul de statut al partidului reclamat de oamenii lui Tariceanu : Mircea Ionescu Quintus, ca sef al comisiei, vicepresedintele Teo Melescanu, secretarul general al partidului, Dan Motreanu, Tudor Chiuariu si fostul ministru pentru relatia cu parlamentul Mihai Voicu. Alaturi de ei au fost cooptati un numar mai mic de sustinatori ai lui Crin Antonescu si Ludovic Orban, precum Norica Nicolai, Victor Paul Dobre sau deputatul Ioan Timis.
Conform procedurilor interne, proiectul de statut mai are insa de trecut prin Delegatia Permanenta a PNL, acolo unde Orban se bucura de un suport foarte puternic din partea filialelor pentru a impune modificarile dorite în documentul care va fi apoi supus votului Congresului din martie.

Alte noutati preluate in viteza de la Ioska Buble:

Comisia pentru Statul a PNL a trasat azi liniile generale ale felului in care se va organiza PNL in opozitie. Potrivit modificarilor PNL se pune sa nu mai fie asa buros si sa se pune pe cura de slabire (de functii):

Primii 8 presedinti ai organizatiilor judetene care vor obtine cele mai bune rezultate la europarlamentare vor fi de drept in Biroul Politic (se va modifica la fiecare tip de alegeri);

Biroul Politic va avea un numar de 25 de membri, inclusiv cei 8 (pana acum erau 31 de membri fara cei 8);

PNL va infiinta organizatii pe fiicare colegiu de deputat (se vor pastra organizatiile judetene);

Organizatia Bucuresti nu va mai fi organizata pe sectoare. Va fi privita ca un judet - organizatie judeteana + organizatiile de sector vor fi privite la fe ca organizatiile de municipii;

PNL va avea doar un presedinte(nu si presedinte executiv asa cum propunea Crin Antonescu si Ludovic Orban)

PNL va avea doar 5 vicepresedinti

Actualul Consiliu National va deveni Consililiu National al presedintilor teritoririali (presedintii de judete + secretarul general + presedintele partidului)

2 comments :

Anonymous said...

Marius, repet ce-am mai spus.

Ideea conducerii bicefale e stupidă şi nocivă, o prostie conjuncturală şi prin care doi băieţi deştepţi se compromit, fiindcă sugerează că amândoi nu fac cât Tăriceanu, ceea ce d.p.d.v. politic, cel puţin, e real, de altfel.

A-l schimba acum pe Tăriceanu înseamnă a face voia lui Băsescu. Şi echivalează cu o dezavuare a propriei guvernări din partea PNL.

Cine are raţiune înţelege. Sper că Ludovic a înţeles. Crin pare la ora actuală guvernat de alte criterii decât cele necesare pentru o judecată politică limpede. Declar, susţin, am semnat deja. :)

Marius Mina said...

Roxana-Daca s-ar fi scuturat de "povara" n-ar fi avut gretzuri, finul e problema lui si se incapataneaza sa nu se distanteze.Sa vedem ce spune tara pe 20.