Tuesday, March 3, 2009

Scenarii inainte de congresul PNL


In preajma Congresului , impartirea in tabere a PNL devine o certitudine, astfel pe langa tabara Pro Tariceanu sau Pro Antonescu a luat fiinta o a treia grupare care cere o solutie de compromis menita sa scoata PNL intarit dupa alegerile interne. Cateva filiale importante care au propus un proiect prin care Calin Tariceanu si Crin Antonescu sa negocieze o formula prin care noua conducere rezultata in urma Congresului sa primeasca un vot de forta din care partidul sa poata iesi mai intarit . Se incearca convingerea unuia dintre cei doi candidati la functia de presedinte PNL sa inceapa negocierile si sa gaseasca formula castigatoare pentru partid. Astfel ,strategia prevede ca unul din cei doi sa renunte la a mai dori sa fie presedinte al PNL, urmand sa ocupe o functie de prim vicepresedinte executiv. Pina in acest moment nici unul din cei doi competitori nu a cedat presiunilor sau tentatiilor. In afara de functia de prim vice, cel care renunta la candidatura ar fi nominalizat candidatul PNL pentru prezidentialele din toamna.

15 comments :

Anonymous said...

Numai lasilor care le este frica de schimbare au putut nascoci o asemenea "gaselnita" LA BAZA CAREIA SE AFLA UN ASEMENEA COMPROMIS LAS!!Daca odata pornit la drum incepi sa te tot uiti in urma, atunci niciodata nu vei mai ajunge la destinatie, deoarece acest trecut te previne ca sa avansezi!!NUMAI OAMENII DE NIMIC SE UITA IN URMA; DAR, DIN CONTRA, CRIN ANTONESCU (nefiind deloc un las) ESTE CONSTIENT CA TREBUIE NEAPARAT SA MEARGA INAINTE, asa cum de altfel a declarat recent.

CRIN ANTONESCU TREBUIE SA SE MENTINA IN CURSA PENTRU SEFIA PNL!(EL DEJA A AMANAT PREA MULT ACEST DEMERS DE RE-ORIENTARE A POLITICII PNL PE O CONDUITA CU ADEVARAT DEMOCRATICA!!A fost de cateva ori nevoit sa o faca TOCMAI PENTRU MENTINEREA UNITATII PNL CARE, ERA LOVIT DE BASECU&CO. DAR ACUM A VENIT TIMPUL SCHIMBARII!! CHESTIA CU "UNITATEA PARIDULUI NU MAI TINE DE CALD CAND PNL REMORCAT DE UN TARICEANU PRABUSIT IN SONDAJE LA 15% (INJURAT DE LARGA MAJORITATE A OAMENILOR PENTRU ORIBILA MASURAS BALCANICO-BIZANTINA PLINA DE NOTORIETATE, INFAMA TAXA AUTO PRIN CARE SI-A AVANTAJAT PROPRIUL BUSINESS AUTO, DAR CARE LE-A CAUZAT UN ADEVARAT COSMAR BUREAUCRATIC, INGREUINDU-LE MULT EXISTENTA CELORA CARE, IN MAREA MAJORITATE, DEPIND DE AUTOMOBIL)!!
Cine conduce PNL trebuie sa candideze si la presedintie. Crin Antonescu trebuie sa candideze la sefia PNL mai intai deoarece PNL ARE NEVOIE URGENT DE O NOUA CONDUCERE CU O VIZIUNE DE VIITOR MAI ATRACTIVA, PE CARE SA LE-O OFERE ELECTORATULUI ROMANESC.

Din pacate, ideile sarbede,stilul de conducere crispat,invechit si FANARIOT CARACTERIZAT PRIN ASEMENEA BIZANTINIZME PRECUM compromisurile nepermise si imorale cu comunistoizii fsnisti, marginalizarea leaderilor din teritoriu si cocotarea in forurile conducerii a cercului de intimi-- linia politica deja rasuflata si borsita pe cate Tariceanu le impune-- il caracterizeaza drept un leader BALCANIC al trecutului. Or PNL are nevoie de UN LEADER DE STIL EURO-AMERICAN PRECUM CRIN ANTONESCU.
PNL TREBUIE SA INVETE SA RUPA CU TRECUTUL RUSINOS POSTDECEMBRIST CARACTERIZAT DE COMPROMISURI NEPERMISE CU comunistoizii si transsecuristii TRANZITIEI DACA INTR-ADEVAR DORESTE SA SE LEAPEDE DE STAGIUL DE TRANZITIE SI SA PROMOVEZE PE TREAPTA MAI INALTA A MATURITATII POLITICE SI NORMALITATII.

Anonymous said...

Crin a compromis deja prea mult de dragul unitatii partidului!! E CAZUL CA ACUM TARICEANU SA FIE ACELA CARE SA FACA ACEST COMPROMIS DE A RENUNTA LA PROPRIUL ORGOLIUU EGOIST DE AGATARE DE PUTERE, ANUME DE CONDUCEREA PNL, TOT DE DRAGUL UNITATII PARTIDULUI!

Marius Mina said...

@Felicia, sa vedem ce va fi la Congres, pina atunci sunt doar speculatii.Eu cred ca Antonescu are sanse mari sa castige, ramane de vazut daca va sti sa gestioneze situatia spre victorie dupa ce va prelua PNL.

Anonymous said...

Dan Puric vorbea foarte frumos despre muribundul caruia Ingerul Mortii i-a pus un ochi de pe aripa sa. La intrebarea: ce i-ar spune ingerului daca l-ar intalni, acesta raspunde: sa-i dea acest ochi poporului roman, acum. Eu as continua si as recomanda liberalilor sa priveasca putin situatia lor cu ochiul taranist, ca nu cumva soarta PNTCD-ului sa le joace o festa. De ce nu invatam din gresala celorlalti?

Anonymous said...

@Marius: Crin stie sa se abtina de la scandal daca trebuie si mai ales daca este in folosul lui; asta stiu eu sigur ca l-am observat cat de inteligent poate evita conflictele cand vrea. E tare abil si destept. And you can bank on it! Take it from me.

Marius Mina said...

@felicia , asa este, I could take it from you.;-)

Unknown said...

Multumesc pentru cenzura! Sunteti mai tari decat comunistii daca doar pentru pareri diferite cenzurati o postare! Culmea e ca, nu cred, ca am dat dovada de fanatism asa cum fac altii si nici n-am folosit cuvinte nepublicabile! Inteleg insa ca sunt interese mari la mijloc daca va coborati la asa ceva!

Anonymous said...

Cred ca varianta cu compromisul e buna. Dar vad ca nu ma inscriu in linia comentariilor. Sa nu uite PNL-istii ca Tariceanu i-a dus la 18%. Pana acum Crin s-a mentinut in expectativa si a contabilizat plusuri de pe margine criticand. Mi-e frica cand va trebui sa vina si cu realizarile proprii in fata alegatorilor. Daca face o intelegere cu gruparea care-l sustine pe Tariceanu si se multumeste cu postura de candidat la prezidentiale ar avea mai mult de castigat. Parerea mea !

Marius Mina said...

@Ioane,, cand vii cu acuzatii si incriminari neprobate ,asa se intampla.Care sunt interesele tale, se vad de la distanta.Ale mele sunt doar ale mele.

Marius Mina said...

Chat Noir , mentalitatea romanului cea de pe urma mai are nevoie de ceva timp sa se coaca.De ce crezi sau credeti ca numai Tariceanu poate? cand de fapt a demonstrat pina acum ca prea multe nu prea poate...
Sindromul tatucului si al "conservatorismului" balcanic e inca adanc in maduva romanului/Cred ca daca Ceausescu stia cum sa-si gestioneze prostia nu i-ar fi fost greu sa mai stea la putere pina dadea coltzul.
Chat Noir, nimeni nu este de neinlocuit.Si asta se va demonstra dupa Congresul PNL

Anonymous said...

Bati campii cu gratie, tatuci , conservatorism, ha, ha.Pai cand Tariceanu rezista eroic pe baricade Crin incerca apropieri de Basescu ... Sa-l schimbe pe Tariceanu daca vor dar am impresia ca nu pentru binele partidului vor asta ci pentru niscaiva resturi de la masa lui TATUCU al mare.

Unknown said...

Iertati-ma dar nu am inteles ce nu am demonstrat! Trebuia sa fotografiez faptul ca postarea mea de ieri a aparut prima pe blogul dvs. ieri si acum nu mai exista ca sa am dovada ca ma cenzurati???? De acum asa o sa fac!!! In rest a fost vorba de comentarii referitoare la dnii Antonescu si Chiliman si chiar atrageam atentia in cel priveste pe dl.Antonescu ca e bine de clarificat problema acum si nu mai tarziu! In ceea ce-l priveste pe dl.Chiliman imi mentin parerea, traind in sectorul 1 ( spre deosebire de altii !!!) ca are initiative excelente dar nesustinute practic de administratia ce o conduce! Ce e grav in parerea mea????

Unknown said...

Cat priveste acuzatiile de interese, credeti-ma, sunt mai curat decat va inchipuiti! In toate postarile mele ma declar adept al liberalismului dar nu accept ca liberalii sa faca si ei exact ceea ce acuza la adversarii politici! Asta e probabil ceea ce deranjeaza: lipsa de fanatism politic!

Marius Mina said...

@Ioane, suntem vecini de sector, asta nu inseamna ca orice acuzatie adusa unui candidat sau potential candidat nu trebuie demonstrata si probata.Deocamdata din postarile tale nu am avut motive sa cred ca ceea ce afirmi cu bataie spre Tulcea sau scandaluri de acum 10-15 ani , nu se confirma in baza mea de date si nici pe GOOGLE.Daca vii si arunci o piatra in balta trebuie sa ai si o justificare.

Unknown said...

Scuzati-ma ca va intreb: locuiti pe o strada asfaltata si cu canalizare? In ce zona de impozitare locuiti? Eu locuiesc in zona ZERO de impozitare, nu am canalizare, nu am asfalt dar am in vecinatate o turma de 8-10 caini vagabonti! c'est la vie o sa spuneti! Dar: am scrisoarea semnata de dl.Chiliman acum peste 4 ani jumatate in care promitea viabilizarea! Sunt pe blogul dansului postari in care sunt reclamati cainii vagabonzi mentionati mai sus cu numarul de inregistrare al reclamatiei! S-a facut ceva??? va invit la o bere si va demonstrez oricand contrariul! In legatura cu dl.Antonescu eu doar am spus ( recititi,va rog!) ca trebuie verificata informatia ca sa nu fie prea tarziu! In general am memorie buna si nu cred ca ma insel dar o sa incerc sa caut si eu pentru a lamuri problema! nu cred in continuare ca ceea ce am scris ieri trebuia cenzurat! Sunteti insa stapanul blogului si trebuie sa accept decizia dvs! din cauza orei afisate pe blog am avut impresia ca scrieti din America!