Monday, March 2, 2009

Crin Antonescu face diferenta


Traian Basescu s-a confruntat pana acum cu candidati santajabili si nu a avut un candidat care sa-l loveasca si pe domnia sa unde il doare mai tare. Din victorie in victorie, s-a inteles ca nu exista nimeni care sa-l invinga, ca este invincibil. Nu e adevarat. Si asta o sa vedeti”

Diferenta dintre pretendentii liberali Crin Antonescu si Calin Popescu Tariceanu atat la presedintia PNL, cat si la presedinitia Romaniei este ca unul vrea sa se bata si celalalt evita confruntarea directa .

"Diferenta este ca eu vreau si Calin Popescu Tariceanu nu", a declarat Crin Antonescu, luni, la Stirea Zilei .

"E vorba sa te bati. Asa cum a prezentat Calin Popescu Tariceanu in partid "vom vedea. bine ar fi sa gasim un indepenent', ei bine, nu. Partidul trebuie sa-si puna amprenta. Tariceanu nu vrea sa se bata", a adaugat vicepresedintele PNL.

Antonescu a explicat si de ce vrea sa candideze atat la presedintia partidului, cat si la presedintia tarii: "In Romania, experienta celor 20 de ani a aratat ca un candidat la presedintie din partea unui partid trebuie sa fie si presedintele partidului. In romania soarta unor partide s-a jucat pe liderii lor".

"Nu am promis nimic nimanui"

Crin Antonescu a dezvaluit si ca nu a promis nimic niciunuia dintre cei 28 de presedinti de organizatii ale PNL care au sustinut publicat depunerea candidaturii sale.

"Nu am promis nimic nimanui. Nu am promis niciunuia nimic in schimbul votului. Nu am promis niciun post. Nu am facut negustorie", a dat asigurari Crin Antonescu.
Antonescu sustine ca nu a promis nici "venirea PNL la guvernare profitand de prima oprtunitate, nici beneficii unor anumiti membri. Am un discurs cam prea putin simpatic".
Despre strategia celor de la PSD, care cauta un candidat la presedintie care sa muste din Traian Basescu, liberalul spune ca este vorba de "o gimnastica zilnica de declaratii".Un fel de limba gimnastica pe intelesul lui Vanghelie.

"La PSD e foarte clar ca din ziua in care au semnat pactul cu Traian Basescu, siind ca nu le va bine, sunt in captivitate, dar fac aceasta gimnastica zilnica a declaratiilor zilnice privind viitorul candidat care va lupta cu Traian Basesescu".
Orban s-a retras in favoarea lui Antonescu

Ludovic Orban a declarat, luni, ca isi amana candidatura pentru presedintia PNL pana la viitorul congres deoarece acest post va ramane vacant dupa ce Crin Antonescu va deveni presedintele Romaniei.
"Voi candida la urmatorul congres al partidului si acum il sprijin pe Crin Antonescu pentru functia de presedinte al PNL, dar si pentru functia de presedinte al Romaniei. Si sustinatorii mei il sprijina pe Crin", a declarat Orban dupa Biroul Permanent al PNL.

“Ceea ce presedinetele Traian Basescu si-a permis - sa-si trimita fiica, pe Elena, sa candideze pentru Parlamentul European, este o “nesimtire” pe care nici macar dictatorul Nicolae Ceausescu nu si-a permis-o, considera Crin Antonescu.

“Asta e o nesimtire pe care nici Nicolae Ceausescu nu si-a permis-o. Asa ceva, intr-atat de dezgustator… Ce fac acesti oameni in frunte cu domnul Boc? Ce face Traian Basescu? Nu am vazut nici in perioada lui Nicolae Ceausescu asa ceva”, a criticat liberalul candidatura Elenei Basescu la europarlamentare.

Vicepresedintele PNL nu o acuza doar pe Elena Basescu ca tinteste la PE, ci si pe marea familie pe care o are in spate, cea a PD-L-ului: “cum poate sa ne spuna Boc ca (Elena Basescu n.red.) nu are legatura cu tatal si ca nu si-a folosit niciodata numele?

Ca si-au pus-o la partid, e in regula, e in neregula, dar sa ma reprezinte pe mine in Parlamentul European desi nu stie sa vorbeasca bine romana?”.

Despre candidatura Elenei, despre legaturile familiei Basescu, dar si despre numirile de la Guvern in functie de gradul de rudenie, liberalul spune ca asta arata ca PD-L nici nu se mai jeneaza. Insa asta ii va costa pe democrat-liberali in alegeri, spera vicepresedintele PNL.

“Nu se mai jeneaza. Dar nu cred ca acest lucru va fi trecut cu vederea din punct de vedere electoral. Nu suntem atat de tampiti”, si-a exprimat speranta Crin Antonescu.

Despre ceea ce trebuie sa faca un europarlamentar in PE, Antonescu a explicat ca “acolo e ucenicie, trebuie sa inveti, si ca sa imveti, ma scuzati, trebuie sa te duca mintea”.

“Astea-s modelele. Elena Basescu, Elena Udrea. Si noi nu putem sa acceptam asemenea modele politice. D-asta trebuie sa ne luptam cu Traian Basescu. Vedem daca reusim sau nu. Am datoria sa ofer un model credibil, nu sa ciupesc cat pot cu Basescu si apoi gata, sau sa plec din politica. Asta e tot”, a adaugat Antonescu.

Cat despre invincibilitatea tatalui, Antonescu spune ca este o legenda. “Traian Basescu s-a confruntat pana acum cu candidati santajabili si nu a avut un candidat care sa-l loveasca si pe domnia sa unde il doare mai tare. Din victorie in victorie, s-a inteles ca nu exista nimeni care sa-l invinga, ca este invincibil. Nu e adevarat. Si asta o sa vedeti”


2 comments :

Anonymous said...

CRIN ANTONESCU FACE DIFERENTA INTRE A FI UN PRESEDINTE CU ADEVARAT DEMOCRATIC IN ROMANIA SAU, DOAMNE FERESTE IN CAZ CA PNL IL ALEGE RAU PE TARICEANU, ATUNCI VOM MAI AVEA INCA ODATA PE BASECU, REPREZENTANTUL "TIPULUI PUTIN/CSI" DE PRESEDINTE

DAR CEL MAI IMPORTANT, VREAU CA SA POSTEZ ESENTA SAU CUM MAI ZICEM"THE TRUE STAKE" IN SPATELE ACESTOR ALEGERI DIN PNL, care este cum nu se poate de bine redata de jurnalistul Imre Dobre in CANCAN-- un lucru pe care Crin odata mi l-a zis sipe care si eu l-am constatat de mai mult timp despre Tariceanu care de fapt lucreaza mana in mana cu Basescu.

Redau di nou partial postarea catre @alex.dumitrascu:
EU NICIODATA NU I-AM SUSTINUT PE TARICEANU, MELESCANU BASECU. De fapt de mult i-am suspectat pe Tariceanu si Basecu cum ca lucreaza impreuna pentru promovarea intereselor transsecuritatii, ASA CUM CHIAR SI CRIN ANTONESCU A FACUT ALUZIA LA SHOWUL DE LUNEA ASTA A LUI GABI FIREA:
“Crin Antonescu sustine ca este mai bun decat actualul presedinte al PNL, deoarece el doreste ’sa se bata’” la prezidentiale, pe cand Tariceanu, nu. El a criticat modul in care actualul presedinte liberal a pus problema candidatului PNL la alegerile prezidentiale, spunand mai intai: ’O sa vedem pe cine, nu e foarte important!’, iar dupa aceea: ’Vom vedea, bine ar fi sa gasim un independent.’”
Lui Antonescu i s-a parut inacceptabila o astfel de abordare. “ ’Ei bine, nu. Partidul are obligatia si interesul sa-si dea el expresia in aceasta lupta. In sensul acesta spun ca domnul Tariceanu nu vrea sa se bata, nu ca nu si-ar dori ca presedintele Romaniei sa provina de la liberali sau ca nu vrea ca Basescu sa fie inlocuit din functie,” a precizat Antonescu la o emisiune televizata.’” (Articolul lui Arpad Dobre intitulat, „Vicele Crin Antonescu tinteste Cotrocenii. PNL vrea sa se bata la prezidentiale.” http://www.cancan.ro/2009-03-04/Crin-Antonescu-tinteste-Cotrocenii.html )
BRAVO CRIN, NIMIC MAI FRUMOS DECAT PUNCT OCHIT, PUNCT TINTIT!

Anonymous said...

felicitari tin-o tot asa , cauta un "iepure " stiut care sa-ti puna probleme in alegeri iar tu sa demonstrezi ca ai raspunsuri la toate , si ca iesti inteligent !!!!!! poti "afla" cu stupoare ca populatia dr varsta a2a face analogie in istorie4 cu numele de "Antonescu: aratandute profund mirat si chiar ofuscat dar numai putin si fara "falci" mari ai un sustinator si altii pe care sa-i aduc nu ne dezamagi !!!!!VULPOIU