Sunday, March 8, 2009

Sindromul puterii naste pui vii


In saptamana care a trecut m-am delectat cu declaratii de presa spectaculoase .In prima etapa Calin Tariceanu demonstra schematic de ce ar fi bine ca PNL sa mearga pe mana unui independent la prezidentiale, curbat in gandire de opinia majoritara din interiorul partidului , seful liberalilor a suferit in doar 2 zile transformari radicale. Cuprins de dorinta mentinerii functiei in partid , si-a calcat pe inima anuntand ieri, la Brasov ,ca s-a razgandit si in concluzie va candida, daca partidul il va mandata la Congres. declaratiile lui Bogdan Olteanu, consilierul de taina al D-lui Tariceanu, prezent sambata seara la Tg .Mures, imi intareste convingerile ca in ultima perioada s-au petrecut modificari substantiale in functionabilitatea celor doua personaje.
Recidivist in luari de pozitie inconfortabile pentru partid , Olteanu a iesit din nou la rampa:
"La ora actuala, in interiorul PNL se fac analize, de catre specialisti, pentru a vedea care este cea mai potrivita persoana pentru a intra in cursa pentru presedintie. Calin Popescu Tariceanu este viitorul sef al Guvernului". "Specialisti" care, nu-i asa, vor confirma valoarea de piata a lui Calin Tariceanu indicand lansatrea la apa in cursa pentru Cotroceni.(aplauze pe melodia " Nu uita ca tara te vrea prost").
Dupa declaratiile pe care seful statului urmeaza sa le arunce maine de la tribuna parlamentului in curtea guvernului Boc, infierand aliatii social democrati , "anticipatorul" de profesie Bogdan Olteanu , viseaza la revenirea liberalilor in cartile puterii. Iluzii cu care strategul din umbra al PNL incearca sa cumpere increderea organizatiilor teritoriale pentru Congresul din 21 martie.Vanzatorul de castraveti prin gradinile suspendate , specialist in saune si abureala electorala , e disperat de eventualitatea pierderii privilegiilor de "fin" baiat de casa. Pe De alta parte , soapte din PNL murmura cate ceva despre o intelegere intre Olteanu si camarila basesciana, care i-a asigurat linistea in colegiul nr.1 , unde personajul nostru a devenit deputat , la mana a doua sau chiar a treia.
Intrebat daca prin prezenta lui incearca sa influenteze votul organizatiei la Congresul PNL, Olteanu a spus: "Eu cred ca acesti oameni au capul pe umeri si stiu ce au de facut". El a mai precizat ca optiunea lui pentru presedintia PNL este Calin Popescu Tariceanu, insa il considera la fel de valoros si pe Crin Antonescu.(joc la doua capete)
Presedintele interimar al PNL Mures, deputatul Ciprian Dobre, se incadreaza in acelasi standard pupincuristic declarand inocent si inofensiv ca organizatia va lua o decizie legata de sustinerea la alegeri la Delegatia Permanenta din 13 martie. Dobre si-a luat inima-n dinti trecand la atac frontal : "Tariceanu a fost cel mai bun si eficient prim-ministru din Europa"(aplauze pro-funde si urale transfagarasane)
Pe scurt :
1.Antonescu vrea un PNL de peste 30 %
2.Dupa cateva zile Tariceanu trezit din amortirea fotoliului de PM , supraliciteaza, :"PNL un partid de 35%"
3. Crin Antonescu vrea sa-l bata pe Basescu si declara oficial ca va candida daca Congresul il va nominaliza.
4.Tariceanu face ca strutul invocand oportunitatea unui candidat independent sustinut de PNL in lupta cu Basescu. -Partidul maraie mocnit prin filiale....
5.La Brasov Antonescu isi intareste pozitia :
"Presedintele Tariceanu spunea ca nu avem nici un candidat valabil pentru alegerile prezidentiale si acum, dintr-o data avem doi. Este un lucru imbucurator si sunt convins ca acest lucru va conduce la intarirea partidului"
Si tot el intervine decisiv cu declaratia:
"Azi trebuie sa fii nebun sa spui ca Traian Basescu poate fi invins. "Dati-mi sansa de a fi acel nebun si de a-l bate pe Basescu. Nu trebuie sa mai lasam Romania pe mana unor corupti ca Traian Basescu. Aceasta tara merita mai mult"
6.Tariceanu, disperat de eventualitatea pierderii lidershipului PNL risca totul schimbadu-si declaratiile pasive date cu doar o zi in urma cu una putin mai curajoasa, admitand (cu jumatate de gura) faptul c a a luat hotararea de a candida si el la prezidentiale. Daca Congresul il va reconfirma in functie.

8 comments :

Anonymous said...

Cum o putea Antonescu sa recastige electoratul urban cand a intrat in Parlament dupa redistribuire nu stiu! Si chiar este el hotarat sa fie mai putin comod (este totusi campionul absolut la absente in Parlament) si sa bata tara in lung si lat? Ma indoiesc sincer! Iar alegerile nu se castiga cu discursuri televizate...

Anonymous said...

@Marius Mina. Trandafirii sunt superbi, eram sigură că sunt galbeni! :)

Articolul,în schimb, e portocaliu spre Băsiu. Tăriceanu ştii prea bine că nu şi-a schimbat nici un mesaj. L-a consolidat. Tu mizezi pe prostirea unora. Nu că nu ţi-ai găsi clienţi... :lol: Dar vezi că mai sunt şi oameni lucizi.

@dan stoica. Uite un om realist!

Anonymous said...

Hai las-o balta, Roxana, ca doar nu suntem prosti. Stim cu totii foarte bine ca Tariceanu s-a facut din nou Razgandiceanu PENTRU A NU STIU CATA OARA! Ce mai tura-bura, TARICEANU DA MEREU DOVADA CA NU E CONSECVENT, CA NU ARE COLOANA VERTEBRALA-- A NO-NO IN POLITICA!

Anonymous said...

@Dan Stoica and @Roxana: Observ ca deja Crin strabate tara dea lungul si latul! EL DEMULT INTENTIONA SA CANDIDEZE LA PRESEDINTIE, SI VAD CA FAPTELE LUI CRIN ANTONESCU SUNT PE MASURA VORBELOR SALE (exact opusul lui Tariceanu-RAZGANDEANU!)

Anonymous said...

@Dan Stoica @Roxana:
La chiar asa un partizanat sacrbos va scoborati incat sa negati adevarul? Atunci sa va zic eu ADEVARUL: Crin de nenumarate ori a sytrabatut tara IN LUNG, IN LAT SI INCRUCISAT pe parcursul celor 20 de ani din cariera sa politica! Numai anul trecut, la toate alegerile: cele pentru PE, cele locale si parlamentare Crin a strabatut tara DEA LUNG, IN LAT, SI INCRUCISAT!! pentru a-si ajuta colegii si prietenii, cu toate ca a avut propria sa cursa in colegiul din Sectorul 1, Bucuresti!
SCOBORANDU-VA LA ZEFLEMELI GRETOASE, CHIAR SI LA MINCIUNELE, SE VEDE CAT DE DISPERATI SUNTETI VOI, CEI DE-AI LUI TARICEANU-STRAMBICEANU! ZAU CA NE DATI MARI SATISFACTII!

Anonymous said...

The Big Bad Wolf :
'And I puff, and I puff, and I blooow your house away !'

Poti sa pui sub closca oua de curca, tot nu ies pui de T-Rex.

Unknown said...

E pacat ca se ajunge la altfel discutii intre simpatizanti liberali! Eu il prefer pe Antonescu dar ceea ce a spus Dan Stoica e perfect adevarat: cum ne inchipuim ca Antonescu o sa-l faca tocanita pe Basescu in conditiile in care el nu a luat din prima in sectorul1 care are primar liberal??? Nu spun ca Tariceanu l-ar face mai usor muci! Avem o problema de fapt!

Marius Mina said...

@Ioane, daca imi taiai o mana si-un picior acum un an pe vremea asta iti spuneam ca Obama nu are nici 10% sanse sa bata vreun alb republican.
Never say never my friend!
crin s-a maturizat profund in ultima perioada, il simt capabil sa-l incurce rau de tot pe scorpionul rosu.
De fapt, rezultatul congresului va reconfirma ceea ce afirm eu .