Monday, March 9, 2009

Congres PNL 1500 de Euro


Congresul extraordinar PNL intinde la maxim corzile rabdarii in ambele tabere. Sustinatorii lui Antonescu acuza aripa lui Tariceanu de mituire a anumitor organizatii mai sarace. Pe scurt, hotararea Biroului Politic Central (initiata de Tariceanu ) prin care fiecare filiala trebuie sa contribuie cu suma de 1500 EURO la cheltuielile pentru congres. Asa se transforma totul intr-o spaga semielectorala Mai multe filiale si-au exprimat nedumerirea si neputinta platii respectivei sume. Au aparut imediat baieti binevoitori din anturajul caritabilul Bogdan Olteanu care ofera bani pentru voturi la congres. Magaria s-a imflamat si a fost discutata destul de scanteios azi in BPN .(
Bogdane, PNL ul nu e Colegiul Nr.1 )
Printre alte discutii aprinse, un schimb de replici dure intre Tariceanu si Relu Fenechiu (fost aliat al lui Tariceanu trecut de curand in tabara lui Crin Antonescu).Miezul discordiei dintre cei doi :organizatia judeteana Neamt si cea din Arad. Fenechiu a propus sustinut de alti colegi amanarea validarii conducerilor proaspat alese pentru o data ulterioara invocand tot felul de motive. Anton nu a vrut sa auda de asta in ruptul capului si de aici putin circ. Relu Fenechiu a iesit trantind usa mai rau ca Bogdan Olteanu, la sala de sedinte, a iesit pe hol si s-a apucat sa cerceteze Statutul PNL la punct si virgula. Tariceanu este inca detinatorul absolut al puterii executive in PNL , ca atare a si avut castig de cauza.

Surse liberale sustin ca tabara lui Crin Antonescu s-ar bucura de increderea a peste 900 de delagati , Tariceanu multumindu-se deocamdata cu vreo 500. Deocamdata totul se joaca la maxim, de aici si tensiunile intre guerilele rivale.


6 comments :

Anonymous said...

Tariceanu se lauda cu distinctia si onorul primit la patriarhie.Da nu isi da seama in ce capcana a cazut.CAND TE LAUDA POPA esti cam terminat.

Marius Mina said...

Coincidenta sau nu, Bogdan Olteanu a dobandit acelasi "trofeu"....ori din cate stiu asa ceva se acorda pentru merite speciale.Nu vreau sa-l compar pe Tariceanu cu Olteanu, el e doar o victima a acestuia.Insa la felul cum se distribuie diplomele de merit in Romania , risca sa intre intr-o categorie mai "speciala" .Inca o dovada a imixtiunii agresive a bisericii in politic.

Garcia Muerte said...

Ecuatia in PNL este (sau ar trebui sa fie!) destul de simpla: cu Crin se merge catre o noua etapa a evolutiei acestui partid iar cu Tariceanu ne vom afunda definiv in mocirla celor 5-6%.

Sper ca delegatii la Congres sa fie oameni rationali, cu destul creier in asa fel incat sa faca diferenta intre o optiune si cealalta.

Anonymous said...

Bila ALBA pentru Tariceanu .A comentat foarte bine demontand discursul lui Basescu.

Anonymous said...

Marius, e absolut mizerabil ce faci. Sincer, nu-mi imaginam că e posibilă atâta iresponsabilitate. Aşa făcea Norica când îl săpa pe Ciorbea.

Referitor la "Crucea Patriarhală", vă descalificaţi, şi tu, şi @Filip G. Aţi muşcat imediat. Distincţia a primit-o în octombrie, înainte de campania pentru parlamentare. Şi chiar dacă i s-ar fi acordat acum, asta ar fi fost tot o onoare pentru PNL. Ţi se rupe ţie.

@Garcia Muerte. Asta-i tot din groapa comună a gândirii.

@Filip G. Şi nu asta contează? Presa a tras la Tăriceanu ca la miere, imediat după ce Băsescu şi-a terminat discursul. Pentru că Tăriceanu are imensa notorietate de adversar al lui Băsescu, obsesie a lui Băsescu, de om care i-a mâncat ficaţii, pentru că nu l-a putut da jos şi nu i-a putut nici distruge partidul istoric, pe care l-a condus spre un scor fără precedent în alegeri.

Nu că a comentat,ieri, ci l-a spart pe Băsescu. Pentru că ŞTIE. Fii raţional, compară ţinuta, ştiinţa şi putinţa lui Tăriceanu, cu artificiile minore ale lui Antonescu. Să conduci un partid presupune ceva ce Crin nu are. La fel şi o confruntare cu Băsescu. Ce naiba să-i spună Crin, în afară de ironiile lui fine, pe care Băsea le anihilează marinăreşte şi pe placul mârlanilor majoritari la vot. Tări poate rupe voturi şi de la ăştia, pentru că e jupân.E la fel de natural şi în Armani, şi cu o cască de şantier pe cap. Pune-i-o lui Crin şi vezi rezultatul.

Marius Mina said...

@Roxana, deocamdata vad ca jucam in echipe diferite, asta nu inseamna ca dupa congres vom avea o misiune comuna desi tu ai afirmat ca nu-l vei sustine pe Antonescu nici daca va castiga.Cred ca aici tu esti cea care reactioneaza la primul impuls.Competita e sanatoasa pentru a ne putea masura valorile.Fara competitie riscam sa devenim niste mutanti ca cei din PDL.
Politica nu e un joc de societate , e foarte gretzoasa uneori.Cine n-are ficatul pregatit pentru asa ceva ,sta deoparte.
@Garcia, depinde si cu ce echipa pleaca Crin mai departe.In rest, ai dreptate .