Wednesday, April 1, 2009

Basescu, profiterol cu muraturi

S-au scurs douazeci de ani de la rebeliunea fesenista din '89 si continuam , cu incapatanare , sa ne invartim intr-un cerc vicios , in care ne simtim precum porcul in mocirla si din care ne incapatanam sa iesim. Din lene, sau pur si simplu am devenit o natie de paralizati care refuza terapia .Acceptam in schimb frectii la picioarele scaunului de sub noi , ne amuzam de cate ori seful statului recidiveaza in direct aparandu-si progeniturile si camarazii combinatori.
Pe de alta parte trebuie sa recunosc ,Traian Basescu s-a maturizat enorm in ultimii ani, si-a tuns suvita, vorbeste mai cursiv si mult mai elegant, asigurand fluent tranzitia Romaniei de la "mai animalule" trecut prin “pasarica” finalizandu-si opera cu "bai caraghiosule". A trecut perioada cand in sedintele de guvern il injura pe Victor Ciorbea sau intra, sub influenta, in cabinetul Tariceanu pina i s-a impus interdictia. A trecut si Aviara fluturilor, s-a vandut Tamiflu-ul odata cu puii lui Mircea Basescu plecati la export intr-o perioada in care din Romania nu iesea nici musca pe piata externa.
Acum omul providential aflat in faza terminala, a mandatului, isi randuieste viitorul sau si al copiilor intr-un stil care l-ar executa de invidie pe Nicolae Ceausescu.

As putea spune ca Basescu l-a depasit de mult pe cizmarul din Scornicesti . A reusit sa prosteasca o treime din natia din Carpati, inzestrat cu talent nativ de excroc sentimental , rupe gura targului de cate ori trece de la plans la ras in functie de metabolismul lui Stolo, cavalerul de aluminiu.A mai reusit unificarea stangii dispersate sub un nou acoperis pastorit de insusi stapanul inelelor paralele, doborand performanta lui Ion Ilescu in materie de dezbinare nationala si consens politic, aducand FSN ul la inimaginabilul pina de curand, 73%. Si toate acestea dupa ce s-a jucat de-a teroristii si jurnalistii, incitat de sponsorul sau de campanie Omar Hayssam, a deconspirat cea mai larga retea de spionaj extern impreuna cu agentul dublu Floricel, armele fara munitie de la Ciorogarla , eroare impusa la paralele , prin care actualul sinistru al apararii si-a proptit favoritii eliminand astfel "concurenta". Nu in ultimul rand scandalul “doi si un sfert” cu Puiu Popoviciu in rolul principal , provocat in scopuri combinate, pare sa fi transformat intr-un boomerang necrutator pentru freza primului om in stat-(AUCH !!!)
Imprumutul de la FMI de care Romania nu are nevoie, conform spuselor lui Mugur Isarescu, este pre-destinat unor artificii externe din care va avea de beneficiat in primul rand Traian Basescu si finanta "internationala",mai putin romanul de pe strada care va plati datoriile unui guvern slab dezvoltat si ale unui presedinte jucator de mare risc (pe banul public). Cele douazeci de miliarde de euro vin in Romania exact acum cand se incearca cu disperarea la vedere fortarea unui al doilea mandat . Obiectiv de care Basescu se indeparteaza vazand cu ambii ochi, incrucisati de disperare. Adrian Nastase si-a anuntat intentia de a nu candida , rezervandu-i onoarea colegului sa de partid Geoana, care situat intr-o pozitie mai putin confortabila in spatele lui Basescu, n-are nicio sansa sa prinda turul doi. Nesansa lui vine din doua directii, cea a electoratului care numai crede de mult in valoarea de piata a presedintelui PSD raportat la PDL- Basescu, a doua fiind chiar propriul partid care va face pasul la offsaid, lasandu-l pe prostanac sa-si rupa coloana cervicala din zona gatului.
Saptamana viitoare urmeaza sa-si anunte candidatura oficial si Crin Antonescu, numele care-i provoaca insomnii lui Traian Basescu pe ultima bucata de mandat..
In rest, marionete de butaforie, liste pentru Europarlamentare cu peste o suta de mii de semnaturi stranse in doar cateva zile, pleiada de consacrati si licentiati in spalaturi politico-profitabile , "all president's men" din care se scurge inca zeama de varza: Cristian Preda, Traian Ungureanu, Monica Macovei (in-dependenta) si alte nume cu rezonanta cristalizata , cultivate cu grija in ograda Cotrocenilor in locurile lasate libere de Elena Udrea si bugetul ei de douazeci de ori mai mare in perioada de criza, dupa inima placerilor prezidentiale.Pina mai ieri afirmam convins ca Basescu este cel mai vandabil produs al sistemului ticalosit pus vreodata pe piata, l-am consumat vrajiti de inconstienta in ultimii patru ani si jumatate. Antivariolicul de care Romania avea nevoie pentru a-si intari si stabiliza sistemul imunitar pentru viitor. S-a dovedit in final a fi doar un de profiterol cu muraturi de care majoritatea muta s-a saturat sa-l ingurgiteze la infinit, lasand loc unei stari naturale de voma, cu precadere in noiembrie, la ultimul bal....



Articole similare:
De ce Basescu e jucator...

12 comments :

Anonymous said...

Problema e ca pe Ceasca l-a ales o clica de perceptori pusi de rusi sa stranga plus valoarea de pe aici si s-o trimita la Moscova, in timp ce pe Basescu l-au ales romanii de bune-voie.

Marius Mina said...

@ Josephusflavius
L-au ales pentru ca a mintit frumos atunci, acum or sa-l mai aleaga? Sunt convins ca nu.

Viorel Stefan said...

Traim cu totii intr-o mizerie morala generalizata. Tot ce se intimpla este rodul unui fals electoral prin care pdl-ul si acest obscur individ, semianalfabet, a fost adus la conducerea tarii. Nimeni nu si-a imaginat ca Romania va ajunge sa fie condusa de o gasca de indivizi mediocrii si aroganti, lipsiti de educatie si de ce mai elementar bun simt. Prin comportamentul sau acest individ ajuns aleator presedinte, insotit de o familie lipsita de cultura si educatie, s-a transformat in dictator, aducind la putere tot felul de “fictiuni”. Orasul Ploiesti traieste aceeasi drama, aici Basescu a poptit un mediocru, ginerele unui procuror prieten de chefuri cu Monica Macovei, procuror care a condamnat pe nedrept o femeie din Comanrnic. Totul a fost bine acoperit de Macovei, cu care benchetuia Placinta la crama Seciu. Familia pusa in fruntea primariei, una asemenatoare cu cea a lui Basescu, dupa ce s-a imbogatit din afaceri cu primaria, distruge pe oricine ii critica.
Nu trebuie sa va mire jignirile aduse ziaristilor de fam.Basescu, in Ploiesti acelasi limbaj il folosea cea pe care a pus-o presedinta a camerei deputatilor. Noi, ploiestenii, suntem obisnuiti cu tipetele lipsite de bun simt ale R.Anastase,ajunsa cistigatoare absoluta in “bazinul” electoral pe care si l-a cumparat cu eforturile finanaciare ale celor ajunsi in parlament sau consilieri personali ai primarului Ploiestiului. Toate voturile se adunau la primarie, indeparind orice prezenta a politistilor. Totul isi urma cursul dupa cum dorea Anastase si gasca. Foarte multa agresivitate si mizerie morala inunda Ploiestiul! Sunt mirata de inocenta de care da dovada Sever Voinescu, cel necunoscut de ploiesteni dar ajuns prin Anastase si Volosevici(nume cu rezonanta in administratia romaneasca)deputat.

Terry said...

Foarte bine va spus domnul Basescu.Sinteti doar niste gaozari care nu stiti decat sa criticati. daca sinteti asa destepti de ce nu candidati si voi in parlament sa va bate-ti acolo pentru oameni.Stati ascunsi dupa ecranul televizorului si debitati numai prostii.Poate va castiga Domnul Basescu inca un mandat si atunci o sa vedeti voi cat o sa mai aveti de vorbit. sau poate facem un alt canal pentru voi.sau facem o autostrada cu voi.atunci cand veti avea de munca o sa taceti si o sa va vedeti de ale vostre

Marius Mina said...

@terry, ce-ar fi daca il ajutam pe Basescu sa piarda si sa construiti voi impreuna cu el canele si autostrazi, din banii pe care i-au furat el si aghiotantii de la Videle din bugetul contribuabililor

Anonymous said...

La canal o sa-l aruncam pe Mitocan. La anul ne va privi de jos in sus prin gratiile de la rigola... :)

Marius Mina said...

Joseph, e ca si aruncat, sunt ultimile zbateri .Panica totala la Cotroceni.

dramoleta said...

Terry dragă,

Jos Băsescu!!!

Nu mă miră deloc că doar voi, deştepţii, "v-ă bate-ţi" pentru un limbric ca Băsescu. :))

Jos Băseştii!!!

Riddick said...

Doar nu crezi in mod serios ca ar fi in stare Crin Antonescu macar sa intre in turul doi. C'mon !

Marius Mina said...

@Ridick, cred in mod foarte serios ca va ajunge in turul doi si-l va extirpa pe Basescu

Lucian said...

nu-mi imaginez cum inca mai exista oameni care-l cred pe basescu un mesia al romanilor

Marius Mina said...

Lucian, n-ai cum sa-ti imaginezi cand traiesti realitatea /Exista oameni care-l considera ...dar numarul lor scade dramatic.