Saturday, August 22, 2009

Bogdan Chireac, deontologul subventionat

Motto: Elena Udrea este puntea de legatura intre grupurile de interese parvenite din fostele servicii secrete , convertite in suveici financiare, si combinatorii din jurul neocastristului de la Cotroceni

Intr-un concurs de coincidente, afacerile superprofitabile cu statul se desfasoara majoritar cu intermedierea greilor PDL sau direct prin Traian Basescu. Bogdan Chireac , apropiat al cercurilor din Modrogan, le deruleaza prin firma lui contracte cu statul , respectiv STS . Care sunt legaturile dintre STS si centrii de putere apropiati Cotrocenilor? Ce rol va juca acest serviciu special in alegerile din 22 noiembrie la cererea expresa a sefului statului, inca in exercitiu?

Comandant de detasament pionieri, secretar UTC pe liceu apoi CC UTC Sector1. Se integreaza cu succes in sistem devenind colaborator cu acte in regula si apoi avansat agent DIE , activand sub acoperire de ghid ONT in 1984-89. Vine dintr-o familie cu vechi traditii democrate, tatal general de securitate(r), mama fosta angajata MI, membra PD. S-a remarcat jurnalistic in ograda lui Cristian Tudor Popescu , la Gandul, de unde a fost obligat sa demisioneze in urma dezvaluirii afacerilor sale cu institutii speciale ale statului roman , asistat si protejat de Vasile Blaga.
Procurorul Nastasiu, decapitat profesional , de Laura Codrutza Kovesi la ordinul expres al lui Traian Basescu pentru dosarul "Valiza cu bani", in care curiosul anchetator si-ar fi bagat nasul mai mult decat i-ar fi permis "procedura".In acest dosar Nastasiu ar fi audiat deja o parte din potentialii complici :Valeriu Stoica, Elena Udrea , Bogdan Chireac, si Theodor Stolojan, fapt care a inflamat tiroida prezidentiala .Filiera ALRO descoperita de Nastasiu era coordonata de Chireac care ar fi deschis drumul actionarilor rusi catre Cotroceni. In perioada respectiva , sefa cancelariei prezidentiale, Elena Udrea a intermediat contactele directe dintre actionarii ALRO si Traian Basescu. Din sesizarile depuse la DIICOT in acelasi dosar, Nastasiu a devoalat conectiile fostului consilier prezidential Theodor Stolojan cu rusii de la ALRO si implicarea lui Valeriu Stoica in asistenta juridica pe care o asigura in timpul procesului de privatizare pina in prezent. Dupa interogarea suspectilor , Nastasiu a descoperit in urma audierilor ca valiza cu 4 milioane de euro pentru care Codrut Seres era audiat sub acuzatia de inalta tradare , ajunsese de fapt in seiful D-lor Stolojan si Stoica.
Din scurgerile DNA s-a aflat secretul si reteta fabricarii la ordin a dosarelor dictate de Cotroceni pentru ca PD-L sa poata prelua una dintre rafinariile RAFO, care , prin vocea directorului general pus de PD-L, recunostea ca a sponsorizat campaniile PD de dupa 2004. Cum putea sponsoriza o companie falimentara (Rafo Onesti),un mutant politic cu atatea guri deschise?
Un alt mister il constituie achitarea lui Iacubov intr-un dosar in care Procuratura l-a tinut arestat luni de zile. Cat va cere Iacubov despagubiri la CEDO ? Majoritatea dosareleor instrumentate de DNA sunt concepute strategic si propagandistic intr-un singur scop : improspatarea imaginii personajului Traian Basescu si in paralel, culpabilizarea si compromiterea adversarilor sai politici .
Vasile Blaga seful internelor in perioada evaporarii lui Omar Hayssam ramane in carti ca pion principal in teatrul "rapirii" jurnalistilor , o regie proasta in interpretarea unor amatori de senzatii tari. Improprietarit in Aleea Modrogan din bani facuti peste noapte la bursa, prietenul contrabandistilor , distinsul Vasile Blaga care nu mai devreme de septembrie 2007 ar fi pus umarul la o combinatie cu jurnalistul Bogdan Chireac, ajutandu-l pe acesta sa-si perfectioneze relatiile de afaceri cu statul. Acesta s-a prezentat la sediul central al PD din aleea Modrogan, cu doi reprezentanti ai Petrom, pentru o intalnire cu Emil Boc. Mare a fost mirarea celor aflati in acel moment in cladire, cand Chireac a aparut in Modrogan Nr.1, desi relatiile lui apropiate cu Vasile Blaga erau deja cunoscute in cercuri restranse la varful PDL . Invidiosii sustin ca Blaga l-ar fi "ajutat" in obtinerea contractelor, fara licitatie, cu STS si SPP.
In anii 2000 Chireac se specializase in transportul de "cash" de la companiile multinationale catre PSD , visand la functia de ministru de externe . Victoria lui Basescu i-a spulberat visul de aur lui Chireac si astfel a fost fortat sa treaca in barca castigatoare alaturi de Elena Udrea si Traian Basescu.
Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Ministerul Internelor si Reformei Administrative ,condus de Vasile Blaga, au incredintat , fara licitatie, contracte firmei lui Bogdan Chireac, care controleaza compania Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii SRL(CSR). Contractul cu MIRA a fost semnat in data de 2 februarie, iar contractul cu STS in data de 21 ianuarie 2006. Chireac a fost nevoit sa-si dea demisia de la Gandul, dupa ce s-a aflat ca este beneficiarul unor contracte preferentiale de multe milioane de euro, tot din partea STS, anul trecut.
Ulterior, la inceputul lui 2007, Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii, firma lui Bogdan Chireac, primeste alte doua contracte, prin procedura de negociere fara anunt de participare, din partea unor institutii ale statului, informeaza Agentia Reporteri.ro,
Primul contract atribuit lui Chireac este cel cu Ministerul Internelor si Reformei Administrative, care plateste 1.217.458 RON (fara TVA) pentru achizitionarea de radiotelefoane portabile Motorola MTH 800. Al doilea contract a fost incredintat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale, care a cumparat 15 bucati de repetitori indoor in banda 380-400 MHZ, pentru suma de 1.159.577 RON. Tranzactiile s-au derulat prin firma Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii SRL, in care Chireac este asociat. Firma CSR este distribuitor autorizat in Romania cu extensie in fostele republici sovietice, avand ca punct de tranzit in Borosani(prin bunavointa D-lui Gheorghe Flutur), al echipamentelor de radiocomunicatii Motorola.
Actionarii principali in CSR sunt doua septuagenare, respectiv mama lui Bogdan Chireac si a altui ofiter SIE , Radu Calin.La ultimile verificari firma era inregistrata intr-o garsoniera din Drumul Taberei, cifra de afaceri de zeci de milioane de euro pe an din contracte cu statul , evident fara licitatie! Preturile cu care institutiile statului roman achizitioneaza bunuri si servicii de la CSR sunt incadrate in "domeniul fanteziei" :5 40.00 Euro pentru o baterie, 825.00 Euro pentru un manual de service,care in mod normal se asigura gratuit de Motorola sau oricare alta firma producatoare .
In compania lui Bogdan Chireac figurau la data derularii contractelor cu statul urmatoarele persoane:
Dir Comercial - Serban Dogaru - RIA
Dir Tehnic Traian Velcea - SPP
Dir Vanzari Valentin Aldea - SIE
Project manager Adrian Ionita- RIA
In 2006 – 2007, STS a incheiat opt contracte cu CSR, cu o valoare totala de 24 de milioane de euro. Cinci dintre acestea s-au perfectat dupa ce STS a consultat doar oferta firmei lui Chireac, desi serviciul special putea sa se consulte direct cu Motorola Israel Ltd. – reprezetant regional de vanzari al companiei americane.
Compania deontologului a derulat, ulterior, contracte cu Aeroportul Henry Coanda – Otopeni, Inspectoratul General Pentru Situatii de Urgenta, Regia Autonoma ROMATSA sau Compania Nationala a Huilei. Contractele incheiate de STS vizau achizitia de echipamente TETRA Terrestrial Trunked Radio, un sistem digital de comunicatii radio mobile si de date, folosit in comunicatiile securizate ale institutiilor publice.
Contractele firmei CSR cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale au foste legate de „dezvoltarea sistemului de radiocomunicatii digitate TETRA STS, care reprezinta o retea nationala de radiocomunicatii mobile conforma cu standardul european si a carei realizare a fost aprobata de Consiliul Superior de Apararea a Tarii”, au declarat reprezentantii STS.

3 comments :

mihai 4 said...

Bine i-ai zis-o,Marius.N-o sa uit cum de ziua SUA la ambasada americana acum vreo 2 ani o ''saluta'' pe doamna Udrea atingand-o intr-un mod sa spunem doar senzual si asta ca sa nu deranjam.Ea era imbracata intr-o rochie bleu, mulata pe cur ca orice para..ta,fireste.O puteti privi si aici intr-o alta rochie de aceeasi culoare:http://www.parintelu.com/elena-udrea-sincera-pe-blog-se-leapada-de-decolteu/elena-udrea-sexi

sandman said...

Intr-adevar, zguduitor.
Si ma intreb cu cit tupeu apare la TV, senin si detasat, dindu-ne lectii?
Pina unde a ajuns nesimtirea in tara asta?

Marius Mina said...

Mihai, ambalajul confirma regula ...

Sandman, shit happens and smells at the same time