Wednesday, August 26, 2009

Videanu , Cazacu si Frunzaverde

Update: Ziarul “Cotidianul” posteaza maine o informatie bomba. Romania refuza sa semneze Codul de Conduita pentru Achizitii Militare al Uniunii Europene. Presedintele Traian Basescu, cu manuta lui, a sters acest punct de pe ordinea de zi CSAT. Este o simpla intamplare? Sau aceasta atitudine este legata de “mata din sac”?(Sorin Rosca Stanescu)

Basescu a blocat acordul care ar fi permis Romaniei sa exporte armament

Din cauza stresului provocat de turbulentele politice si mediatice , Dl.Mihai Stanisoara a fost vazut iesind de la un psihiatru dupa o sedinta de cca doua ore.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale, a caror prezenta ma onoreaza de cateva ori pe zi, cei care se ocupa cu securizarea si de-securizarea convorbirilor demnitarilor , sunt pomenite frecvent in cercurile apropiate Cotrocenilor. STS este suspectat ca lucreaza din urmbra la imaginea lui Traian Basescu , sprijinind, tot din umbra, o lucrare de mare anvergura construita pe marginea subiectului "Mircea Basescu". Astfel, serviciile de telecomunicatii speciale ar fi lasat sa transpire im mass media informatiile despre combinatiile militare ale fratelui presedintelui. Surse liberal democrate spun ca informatiile ar fi fost colectate prin inregistrarea tuturor convorbirilor din Ministerului Economiei, care , de cand a fost preluat de Videanu , are in subordine industria de armament. Aceleasi surse au certitudini ca Adriean Videanu in complicitate cu Sorin Frunzaverde, ar fi implicati in "slabiciunile" lui Basescu .

Desintco SRL, firma in care apare Mircea Basescu, fratele presedintelui tarii, a fost infiintata pentru a asigura consultanta in domeniul investitiilor "civile" pe care erau obligate sa le faca firmele straine castigatoare ale licitatiilor pentru modernizarea echipamentelor militare. Legea achizitiilor speciale din domeniul militar (cu valori de peste trei milioane de euro) prevede ca 80% din valoarea contractelor sa fie intoarse in tara ca investitii, monitorizarea fiind asigurata de catre Agentia de Compensare pentru Achizitii de Tehnica Speciala a fost coordonata pana de curand de catre primul ministru, preluata de curand de Ministerul Economiei aflat in administrarea lui Adriean Videanu. Firma Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL (care iniţial se numea Exhibition Aircraft Defence and Security) a fost înfiinţată în data de 26.06.2009, dar înscrisă la Registrul Comerţului abia săptămâna trecută. De ce s-a întâmplat asta, deşi firma a organizat expoziţia de Ziua Armatei de la Constanţa? .
Pentru că, înainte trebuia rezolvată o altă problemă - nu prea se putea face trafic legal cu armament pentru că exista o agenţie a statului care monitoriza aceste tranzacţii. Autoritatea se numea - AGENŢIA DE COMPENSARE PENTRU ACHIZIŢII DE TEHNICĂ SPECIALĂ (înfiinţată în octombrie 2004, deci de Adrian Năstase)-care avea ca obiect: "Operaţiunile compensatorii, cunoscute ca şi operaţiuni de "offset", reprezintă compensaţii economice, stabilite prin contractul de achiziţie ca o condiţie pentru achiziţionarea de produse, lucrări sau servicii de pe piaţa externă, în domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale" - Sumele pe care Romania le va cheltui in urmatorii ani pentru inzestrarea armatei sunt cuprinse intre 15 si 20 de miliarde de euro . Firmele care castiga licitatii de ordinul sutelor de milioane de euro investesc in "consultanta" intre 10% si 30% din valoarea totala a contractului. Mircea Basescu s-a lasat cu buna stiinta racolat intr-o stfel de firma , in rolul "deschizatorului de usi" , care pot asigura castigarea fara probleme a licitatiilor , asa cum recunoaste si Aurel Cazacu, a carui fiica , a devenit partenera de afaceri cu Mircea Basescu.


Pentru consultanta in domeniul investitiilor civile – asa cum pare a fi firma Desintco – nu este nevoie de avize militare sau certificate de securitate, chiar daca acele investitii sunt realizate din profitul unei firme specializate in tranzactii militare. In consecinta, activitatea acestei firme de consultanta nu era urmarita de serviciile de informatii. Aceasta ar fi explicatia pentru care presedintele Traian Basescu nu a fost informat de faptul ca fratele sau a intrat in actionariatul firmei Desintco, sustin surse din cadrul DGIA. Potrivit cutumelor serviciilor de informatii din domeniul apararii, orice persoana care care graviteaza in zona comertului international cu tehnica militara – asa cum erau partenerii lui Mircea Basescu, respectiv Romeo Oita si Cristian Geamanu – este monitorizata permanent. Asocierea fratelui presedintelui intr-o firma – fie ea si de consultanta in domeniul civil – cu doi jucatori importanti pe piata tehnicii militare trebuia imediat anuntata, spun specialisti in domeniu. (Romania Libera)

1 comment :

Anonymous said...

DOAMNELOR SI DOMNILOR.
The Office of Overseas Prosecutorial Development , The Office of Overseas Prosecutorial Development a dat un comunicat despre scandalurile si coruptia la cel mai inalt nivel din Romania. Citez un fragment : United States’ Foreign Corrupt Practices Act. (FCPA.) The penalties for FCPA violations include imprisonment for up to 5 years and various fines up to $2,000,000. Under U.S. law those who conspire with and those who knowingly assist (aid and abet) lawbreakers are criminally liable. The criminal law also reaches those who are accessories, even after the crime had been completed, those who intentionally conceal the felony crimes of others and those who launder proceeds of certain types of crimes. Traducerea in limba romana : Lantul se strange, urmeaza PUSCARIA. Cititi IN CURAND
pe blogul ROSCA STANESCU comentariul ” CLANUL MAFIOT BASESCU IN COLIMATORUL AMERICAN ”
P.S. O PERSOANA DIN INTERIORUL MAFIEI VREA SA DEZVALUE ADEVARUL. GESTUL LUI DE ONOARE TREBUE APLAUDAT !!!
Stefan Minovici said…
TARGUL si Evenimentul de la Constanta a fost precedat de un altul, tot in regia Presedintiei Romaniei, a GEN. CAZACU, a Ambasadei Romaniei din SUA la Washington DC, si a firmei S.I.E. condusa de Stefan Minovici, la News-York. Vezi: ROMANIAN-AMERICAN STRATEGIC PARTNERSHIP FORUM – http://www.mic-associates.com/romanianamerican-strategic-partnership-forum-.html Toate aceste evenimente si targuri pregatesc super-contractul privind achizitionarea celor 48 de avioane americane de razboi, F-16 si F-18 si alta tehnica militara americana de virf, comsionale principale mergind catre Famiglia BASESCU si catre PD-L.

COMENTARIU Robert Horvath USA devagallery.com