Monday, September 14, 2009

Alianta PNTCD-PDL e o bataie de joc

" Coposu nu ar fi fost niciodată de acord"

Fruntaşul creştin-democrat Ion Diaconescu a taxat în termeni duri decizia recentului Congres ţărănist care a adoptat hotărârea ca acest partid istoric, cotat în toate sondajele cu un procent mai mic decât marja de eroare, să facă tot posibilul pentru a încheia o alianţă cu PDL.
Actualul lider al PNŢCD, afaceristul Marian Miluţ, a militat pentru această decizie, care apropie dreapta tradiţională de foştii reprezentanţi ai Internaţionalei Socialiste - actualmente PD-L - deşi ţărăniştii semnaseră deja un protocol de colaborare cu PNL, document aflat în vigoare în mai multe filiale din teritoriu, în special în Timiş. Fostul președinte al PNȚCD, Ion Diaconescu, critică vehement, însă, această decizie. „Mă număr printre fruntaşii ţărănişti care nu recunosc actuala conducere a PNŢCD. Prin urmare, orice alianţă preconizată de conducerea actuală nu este sub nicio formă recunoscută de mine. Doctrina PNŢCD este una de dreapta, creştin-democrată. Partidul nu are ce căuta lângă PD-L. Seniorul Corneliu Coposu nu ar fi fost niciodată de acord cu aşa ceva. Din păcate, în zilele noastre se face altfel politica. Schimbările acestea de alianţe şi de colaborări între partide denotă fragilitatea sistemului politic românesc. Din păcate sunt bătrân şi bolnav, nu mă mai pot implica politic activ în viaţa PNŢCD", a declarat în exclusivitate pentru Inpolitics venerabilul Ion Diaconescu, ţărănist care a înfruntat puşcăriile comuniste fără a abandona niciodată crezul creştin-democrat. (Răzvan Gheorghe- Inpolitics))

3 comments :

Ruxandra-Georgeta Lungu said...

Am scris si eu. Coposu se rasuceste in mormant!

Anonymous said...

Marius, milutul poate vinde doar brandul pentru ca partidul nu mai este la el !

Marius Mina said...

Vlad, Milut nu va apuca sa vanda nici macar brandul, s-a vandut el si cu asta si-a incheiat demonstratia de prostitutie personala si politica