Tuesday, September 22, 2009

Basescu a bagat Romania in faliment


Banii FMI de pensii şi salarii ajung pentru aproape două săptămâni, ce vor face disperatii nostrii guvernanti dupa 15 octombrie? Va mai avea curajul si tupeul necesar Dl. Basescu sa candideze dupa dezastrul produs de alianta strutocamilei socialistdemagocrate ?

În iulie datoria publică a României a atins pragul de 138,8 mld. lei, în creştere cu 12,3% faţă de luna precedentă, când aceasta a fost de 123,6 mld. lei. De la începutul acestui an datoria totală a statului a crescut cu peste 26%, până acum Finanţele împrumutând de pe piaţă peste 54 de miliarde de lei.
Mihai Tănăsescu a declarat pentru Gândul, chiar înaintea începerii şedinţei FMI prin care s-a aprobat a doua tranşă, că nici nu poate fi vorba despre o simplă formalitate, mai ales atât timp cât a existat această cerere suplimentară privind folosirea banilor direct de către Finanţe. El a precizat că un alt semn de întrebare este legat de instabilitatea politică din România, fapt despre care a fost întrebat de majoritatea omologilor săi din alte state.
O altă "bilă neagră" pe care o are România este faptul că Guvernul nu a putut prezenta situaţia la zi privind datoriile companiilor de stat la bugetul central la vizita oficială a Fondului de la începutul lunii august. Mai mult decât atât, cifrele oficiale sunt îngrijorătoare: în loc să scadă, arieratele au crescut în primele şase luni cu peste 100 de milioane de euro, în condiţiile în care Executivul s-a angajat ca nivelul acestora să nu crească deloc anul acesta. Valoarea totală a arieratelor a ajuns la aproape 400 de milioane de euro.

Eastern Europe is heading for a violent "spring of discontent", according to experts in the region who fear that the global economic downturn is generating a dangerous popular backlash on the streets. Hit increasingly hard by the financial crisis, countries such as Bulgaria, Romania and the Baltic states will face deep political destabilisation and social strife, as well as an increase in racial tension.(World DST Report)



Noiembrie ultimul bal

4 comments :

nicole said...

Il ajuta parashutele!

Ramona said...

Va dati seama ce greu ii va fii d-lui Crin cand va ajunge presedintele Romaniei, cu atatea datorii ?
Poate ca baiatul de la Cotroceni s-a gandit ca va mai simplifica din datorii daca va legaliza prostitutia si drogurile usoare ."Sa traiti bine !"zise el si mai lua o gura de asfalt ...

Marius Mina said...

Ramona , ne va fi greu tuturor in primul rand.Situatia e scapata de sub control.Ne-au bagat in colaps nenorocitii astia !

Marius Mina said...

Nicole, il ajuta mai ales cea imbracata in roz.