Wednesday, September 2, 2009

Boc , Basescu, Stanisoara- O afacere murdara

In baza unei Hotarari de Guvern secretizate si, in prealabil, a unei hotarari CSAT, a fost pe cale sa achizitioneze rachete in valoare de un sfert de miliard de euro fara licitatie de la un concern francez. Pretul era cu crica 80 milioane euro mai mare decat cel practicat in mod curent pe piata de armament. Pe fondul scandalului legat de comertul si traficul cu arme si mai ales al investigatiilor declansate de ziaristii de la “Ziua”, initiatorii au dat inapoi. La fel de suspect. Tot printr-o Hotarare de Guvern secretizata.(SRS)
ZIUA a reusit printr-o ancheta ce viza achizitionarea sistemului SHORAD, de catre MAPN prin semnatura expresa a premierului Boc, sub atenta supraveghere a secretarului de stat Aurel Lascu, mana dreapta in domeniul achizitiilor de armament a ministrului Stanisoara, sa blocheze o deversare de 80 de milioane de euro catre firma MBDA din Franta. Incredibila poveste a unei afaceri protejate de sintagma "Strict Secret", inceputa pe vremea lui Tariceanu, va scoate la iveala modul prin care inteleg premierul Boc si presedintele Basescu sa admi­nistreze banul public. Mai precis, Boc se face vinovat de emiterea Hotararii secrete S-588 din 13 mai 2009, prin care firma franceza MBDA este aleasa preferential sa doteze Armata Romana cu un Sistem integrat de arme SHORAD pentru suma de 250 de milioane de euro, in timp ce pe piata armelor acelasi sistem costa 170 de milioane de euro. La randul lui, presedin­tele Traian Basescu se face vinovat ca a acceptat printr-o hotarare a CSAT - S-58/28 aprilie 2009 - sa nu se faca licitatie pentru achizitionarea sistemului, ci sa se ofere printr-un act secret aceasta favoare firmei franceze MBDA. In timp ce ZIUA publica doua articole referitoare la aceasta frauda si purta un dialog al surzilor cu reprezentantii ministerelor implicate, speriat de spectrul unei dezvaluiri din zona secretului de stat prin care se proteja o frauda imensa, Boc s-a grabit zilele trecute sa emita o Hotarare secreta, S-962, din 26 august 2009, prin care abroga smecheria de 250 de milioane de euro. Am aflat abia ieri de la ministrul Mihai Stanisoara ca afacerea a cazut. Noi credem ca Oastea Romana are nevoie de o dotare standard NATO. Dar nu vrem ca prin hotarari secrete sa se praduiasca milioane de euro din banii publici.
In aceasta hora ticaloasa, s-au luat de maini Presedintele Romaniei Traian Basescu, primul-ministru Emil Boc si ministrul Apararii Mihai Stanisoara.
Mai multe in ZIUA

Ministrul Stănişoară şi şefii unor servicii de informaţii, convocaţi la audieri pe tema afacerilor lui Mircea Băsescu


No comments :