Saturday, September 19, 2009

Basescu si r-evolutia portocalie a securitatii (episodul 1)


Daca e sa vorbim de mineriada din 1990 care a ajuns din nou pe buzele lui deontologilor ancorati la corabia lui Traian Basescu, trebuie amintit un episod si un personaj care ar fi trebui sa fie considerat erou . In schimb tortionarul sau este unul din oamenii de baza ai lui Basescu si tovarasul de combinatii al lui Adriean Videanu in Primaria Capitalei . Manuta de aur a lui Traian Basescu adanc infipta in bugetul Bucurestilor.
Inginerul Ioan Manucu, de la Regionala CFR Craiova, a fost cel care in seara de 13 iunie 1990 a decuplat energia electrica a caii ferate pentru ca trenurile cu mineri plecate de la Petrosani sa nu ajunga la Bucuresti. Gestul lui Manucu a iritat "Puterea" de la Bucuresti. Cel care a fost insarcinat sa il execute a fost Gheorghe Dobre, fost director in Primaria Capitalei, omul de casa al lui Basescu, numit de acesta ministru al transporturilor in 2005, la aceea vreme seful Regionalei CFR Craiova.
"Mie mi s-a desfacut contractul de munca pe data de 15iunie 1990, cu semnatura actualului ministru Gheorghe Dobre. Pe 16 iunie 1990, el semneaza un articol „Adevarul” in care descrie ce s-a intimplat, isi dezvolta opinia personala si ma incrimineaza", povestea Ioan Manucu.
Dobre a fost cel a adus trupele de mineri in Bucuresti si in ianuarie si in februarie 1990. Cel care a semnat in iunie 1990 adresele catre Regionala CFR Craiova pentru actiune minereasca a fost Adrian Sarbu (PRO TV). Ramas fidel din acele vremuri tulburi pina azi lui Basescu. Printre cei care au dat o mana de ajutor organizarii mineriadelor s-a aflat si ofiterul de securitate , Silvian Ionescu, seful pe linie informativa al lui Traian Basescu , in perioada in care a activat la Anvers, devenit dupa evenimentele din decembrie '89 , mana cu care Traian Basescu si-a croit cariera politica si anihilat adversarii, colaborator de nadejede al Elenei Udreain razboaiele pe care blonda din Modrogan le poarta cu adversarii din interiorul sau exteriorul PDL. Monica Iacob Ridzi stie de ce.
Silvian Ionescu a fost unul din artizanii mineriadei din 1990, el nu a fost singurul personaj din cercul apropiatilor lui Traian Basescu care s-a implicat activ in oprimarea demonstrantilor anticomunisti din PiataUniversitatii si represaliile din zilele si noptile sangeroase din iunie 1990. Un motiv in plus pentru
Vasile Blaga de a transmite felicitari cordiale lui Ion Iliescu , dupa interventia de "succes" a minerilor in Piata Universitatii.
Daca ar fi stiut George Soros ca in Romania clima pentru revolutiile portocalii este viciata de capitalizarea regimului comunist , si-ar fi pastrat banii si intentiile pentru cauze mult mai profitabile decat Traian Basescu LTD & CO.


Articole similare
Silvian Ionescu si Liviu Turcu, banuiti de activitati teroriste

No comments :