Tuesday, September 29, 2009

Scandalul Udrea acoperit de criza lui Basescu si eroismul lui Geoana


Coincidenta sau nu, cazul Udrea care trebuia sa intre pe mana comisiei permanente si sa ia ,dupa vot drumul procuraturii, a fost deturnat de criza politica declansata odata cu demiterea ministrului Dan Nica. Maine ar fi trebuit sa fie inclus pe ordinea de zi raportul comisiei Udrea care dupa toate probabilitatile o va trimite in fata justitiei pe minsitreasa turismului ecumenic. Tot o cincidenta nefericita a pus o perioada batista pe tambalul cazului Ridzi. Ambele amfitrioane PDL au fost acoperite cu toata forta de presedintele Basescu care pe langa alte interese ascunse si electorale a declansat o noua criza politica. Astfel subiectele incomode din crescatoria de cadre a PDL sunt inabusite , reusindu-se pentru moment, pe langa acoperirea problemelor grave ale societatii romanesti , abaterea atentiei de la infractiunile comise de oamenii presedintelui Romaniei. Rapoartele comisiilor Udrea si Ridzi asteapta votul plenului Camerei Deputatilor blocate deocamdata si de refuzul Robertei Anastase de a semna introducerea celor doua rapoarte pe ordinea de zi , ba mai mult el a fost scos la inceputul saptamanii de pe ordinea de zi a plenului
la fel ca in cazul Monicai Iacob Ridzi , cand se solcita plenului inceperea urmaririi penale pentru delapidare .In schimbul discutiilor si votului celor doua rapoarte , Roberta Anastase deviaza ordinea de zi catre discutii privind referendumul propus de Traian Basescu pentru reformarea legislativului Romaniei dintr-un sistem bicameral intr-unul unicameral.
Cei mai castigati din tot acest circ mediatic sunt Elena Udrea si morganaticul Mircea Geoana care pina ieri se lamenta intr-un penibil procentaj ambiental fara succes . Sa urmarim evolutia evenimentelor si sondajele care vor aparea pentru a ne putea convinge daca imbarbatarea lui Mircea Geoana va stimula tiroida D-lui Basescu.

4 comments :

nicole said...

Isi apara "blonda"...cu dintii! :D

Ramona said...

Asa a facut Basescu de fiecare data cand oameni(le)lui au fost luati in vizor .

Anca said...

Domnul Traian Basescu a incercat sa isi foloseasca autoritatea de Presedinte al tarii, rolul sau de mediator, chemand sefii celor doua partide la negocieri, incercand, din rasputeri, sa ii faca sa discute, sa vorbeasca unul cu altul pentru a gasi o solutie serioasa si responsabila acestei neintelegeri, pe cale de a arunca tara intr-o criza politica de amploare.
Presedintele tarii a crezut in acest Guvern, pe care l-a investit cu toata increderea sa, participand chiar la sedintele de guvern, oferind sfaturi si indrumari acestuia, organizand intalniri neformale intre membrii guvernului la locuintele sale de protocol (va amintiti desigur intalnirea de la Pelisor, Sinaia, din iarna trecuta, dar cate altele, fara stirea presei v-or mai fi fost…) incercand din toate puterile sale sa sprijine activitatea fiecarui ministru, sau minister, incepand cu Turismul si terminand cu ministerul Tineretului si Sportului…sau invers…
Presedintele Basescu, ca un om de onoare, a lasat, insa, o poarta de iesire cavalereasca, PSD-ului, din acest impas politic, solicitandu-le sa nominalizeze un alt reprezentant al sau pentru aceasta functie sau, chiar, un independent, un reprezentant al …Opozitiei!

Mi-as permite sa fac doua propuneri pentru postul de ministru de interne:
Oana Niculescu Mizil sau chiar Ecaterina Andronescu, interimar, desigur –daca se considera ca un reprezentant al PSD este necesar a fi nominalizat.
Sau, daca s-ar ajunge la concluzia ca un reprezentant al Opozitiei ar fi cel care ar putea gira, echidistant aceasta sarcina dificila – o persoana potrivita ar putea fi… Ludovic Orban.
ar fi, totusi, o problema, si anume cine vor fi cei care vor forma, in acest ultim caz, “Opozitia”, pentru ca nu mai raman in “afara” decat minoritatile…

;)

Anca said...

hei,
la sfarsitul textului era o fata smechera, care facea cu ochiu'...si nu a iesit la "tipar"!