Sunday, September 13, 2009

SPIRITUL PRIMAR AGRESIV A LOVIT LA ŢEBEA

Spiritul primar agresiv este din pacate starea de fapt la nivel national, intr-un procent de 40 % acoperind viciile de fond ale naturii umane si politice propagate de deseurile toxice extrase din scursorile regimului comunist . Sceleratii irecuperabili ai PRM condusi de seful de trib C V Tudor , expertul in limbincurism al neamului,au colorat intr-o nuanta maron atmosfera unei sarbatori nationale pentru a-i servi pe tava inculpatului Traian Basescu, o noua gargara electorala de proasta calitate. Insa tot raul e intodeauna spre bine, poporul ajunge la saturatie si de la inghitit va trece la scuipat vadimi, basesti si alte forme naturale de prostanaci.
Nimic nu poate caracteriza mai bine spectacolul grotesc petrecut astazi la Tebea decat textul de mai jos scris de Roxana Iordache

PROFANARE. SPIRITUL PRIMAR AGRESIV A LOVIT LA ŢEBEA

Avram Iancu e, poate, cel mai pur erou pe care îl avem. Ceea ce s-a întâmplat azi, la Ţebea, e o ruşine naţională. Ca o profanare a mormântului celui comemorat cu fluierături, huiduieli, manifestări viscerale ale spiritului primar agresiv, vorba lui Marin Preda.
Blestematul politicianism, sinistra campanie electorală anticipată au tulburat până la grotesc un moment menit să fie de reculegere şi unitate naţională.
O turmă de primitivi, veniţi să-şi susţină liderul instinctelor gregare, C.V.Tudor, i-au huiduit pe ceilalţi şi l-au aclamat pe măscărici. Care şi-a tunat discursul patriotard mai bine de o jumătate de oră. Şi, ca şi cum mascarada n-ar fi fost de ajuns, a mai aterizat şi ciobanul Becali, drept în mijlocul adunării, cu elicopterul. Ca să fie aplaudat.

Inspirată decizia lui Crin Antonescu de a nu participa la manifestări organizate pe bani publici, deşi aici era vorba de o comemorare sfântă, la care oricine e liber să participe cu deferenţă. L-am văzut pe Radu Sârbu, trist, aducând un omagiu discret şi retrăgându-se rapid, cu mica delegaţie PNŢCD, înainte ca totul să degenereze. Turma PRM tropăia a muget.O asemenea comemorare la un popor normal se desfăşoară discret, ca şi patriotismul autentic, pe care-l ai în tine aşa cum bate inima. Iar sărbătoarea se petrece cu bucurie, nu cu nebunie clinică.

Preşedintele Băsescu vine doar la petrecere, evitând impactul, pe care l-a luat în plin Mircea Geoană. Toată mascarada a fost ca să-l potenţeze pe Vadim. Şi să beneficieze Băsescu de voturile lui în turul al doilea, prin limbajul geamăn pe care l-a adoptat în acest scop, ori chiar să-l propulseze în finală. Şi pentru tot mărunţişul ăsta electoral, s-a profanat o comemorare. S-a fluierat în curtea bisericii. În cimitir. Printre morminte. Avram Iancu a murit nebun de tristeţe. Dacă învia azi, se ducea la fel


"Foaie de Blogger", lista lichelelor:
"@ PDL (nu cred ca este nevoie de explicatii)
@ UDMR (refuza sa semneze motiunea de cenzura a PNL; este membru PPE ca si PDL; nu exclude o guvernare alaturi de partidul lui Boc)
@ PCM (formatiune extremista condusa de Szasz Jeno, prieten apropiat al lui Basescu; Jeno l-a sustinut intodeauna pe seful statului)
@ PNTCD- aripa Milut (membru PPE alaturi de PDL si UDMR; partid dispus sa-l sustina pe Basescu)
@ PRM (Vadim a negociat intodeauna cu PDL si Basescu in momente cheie, vezi sprijinul acordat de Vadim lu Basescu in 2004 in turul al doilea al prezidentialelor, vezi negocierile PDL si PRM de anul trecut prin care Vadim si-a mentinut functia de vicepresedinte al Senatului, vezi vizita lui Videanu la sediul PRM)
@ Grupul de la Cluj (Vasile Dancu & co au fost intotdeauna apropiati de PDL si Traian Basescu)
@ Tradatorii racolati de PDL- vezi parlamentarii PNL ( Mihai Marian Dan, Gheorghe Coroama si Cristina Dobre ), plus fosti sau actuali lideri zonali ai PSD (Constantin Simirad si Constantin Contac ) si PNL."

No comments :