Sunday, September 27, 2009

Sta in puterea noastra, doar a noastra?

Ma asteptam ca astazi la "Zece pentru Romania" sa vad o explozie de imagine vie , dinamica si convingatoare , care sa miste pietrele de moara din sufletele romanilor plictisiti si scarbiti de mizeria politica a ultimilor 20 de ani, n-a fost sa fie, mergem mai departe cu speranta ca nu voi fi fortat sa ma lamentez cu gandul ca poate Dumnezeu , acolo sus va lua o decizie pentru noi. Nu cred ca el poate lua decizia fara ca noi sa ne luam soarta in maini si sa luptam pentru supravietuire. Un punct de vedere exprimat de Roxana Iordache acopera si nemultumirile mele in ceea ce priveste eficienta campaniei elctorale a candidatului opozitiei la dezastrul care ne asteapta in cazul in care blestemul Romaniei, Traian Basescu , se va prelungi inca 5 ani.
Stie Crin Antonescu ce se intampla in teritoriu incepand cu Bucurestiul? Ca oamenii sunt santajati, corupti amenintati cu exterminarea fizica de mafia PDL ? Cu trei carti postale si cativa fluturasi in cutiile de scrisori , aparitii sporadice pe sticla din care unii inteleg ce vor si altii mai nimic , nu se poate castiga . Rezultatul slab obtinut in colegiu la parlamentare trebuia sa fie o lectie aspra din care cineva sa traga concluziile si sa ia masurile in consecinta. Sa iasa in strada, contactul cu cetateanul este mai important decat o aparitie televizata cu rating negarantat. Sa inlature balastul si puturosii, tradatorii si jucatorii la multe capete , in niciun caz sa si-i apropie. A te lasa pe mana unor oameni care nu urmaresc decat esecul tau este o grava eroare strategica si personala. Cu mesaje de genul “În fond, ce-o să mi se-ntâmple? O să pierd nişte alegeri," nimeni , niciodata nu va castiga in veci vreo batalie politica cruciala cum este cea care se desfasoara acum in Romania. Treziti-va pina nu pierdeti defintiv trenul sperantei a 20 de milioane de romani din interiorul tarii si al altor milioane din afara care asteapta cu sufletul la gura inlocuirea regimului mafiot al lui Traian Basescu & CO . Cand oameni alesi sa conduca trupele la razboi declara cu nonsalanta :
Nu e miza vieţii mele să câştig “, eu ce sa mai sper sau ce sa inteleg?. Un astfel de general demobilizeaza si duce trupele catre pierzanie D-le Antonescu, si ar fi un mare pacat. Avand in maini sansa iesirii din criza morala maligna in care am fost aruncati o lasam sa ni se scurga printre degete , acceptand cu zambetul pe buze sa ne judece istoria si copii nostrii, poate chiar generatiile care vor veni.

7 comments :

Filip G said...

Oricum Crin nu-i asa disperat ca Basescu,iar asta va conta in ochii electoratului.Nu functia de presedinte a romaniei prin orice mijloace!

Matilda said...

sper să fie doar o tactică din lunga luptă electorală.

Marius Mina said...

Matilda, a naibii tactica perdanta...
Filip, e mult mai grava situatia decat crezi..

Daniel Mălăelea said...

Eu cred ca PNL si Crin Antonescu adopta o strategie potrivita. Nici eu nu am inteles-o multa vreme. Acum inteleg ca pentru a avea o sansa Crin trebuie sa arate ca este altfel decat ei.Daca este la fel ca ei, nu are nicio sansa. Principalul lui avantaj este faptul ca este mai mult Om decat politician. Si a ramas asa, desi este de aproape 20 de ani in politica.

Anonymous said...

Crin Antonescu nu a venit la întălnirea cu ţărăniştii. S-a însurat omul tocmai în ziua Congresului, iar ceilalţi liberali, ori au fost toţi la cununie ori n-au prea ştiut cum să procedeze în acest caz. Cert este faptul că liberalii au ratat ocazia de a se întâlni cu peste 500 de ţărănişti adevăraţi, lideri locali, tineri energici, oameni dispuşi să-l ajute pe Crin Antonescu. Este dificil să ajuţi pe cineva împotriva voinţei sale, iar liberalii dacă vor cu adevărat să-l învingă pe Traian Băsescu, ar trebui să-şi calculeze mai bine acţiunile politice

www.beuca.wordpress.com

Marius Mina said...

Daniel Malaelea, strategia potrivita pentru a pierde cu succes alegerile, atat si nimic mai mult vad astazi in tabara de campanie a liberalilor.Cine face asemenea strateigii joaca pentru adversar.
Daca cineva crede ca astfel de strategii sutn castifatoare, acei oameni nu sunt decat niste tentative sau wannabe , profesionisti.Asta in cel mai fericit caz.Ca sa nu ne gandim ca ar face de fapt jocul adversarilor lui Crin Antonescu.

Marius Mina said...

Anonymus, aici parca n-as incerca sa ma i-au de coarne cu tine. Asta e sfatul consultantilor si uneori te scufunzi cu ei cu tot in istorie.