Friday, October 30, 2009

Rocada Bogdan Olteanu - Basescu


Viitorul lui Băsescu: pe mare sau în Parlament?
Numai că evenimentele se precipită: din ultimele informații furnizate Inpolitics de surse pedeliste, Boc are un competitor de calibru pentru postul respectiv, motiv pentru care s-a și grăbit să bată în retragere, declarînd că nu e interesat de un asemenea fotoliu, cel de deputat. Despre ce e vorba, concret: pe culoarul lăsat liber de Bogdan Olteanu se gîndește foarte serios să se înscrie un alt greu politic, l-am numit pe Traian Băsescu. Asta pentru că alegerile pentru fotoliul lui Olteanu au fost programate pe 17 ianuarie, cînd Băsescu va ști dacă mai e președinte sau nu. Dacă mai ia un mandat, culoarul îi rămîne lui Boc, iar PDL va face totul pentru ca liderul său să iasă, din nou, deputat. Dacă Băsescu, însă, pierde președinția, situația se complică. Numai naivii cred că el va face ce a anunțat oficial, anume un periplu de un an pe mare. În realitate, Băsescu va trebui, la modul cel mai pragmatic cu putință, să își analizeze viitorul politic și felul cum va putea să minimalizeze necazurile care se întrezăresc la orizont în ceea ce îl privește. Iar fotoliul de parlamentar îl poate ajuta, în mare măsură, să fie mai puțin hărțuit de dușmani politici, lucru dovedit cu brio și de Adrian Năstase. Mai mult, dacă PDL decide să o retragă pe Roberta Anastase din funcția de președinte al Camerei, lucru permis de regulament, iar Băsescu reușește o negociere de succes cu UDMR și cu unii parlamentari aleși pe sprînceană, sesiunea din februarie l-ar putea plasa pe actualul președinte în postura de al treilea om în stat, una care s-ar putea dovedi salvatoare pentru el.(Inpolitics)

3 comments :

nicole said...

Eu ii doresc sa poarte costum vargat!

Marius Mina said...

Nicole, sa stii ca s-ar califica urarilor tale. Sa vedem dupa 6 decembrie ce costum va purta.

Anonymous said...

Ar fi o miscare previzibila cumva -avand in vedere multiplele scandaluri financiare in care este implicat- base trebuie sa-si asigure cumva imunitatea.
Plecand de la premisa ca intr-o partida de sah 2 parteneri de valoare apropiata fac rocada la o diferenta mica de mutari, formulez urmatoarea intrebare: exista cumva posibilitatea ca opozitia majoritara sa-l fi menajat in mod deliberat pe BLAGA (competent, deh), pentru a-i asigura un ascendent intr-o ipotetica inlocuire a lui base de la conducerea pldplm ?!
...plecarea lui base, boc, videanu si berceanu (adica doar PATRU oameni) din pd ar schimba (macar) fata partidului.
Astept o parere din partea dvs.
Multam,
Q